教育王國

標題: Giffgaff card [打印本頁]

作者: andreach    時間: 13-12-24 00:15     標題: Giffgaff card

請問giffgaff goody bag £12 是否只是每月的月費,如需打長途電話要另外top up 呢?咁即是每月要用信用卡在網上繳付月費,電話費另計, 對嗎?
作者: Ding    時間: 13-12-24 06:52     標題: 引用:請問giffgaff+goody+bag+£12+是否只是每月

原帖由 andreach 於 13-12-24 發表
請問giffgaff goody bag £12 是否只是每月的月費,如需打長途電話要另外top up 呢?咁即是每月要用信用卡 ...
基本上係,如打長途照扣入面錢,不過貴。橫掂無限上網,可以用Tango, Skype 咁咪唔洗扣錢囉。而且 top up 唔可以用香港信用卡,要去買voucher

作者: andreach    時間: 13-12-24 07:23

回覆 Ding 的帖子

但上網睇又話長途電話費不包括在goodybag入便(月費只包當地通話,無限上網),咁係咪話voucher會分增值和月費兩種?
作者: Tommy    時間: 13-12-24 08:35     標題: 回覆:andreach 的帖子

Voucher 是現金卷,可以用黎食套餐,食散餐又得,top up 後的card balance 可用來打IDD

作者: fatlam2    時間: 14-6-7 10:15

作者: Ruby1219    時間: 14-6-7 12:29     標題: 回覆:fatlam2 的帖子

Y 記係?

作者: miffy3005    時間: 14-6-7 14:31     標題: 回覆:andreach 的帖子

網上top up 可用香港的信用卡。

作者: fatlam2    時間: 14-6-8 09:50

作者: Ding    時間: 14-6-8 15:20     標題: 引用:網上top+up+可用香港的信用卡。 +

原帖由 miffy3005 於 14-06-07 發表
網上top up 可用香港的信用卡。
唔可以,只接受英國信用咭,不過好多地方有 top up voucher 買

作者: miffy3005    時間: 14-6-8 15:36     標題: 回覆:Ding 的帖子

giffgaff 我每個月也用香港的信用卡top up!
lebara 就唔可以。

作者: Ding    時間: 14-6-8 18:36     標題: 回覆:miffy3005 的帖子

GG 以前試過唔得!

作者: wloi    時間: 14-7-6 11:03

miffy3005 發表於 14-6-8 15:36
giffgaff 我每個月也用香港的信用卡top up!
lebara 就唔可以。
請問你係用邊張信用card ? 我今日幾用晒我有的信用card都不能top up
作者: miffy3005    時間: 14-7-6 15:41     標題: 回覆:wloi 的帖子

恆生,滙豐,星展都用過!

作者: wloi    時間: 14-7-6 16:31

miffy3005 發表於 14-7-6 15:41
恆生,滙豐,星展都用過!
我今日用過HSBC, citibank, 中信,上海商業,manhattan都唔得
我女跟住在英國用帶去的HSBC, ciitibank visa都唔得。佢剛才出街買到 voucher....現在買左一個月goofy bag用住先。

等我又試試 DBS同恆生得唔得。

作者: Ding    時間: 14-7-7 06:35     標題: 回覆:wloi 的帖子

去郵局或超市買 top up voucher 都好方便,你可以上GG個網 check 下附近有無鋪頭買 voucher

作者: wloi    時間: 14-7-7 22:06

回覆 Ding 的帖子

最後都係用呢個方法top up.  我訂左幾張simcard,寄去大女宿舍等佢帶回家。明年細女過去讀書時開來用就得。
作者: Ding    時間: 14-7-8 06:26     標題: 引用:回覆+Ding+的帖子 最後都係用呢個方法top+

原帖由 wloi 於 14-07-07 發表
回覆 Ding 的帖子

最後都係用呢個方法top up.  我訂左幾張simcard,寄去大女宿舍等佢帶回家。明年細女過去 ...
但你要留意張卡如果開通之後半年無用或無 top up 就會失效

作者: fatlam2    時間: 15-6-8 21:41

作者: thekingdom    時間: 15-6-8 22:10

wloi 發表於 14-7-7 22:06
回覆 Ding 的帖子

最後都係用呢個方法top up.  我訂左幾張simcard,寄去大女宿舍等佢帶回家。明年細女過去 ...
其實simcard (如 3) 是否可以到英國買,為何要在香港買?
作者: Ding    時間: 15-6-8 22:21     標題: 引用:Quote:wloi+發表於+14-7-7+22:06+回覆+Ding

原帖由 thekingdom 於 15-06-08 發表
其實simcard (如 3) 是否可以到英國買,為何要在香港買?
因為香港買左,佢地已經幫係開通埋。變左一落機就即刻可以用,唔洗搵地方去買,同埋如果唔識開卡又要搞一大餐,做父母都係想個小朋友不到步就可以報平安,所以我地想在香港買

作者: thekingdom    時間: 15-6-8 22:34

Ding 發表於 15-6-8 22:21
因為香港買左,佢地已經幫係開通埋。變左一落機就即刻可以用,唔洗搵地方去買,同埋如果唔識開卡又要搞一大 ...
Thx. 請問在香港如何可以買到 uk 3 的 simcard。
作者: wloi    時間: 15-6-8 22:50

Ding 發表於 15-6-8 22:21
因為香港買左,佢地已經幫係開通埋。變左一落機就即刻可以用,唔洗搵地方去買,同埋如果唔識開卡又要搞一大 ...
其實如果想一落地就用得的話,最方便係 3。唔駛開通,乜都唔駛set ,一插落電話就用得,第一個月無限data。我覺得方便過 giffgaff 好多倍。去歐洲大部份國家都用到通話加 data。唯一唔好的地方,就係要用 voucher top up,家長無辦法幫佢在網上top up。
等行李時已經可以在自動販賣機買,即刻用。

作者: wloi    時間: 15-6-8 22:52

thekingdom 發表於 15-6-8 22:34
Thx. 請問在香港如何可以買到 uk 3 的 simcard。

在英國機場,行李帶個自動販賣機買。或者出左禁區,在機場的shop 買。
作者: flyfly120    時間: 15-6-9 03:47

其實所有sim cards 在英國都是唔使錢的,去電話卡公司或上網order就得了。
Giffgaff calling Hk is 2 p a min, u will need to topup extra credit it's not included in ur monthly goody bag, u can topup using a credit card or debit card as long as it registered in UK address.
作者: thekingdom    時間: 15-6-9 08:51

flyfly120 發表於 15-6-9 03:47
其實所有sim cards 在英國都是唔使錢的,去電話卡公司或上網order就得了。
Giffgaff calling Hk is 2 p a m ...
即是話可以在網上order寄去學校或在機埸的電話卡公司就可以免費有simcards,但只需要買voucheur增值。
作者: Hopefulmom    時間: 15-6-9 12:36     標題: 回覆:Giffgaff card

My experience is if you want to have a sim card for use as soon as you land, better buy it from the vending machine in the airport, or get ready a sim card (with value in it) by ordering it beforehand in uk (if u have an address in uk) (or try to buy it from internet vendors in HK).

I have once not been able to find the vending machines, and tried to go to some telecom shops in the airport to get a sim card (with a package), and the price they quoted me was really expensive.  Then i went to a sundry shop in the airport and bought a blank vodafone sim card and also top up voucher.  However the value that i have topped up for drain away very fast, and i later realised that if i am not buying a monthly package on internet, then my top up is deducted by vodafone on daily charge which is expensive (2 pounds per day for internet usage).

If i remember correctly, the vending machines in the airport sell "3" sim card for around 20 pounds and can be used for a month.  Trying to get the sim card from other means in the airport may not be very economical.

作者: flyfly120    時間: 15-6-10 01:34

thekingdom 發表於 15-6-9 08:51
即是話可以在網上order寄去學校或在機埸的電話卡公司就可以免費有simcards,但只需要買voucheur增值。 ...
Yes that's correct
作者: fatlam2    時間: 15-6-11 22:14

作者: wloi    時間: 15-6-12 10:16

fatlam2 發表於 15-6-11 22:14
giffgaff好就好在包埋分鐘打番香港
落機囝囝就可以打番屋企
同埋一直用google map都安心D
其實自己攪giffgaff,真係好簡單。既然咁有market,等我都去yahoo攪番檔䁠外快。
其實如果家長會跟過去開學的話,可以將giffgaff card寄去酒店,另外亦可以叫guardian代攪。

Yahoo 位賣家其實好好賺,佢每開張SIM card,, giffgaff都 有回佣俾佢。

作者: gigichan416    時間: 15-6-27 17:02

flyfly120 發表於 15-6-9 03:47
Giffgaff calling Hk is 2 p a m ...
最終上左yahoo買左張giffgaff
因為機場買的話價錢唔平,加上我又唔想呀囝到時仲花時間整電話卡嘅野,所以出發前買定會有埋英國號碼, 都安心D

作者: Umi    時間: 15-6-27 17:50     標題: 引用:Quote:flyfly120+發表於+15-6-9+03:47+其實

原帖由 gigichan416 於 15-06-27 發表
最終上左yahoo買左張giffgaff
因為機場買的話價錢唔平,加上我又唔想呀囝到時仲花時間整電話卡嘅野,所以出 ...
你買左la?可否pm資料比我? 我8月尾去UK都要用

作者: appleyummy    時間: 15-6-27 19:25     標題: 引用:Quote:Ding+發表於+15-6-8+22:21+因為香港

原帖由 wloi 於 15-06-08 發表
其實如果想一落地就用得的話,最方便係 3。唔駛開通,乜都唔駛set ,一插落電話就用得,第一個月無限data。 ...
上3個網話可以用debit card或credit card top up. 係咪香港credit card唔得呢?

http://www.three.co.uk/Support/Pay_As_You_Go/How_to_top-up

作者: wloi    時間: 15-6-27 19:52

appleyummy 發表於 15-6-27 19:25
上3個網話可以用debit card或credit card top up. 係咪香港credit card唔得呢?

http://www.three.co.uk/S ...
只可以用用英國地址登記的UK credit card top up
作者: appleyummy    時間: 15-6-27 20:58     標題: 引用:Quote:appleyummy+發表於+15-6-27+19:25+上

原帖由 wloi 於 15-06-27 發表
只可以用用英國地址登記的UK credit card top up
要英國地址top up其實真係好唔make sense

作者: wloi    時間: 15-6-27 21:29

appleyummy 發表於 15-6-27 20:58
要英國地址top up其實真係好唔make sense

我都唔明。

3 UK 就好嚴,不過 giffgaff ...我試過用英國 credit  card (香港地址) top up,又做到。有家長話 giffgaff 可以用香港credit card top up,不過我未成功過。

作者: gigichan416    時間: 15-6-27 22:57

wloi 發表於 15-6-27 21:29
我都唔明。

3 UK 就好嚴,不過 giffgaff ...我試過用英國 credit  card (香港地址) top up,又做到。有家 ...

giffgaff 我都係用香港 credit card top up,
暫時第2個月都成功~
但第一個月香港credit card就唔得,
一定要用英國credit card~
第一個月個賣家包左, 所以冇呢個煩惱

作者: Sheep006    時間: 15-6-27 23:20

回覆 gigichan416 的帖子

可唔可以PM埋俾我?
作者: Sheep006    時間: 15-6-27 23:21

回覆 gigichan416 的帖子

HSBC張英國debit card得唔得?
作者: wloi    時間: 15-6-27 23:51

其實 guardian 公司通常都會幫手開通小朋友張 電話 card .去到一定有電話 sim card用,.點解你地咁苦惱?
我上次去 guardian 公司的 talk,佢都有話會幫小朋友搞 sim card。我估應該間間都會咁做,因為係好簡單的安排。

大人,去到機場買張 3 sim card 就有得用。 如果小朋友會自己去買 voucher top  up,都可以去到機場買 3 sim card.

giffgaff 就麻煩在只可以寄去英國地址,不過,酒店佢地都會肯寄。

作者: Ding    時間: 15-6-28 16:31     標題: 引用:其實+guardian+公司通常都會幫手開通小朋友

其實 guardian 公司通常都會幫手開通小朋友張 電話 card .去到一定有電話 sim card用,.點解你地咁苦惱?
...
在香港搞係因為想一到埗就可以用,唔洗再四維搵 vending machine買卡同開通,因為一落機場又要去攞行李又要去搭車,而且在香港買亦好方便,我上次都係在 yahoo 找到人幫手買,你只要講低幾時開始用,佢會到時在英國幫你開通,張卡仲可以寄去香港地址。我個 guardian 在英國,無嚟香港開 talk, 所以要自己搞,但都好易又唔煩。

作者: gigichan416    時間: 15-7-1 19:41

wloi 發表於 15-6-27 23:51
...

其實買定真係方便好多
落機唔想到時仲花時間整電話卡嘅野
上yahoo search giffgaff就有
最緊要囝囝打番黎, 安心好多

作者: bigbrother    時間: 15-7-8 23:43     標題: 回覆:Giffgaff card

睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,嗰位賣家, 見佢有其他咭賣,咁啱要歐遊,買張外遊數據咭試吓先,如果OK,遲D再出張Giffgaff。
上星期四入數,星期一都未有收到,星期二朝問佢,佢話星期五已寄出,叫我等吓。
星期二冇,今日星期三都冇,再問佢,佢叫我再等吓喎。
我過兩日出發,如果冇,我就出街外買...
問佢如果個客收唔到咭,會點做?
成三個鐘都唔覆!但其間見佢有online ... 揾第二部機試試問佢嘢,佢又覆。
遇着個不負責任的賣家,兩佰零蚊,當跌咗...
留多個言比佢,話佢知,你唔反應,我當我唔好彩,遇到賊。
點知佢即時反應,問我: "你聽日趕住去死?"

大家諗過,是否值得幇襯。

作者: Umi    時間: 15-7-9 00:30     標題: 引用:睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,

原帖由 bigbrother 於 15-07-08 發表
睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,嗰位賣家, 見佢有其他咭賣,咁啱要歐遊,買張外遊數據咭試吓先, ...
咁衰仲打算幫襯佢3張!咁我都係去到UK先買好d! 有時上網買野就是驚遇到呢d

作者: wing530    時間: 15-7-9 00:37     標題: 引用:其實+guardian+公司通常都會幫手開通小朋友

...
我個 guardian 都係會幫手,一早寄左 2張 giffgaff card 比我,叫我出發前開通,去到UK 即可用

作者: wing530    時間: 15-7-9 00:43     標題: 引用:睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,

原帖由 bigbrother 於 15-07-08 發表
睇見呢度D人講Giffgaff咭,上Y拍search吓,嗰位賣家, 見佢有其他咭賣,咁啱要歐遊,買張外遊數據咭試吓先, ...
你個賣家又會咁衰架 我之前都買左張歐洲咭,好彩冇遇到衰人咋

作者: wloi    時間: 15-7-9 01:17

bigbrother 樓上個帖,我估應該都係個位賣家出的,佢一見有人講電話card就會用唔同身份現身。
我上年幫襯過佢,佢又無講清楚要買goofy bag亦無幫我買到 (我估佢忘記左),結果我女到倫敦一日到就用晒 ....我女第一次一個人出門去倫敦,我又無想過要 top up ...去 giffgaff 個網研究完,又發覺要英國登記的 card 先 top up 到。折騰左一排先識去買voucher top up。就係因為咁樣,我宜家好熟 giffgaff 的運作,最後就叫 giff gaff 寄左一堆sim card 去我女宿舍帶返香港。

之後我女話佢在英國讀書的朋友同佢講,點解唔就咁在行李區的販賣機買張 3 sim ...即插即用,一個月無限data。

我guardian 都比左張 giffgaff sim card 我。

作者: wloi    時間: 15-7-9 01:19

wing530 發表於 15-7-9 00:37
我個 guardian 都係會幫手,一早寄左 2張 giffgaff card 比我,叫我出發前開通,去到UK 即可用

...
記得activate 完買 goofy bag,唔係好快用晒d錢。
作者: bigbrother    時間: 15-7-9 07:27     標題: 引用:Quote:原帖由+bigbrother+於+15-07-08+發表

原帖由 Umi 於 15-07-09 發表
咁衰仲打算幫襯佢3張!咁我都係去到UK先買好d! 有時上網買野就是驚遇到呢 ...
我嬲到訓唔着。再瞭解吓giffgaff, 原來賣家都幾好賺吓..., 除咗出咭賺你錢,喺呢度搵食,大家每月top up, 佢又可以再賺 ... 比好D服務出來,呢D錢抵比你賺,問你可以用HK 信用卡 top up 得唔得,夠膽死答人第二個月就可以 ...

圖片附件: myphoto.jpg (15-7-9 07:27, 125.28 KB) / 下載次數 1
/forum.php?mod=attachment&aid=NDg5NzJ8NDg4NDM5Zjl8MTcxOTIxMzMyOXww

作者: wloi    時間: 15-7-9 08:52

又真係幾好䁠。
我講講自己開card的方法。

開account時要入一個英國地址。我打左guardian個地址。

到俾銭時,uk hsbc張debit card唔用得,因為登記地址係香港地址。要用uk hsbc credit card入錢。

無開英國户口,就去到英國買voucher入銭。

如果小朋友自己去開學,我估眅賣機到買張3sim係最簡單,之後每個月買voucher top up 就得。

誠哥的威力,倫敦地鐵內,陸續用到3通話。

作者: bigbrother    時間: 15-7-9 09:38     標題: 引用:+本帖最後由+wloi+於+15-7-9+01:28+編輯+\

原帖由 wloi 於 15-07-09 發表

bigbrother 樓上個帖,我估應該都係個位賣家出的,佢一見有人講 ...
真係好多分身,本帖中被人ban咗嗰個"肥林2"都在各大旅遊及升學論壇大力推介上Y記揾佢出咭...

作者: Umi    時間: 15-7-9 10:17     標題: 引用:+本帖最後由+wloi+於+15-7-9+09:06+編輯+\

又真係幾好䁠。
UK機場部「3」自動販賣機係iphone6都岩用

作者: wloi    時間: 15-7-9 10:28

Umi 發表於 15-7-9 10:17
UK機場部「3」自動販賣機係iphone6都岩用
Yes, the sim card is in multi size sim, big sim, micro sim and nano sim.   
作者: Umi    時間: 15-7-9 15:33     標題: 引用:Quote:Umi+發表於+15-7-9+10:17+UK機場部「

Yes, the sim card is in multi size sim, big sim, micro sim and nano sim.
Thanks you iphone 5 & 6 係咪揀nano card先岩?

作者: wing530    時間: 15-7-9 16:31     標題: 引用:Quote:wing530+發表於+15-7-9+00:37+我個+g

記得activate 完買 goofy bag,唔係好快用晒d錢。
咩係 goofy bag 呀?增值包嗎?

作者: bigbrother    時間: 15-7-9 16:36     標題: 引用:Quote:原帖由+wloi+於+15-07-09+發表記得ac

原帖由 wing530 於 15-07-09 發表
咩係 goofy bag 呀?增值包嗎?
Goodybags = 増值包

作者: wloi    時間: 15-7-9 17:09

Umi 發表於 15-7-9 15:33
Thanks you iphone 5 & 6 係咪揀nano card先岩?
你張 sim card ....me 到最細 就係 nano sim ...其實香港買儲值電話 sim card 都係三款有齊,自己 me要個隻。
作者: Sheep006    時間: 15-7-9 18:08

回覆 bigbrother 的帖子

服务态度勁差,下次肯定無人幫親啦!本来我都打算經他訂,依家唔洗啦

作者: Sheep006    時間: 15-7-9 18:10

回覆 wloi 的帖子

我都未買,咁講即係在機場售賣機買係最方便?

作者: wloi    時間: 15-7-9 18:18

Sheep006 發表於 15-7-9 18:10
回覆 wloi 的帖子

我都未買,咁講即係在機場售賣機買係最方便?

其實真係睇你有幾急要用電話。橫掂都要等行李,可以在行李區買左先。如果我無記錯,除左 3,仲有其他公司的 pay as you go sim card 買,不過真係唔記得仲有邊間。
出左禁區都有地方賣 ( 我係 terminal 3落機,唔清楚其他 terminal)。我自己就在販賣機買。
網上找到個 vending machine 的相

作者: bigbrother    時間: 15-7-9 19:34     標題: 引用:回覆+bigbrother+的帖子 服务态度勁差,下

原帖由 Sheep006 於 15-07-09 發表
回覆 bigbrother 的帖子

服务态度勁差,下次肯定無人幫親啦!本来我都打算經他訂,依家唔洗啦
今時今日,可以做網購做到咁嘅服務,我完全冇諗過會比我遇到。坦白講,我冇覺得呢位仁兄有心行騙,但個客收唔到貨,你總要關心一下,交代一下吧,問個客係咪趕住去死?呢個服務態度,我自己冇可能接受。亦唔明白佢點解咁低智,做網上生意,做壞自己口卑。

大家要揾佢訂貨,請自行承擔郵寄風險。

BTW, 似乎唔買Giffgaff都唔太可惜,其他網友亦提供了更好的選擇。

PS: 今日為止,仍未收到咭,我亦唔諗住再同呢位仁兄溝通,祝佢榮華富貴!

作者: Umi    時間: 15-7-9 20:52     標題: 引用:+本帖最後由+wloi+於+15-7-9+18:31+編輯+\

明晒!不過我搭BA, terminal 5出,希望到時見到啦

作者: wing530    時間: 15-7-9 21:06     標題: 引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-07-09+發表咩

原帖由 bigbrother 於 15-07-09 發表
Goodybags = 増值包
唔該哂

作者: samkee    時間: 15-7-11 00:29

我想問下Giffgaff 用唔到香港信用咭TOPUP,係去到邊個步驟唔得?

我都剛去完UK,之前找在英國的朋友寄定張咭俾我,我開通到及用香港信用咭(Fubon VISA), 開通及之後再增值用信用咭都無問題。睇下可唔可以幫忙到解決點解其他人又唔得。
作者: wing530    時間: 15-7-11 02:00     標題: 引用:Quote:Ding+發表於+15-6-8+22:21+因為香港

原帖由 wloi 於 15-06-08 發表
其實如果想一落地就用得的話,最方便係 3。唔駛開通,乜都唔駛set ,一插落電話就用得,第一個月無限data。 ...
請問你講的 UK3 的 sim card,法國用到嗎?Thanks.

作者: wloi    時間: 15-7-11 16:40

wing530 發表於 15-7-11 02:00
請問你講的 UK3 的 sim card,法國用到嗎?Thanks.

http://www.three.co.uk/Support/Roaming_and_International

作者: Travelbb    時間: 15-7-14 08:58     標題: 引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-07-09+發表回

原帖由 bigbrother 於 15-07-09 發表
今時今日,可以做網購做到咁嘅服務,我完全冇諗過會比我遇到。坦白講,我冇覺得呢位仁兄有心行騙,但個客收 ...
大家去Yahoo幫襯買Giffgaff應該不用擔心,因為賣家寄出張咭時,仲未增值,就算寄失,買家要求賣家補寄,賣家都會樂意做。

作者: gigichan416    時間: 15-7-22 22:11

Travelbb 發表於 15-7-14 08:58
大家去Yahoo幫襯買Giffgaff應該不用擔心,因為賣家寄出張咭時,仲未增值,就算寄失,買家要求賣家補寄,賣 ...
我上次買2日就收到, 仲會通知我電話號碼好好service

作者: bigbrother    時間: 15-7-23 02:00     標題: 回覆:gigichan416 的帖子

我真的羨慕你,我而家旅行完返來都仲未收到咭,你睇吓是否可以幫忙反咉吓。

作者: Travelbb    時間: 15-7-23 03:27     標題: 引用:我真的羨慕你,我而家旅行完返來都仲未收到

原帖由 bigbrother 於 15-07-23 發表
我真的羨慕你,我而家旅行完返來都仲未收到咭,你睇吓是否可以幫忙反咉吓。

...
教育版揾食艱難,都係旅遊版容易食D。

Bigbrother Ching, 放他一馬吧。

作者: Ding    時間: 15-7-23 07:50     標題: 引用:Quote:原帖由+bigbrother+於+15-07-23+發表

原帖由 Travelbb 於 15-07-23 發表
教育版揾食艱難,都係旅遊版容易食D。

Bigbrother Ching, 放他一馬吧。
我上次買4張都係3日收到,好好 service。我地會唔會係幫唔同人買?

作者: wloi    時間: 15-7-23 07:58

Ding 發表於 15-7-23 07:50
我上次買4張都係3日收到,好好 service。我地會唔會係幫唔同人買?

我覺得係同一個人,好唔好service ,要睇個排林生心情。
作者: bigbrother    時間: 15-7-23 12:19     標題: 引用:+本帖最後由+wloi+於+15-7-23+07:58+編輯+\

原帖由 wloi 於 15-07-23 發表
百份百同一個人啦!

哈哈,正常收到貨梗係冇問題啦,相反收唔到貨,或者有問題要求跟進,先反映到最重要的售後服務。

"魔術"先生,經一事,長一智 ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5