教育王國

標題: 8號風球,課外活動取消,通常有冇得補堂? [打印本頁]

作者: hazel_mom    時間: 13-8-16 11:00     標題: 8號風球,課外活動取消,通常有冇得補堂?

如題。阿女的中心話冇得補堂或退錢,咩理由?只是圍棋班罷了!
你哋那些中心又是否這樣?

作者: pamelaywy    時間: 13-8-16 11:49

大部份颱風黑兩停課都無得補錢補堂, 有些1:1有補課, 但group class 通常都無. 正如八號風球公司唔會扣你一日人工一樣道理
作者: himuimui    時間: 13-8-16 13:10

作者: lucky25    時間: 13-8-16 14:17

有些有, 有些無, 視乎每間公司, 但個人覺得應該有.
作者: Jane1983    時間: 13-8-16 14:37

多數無。
作者: deniseL    時間: 13-8-16 14:46

相信多數都冇得補, 但有d係有的. 我有d朋友都專揀一d因天氣關係取消課堂而提供補堂o既centre先會報. 通常報名時都會講明.
作者: JoJo    時間: 13-8-16 14:54

好睇 Centre 手冊/指引. 有時會有補堂, 有時會沒有. 交費前要問清楚
作者: hoihoima    時間: 13-8-17 01:50

回復 hazel_mom 的帖子

Private swimming class in YMCA has supplemental class.
作者: karen55407    時間: 13-8-17 22:14     標題: 回覆:8號風球,課外活動取消,通常有冇得補堂?

明愛有

作者: pooh仔    時間: 13-8-20 11:10     標題: 引用:如題。阿女的中心話冇得補堂或退錢,咩理由

原帖由 hazel_mom 於 13-08-16 發表
如題。阿女的中心話冇得補堂或退錢,咩理由?只是圍棋班罷了!
你哋那些中心又是否這樣?
...
吓, 通常中心寫明有 or 冇。
冇話拗喎。

作者: dbskelvin0    時間: 13-8-20 11:16

回復 hazel_mom 的帖子

每個中心都唔同架波!要睇明校規,有d連Sick leave都無得補~
不過而家越來越多補習中心無補堂了,一來要減輕行政壓力,八號風球呢d更加幾乎無得補!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5