教育王國

標題: 密集訓練要完結了... [打印本頁]

作者: silvermijar    時間: 13-7-12 19:45     標題: 密集訓練要完結了...

我兒子因各方面都很差,所以我給他找了密集訓練,初初由不相信有人能教好我的兒子,到現在好慶幸自己能夠遇上了這機構的密集訓練課程.

我的兒子今年九月會入讀主流幼稚園K1,其實心裏都爭扎是否應該繼續讀密集呢? 因呢度真係教得我個仔好好, 人手比例非常足夠(相比起其它機構), (1:2 一個老師帶兩個小朋友...) 而且課程內容好好, 有個人工作訓練, 社交, 感統小組訓練等... 佢呢間機構收費也很合理 (包左一堂單對單的言語治療...), 因如果我拆開黎上訓練, 我相信成效一定沒有現在的這麼好, 價錢亦可能比較貴, 雖然我兒子在這裏只有半年時間, 但我兒子很喜歡這密集的老師(比返N班的老師更多), 導師每次放學都會跟家長談談小朋友的情況,亦會教導家長如何在家繼續訓練, 今日, 我仔能夠全部項目都攞晒五分, 係前所未見的 (滿分是五分), 最重要係呢度可以建立到我兒子的自信和提升學習動機, 由上左密集開始, 我已不再擔心兒子的學習進度了, 他們跟進得很好, 我仔就算回到家, 我要求他做什麼, 他就算不願做, 但也會先依照我說話做好, 當然我也不會太過分喇~ ^^

我在這, 真的很感激遇到呢間機構和各社工, 特殊幼師, 言語治療師的幫助, 雖然我小兒未算稱得上所有方面都追得及正常小朋友, 但他的進步, 我真的感到很恩惠, 在此想再一次多謝你們!! 雖然我不知道你們能否在這裏看得到這篇短信, 但我真的衷心感謝你們, 我真的很捨不得兒子要離開這大家庭呢!! >,<
作者: Ling_mom    時間: 13-7-12 23:47

Hi Silvermijar

可否pm此机構的名字給我呢?
因我也揾緊密集課程俾仔仔
謝謝!

作者: crystal媽咪    時間: 13-7-13 00:04

well done and good job.
作者: monkeydiary    時間: 13-7-13 03:29     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

可否pm這間機構的名稱給我? Thanks

作者: lhy168    時間: 13-7-13 13:29

作者: csy_0101    時間: 13-7-13 14:17     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

hi..可否pm 我中心的資料,等我了解下,謝

作者: silvermijar    時間: 13-7-13 15:17

無問題, 我會PM比大家~ ^^
作者: silvermijar    時間: 13-7-13 15:23

回復 crystal媽咪 的帖子

謝謝, 比著我於年頭, 我仲諗住我仔仔只會四歲後才學會講說話, 所以真是希望在明天, 只要我們不放棄, 孩子一定會成長!
作者: silvermijar    時間: 13-7-13 15:27

其實密集幫到我開啟左我仔仔的腦袋和心屝, 但我地做家長都要堅持在家要做返D家居訓練呀!

由初初一塊PUZZLE都砌唔到, 佢琴日我見住佢一個人, 自己坐係度, 將成幅48塊0既PUZZLE慢慢的砌好, 密集訓練了他的專注,耐性和安坐(守規, 聽指令, 排隊...),  不像以前咁, 咩都無耐性, 試都唔試就掉左!!
作者: clingy    時間: 13-7-13 15:55     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

well done!

作者: Ononma    時間: 13-7-14 08:56

Hi sivermijar,

我睇左你幾個 posts, 知道你好努力做左好多野幫自己嘅小朋友,恭喜你小朋友有吾錯嘅進步。

繼續努力,亦希望你小朋友間主流幼稚園肯包容及全力協助,小朋友継續不段進步。
作者: 芒果米池    時間: 13-7-14 11:07     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

Pls PM me.

作者: man811231    時間: 13-7-14 12:05     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

似賣廣告多似喎!

作者: silvermijar    時間: 13-7-14 13:17

請大家留意,我絕無賣廣告,但可能我的表達能力不好,所以有此誤會,請見諒。我在此只是想分享一下我仔上左呢度密集嘅轉變,請大家理解。

我的兒子是的的確確在這間機構上了半年密集,亦真的如我所說的各方面都有明顯進步,這機構是有教會背景,所以我覺得佢比其它機構好啫。如大家覺得我是賣廣告,我亦不會再這公開機構名稱。謝謝。
作者: silvermijar    時間: 13-7-14 13:22

回復 Ononma 的帖子

謝謝,我知道係長期作戰,我亦知道自已比任何學校任何老師更能勝任教好自已的小朋友,我期望他不會因沒有上密集而倒退,希望我很快輪到政府的早期訓練,由我都洗了很多錢上訓練了。>-<
作者: Ononma    時間: 13-7-14 21:07

我睇左好多 post, 完全吾覺樓主賣廣告,返而覺得樓主分享自己嘅心得,且強調自己付出左好多努力,係自己小朋友有進步嘅另一大關健,真係身同感受。

如果可以,請樓主日後繼續分享係主流幼稚園的經歷,我發現這裡亦有很多 JM 分享心得,很多鼓勵的。
作者: silvermijar    時間: 13-7-15 11:20

謝謝ononma, 我初初見到人地咁批評我, 我真的唔開心, 所以我諗我唔想公開我返果間密集機構0既名稱...

我只係想強調一樣野係,無論小朋友有無返密集, 做家長只要願意付出, 一定會見到小朋友0既成果, 我只係幸運, 可以找到一家密集, 又咁好彩比佢抽到上課, 基本上, 由我仔仔一出世, 我都覺得佢與別不同(我指佢0既發展), 佢係好早可以走路, 但一歲到兩歲其間係差唔多無咩進步, 所以我都嘗試左好多唔同治療, 我有同個仔去針灸, 但針到佢識開口, 我就無再針, 因我想佢自己慢慢發展, 而cac和精神科都好好彩在我仔仔未夠兩歲前就排到, 否則都唔知要排到幾時先有位, 又好好彩有主流n1讀書, 等我仔仔可以有機會接觸大班教學...總括黎講, 我係度唔係想講話所有小朋友都一定要上密集先見到進步, 但一定要家長自己付出, 而唔係將全部野推比密集或訓練或上學.

我係度講, 只係想表達我好感謝呢間密集幫到我小朋友, 而唔係想叫人讀密集, 我好感激我在這年裏見証到小孩子的轉變, 所以想在這分享一下, 舒發一下吧~
作者: Anitalyc    時間: 13-7-15 13:32

我仔仔2Y, 暫時未評定是否有自閉症, 但我都想知多啲, SILVERMIJAR, 可唔可以請妳PM資料比我參考下呀?
作者: pigmon    時間: 13-7-16 00:22

Please PM me too. Thank you.
作者: BKVIP    時間: 13-7-16 08:42     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

樓主,你用左咁大遍幅講呢間機構几好几咁幫到個仔,相信會有好多人pm你問邊間

作者: 芒果米池    時間: 13-7-16 12:25     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

老實講,最初睇呢個post,都覺得似係賣廣告,但再細心睇落去,感覺到樓主係真心分享的。

我想講,即使有人真的想在此版賣廣告,會員自己都會有能力去分析。希望樓主可以繼續分享經驗,幫助到有需要搵訓練資料嘅媽媽,ths

作者: 芒果米池    時間: 13-7-16 12:26     標題: 引用:我睇左好多+post,+完全吾覺樓主賣廣告,返

原帖由 Ononma 於 13-07-14 發表
我睇左好多 post, 完全吾覺樓主賣廣告,返而覺得樓主分享自己嘅心得,且強調自己付出左好多努力,係自己小 ...
可能用手機apps只顯示到樓主最近的一個po吧。

作者: ttrrmm    時間: 13-7-16 18:14

pls PM me, tks
作者: Lang晴朗天    時間: 13-7-16 19:22

我信你!我急切需要這種好機構!麻烦pm名字!thanks!
作者: sochi81    時間: 13-7-16 21:33

也請pm我。小兒評估是自閉症。也要開始找資料呢
作者: ching_800322    時間: 13-7-17 02:03

請你也PM給我吧!
作者: silvermijar    時間: 13-7-17 11:19

大家可以選擇一間合適的密集課程給小朋友開到個頭,跟住唔需要上密集架喇,自己教返都一樣可以架,唔一定要選有口碑的,只要適合小朋友上課,導師又有耐性, 其實可以幫到小朋友專心和愉快學習了,就像我們選擇幼稚園一樣,有口碑或名牌,未必一定好,做家長要好好幫小朋友選擇合適的訓練,就可以幫到小朋友.
本人覺得如小朋友己有一定的能力安坐和聽指令,已經可以只上小組攞個技巧,唔一定要返密集0既,因密集都係主要train呢d,但做家長一定要懂得家居訓練~(可去唔同地方聽下d免費或平0既講座,寫低重點,同埋家長自己都要定期增值睇下唔同方面0既教學書) 比起小朋友上任何課程幫助會更大架~
作者: sochi81    時間: 13-7-17 15:30

Would u pls pm me for reference
作者: silvermijar    時間: 13-7-18 16:39

回復 芒果米池 的帖子

謝謝你信任~ 可能我第二段講得太多有關課程0既內容了, 其實我都係想分享下佢呢度用咩方法教, 令我個仔各方面都有咁明顯進步啫~ 希望大家唔好誤會呀!! 呢間機構係有D教會背境, 你地自己可以打去問下價錢, 佢地0既價錢唔係出面D私人咁貴, 所以我相信好多人短期都可以負擔~

我希望籍今次分享, 想大家都一樣唔好放棄, 只要我地家長努力, 小朋友一樣可以健康快樂咁成長~

作者: silvermijar    時間: 13-7-18 16:39

回復 sochi81 的帖子

PM ALREADY! ^^
作者: silvermijar    時間: 13-7-18 16:42

如有需要者, 麻煩請PM我, 因我可能漏左回覆呀~ 謝謝!
作者: Lang晴朗天    時間: 13-7-18 21:06

回復 silvermijar 的帖子

我沒收到呀!麻煩你可否PM我!我真的較急需 ,外面的S密集要八九千,實在負擔不起!謝謝!
作者: mavishihi    時間: 13-8-5 15:08     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

可以PM我嗎?Thanks!

作者: funnykoala    時間: 13-8-6 09:20

我之前PM左你, 不過未見回覆.  
麻煩請send資料給我~  謝謝!
作者: ttrrmm    時間: 13-8-6 09:53

我都没有收到,pls PM.
作者: lyw105    時間: 13-8-8 23:44

Please PM me too. Thank you
作者: csy_0101    時間: 13-8-9 00:51     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

hi...pls pm me the center info, thx

作者: rd21gn54    時間: 13-8-9 10:36

遇到好學校當然想和大家分享,可否把資料PM給我,thanks!

作者: a328    時間: 13-8-9 14:19

please pm me as well
作者: sforson    時間: 13-8-10 00:03     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

我也在煩惱中,麻煩你pm資料給我吧,謝謝!

作者: pigmon    時間: 13-8-10 01:05     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

我以前請求過的,請PM資料給我。謝謝!

作者: irisban    時間: 13-8-10 20:09     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

可否Pm我有關機構資料?

作者: melody17    時間: 13-8-14 22:48     標題: 引用:可否Pm我有關機構資料? +

原帖由 irisban 於 13-08-10 發表
可否Pm我有關機構資料?
Pm me 机構名字

作者: Janejane21    時間: 13-8-23 16:48

作者: lyw105    時間: 13-8-24 12:38

作者: ehgybb2011    時間: 13-8-24 13:09

Hi,  can you please pm me the organization's info.  Thank you
作者: tkou    時間: 13-8-26 19:27

can u please pm me the information? thank you!!
作者: yypotato    時間: 13-8-27 18:04

樓主,不如開名啦,你又唔係賣廣告,怕咩啫,幫到人吖嘛,你當積陰德囉。
啲A仔父母好㥬惶架。
作者: HMHG    時間: 13-8-27 22:08

請pm給我有關機構做密集式訓練!
作者: opuyo_kannus    時間: 13-8-27 22:52     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

can u plz pm the address and course bame to me,really thx

作者: Jesslisl    時間: 13-8-29 12:18

please pm me the information? thank you!
作者: baby_suen    時間: 13-9-3 00:11

pls PM me too!
作者: pbtiger    時間: 13-9-4 14:56

我都煩惱中呀! 請問是否 "朗XX"? 或請PM 我呀!
作者: heffy    時間: 13-9-6 19:57

Can u also pm me the information? Many thanks!!
作者: simonkfmak    時間: 13-9-10 12:57

我亦認同樓主的分享, 只希望能幫到其他人.如我有時分享我兒的歷程, 也很恩惠他過往老師的訓練, 今年開始返主流幼稚園+E位
作者: meikuen0405    時間: 13-9-29 00:24

please pm the information to me also.
作者: CacaMami    時間: 13-9-30 13:53

plspls PM ME , I need help
作者: POCHACCO2011    時間: 13-9-30 15:33

作者: kennyrita    時間: 13-10-2 11:23

可否 pm 我, thx
作者: ushana    時間: 13-10-3 00:30

麻煩可以PM我嗎?謝謝你的分享。
作者: nornor    時間: 13-10-4 14:49     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

作者: opuyo_kannus    時間: 13-10-4 20:01     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

可否pm我邊間幾構thx

作者: NathanSun    時間: 13-10-10 19:19

Please pm me
作者: NathanSun    時間: 13-10-11 17:51

hi..可否pm 我中心的資料,等我了解下,謝
作者: rilak    時間: 13-10-15 00:59

我都有想要有關資料, 可以pm我嗎?
作者: HMHG    時間: 13-10-16 21:29

我囝囝需要訓練,可否pm資料給我!
作者: FB_baby    時間: 13-10-17 00:17     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

Can u tell me the name of the school? Thanks!

作者: rideboat    時間: 13-10-18 12:07

可否 PM 我,  謝謝
作者: Useless    時間: 13-10-22 22:39     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

Pls pm the centre name. Thx

作者: jaijailovebb    時間: 13-10-28 18:14     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

麻煩Pm我資料thx!

作者: agneswwm    時間: 13-11-18 20:22     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

可否pm 給我。謝謝!

作者: legolas625    時間: 13-11-22 10:51

可否PM我,我搵緊資料幫仔仔
作者: rabbit2010    時間: 13-11-22 10:53     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

可否pm間機構名, thx!

作者: DD-Summer    時間: 13-12-11 00:00

可否pm這機構的資料給我。thanks

作者: PC0210    時間: 13-12-12 23:34

Please PM me too. Thank you.
作者: mandychanbb00    時間: 13-12-13 02:18

作者: kwan888    時間: 13-12-13 22:11

請 pm我是哪一間,thanks
作者: amyalex    時間: 14-1-11 16:44     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

Silvermijar,可以pm 間機構D資料俾我嗎,十分感激!我都好希望可以盡早同仔仔做密集式訓練,thx !

作者: Papei    時間: 14-1-16 22:55     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

我也想找機構幫助兒子,謝謝!

作者: sorjomui    時間: 14-1-17 13:39

請pm我,謝謝
作者: 熊之家    時間: 14-1-17 15:22     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

請問可以pm這機構給我?謝謝!!

作者: conniekit    時間: 14-1-23 02:45

silvermijar 發表於 13-7-15 11:20
謝謝ononma, 我初初見到人地咁批評我, 我真的唔開心, 所以我諗我唔想公開我返果間密集機構0既名稱...

我只 ...

hi,, 謝謝你分享呀,亦替你小朋友的進步感到開心!! 請問針灸係咪有效? &密集訓練 都pm我丫,thanks!!
作者: Cute美女    時間: 14-1-23 23:25     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

作者: FeiFeiMum    時間: 14-2-6 23:24

請pm我,謝謝。
作者: stming    時間: 14-2-17 18:37

well done
作者: yanyan10808    時間: 14-2-18 00:30

pls pm me thanks

作者: 東東公主    時間: 14-2-21 15:06     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

Pls pm me! Thx

作者: maymayss    時間: 14-2-27 23:21     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

Pls PM details to me , thank so much !

作者: schoischoi    時間: 14-2-28 14:55

silvermijar 發表於 13-7-12 19:45
我兒子因各方面都很差,所以我給他找了密集訓練,初初由不相信有人能教好我的兒子,到現在好慶幸自己能夠遇上 ...
可否PM 資料給我, Thanks.

作者: Tracymom    時間: 14-4-10 16:43

回覆 silvermijar 的帖子

Hello,可以PM我這個機構的名字以及收費嗎?謝謝!

作者: reiko144    時間: 14-4-11 17:56

麻煩你pm資料給我吧,謝謝!

作者: Tulip88    時間: 14-4-14 16:32     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

可否pm我相關機構的聯絡資料?Thx!

作者: 東東公主    時間: 14-5-10 20:36     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

Can u pm details of the org to me! Thanks!

作者: keigorbb    時間: 14-6-3 17:31

Can you please PM the details to me. Thx!!!
作者: Nicolaspapamama    時間: 14-6-7 15:53     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

樓主,可否pm 给我呀,really thanks

作者: 仔仔Baby    時間: 14-6-10 09:31     標題: 回覆:密集訓練要完結了...

我想要啲資料,PM我THX

作者: 依媽媽    時間: 14-6-10 10:36

silvermijar 發表於 13-7-13 15:27
其實密集幫到我開啟左我仔仔的腦袋和心屝, 但我地做家長都要堅持在家要做返D家居訓練呀!

由初初一塊PUZZL ...
訓練了他的專注,耐性和安坐(守規, 聽指令, 排隊...), <------ 我好需要呢一方面呢~

請PM我資料... 可以嗎? 謝謝~

作者: hamburgeer    時間: 14-7-1 10:22     標題: 引用:無問題,+我會PM比大家~+^^

原帖由 silvermijar 於 13-07-13 發表
無問題, 我會PM比大家~ ^^
Can u pm me the info. Thx

作者: Mrswongann    時間: 14-7-1 20:58     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

可否俾更多資料我?thanks

作者: Mrswongann    時間: 14-7-1 22:41     標題: 回覆:silvermijar 的帖子

我還未收到

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5