教育王國

標題: 沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀) [打印本頁]

作者: cindychu    時間: 13-7-10 04:21     標題: 沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

大家派咗第幾志願? 邊間學校? 派唔到的第一志願又是那一間? 或者有無B1頭, 中的中學排到四, 五, 六的位置都派到? 有無出現錯配, 即是Band1生派咗去Band2中學?
請大家分享分享!!!
作者: #sammisammi#    時間: 13-7-10 08:11

我好開心,  小朋友派左天主教郭得勝..
作者: bobo2001    時間: 13-7-10 08:14     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

作者: kitbebe    時間: 13-7-10 09:09

第一志願
作者: daphane    時間: 13-7-10 09:10

現在叩門中,想知沙循、林漢光、培基你地會揀邊間?
作者: ho528man    時間: 13-7-10 10:03     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

我派咗第三志願林漢光,叩第二志願培英,等消息中。

作者: yuenwaimami    時間: 13-7-10 10:20

回復 ho528man 的帖子

第一輪interview被沙崇收了!
作者: jennyjenny    時間: 13-7-10 10:34

yuenwaimami 發表於 13-7-10 10:20

好叻呀,介唔介意講下小朋友讀邊間小學同成績大約係點?呢間都係我地目標中學呢。
作者: MM1155    時間: 13-7-10 10:40

第一⋯培英!
作者: tracy668899    時間: 13-7-10 10:43     標題: 引用:回復+ho528man+的帖子 第一輪interview被

原帖由 yuenwaimami 於 13-07-10 發表

請問點解知道係自行收左既?你大抽獎冇揀到?

作者: mandee2621    時間: 13-7-10 10:53

作者: PHOEBE001    時間: 13-7-10 11:20

回復 mandee2621 的帖子

好叻, 想問邊間小學
作者: yuenwaimami    時間: 13-7-10 11:41

回復 tracy668899 的帖子

因為在第二輪把崇真放在二十幾位,所以知道是interview入。我在沙呂小就讀,成績在b1中中附近,因真不知道什麼分是中中.
她是辯論隊的,所以口才應該o.k.

作者: ho528man    時間: 13-7-10 12:06     標題: 引用:回復+tracy668899+的帖子 因為在第二輪把

因為在第二輪把崇真放在二十幾位,所以知道是interview入。我在沙呂小就讀,成績 ...
囡囡好叻呀

作者: tracy668899    時間: 13-7-10 12:10     標題: 引用:回復+tracy668899+的帖子 因為在第二輪把

因為在第二輪把崇真放在二十幾位,所以知道是interview入。我在沙呂小就讀,成績 ...
嘩!真係好叻叻既囡囡呀!恭喜你!

作者: pinktiger    時間: 13-7-10 12:12

作者: tracy668899    時間: 13-7-10 12:17     標題: 引用:呢次好麻煩,派了去樂道。而家周圍撲緊位!

原帖由 pinktiger 於 13-07-10 發表
呢次好麻煩,派了去樂道。
而家周圍撲緊位!
小朋友Band 幾? 而家叩左邊間呀?

作者: kathyhobb    時間: 13-7-10 13:13     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

我個小朋友都係派樂道,仲要我冇填的.家吓叩咗好多間,得一間邱金元已知收咗,其實唔想要,但又要揾定間後備,其他就考晒試,但最快都話係要呢兩日先知,我同個仔都好攰呀

作者: qkhui    時間: 13-7-10 14:58

回復 kathyhobb 的帖子

想問下仔仔係band 幾 ?
無選都派了去, 都好驚wor,

作者: kathyhobb    時間: 13-7-10 15:04     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

band2.要叩都叩晒,家吓只有呆等通知,好無助

作者: 鋒媽    時間: 13-7-10 16:16

Kathyhobb

不要灰心, 如果band3學校可以入到精英班,未必不是好事.加油!
作者: mandee2621    時間: 13-7-10 17:29

回復 PHOEBE001 的帖子

朱小

作者: toyotacar2    時間: 13-7-10 17:37

小之前係band1尾边緣,
4月呈分試勁失手跌到band2尾 band3頭
好彩之前唔博 自行楝左 梁文燕  收左

如果唔係.....真禁想像

(但最后一次考試佢ヌ回復正常 中英數常 全A  ,其它都係B  真係俾佢激死)
作者: qkhui    時間: 13-7-10 17:42

不要灰心.

作者: qkhui    時間: 13-7-10 17:44

回復 toyotacar2 的帖子

梁文燕係BAND 2 ?

作者: MM1155    時間: 13-7-10 17:45

若$唔係問題又係男仔,不如叩德信!
作者: pinktiger    時間: 13-7-10 17:51

作者: kathyhobb    時間: 13-7-10 18:11     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

唔知聽日香島仲有冇得報呢?

作者: littleflowers    時間: 13-7-10 18:25     標題: 引用:我女自行第一自願入曾記我女全班三十五人,

原帖由 mandee2621 於 13-07-10 發表
我女自行第一自願入曾記
我女全班三十五人,有三十人自行入了第一自願,二兩自行第四個二自行第二自願,一個 ...
你個囡嗰班咁得意嘅?全部自行揀嘅同大抽獎揀嘅都唔同?所以知道全班都係自行入?

作者: MM1155    時間: 13-7-10 18:33

作者: pinktiger    時間: 13-7-10 19:02

作者: tracy668899    時間: 13-7-10 19:33     標題: 引用:Quote:原帖由+mandee2621+於+13-07-10+發表

原帖由 littleflowers 於 13-07-10 發表
你個囡嗰班咁得意嘅?全部自行揀嘅同大抽獎揀嘅都唔同?所以知道全班都係自行入?

...
係啦,其實係吾會知道係派到or自行入喎,除非自行有㨂,大抽獎冇揀啦!就算某d係咁無理由甘多個同學都係甘喎!

作者: 肥嘟媽    時間: 13-7-10 19:45

第一志願,沙官中
作者: bobo2001    時間: 13-7-10 19:48

作者: tracy668899    時間: 13-7-10 20:03     標題: 回覆:bobo2001 的帖子

我仔個好朋友(沙田區),係band one尾,佢好進取自行呂明才同林裘謀,大抽獎第一呂,第二林,第三至第六係鄭榮之,林漢光,聖心,郭得勝呢4間band one尾,第7係聖若瑟,結果派第7志願呀,佢去叩門,因屬band one尾成績好難叩返band one學校呀。所以真係吾可以太進取!

作者: #sammisammi#    時間: 13-7-10 20:40

tracy668899 發表於 13-7-10 20:03
我仔個好朋友(沙田區)係band one尾,佢好進取自行呂明才同林裘謀,大抽獎第一呂,第二林,第三至第六係 ...
我之前同妳都一樣太進取,  後來老師幫我改左3次, 將郭得勝排第一位,  其餘呂明才這些學校不好填, 原因是這些band 1 學校太出名, 要選擇一些冷門 band 1.   好開心比我入左...
作者: 嵐嵐21    時間: 13-7-10 21:43

入咗林漢光
作者: bb_2001    時間: 13-7-10 22:28

我個仔是自行跨區入咗沙田讀中學,第一自行選沙田,第二自行選留本區,買個安心。

今次派位話我知,要在自行收生時作最合適選擇,一擊即中,不要留在統一派位靠運氣。
作者: cautionchan    時間: 13-7-10 22:54     標題: 引用:我仔個好朋友(沙田區),係band+one尾,佢

原帖由 tracy668899 於 13-07-10 發表
我仔個好朋友(沙田區),係band one尾,佢好進取自行呂明才同林裘謀,大抽獎第一呂,第二林,第三至第六係 ...
聖Joseph 都好好!B1生其實真的選曬B1學校才選B2!

作者: koolman76    時間: 13-7-10 23:46

作者: baba3506    時間: 13-7-10 23:54

回復 yuenwaimami 的帖子

阿仔自行入咗沙崇,明天注冊
作者: 彩媽    時間: 13-7-11 01:36

作者: PHOEBE001    時間: 13-7-11 08:24

回復 mandee2621 的帖子

thx

作者: 肥嘟媽    時間: 13-7-11 10:30

#sammisammi# 發表於 13-7-10 20:40
我之前同妳都一樣太進取,  後來老師幫我改左3次, 將郭得勝排第一位,  其餘呂明才這些學校不好填, 原因是這 ...

恭喜晒,我自行時揀了曾肇添及沙官,曾肇添無in 囡囡
所以統一時,我自動排成甲部 第一:沙官  第二無填
乙部 沙官第一 
接著十二個志願都係BAND 1, 呂明才及曾肇添排到十二及十三,事關第一輪曾記都無IN囡囡,即成績唔係佢杯茶,入到去好大機會去唔到精英班的名次
再者,六年前幫囡囡揀沙官小,也只是想入沙官中,聯繫學校,有in過,種種條件放在眼前,入到沙官,開心!

作者: DFSON    時間: 13-7-11 10:34

肥嘟媽 發表於 13-7-11 10:30
...
唔好意思, 我係小5家長, 介唔介意PM我你女女讀邊間小學 & 名次, 我年尾自行都想揀曾記, thank you~

作者: bobo2001    時間: 13-7-11 10:38     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

作者: hinhin0204    時間: 13-7-11 10:42

作者: 肥嘟媽    時間: 13-7-11 10:47

去年資料所見屬band 2C,校風不太清楚
作者: littleflowers    時間: 13-7-11 11:10     標題: 引用:Quote:#sammisammi#+發表於+13-7-10+20:40+

原帖由 肥嘟媽 於 13-07-11 發表
...
我個囡舊年有個同學自行都冇得in曾記,但係大抽獎入咗,而且曾記係冇分精英班架

作者: cindychu    時間: 13-7-11 13:30

作者: cindychu    時間: 13-7-11 13:34

ho528man 發表於 13-7-10 10:03
我派咗第三志願林漢光,叩第二志願培英,等消息中。

請問第一志願是那間? 自行一樣嗎?
作者: cindychu    時間: 13-7-11 13:37

koolman76 發表於 13-7-10 23:46
邱金元點都好過樂道,邱金元始終有4班中一,樂道就只得3班中一。
3班就係「縮班中學」,4班就係「正常中學 ...

以班的數量睇是對, 但我每天食飯時間都會經過邱金元, 他們的學生實在....., 唔知樂道怎樣?
作者: YUSIKI    時間: 13-7-11 13:49     標題: 回覆:沙田升中派位分享 ( 無論喜與哀)

我仔第一志願陳震霞,入左。但佢見朋友仔好多入馬崇,影響到佢想入,佢直頭自己去拿表,填資料,筆試。今日仲面試完,都系佢自己去的。馬崇其實也是我們第二志願。
如馬崇肯收佢,是否比佢放棄第一志願而入叩門第二志願呢?
佢自己就好鍾意叩門個間。
比你哋,會點樣做呢?

作者: khmama    時間: 13-7-11 14:21     標題: 引用:我仔第一志願陳震霞,入左。但佢見朋友仔好

原帖由 YUSIKI 於 13-07-11 發表
我仔第一志願陳震霞,入左。但佢見朋友仔好多入馬崇,影響到佢想入,佢直頭自己去拿表,填資料,筆試。今日 ...
唔使考慮啦,個仔肯做咁多嘢,入到梗係比佢讀啦。

作者: 彩媽    時間: 13-7-11 14:27     標題: 引用:我仔第一志願陳震霞,入左。但佢見朋友仔好

作者: happyfeet_520    時間: 13-7-11 15:33

佛教覺光法師中學 band 幾 ??校風如何??
佛教覺光法師中學 同 樂善堂楊葛小琳中學 比較, 邊間較好 ??

作者: kcimum    時間: 13-7-11 16:17

khmama 發表於 13-7-11 14:21
唔使考慮啦,個仔肯做咁多嘢,入到梗係比佢讀啦。

Totally agree
作者: ho528man    時間: 13-7-11 17:13     標題: 引用:Quote:ho528man+發表於+13-7-10+10:03+我派

原帖由 cindychu 於 13-07-11 發表
請問第一志願是那間? 自行一樣嗎?
第一志願曾記,自行也是。

作者: kitbebe    時間: 13-7-11 17:28

cindychu 發表於 13-7-11 13:30
囡囡自行入咗LKM!

請問怎會知道
作者: hongkeikei    時間: 13-7-11 18:56

tracy668899 發表於 13-7-10 10:43
請問點解知道係自行收左既?你大抽獎冇揀到?

cindychu: [ 其實小學是知道學生在自行還是大抽獎, 講唔講你知姐]

小學點會知啫?自行根本唔駛經小學申請,只是家長自願告訴小學。

中學收生名單都只會直上教育局,況且有一、二志願中學都唔肯定是否一定收到該學生,整個自行程序,所屬小學都沒有直接參與! 自行/統一入中學就會知,小學除非識中學校長/老師,而人地又'專登'話比你知啫!

作者: hongkeikei    時間: 13-7-11 19:19

littleflowers 發表於 13-7-10 18:25

...

一係家長聽錯,一係小學作大。無一間小學會知自己學生的派位是自行/統人派入某中學,仲要講明有30人自行入第一志願....直情好像擁有香港教育局的內部資料,令人難以置信。
唉,得罪講句:除非肯定你統一無填過果間中學,只有自行收生時曾申請。否則入到心儀中學已值得高興,無論小學或家長仲駛唔駛咁虛榮強調是自行入...

作者: C9大王    時間: 13-7-11 22:19

感謝主,仔仔表弟叩入呂中。
作者: 2隻臭豬    時間: 13-7-11 23:11

如果按照沙田區的B1策略, 填哂B1先再填B2, 咁以你朋友份表睇, 頭6間都唔中, 咁再填 曾記, 培英, 沙循, 聖羅撤, 祟真, 沙官, 蘇浙呢7間, 無理由會中呀? 真係唔明點解, 所以我真係唔明點解呢4間B1尾放咁前都抽唔到, 如果佢真係B2生, 又無理由第7志願都抽到聖若瑟

作者: tracy668899    時間: 13-7-11 23:14

回復 2隻臭豬 的帖子

我相信佢係band one生, 不過隨機no. 真係好差~

作者: khmama    時間: 13-7-11 23:18     標題: 引用:回復+tracy668899+的帖子 如果按照沙田區

原帖由 2隻臭豬 於 13-07-11 發表

如果按照沙田區的B1策略, 填哂B1先再填B2, 咁以你朋友份表睇, 頭6間都唔中, 咁再 ...
好簡單,呢四間band1尾學校係好多人首三志願選擇,一早比人搶晒,所以後面肯填番熱門band1頭同中嘅英中搏下,分分鐘執到筍貨。

作者: 2隻臭豬    時間: 13-7-11 23:23

我都信, 但我意思係根據KHMAMA的填表方法填哂B1先再填B2, 咁因為沙田區係夠位的, 所以填哂13間英中係必入是但一間, 如果真係其餘果7間英中都填埋落去, 果7間放咁後都無理由會中, 另外果4間B1尾放咁前都唔中,  所以我唔明呢度點解

作者: 2隻臭豬    時間: 13-7-11 23:31

回復 khmama 的帖子

我都有咁諗過, 但我有認識的朋友當中, 已經有一個係放曾記, 祟真, 沙培第一志願唔中, 另一個係放沙循第5唔中, 蘇浙第4唔中, 咁所剩無幾之下, 得番聖羅撤同沙官2間筍野, P.S 我的朋友最後都係派佐第7志願的B2頭學校
作者: khmama    時間: 13-7-11 23:45     標題: 引用:回復+khmama+的帖子 我都有咁諗過,+但我有

原帖由 2隻臭豬 於 13-07-11 發表

我都有咁諗過, 但我有認識的朋友當中, 已經有一個係放曾記, 祟真, 沙培第一志願唔中,  ...
睇嚟今年入沙田揾食嘅band1生超乎想像咁多,難怪取消咗好多借去他區嘅位,你朋友嘅隨機號碼差,band1位無啦啦唔夠分,都算黑仔。不過沙田幾間band2頭都唔差,真係叩唔到都讀得過嘅.

作者: cindychu    時間: 13-7-12 02:47

littleflowers 發表於 13-7-10 18:25

...

作者: cindychu    時間: 13-7-12 02:58

khmama 發表於 13-7-11 23:45
睇嚟今年入沙田揾食嘅band1生超乎想像咁多,難怪取消咗好多借去他區嘅位,你朋友嘅隨機號碼差,band1位無啦 ...

的確唔夠分, 比派位前超乎想像咁多, 我間也有些明明是band1, 跌咗入band2, 就是自行唔得, 隨機號碼差
作者: awowo    時間: 13-7-12 03:13

cindychu 發表於 13-7-12 02:47
學校是有學生自行入還是大抽獎的資料, 也有學生的全港排名
中學先有新生自己定抽獎入,rank order只係俾報咗自行的學校,大抽獎入的教育局唔俾rank order
作者: cindychu    時間: 13-7-12 03:15

tracy668899 發表於 13-7-10 20:03
我仔個好朋友(沙田區),係band one尾,佢好進取自行呂明才同林裘謀,大抽獎第一呂,第二林,第三至第六係 ...

兩個可能 : 1. 其實係b2生或者是今年太多b1生入侵沙田, 第7志願開始填b2學校,  lucky number好, 所以入咗
                 2. 或者是b1生, 不過今年太多b1生入侵沙田, b1位唔夠分, 自行入唔到, 到大抽獎 lucky number好後,
                     所填的b1學校無位, 趺咗入b2學校

作者: cindychu    時間: 13-7-12 03:22

awowo 發表於 13-7-12 03:13
中學先有新生自己定抽獎入,rank order只係俾報咗自行的學校,大抽獎入的教育局唔俾rank order ...

作者: cindychu    時間: 13-7-12 03:25

bb_2001 發表於 13-7-10 22:28
我個仔是自行跨區入咗沙田讀中學,第一自行選沙田,第二自行選留本區,買個安心。

今次派位話我知,要在自 ...

請問入咗邊間?
作者: cindychu    時間: 13-7-12 03:54

1 19:19
一係家長聽錯,一係小學作大。無一間小學會知自己學生的派位是自行/統人派入某中學,仲要講明有30人自行入

作者: awowo    時間: 13-7-12 05:02

cindychu 發表於 13-7-12 03:54
這裡是分享大家的派位結果, 你這樣質疑有何用? 你當知多樣嘢囉! 為什麼要說別人的學校作大呢! 那你倒不如 ...

我無意得罪,只是想講出事實,我是某中學負責SSPA(自行及統一派位),新中一生係自行入定派位入,只有個間中學知,小學一定唔知!好簡單,小一派位都唔會講番比幼稚園知啦! 有些幼稚園每年公佈的升小情況,都是學校問番家長統計!
作者: awowo    時間: 13-7-12 05:14

還有,全港排名(rank order),只是for中學自行用!小學一定無! 中學都唔會有派位生的rank order !
如果小學有自己學生全港排名,一早就會分到B1 or B2小學!!!
EDB唔會刻意放料造成標籤效應!所以各banding %只是發放給中學internal 用!
作者: orangebb    時間: 13-7-12 09:13

hongkeikei 發表於 13-7-11 19:19
一係家長聽錯,一係小學作大。無一間小學會知自己學生的派位是自行/統人派入某中學,仲要講明有30人自行入第 ...

我記得我地舊年小學開家長會, 校長/副校, 都講同一番說話, 就係小學係唔知小朋友係自行入定抽獎入, 唯一可以做就係估, 先撇除只填自行, 無填大抽獎個批, 另一批, 自行有填, 甲乙有填就真係無得估, 甲部幾少位, 要中都可以中........

另外你呢個"自行論", 說得很中肯, 我身邊確實有好多家長都係咁, 明明自行有填, 甲乙部有填, 都可以實牙實齒話係自己係自行收嘅, 到問佢點知, 又衣衣哦哦輕輕拉過, 其實人同此心, 話自己自行入, 會開心D瓜!

作者: orangebb    時間: 13-7-12 09:17

khmama 發表於 13-7-11 23:45
睇嚟今年入沙田揾食嘅band1生超乎想像咁多,難怪取消咗好多借去他區嘅位,你朋友嘅隨機號碼差,band1位無啦 ...

khmama, 請問聲, 如果咁情況, 咁出年係咪要重新定過沙田策略呢? 唔可以再先排所有band 1 學校呢?
作者: khmama    時間: 13-7-12 09:25     標題: 引用:Quote:khmama+發表於+13-7-11+23:45+睇嚟今

原帖由 orangebb 於 13-07-12 發表
khmama, 請問聲, 如果咁情況, 咁出年係咪要重新定過沙田策略呢? 唔可以再先排所有band 1 學校呢? ...
策略唔會變,今年沙田區比外來生攻陷咗,只係表示有啲b2收多咗b1生,有機會升呢。

作者: bb_2001    時間: 13-7-12 09:32

khmama 發表於 13-7-12 09:25
策略唔會變,今年沙田區比外來生攻陷咗,只係表示有啲b2收多咗b1生,有機會升呢。

..

但不論怎樣攻陷法, 我們也只能靠自行部份加面試考入, 每校來來去去都只有數十個位而已..
作者: cindychu    時間: 13-7-12 10:27

12 05:02
我無意得罪,只是想講出事實,我是某中學負責SSPA(自行及統一派位),新中一生係自行入定派位入,只有個間 ...

作者: bjjm    時間: 13-7-12 12:16

如果唔介意直資,可以去試下馬鞍山德信中學

作者: kathyhobb    時間: 13-7-12 13:08     標題: 引用:回復+kathyhobb+的帖子 如果唔介意直資,可

原帖由 bjjm 於 13-07-12 發表

如果唔介意直資,可以去試下馬鞍山德信中學
謝謝,但今日已注冊了,俾我同阿仔感覺都唔太差,起碼d學生有禮貌(好過我早兩日in嘅劉百樂同基督)最欣賞佢d老師夠老實,因為佢知我地跟本心儀是佢地,但面試時竟坦白同我地講佢地係Band3,不過準備升Band2,仲話遲幾日有數字出,叫我地可以上校網睇吓,連呢d都可以咁老實,我同阿仔都不得不佩服.

作者: bobo2001    時間: 13-7-12 13:22

作者: koolman76    時間: 13-7-12 13:45

作者: kathyhobb    時間: 13-7-12 13:46     標題: 引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+13:08+謝

原帖由 koolman76 於 13-07-12 發表
樂道下年升band2?這根本不可能,千其唔好比佢呃!
1). 樂道上年只收得3班中一,如果話「縮班中學」係band ...
不是,我去了邱金元

作者: cautionchan    時間: 13-7-12 13:55     標題: 引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+13:08+謝

樂道下年升band2?這根本不可能,千其唔好比佢呃!
1). 樂道上年只收得3班中一,如果話「縮班中學」係band ...
捱過呢兩年,米又開返,浪費氣力!

作者: fitceo    時間: 13-7-12 14:00

邱金元係 band 3c , 就算升都仲有 b 同 a要過, 真係咁勁可以由 3c 一升去到2c ?似乎老師唔多老實先係喎.
作者: kathyhobb    時間: 13-7-12 14:07     標題: 引用:邱金元係+band+3c+,+就算升都仲有+b+同+a要

原帖由 fitceo 於 13-07-12 發表
邱金元係 band 3c , 就算升都仲有 b 同 a要過, 真係咁勁可以由 3c 一升去到2c ?似乎老師唔多老實先係喎. ...
但我上網揾過資料,上年已經係3a喎,不過點到好過樂道啦!話唔定晏d有其他電話通知,家吓要保持樂觀的心態

作者: koolman76    時間: 13-7-12 14:16

作者: #sammisammi#    時間: 13-7-12 14:19

我勸大家唔好入樂x中學,  我住附近的屋苑,  d學生認真麻麻,  男女著住校服講粗口, 食煙.  它隔離果間祟x中學仲衰.. 如果要選的話, 我情願大家選佛教黃X才仲好. (只是個人意見)
作者: kathyhobb    時間: 13-7-12 14:51     標題: 引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+14:07+但

點都好,邱金元一直收開4班,只要師生同心,升band唔係奇事。相反樂道多年來已被標籤為「縮班中學」,無得 ...
認同因為我都係咁諗

作者: kiu1112    時間: 13-7-12 14:54     標題: 引用:我勸大家唔好入樂x中學,++我住附近的屋苑,+

原帖由 #sammisammi# 於 13-07-12 發表
我勸大家唔好入樂x中學,  我住附近的屋苑,  d學生認真麻麻,  男女著住校服講粗口, 食煙.  它隔離果間祟x中 ...
祟x係边間?

作者: kiu1112    時間: 13-7-12 14:56     標題: 引用:Quote:kathyhobb+發表於+13-7-12+14:07+但

點都好,邱金元一直收開4班,只要師生同心,升band唔係奇事。相反樂道多年來已被標籤為「縮班中學」,無得 ...
那台山呢?朋友呀女band1入左

作者: kchan1997    時間: 13-7-12 15:03

回復 kiu1112 的帖子

Band 3, 叩門未?
作者: LailaiChan    時間: 13-7-12 15:08

回復 #sammisammi# 的帖子

幸運地阿仔都第一志願入咗郭得勝, 大家做同學仔
作者: #sammisammi#    時間: 13-7-12 15:12

LailaiChan 發表於 13-7-12 15:08
回復 #sammisammi# 的帖子

幸運地阿仔都第一志願入咗郭得勝, 大家做同學仔

好呀,  昨日去左註冊,  對學校感覺良好,  他已經報左4 個興趣班 (免費) ..
作者: e12340    時間: 13-7-12 15:53

2隻臭豬 發表於 13-7-11 23:31

我都有咁諗過, 但我有認識的朋友當中, 已經有一個係放曾記, 祟真, 沙培第一志願唔中,  ...

如Khmama的策略不變,咁出年乙部抽獎又會引來很多外來生入沙,咁本來B1夠位都會好似今年咁變咗唔夠!我囡囡個間學校有個B1女仔佢第ㄧ排沙呂中,2林漢光,如此類推,都派到好後去聖若瑟,佢昨天拍呂中,佢己經好保守第二己是林漢光!我都唔明解外來生轉沙田地址個隨機號碼會前過在原區生?咁預計下年又會夠唔夠派?可分享你的意見嗎?
作者: ho528man    時間: 13-7-12 16:01     標題: 引用:Quote:2隻臭豬+發表於+13-7-11+23:31+回復+

原帖由 e12340 於 13-07-12 發表
如Khmama的策略不變,咁出年乙部抽獎又會引來很多外來生入沙,咁本來B1夠位都會好似今年咁變咗唔夠!我囡囡個 ...
但係我揀林作第三志願都入,註冊時碰見一位朋友,佢揀林為第五志都入,我實在搞不清這遊戲的玩法

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5