教育王國

標題: 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗 [打印本頁]

作者: meowymeowy    時間: 13-5-7 23:11     標題: 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20130507&s=6996647&a=51394016

今晚才跟老公說打算遲d幫bb報RH幼兒班... 轉頭見到單咁既新聞,真係嚇死!點解d人可以咁殘忍?

作者: kitty8088    時間: 13-5-7 23:19

作者: marcoli8    時間: 13-5-7 23:19     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

作者: kittyland06    時間: 13-5-7 23:25     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

一早聽説玫瑰崗校長用的是非常教育,但這樣也大離普吧!

作者: Lingfung813    時間: 13-5-7 23:30

不知所謂既老師
作者: h2013    時間: 13-5-7 23:35     標題: 引用:兩歲童綁手跪地+老師踢爆玫瑰崗 2013-05-07

原帖由 meowymeowy 於 13-05-07 發表
兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20130507&s=6996647 ...
頑皮亦可以用很多方法教,一定要绑手跪地咩!看見相片,唔係自己的小朋友亦感到心痛。

作者: tenko    時間: 13-5-7 23:37

太過份,好在有良心老師踢爆~小朋友經過老師咁罰,心靈受到好大傷害!
作者: Lingfung813    時間: 13-5-7 23:38

幾年前-已知玫瑰崗用體罰
作者: b16a    時間: 13-5-7 23:38

鬼婆都睇唔過眼.......
作者: muimuimao    時間: 13-5-7 23:48

回復 b16a 的帖子

佢PN好出名,大把人爭住報,估唔到學校會容許咁既事情出現,好彩有人揭發。

作者: hackenleefans    時間: 13-5-7 23:49     標題: 引用:幾年前-已知玫瑰崗用體罰

原帖由 Lingfung813 於 13-05-07 發表
真係嫁

作者: eeie    時間: 13-5-7 23:49

見到都驚!!!
作者: LEUNG2858    時間: 13-5-7 23:50

點算呀...我個心好不安呀....5月4日剛註冊了, 昨日蘇淅仲打比我老公confirm唔讀, 叫我地e mail 回覆
作者: Lingfung813    時間: 13-5-7 23:54

【短片】兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗 - 蘋果日報 - 即時新聞 - 要聞

【短片】兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
新聞連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 6647&a=51394016

作者: Maggiebbchan    時間: 13-5-7 23:58     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

痴線?
我地咁辛苦生小孩出來,不是給老師虐待的!

作者: nicole.so    時間: 13-5-8 00:01

回復 meowymeowy 的帖子

人神共憤!!!!!超級反感!!!!!!
作者: jl8888    時間: 13-5-8 00:04

香港在1991年9月起,在一些場所及學校禁止體罰。香港法例第279A章《教育規例》第58條訂明:「教員不得向學生施行體罰」,自香港政府簽署加入聯合國《兒童權利公約》,承認兒童的權利後,當時的教育署(即現時的教育局)便向全港學校發出指引,禁止教師對學生施以罰跪、打手板、打身體等任何形式的體罰,並且把體罰三次列入教員紀律性處分,於1991年起更把體罰列作刑事罪行以及教師嚴禁遵行事項。《教育規例》第58條規定「教員不得向學生施行體罰」,一經定罪可被判罰5萬元及監禁1年。;另外第243A章《幼兒服務規例》第15條及第45R條分別訂明:「任何人不得對兒童中心內兒童施行體罰」和「任何人不得對互助幼兒中心內兒童施行體罰」。
作者: djmix    時間: 13-5-8 00:05

真係好離譜!我睇到喊.
作者: oomman0306    時間: 13-5-8 00:21     標題: 回覆:meowymeowy 的帖子

個小朋友好慘呀!

作者: Lingfung813    時間: 13-5-8 00:25

我認為要報警囉
作者: eeie    時間: 13-5-8 00:28

我睇到好不安又好嬲!!! 我都係啱啱放棄咗另一間...都唔知點算!!!!!!!!!!
作者: CMFun    時間: 13-5-8 00:30

以為大陸新聞!
作者: Lingfung813    時間: 13-5-8 00:33

其實只係搶玩具,唔使用膠纸幫手吧😤
作者: cloudwingwing    時間: 13-5-8 00:34     標題: 引用:幾年前-已知玫瑰崗用體罰

原帖由 Lingfung813 於 13-05-07 發表
係? 好彩無幫小朋友報呢間學校,接受唔到學校咁樣虐待小朋友。

作者: yk2    時間: 13-5-8 00:44     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

為女兒選校時亦曾到該校參觀,都發現普遍老師比較傲慢及不理想(惡)失望地即時打消報該校念頭,但未想不到會咁震驚!這真是令每一位父母痛心,想不到今時今日香港仍有此些老師存在,是否應該報警?是虐兒!更驚呀是連該校老師說是普遍!真替有心的香港幼兒教育者不值,真是蒙羞!

作者: anghappyfamily    時間: 13-5-8 00:45     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

睇到真的好心痛,老師成日叫家長信學校信老師,但這間學校的老師竟然咁樣對一個只得兩歲的小朋友,完全傷害小朋友的自尊和弱小心靈。對呢間學校的教學手法好失望!

作者: muimuimao    時間: 13-5-8 00:46

回復 cloudwingwing 的帖子

我都無報,如果有報,就算係唯一offer都會放棄﹗PN可讀可不讀,情願讀PG好過。睇段片,我相信是真有其事,而一間學校容許咁樣的事情發生,一定大有問題。小朋友咁細個,每天都返學,遇到的人和事對佢將來好大影響。

作者: ivykingking    時間: 13-5-8 00:47     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

睇到好嬲!老師咩身份?咩資格?可以罸到咁嚴重!只有兩歲人仔,慢慢教嘛!呢個小朋友父母見到實好嬲!

作者: yk2    時間: 13-5-8 00:55     標題: 回覆:ivykingking 的帖子

唔係佢父母都好嬲!兩歲人仔咋!是人做的嗎?還說老師!真係嬲到唔識形容!

作者: Lingfung813    時間: 13-5-8 00:56

【短片】兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗 - 蘋果日報 - 即時新聞 - 要聞

【短片】兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
新聞連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 6647&a=51394016
作者: Elau719    時間: 13-5-8 01:35     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

不收費我一定唔會比bb讀,希望它們停止所有教學活動

作者: jyuk99    時間: 13-5-8 01:40     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

太過份!作為幼兒教師對只有二歲小孩如此殘忍。實在太離普!希望只是個別事件而已。

作者: ekhc    時間: 13-5-8 01:45

作者: bonbon1220    時間: 13-5-8 01:58     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

可恥

作者: lovelinda    時間: 13-5-8 01:59     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

太過分! 我都唔信校長唔知,如果唔知啲老師會咁大膽?

作者: lovelinda    時間: 13-5-8 02:03     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

我睇完真是好傷心

作者: meowymeowy    時間: 13-5-8 04:37     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

原來已發生兩年!點解拍照人到今日至同蘋果講?點解唔即時報警?點解校長一直不知情?太可怕了!

作者: mirage    時間: 13-5-8 06:38

實會有家長話你個小孩乖就冇事,這只是個別事件,校長同老師都是充滿愛心的。學校升小考直資小學result 好好,你唔讀大把人搶住讀。個校長咁快報警,又暗示相片有機會在其他地方影。
作者: sagesage    時間: 13-5-8 07:15     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

垃圾崗!黃校長根本睇唔晒幼及小學部!

作者: wonderland07    時間: 13-5-8 07:31     標題: 引用:實會有家長話你個小孩乖就冇事,這只是個別

原帖由 mirage 於 13-05-08 發表
實會有家長話你個小孩乖就冇事,這只是個別事件,校長同老師都是充滿愛心的。學校升小考直資小學result 好 ...
The news said the principal not yet call the police

作者: 魚王    時間: 13-5-8 08:07     標題: 引用:Quote:原帖由+mirage+於+13-05-08+發表實會

原帖由 wonderland07 於 13-05-08 發表
The news said the principal not yet call the police
The news said the net teachers was fired without known reason, they then post it on facebook. Diff to make a fake photo. It should be real.

作者: mirage    時間: 13-5-8 08:17

回復 魚王 的帖子

實係個外國人被炒後心有不忿立心做假,校長同那小孩家長快D報警。
作者: hv245    時間: 13-5-8 08:23

作者: KKCass    時間: 13-5-8 08:24     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

心痛

作者: bosophie    時間: 13-5-8 08:28     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

點都不可能是假,那有咁細的小朋友會配合表情去造假。肯定有發生過啦。小朋友好慘!

作者: mirage    時間: 13-5-8 08:28

回復 wonderland07 的帖子

校長已向警方備案及找律師,我估所有過去現在將來的家長也相信學校,大家快D企出來開記者會支持學校la.
作者: wonderland07    時間: 13-5-8 08:34     標題: 引用:回復+wonderland07+的帖子 校長已向警方備

校長已向警方備案及找律師,我估所有過去現在將來的家長也相信學校,大家快D企 ...
點支持呀。有埋校服和學校背景,咁都有假?

作者: minichan1    時間: 13-5-8 08:34

我覺得件事真多過假
作者: yk2    時間: 13-5-8 08:53     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

雖然相信不會全體老師會這樣,但到了這個時候,還有家長不是擔心事件只是冰山一角,是否普遍,而是仍叫其他人來撐校方,學校名譽重要過幼童學生、自己子女安全?

作者: margret_mama    時間: 13-5-8 09:07

雖然校方仍未正式表態,但是作為教育工作者,如果明知不可為而為之,實在不能接受。
作者: JunichiOkada    時間: 13-5-8 09:12

mirage 發表於 13-5-8 08:28

校長已向警方備案及找律師,我估所有過去現在將來的家長也相信學校,大家快D企 ...

就憑"校長已向警方備案及找律師" 就==所有家長也相信學校, 請問邏輯及理據何在?

要使人相信, 就請拿出真實証明出來吧~~

我唔知你係呢間學校既咩野人, 如果真心愛呢間學校既話, 講野要3思, 以免弄巧反拙~~

作者: chiwiz    時間: 13-5-8 09:17

仲吹到自己有幾叻, 有幾出名, 估唔到背後係甘!? 唔駛錢都唔讀囉! 恐怖!
作者: jessiechen    時間: 13-5-8 09:24

我今朝見到報紙真係好心痛, 如果嗰個係我個仔, 我真係心如刀割, 學校對小朋友有要求, 要有規矩我完全理解, 我相信亦係家長送子女入學的其中一個原因, 但2歲啫, 洗唔洗咁過份, 我真係接受唔到...可以罰企, 可以罰佢無得玩, 但綁手跪地真係太過分...
作者: happysin    時間: 13-5-8 09:28

首先, 我唔係同玫瑰崗任何一間學校有關連的家長, 但是我真的相信這相片可以造假的機會不高. 但, 為什麼那位已離職的老師要在2年後才公開這照片, 如果她/他是有良心, 愛學生的話, 一早就應該公開, 免其他學生有機會受這樣的刑罰...當然她/他會保飯碗,.. 小孩只不過曷2歲, 任何體罰都是不應該, 更何況如圖片的學生般?
作者: BabySophie    時間: 13-5-8 09:34     標題: 引用:為女兒選校時亦曾到該校參觀,都發現普遍老

原帖由 yk2 於 13-05-08 發表
為女兒選校時亦曾到該校參觀,都發現普遍老師比較傲慢及不理想(惡)失望地即時打消報該校念頭,但未想不到 ...
Agree with the observation re teachers

作者: margret_mama    時間: 13-5-8 09:44

歷史不斷重演,可悲。

作者: minirat    時間: 13-5-8 10:01

雖然不是我的仔仔,不過睇到我心都碎埋
2歲人仔,洗唔洗甘!
用武力教,父母唔洗俾甘多錢學校教
我地綁他系屋企埋得!
不知所謂!
作者: yk2    時間: 13-5-8 10:02     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

奉勸 所有曾做出類似行為的所謂
「為人"獅"表」們,若你們想是打份工啫,覺得接受唔到小朋友曵,唔好同自己和小童過唔去,這不是你工作地方,走吧!小朋友本來就是曵,無為害了兒童,害了自己他日等天修吖!! !

作者: BethMum    時間: 13-5-8 10:15     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

實在太太太離譜! 正人渣!!!!持強凌弱,知法犯法! 呢種人唔配做老師! 咁細個人仔用呢種方法? 佢以為自己做懲教署而學生係犯呀?

作者: peko5    時間: 13-5-8 10:26     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

作者: poodlema    時間: 13-5-8 10:28

搞錯呀! 好彩佢地唔收我個仔啫!
作者: 晞晞爸b    時間: 13-5-8 10:29

真係太離譜!
2歲小朋友咋!學校想點??????
曳係預左既喇
每個2歲小朋友有邊個唔曳??
呢間學校咁樣懲罰小朋友真係太過份!!完全無愛心!!
舊年仲要排4粒鐘去入表申請!真係浪費晒D時間去報名!!
可恥!!!

作者: poodlema    時間: 13-5-8 10:34

回復 hv245 的帖子

大家不如問下小朋友係學校老師有無咁對代佢?
作者: poodlema    時間: 13-5-8 10:38

我會信自已小朋友多過校長老師? 點解唔信下自己小朋友呢? 我細個被鄰居非禮同阿媽講佢唔信, 我發誓我第時有子女一定會信佢地。如果小朋友唔肯返學, 一定要耐心問下佢地咩事?一定係有D野。請大家相信自己小朋友。
作者: seeker.email    時間: 13-5-8 10:44     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

真的很可怕,很心痛。同意學校的風格有點虛有其表,只顧門面,不過心理還是希望是假的,否則也戥該校學生和家長擔心。

我覺得即使是惡作劇,是假的,有甚麼可能幼兒園的保安那麼差,可以讓一個兩歲小孩留在沒有老師/監護人的情況下去「演」這惡作劇。幼兒及校舍的安全最重要。

有人可以話提供照片是報復行為,但又怎樣,難道一個人殺了人之後,後來被第三者殺了,之前殺人的罪就可以赦免,頓時變清白嗎?

再者,如果學校裡面的老師當年視之不理,今天只為報復而拿學生當棋子,不就是更表明這學校的老師沒愛心嗎?

真的很震驚。

作者: 晞晞爸b    時間: 13-5-8 10:51

事件兩年後先由離職教師揭發..
完全理解. 有邊個會同自己飯碗作對..在職時即使看不過眼唯有啞忍...
個個打工仔都係走左先敢爆料既喇!
謝謝呢位離職老師勇於揭發呢單野.俾父母知道原來呢間學校係咁既!!
作者: kittyland06    時間: 13-5-8 10:57     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

咁一路都係話 rhs 不是啓思維記呢種 happy schools, 家長又想小朋友 academic 啲,pn 要坐定定有規有矩嘅學校就預咗有少少填鴨式要有penalty, 只係今次件事不是一般罰企咁簡單,揀得 rhs 嘅家長不是就想小朋友學多啲等考直資嗎?如果唔係咁你哋以為小朋友每日返3個鐘會學到中英西班牙文嗎,仲有大量課外活動!既然一早揀得 rhs 就信他們有方法 train 你的小朋友吧!何況 reject 哂其他學校再報 k1 也不會收,唯有硬住頭皮希望自己的小孩不是被罰的一個吧!

作者: muimuimao    時間: 13-5-8 10:57

我覺得呢啲咁既所謂教育工作者十分可恥﹗我見到呢單新聞好震驚,之後試下搵玫瑰崗之前的報道,有兩件小事令我覺得無論跪地是否單一事件,間學校都無乜愛心。一件係呢間學校有幾隻自來貓,已住在校好多年,已經起晒名,好似校園一份子咁,職員亦已經餵慣左佢地,點知校長突然下禁令唔俾餵貓,令貓險些餓死,都係見報之後,校長先叫人來領養的貓。我覺得唔珍惜生命囉﹗另外,仲有一單中學有學生被欺凌打到流鼻血,但為保校譽,三小時先通知家長。一間學校將乜嘢放在首位,從呢的小事睇得好清楚。

餓貓事件:http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20121031/18053213

打架事件:http://www.youtube.com/watch?v=0JU9IXBlM6k
作者: Lingfung813    時間: 13-5-8 11:16

我估有好多人會退學
作者: hv245    時間: 13-5-8 11:22     標題: 回覆:poodlema 的帖子

作者: hv245    時間: 13-5-8 11:28     標題: 回覆:晞晞爸b 的帖子

作者: chansiub    時間: 13-5-8 11:54     標題: 回覆:kittyland06 的帖子

Agree. 呢個世界邊有谷又開心嘅學校。真係唔好咁天真。就算唔係用極刑,都會係言語上迫。

作者: sailob    時間: 13-5-8 12:00     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

作者: WINDYNam    時間: 13-5-8 12:05

So lucky, 我個囡 in 嘅時候遇上一個態度好差嘅主任, 我 in 到一半已經想走, 當然 RHS 唔收我個囡......

作者: methy    時間: 13-5-8 12:07     標題: 引用:首先,+我唔係同玫瑰崗任何一間學校有關連的

原帖由 happysin 於 13-05-08 發表
首先, 我唔係同玫瑰崗任何一間學校有關連的家長, 但是我真的相信這相片可以造假的機會不高. 但, 為什麼那位 ...
旁觀者講野梗係好理直氣壯,但作為打工仔,工作時見到不合理事件,係咪可以不理飯碗而告發?離職後肯講我已經好欣賞呢位老師。
話唔定其他學校知佢曾經教過玫瑰崗而唔請(校長怕告發既老師係問題老師)

作者: mirage    時間: 13-5-8 12:13

回復 hv245 的帖子

聽番聲帶,個net 話從未見校長巡課室,校長可能唔知PN有跪地小學有打交呢?大家留言小心,因住校長律師告你誹謗。家長們不要亂,小孩尚未轉校不要講太多,小心秋後算帳。
作者: kittyland06    時間: 13-5-8 12:16     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

我都想知點解要咁陰謀論?比 rhs 更 popular 嘅學校都大把,點解凈係要抺黑佢?

作者: iamadc    時間: 13-5-8 12:17     標題: 回覆:hv245 的帖子

你不如直接打去問蘋果問有無唔打格的相,咪知道係唔係你個仔

作者: hosuper    時間: 13-5-8 12:25     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

校長理應常常巡課室,點解個net 未見過佢巡!

作者: WiZ    時間: 13-5-8 12:26

係咪應該查左先定案呢﹖
個鬼佬老師俾人抄﹐想報仇﹐我覺得似佢自己做多d囉﹗香港老師﹐點做得出手﹖

作者: kittyland06    時間: 13-5-8 12:28     標題: 回覆:mirage 的帖子

係啦!都未聽過有其他學校比 rhs 校長更鐘意出律師信,佢真係當係一間公司咁管理,而唔係用愛心辨一所學校。

作者: kittyland06    時間: 13-5-8 12:34     標題: 回覆:WiZ 的帖子

如果個老師自己咁告發自己我相信佢以後唔洗指意有學校再請佢。點解你覺得本地老師唔會做得出?

作者: muimuimao    時間: 13-5-8 12:39

回復 WiZ 的帖子

我覺得無可能係個NET自己做﹗「香港老師」係好大一個範圍,又點可能咁肯定全部是好老師呢?而且,現在學校個個都爭住請NET,東家唔打咪打西家囉。
作者: Lingfung813    時間: 13-5-8 12:46

我信net teacher
作者: happy.rita    時間: 13-5-8 14:34     標題: 引用:事件兩年後先由離職教師揭發..完全理解.+有

原帖由 晞晞爸b 於 13-05-08 發表
事件兩年後先由離職教師揭發..
完全理解. 有邊個會同自己飯碗作對..在職時即使看不過眼唯有啞忍...
個個打 ...
X2.

上面有家長話一齊出嚟支持學校,真的不大理智。點解唔等警方查清楚後才決定呢?為支持而支持?有必要嗎?

作者: Minimelody    時間: 13-5-8 14:54

其實我覺得個外籍老師都有份,現在佢比人炒了,深深不份,暴大獲,又話自己都睇唔過眼,所以講出來。正常人看到小朋友比人這樣都會出聲,用假名報警或去信報館,不用等2年之久。佢怕冇人請,我又唔太相信,香港地最需求就是外籍教師,佢根本唔需要怕。
作者: kittyland06    時間: 13-5-8 14:58

如果個外籍老師真係有份, 我都支持拉咗佢。但係學校都係責無旁貸!
作者: rosebb    時間: 13-5-8 15:11

其實眾人面前下跪對小朋友,已是一種很大的恥辱,更何況要用膠紙索住手。玫瑰崗因為很遠,沒有去了解,只知道是HOT SCHOOL。希望不是惡作劇,搞到已決定入讀的家長人心惶惶,而且現在找另一OFFER真是困難。
作者: muimuiee    時間: 13-5-8 15:38     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

真係好恐怖!真係唔可以接受呢D敎學。

作者: lorettalamlai    時間: 13-5-8 15:55

我今朝見到報紙真係好心痛, 我真係接受唔到...綁手跪地真係太過分...
作者: webpaupau    時間: 13-5-8 15:58     標題: 回覆:muimuiee 的帖子

好驚好恐怖,怎會做出這種事。好㥽怒

作者: mirage    時間: 13-5-8 16:03

回復 Minimelody 的帖子

我都係咁話,一定是嗰net 揑做或photoshop key 上去的,校長應申請禁制令禁止在警方有調查結局前報紙再出報導,同發信給FB,BK,discuss,meibo,高登禁止有關一切玫瑰崗學校事的改圖,而免形嚮校譽。我相信冇一個學校家長是有「名校斯德哥爾摩症」的。校長快D開記招澄清以及叫過去現在數千校友家長站台支持!
作者: webpaupau    時間: 13-5-8 16:04     標題: 引用:點算呀...我個心好不安呀....5月4日剛註冊

原帖由 LEUNG2858 於 13-05-07 發表
點算呀...我個心好不安呀....5月4日剛註冊了, 昨日蘇淅仲打比我老公confirm唔讀, 叫我地e mail 回覆:crying ...
不要讀不要讓自己後悔BB受䒷

作者: webpaupau    時間: 13-5-8 16:09     標題: 引用:回復+meowymeowy+的帖子 我現在好擔心兒子

原帖由 hv245 於 13-05-08 發表
回復 meowymeowy 的帖子

我現在好擔心兒子有同一遭遇,因為兒子上學初期常不坐好,亦曾因想逃走而咬了ee, ...
如我是你就立即去做

作者: feipow    時間: 13-5-8 16:11     標題: 引用:回復+Minimelody+的帖子 我都係咁話,一定

作者: webpaupau    時間: 13-5-8 16:17     標題: 引用:Quote:原帖由+mirage+於+13-05-08+發表回復

原帖由 feipow 於 13-05-08 發表
呢位人兄玫瑰崗你有份架?咁100%肯定?我諗依家大部分RHS過去同現在嘅家長,都會拎住張相,問下自己個小朋 ...
同意

作者: hoyau    時間: 13-5-8 16:24     標題: 回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

好似有人真係有名校斯德哥爾摩症。。。

作者: ngngachun    時間: 13-5-8 16:32     標題: 引用:回復+Minimelody+的帖子 我都係咁話,一定

回復 Minimelody 的帖子

我都係咁話,一定是嗰net 揑做或photoshop key 上去的,校長應申請禁制令禁止在警 ...
除非張相係假,否則事情跟本不能原諒,本人雖然係該校幼稚園到中七舊生,見到如此報導真的十分傷心,但事情要分清黑白,這件事跟本無中間點,校方同所有知情的老師們都必需担後果。

作者: 車厘厘    時間: 13-5-8 16:40

........真係好震驚, 2歲咁細搶野玩一定常有發生...
竟然是好普遍? ! 咁要間學校咁出名.......好震驚....
作者: happy.rita    時間: 13-5-8 16:48     標題: 引用:Quote:原帖由+feipow+於+13-05-08+發表呢位

原帖由 webpaupau 於 13-05-08 發表
同意
同意X2!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5