教育王國

標題: 有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀? [打印本頁]

作者: choikiuma    時間: 13-1-30 17:24     標題: 有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?係小朋友自己上2個鐘冇大人陪果d, 我想小朋友提早實習,我阿囡係11月細b,今年11月先上N班,即係佢分分鐘K1 interview 開始咗先上N班,加上佢係細b,想佢提早實習學前班,希望可以幫到佢k1 interview
作者: tuelovefei    時間: 13-1-30 17:59

我同你諗法一樣呀.....有無人可以SHARE 好既WEEKDAY PG...唔好賣廣告...之前我在EK POST 過, 但PM我果D人似做馬多.
作者: TeriAnla    時間: 13-1-30 18:13     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

上過一次係籃球PG, 1.5hrs from 20mths, 自己入去上。阿囝喊足1.5hrs。我仲俾全屋人鬧我殘忍。我初時和你們諗法一樣,後來又覺得其實讀PN就已經係學前預備,等正式讀K就已經習慣自己番學。如果PN前又找其他適應課程,禁我地就將所有嘢推前,我地啲BB就好慘了。

作者: Vlone778    時間: 13-1-30 18:48     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

PN已經番學夠早  PN之前仲要加個適應班  真係會唔會無限推前呀

作者: choikiuma    時間: 13-2-5 12:00

回復 TeriAnla 的帖子

我都有啲担心阿囡會喊足全堂,anyway都想知你講既籃球PG, 1.5hrs from 20mths 既資料.Any link?
作者: karrieheung    時間: 13-2-5 12:14     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

作者: ketonemo    時間: 13-2-5 15:36

將軍澳比華利, 滿18個月識行就可以, 每星期5日, 每日3小時, 但要比成$4000月費. 可以升PN.
作者: tonyccy38    時間: 13-2-5 18:33     標題: 引用:我囝囝現在二十二個月上緊cpda學前班。。小

原帖由 karrieheung 於 13-02-05 發表
我囝囝現在二十二個月上緊cpda學前班。。小朋友要揹背囊入課室。。要坐住玩枱上之玩具。。上課時排隊取坐墊 ...
請問cpda係咩嚟?thx!

作者: karrieheung    時間: 13-2-6 12:38     標題: 引用:Quote:原帖由+karrieheung+於+13-02-05+發

作者: aabbwong    時間: 13-2-19 23:53     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

作者: choikiuma    時間: 13-2-20 07:58     標題: 引用:你係yahoo到search+“學前適應班“,+有好

原帖由 aabbwong 於 13-02-19 發表
你係yahoo到search “學前適應班“, 有好多架。
好多都係1·5 可以返。
我仔剛今個星期一返左第一堂。:ha ...
can u give me the link?

作者: aabbwong    時間: 13-2-20 16:21     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

作者: Klarababy    時間: 13-2-20 16:53

my daughter,22m years old,who is studying  individual pg from 18m untill now.From Tue to Fri 2.5 hrs  everyday.The teachers have been taught some kowloon tong famous kingdergarden eg.KV~~$3xxx  per mth at Prince Edward…
作者: suetfa    時間: 13-2-20 17:09     標題: 回覆:Klarababy 的帖子

Can you share what individual pg is it? Thanks

作者: tuelovefei    時間: 13-2-20 20:45     標題: 回覆:Klarababy 的帖子

can u pls share which pg your daughter attending, thank you

作者: simoncho1    時間: 13-2-20 23:01     標題: 引用:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?係小朋

作者: gobbyhow    時間: 13-2-20 23:34

回復 Klarababy 的帖子

Hi Klarababy,

Could you pm the pg detail to me? Thanks~

作者: tuelovefei    時間: 13-2-20 23:38     標題: 回覆:simoncho1 的帖子

pls pm

作者: sip594    時間: 13-2-20 23:45     標題: 引用:my+daughter,22m+years+old,who+is+studyin

原帖由 Klarababy 於 13-02-20 發表
my daughter,22m years old,who is studying  individual pg from 18m untill now.From Tue to Fri 2.5 hrs ...
可否pm我

作者: 雪晴25    時間: 13-2-21 13:21

我仔由上年11月(未夠16個月)到而家18個月, 上佐4個月學前PLAYGORUP, 係太子不需家長陪同, 學識多佐野, 同講野多佐, D老師都幾有愛心架, 逢星期二至四上, 由9:00-11:30~
作者: tuelovefei    時間: 13-2-21 13:56

太子邊度呀, 叫咩名...我呢排搵pg 好煩惱, 可唔可以幫下我.
作者: mhcbaby    時間: 13-2-21 14:18     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

TST best concept (Montessori)
Tsuen Wan Educoach (多元智能)

作者: choikiuma    時間: 13-2-21 14:20

aabbwong
pls send to [email protected]
作者: tuelovefei    時間: 13-2-21 14:21

回復 mhcbaby 的帖子

我正在排緊best concept, 請問你是否join過, 可唔可以比d comment..thank you so much.

作者: j830syp    時間: 13-2-21 17:35

回復 雪晴25 的帖子

Can u PM me the info?
作者: 雪晴25    時間: 13-2-22 13:32

太子個間叫小跳豆扭扭園地, 大家上網SERACH 就見到
作者: choikiuma    時間: 13-2-22 15:25

雪晴25 發表於 13-2-22 13:32

Thx!. How is your kid doing in this pg?
作者: Klarababy    時間: 13-2-23 03:42

太子果間叫小跳豆....佢係用中文教,佢係好似補習社禁,係唐樓租左個單位,一班10個人到,有上下午班,一個老師&一個HELPER,老師好有愛心!雖然地方小,但好有家的感覺!我囡囡好LIKE返學....每個月有囡囡D PAPER WORK(學校做既)比我睇返....亞囡(23mths now)返左五個月...依家成日數1-10,返左學最大改變係唔再"dum"野~~以前我個囡好like"dum"野落地,老師都有同我地講!亞囡一'DUM'野,我同老公都會話佢,罰佢...都無用!之後佢無再"dum"野...老師話原來亞囡'DUM"野都有試過罰佢...發覺無用,跟住試下讚佢...佢地發現亞囡受軟唔受硬!仲有學校有教佢地自己食野...所以返到HOME亞囡唔鍾意工人餵!要自己食...好獨立!唔知係咪返學學到...亞囡好LIKE同其他人SHARE自己手上既野~~~每日返2.5hrs,亞囡返到屋企要訓返3hrs....好似每日都好充實!
作者: tuelovefei    時間: 13-2-23 10:35     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

又會咁岩兩個媽媽都是介紹同一間

作者: ahman327    時間: 13-2-23 12:44     標題: 回覆:Klarababy 的帖子

Is it expensive?

作者: aabbwong    時間: 13-2-23 13:59     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

作者: Klarababy    時間: 13-2-23 17:15

reasonable price~~~
作者: 雪晴25    時間: 13-3-8 13:22

Hi, Klarababy, 你個囡上完未呀? 你知唔知係咪上半年去到3月就冇得上啦?

作者: Klarababy    時間: 13-3-9 01:13

HI~~應該上到6,7月之後SUMMER HOLIDAY...
作者: HMHG    時間: 13-3-9 02:38

請PM給我。謝謝!
作者: lovelinda    時間: 13-3-9 05:14     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

Hello, Kralababy, 雪晴25,你們好,我仔仔都是上午班。
估不到可以在相認

作者: bb8608    時間: 13-3-9 10:21     標題: 回覆:Klarababy 的帖子

can you please PM details of the individual playgroup at prince edward. Thanks

作者: 雪晴25    時間: 13-3-14 12:49

回復 lovelinda 的帖子

Hi,  但平時都係我奶奶帶阿仔返學架, 你仔仔上佐幾耐呀?
作者: ckadull    時間: 13-3-14 12:57

回復 TeriAnla 的帖子
TeriAnla 發表於 13-1-30 18:13
上過一次係籃球PG, 1.5hrs from 20mths, 自己入去上。阿囝喊足1.5hrs。我仲俾全屋人鬧我殘忍。我初時和你們諗法一樣,後來又覺得其實讀PN就已經係學前預備,等正式讀K就已經習慣自己番學。如果PN前又找其他適應課程,禁我地就將所有嘢推前,我地啲BB就好慘了。

媽媽, 你的想法好好呀

作者: lovelinda    時間: 13-3-14 12:59     標題: 引用:回復+lovelinda+的帖子 Hi,++但平時都係我

原帖由 雪晴25 於 13-03-14 發表

Hi,  但平時都係我奶奶帶阿仔返學架, 你仔仔上佐幾耐呀? ...
Pls check pm

作者: cloudwingwing    時間: 13-3-14 18:31     標題: 引用:太子果間叫小跳豆....佢係用中文教,佢係好

原帖由 Klarababy 於 13-02-23 發表
太子果間叫小跳豆....佢係用中文教,佢係好似補習社禁,係唐樓租左個單位,一班10個人到,有上下午班,一個老師& ...
好好喎,我仔又係成日掉野,又唔聽人講野,我都好想佢返呢啲學,順便我媽無咁辛苦。

作者: Klarababy    時間: 13-3-14 22:19

HELLO~原來你地都係上午班...平時亞囡係工人同佢返學......你地有冇買學校影小朋友既相呀?
作者: drlyuen    時間: 13-3-15 00:21

尖沙咀Bee Kids
Little Aristle 都係自己上
作者: 剛果公主    時間: 13-3-15 00:45     標題: 回覆:aabbwong 的帖子

作者: tratracyfan    時間: 13-7-12 15:26

回復 karrieheung 的帖子

請問PG 同 PN 點解呢? 分別係幾大讀架? 謝謝你!!!

作者: karrieheung    時間: 13-7-17 18:21     標題: 回覆:tratracyfan 的帖子

作者: miffyc31    時間: 13-7-23 11:34

simoncho1 發表於 13-2-20 23:01
你想搵邊區?
我囡囡就9個月大開始上PG, 岩岩1月(20個月大) 開始自己上堂。初初一個星期,上一個鐘就喊足 ...

pls pm me~
作者: miffyc31    時間: 13-7-23 11:42

雪晴25 發表於 13-2-22 13:32

我BB黎緊8月尾都會返, 希望佢唔好喊得太犀利同快D適應啦!
作者: Winnie3q    時間: 13-7-23 13:32     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

將軍澳有冇介紹呀?

作者: boboaa2012    時間: 13-7-25 20:10     標題: 回覆:simoncho1 的帖子

Can you also  me pls? Thanks!

作者: nikitachong    時間: 14-1-31 03:54

可否PM 我是那一間呀,,,, THANK U
作者: happybbpig    時間: 14-2-6 14:20

TeriAnla 發表於 13-1-30 18:13
上過一次係籃球PG, 1.5hrs from 20mths, 自己入去上。阿囝喊足1.5hrs。我仲俾全屋人鬧我殘忍。我初時和你們 ...
agree, 2歲已係學前班, 依家d mama, 又找學前再學前pg, 咁係咪太緊張呢? 因為一個mama找, 另一個聽到又以為個個讀緊, 佢又找.........
作者: nasu    時間: 14-2-6 17:44     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

呢D是pg,1.5歲自己上的班,機械要有特別牌照。

我仔仔歲半開始上,星期一至五,每日1.5小時,自己上。由幼稚園辦的。我目的不是提前適應,是畀佢Kill Time,及因為無姐姐,要婆婆來幫忙,上學後,婆婆可以推後時間來。但發覺上學後,仔仔真的學曉好多野。但有心理準備,小孩會日日喊,直到適應為止。我仔喊了21堂,入課室後會喊5分鐘。暫時對學校非常滿意。$2000一個月。

學校:Wembley international kindergarten
地址:太古城
全英語、主要印度藉老師

作者: fdsafdsa    時間: 14-2-7 10:09

咁有冇 pre-playgroup 可似上.
作者: wasabi_s    時間: 14-2-7 11:28

fdsafdsa 發表於 14-2-7 10:09
咁有冇 pre-playgroup 可似上.
D playgroup 已經細到6個月可以上喎. 仲唔夠 pre- 咩?
作者: NewBunny    時間: 14-2-9 18:19

回覆 fdsafdsa 的帖子

Can ask for a trial class I would not enroll /pay especially if this will be yr first PG

作者: achieverone    時間: 14-2-10 01:40     標題: 回覆:choikiuma 的帖子

Joyful English 有.

作者: littlebeany    時間: 14-2-10 11:55     標題: 回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

請問沙田有冇?

作者: yiyikwok    時間: 14-5-8 15:42

回覆 Klarababy 的帖子

我 仔 而 家23個 月成 日 訂 野 落 地 又 唔 肯 自 己 食 野
作者: selenalim    時間: 14-10-1 16:55

littlebeany 發表於 14-2-10 11:55
請問沙田有冇?
littlebeany:你好,請問你最后有沒找到合適的PG,在沙田,因為我都找緊,我都是住沙田的,請介紹給我,可以嗎?THX
作者: target4    時間: 14-10-3 16:17

Jordan, Fruitful tree 有, 超好, 阿仔一直上....
作者: warren.tsang    時間: 14-10-4 15:55

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5