教育王國

標題: 大抽獎仲要等4個幾月, 有咩好做? [打印本頁]

作者: joannechow1031    時間: 13-1-23 09:26     標題: 大抽獎仲要等4個幾月, 有咩好做?

現到d學校功課咁多, 真係想同亞囡臨上小一前玩多d! 大家在等待時間有咩做, 或者會學咩嘢?
作者: BBPro    時間: 13-1-23 12:05

都唔明,,點解要等咁耐...人地立法區選X都係2日...計曬...全港700萬人...
咁全港小一學童有幾多個姐, 重要等到6月先知..又要買書買校服, 又話唔好要叩門...9月開學la...可唔可以比我地斗下!!!!
作者: chunyatmama    時間: 13-1-23 12:07

Relax, play and prepare the portfolio if you haven't done so.
作者: 小曳人    時間: 13-1-23 12:39

chunyatmama 發表於 13-1-23 12:07
Relax, play and prepare the portfolio if you haven't done so.

作者: vego    時間: 13-1-23 14:10

去旅行,玩吓;小一開始就無咁閒
作者: Mrs.S    時間: 13-1-24 12:54

vego 發表於 13-1-23 14:10
去旅行,玩吓;小一開始就無咁閒

好亞.....................
作者: virgokaren    時間: 13-1-24 12:57     標題: 回覆:大抽獎仲要等4個幾月, 有咩好做?

係啦!忽然間靜左,吾知做乜好?
又驚佢小一追吾上,要補下。
又想佢開開心心享受多幾個月。
心情好複雜。

作者: Yanamami    時間: 13-1-24 13:00

Start training your kid if he/she still can't take care of himself/herself.....e.g eat by himself, clean up after going to the toilet, take care of his/her own belongings.....etc
作者: MCLIAN    時間: 13-1-24 13:13     標題: 回覆:Yanamami 的帖子

作者: 喵媽    時間: 13-1-24 14:04

同意, 開始訓練佢獨立, 自己去解決問題!
作者: MGPAPA    時間: 13-1-24 15:15     標題: 回覆:大抽獎仲要等4個幾月, 有咩好做

做定叩門信

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5