教育王國

標題: 聖羅撤vs黃大仙聖母揀邊間好,可否比d意見 [打印本頁]

作者: yeunglungmc    時間: 13-1-21 00:33     標題: 聖羅撤vs黃大仙聖母揀邊間好,可否比d意見

聖羅撤vs黃大仙聖母揀邊間好,可否比d意見
作者: esther2010    時間: 13-1-21 00:48

請問你係咪由ST ROSA KG讀起?

作者: yeunglungmc    時間: 13-1-21 00:53

唔係,現考Kl
作者: esther2010    時間: 13-1-21 00:54

sorry, i overlook, i though you are choose primary

作者: esther2010    時間: 13-1-21 00:55

BTW, i got the offer from St Rosa, is thinking too.... how about u? same as me?
作者: 濼晴    時間: 13-1-21 01:07     標題: 回覆:yeunglungmc 的帖子

聖羅撒 因聖母既程度比聖羅撒仲淺

作者: yeunglungmc    時間: 13-1-21 01:24

但聖羅撤冇普通話上及唔一定上到小學所以唔知點揀
作者: yeunglungmc    時間: 13-1-21 01:29

但聖母收囡囡讀下午班但聖羅撤就可輪住上下午班.....
作者: cyk2009    時間: 13-1-21 07:53     標題: 回覆:聖羅撤vs黃大仙聖母揀邊間好,可否比d意見

St Rosa 好像升小的比率不高,只是名聲較響由於中學banding 關係,好似沒有著數,而OLK就有升上Band 2A 中學與小學的安全網,有較大保障。

作者: abebilo    時間: 13-1-21 11:32

sure st.rosa
作者: Chickee    時間: 13-1-21 11:54

我會選聖母,因最少有小學中學back up, 如小朋友有能力, 可以再考其他更心儀的學校。
KG只要有學卷的, 我相信程度應相差不遠。
作者: NaughtyLuiLui    時間: 13-1-21 13:18     標題: 回覆:聖羅撤vs黃大仙聖母揀邊間好,可否比d意見

同樓主情況一樣,現頭痛中,唔知點揀!

作者: yeunglungmc    時間: 13-1-21 14:27

回復 NaughtyLuiLui 的帖子

你聖母是上午定下午?
作者: NaughtyLuiLui    時間: 13-1-21 22:15     標題: 引用:回復+NaughtyLuiLui+的帖子 你聖母是上午

原帖由 yeunglungmc 於 13-01-21 發表
回復 NaughtyLuiLui 的帖子

你聖母是上午定下午?
都係下午

作者: MAMAKSY    時間: 13-1-22 10:26

我同大家情況一樣..我聖母上午OFFER, 現聖羅撒又有OFFER...都唔知點揀..我都想睇下大家無點揀..因為2間嘅情度都不深,請問有無聖母家長可以講下學習情況呀
作者: yeunglungmc    時間: 13-1-22 23:17

回復 MAMAKSY 的帖子

妳自己喜歡邊間多d
作者: Salad316    時間: 13-1-22 23:49

我聽一d係st. rosa K 讀嘅媽媽講,其實都緊k 考st. rosa primary 係一d 著數都無,佢地係唔會有優先。好多人都誤會有,所以真係要小心d.
作者: haverabbit    時間: 13-1-23 01:04

hello,FYI...
我2X年前是讀OLC,我覺得佢教D英文好深,D老師又好惡,但又無乜料咁...(不喜勿插)
仲有,當時我讀的時候,P1-P3一定要讀下午班,P4-P6先係上午班(因唔夠班房). BUT唔知以家仲係咪...
ALSO,因我當年成績太差,上唔返原校,一去便派了到未聽過的"山CAR LA"學校....
作者: abebilo    時間: 13-1-23 09:49

其實睇你想唔想讀聖母小學, 如果想讀就梗係揀佢, 如不是就一定係聖羅撤啦, 叩門都有優勢D啦, 一睇間學校名人人都識, 另一間唔係人人識...
作者: wingyee84    時間: 13-2-7 15:08

of course u should choose st. rosa
作者: YTCsophie    時間: 13-2-19 18:30     標題: 回覆:聖羅撤vs黃大仙聖母揀邊間好,可否比d意見

作者: Sukimama888    時間: 13-2-21 10:31

我都係, 雖然聖母收左AM.., 但好似St. Rose 出名D, 但其實唔鍾意佢唔定AM同PM....
作者: yeunglungmc    時間: 13-3-1 00:40

回復 YTCsophie 的帖子

有冇留位呀....聖羅撤
作者: yeunglungmc    時間: 13-3-1 00:41

回復 Sukimama888 的帖子

有冇留位...聖羅撤
作者: yeunglungmc    時間: 13-3-1 00:47

我留左位...聖羅撤,但當日我見到有小朋友上堂但見到d老師好嚴肅冇笑容,你地知唔知老師方面聖母同聖羅撤邊間師資好d,交流下!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5