教育王國

標題: 明愛凌月仙 vs 偉思幼稚園, 大家會點揀呢? [打印本頁]

作者: viviankwan    時間: 12-12-20 14:22     標題: 明愛凌月仙 vs 偉思幼稚園, 大家會點揀呢?

阿女喺偉思讀緊N1, D老師對佢好好, 佢都讀得好開心, 返左學冇幾耐已經見佢大有進步..
偉思:可直升上K1.
凌月仙: 有am offer.
雖然阿女現在讀得好開心, 但我見偉思小一派位好似唔多明朗
大家可以幫幫忙, 俾D意見嗎??
作者: cheung_chit    時間: 12-12-20 15:36     標題: 回覆:明愛凌月仙 vs 偉思幼稚園, 大家會點揀呢?

兩間都識人讀,偉思老師十分有愛心,論課程兩間都唔屬於深,英文偉思應該較好,有鬼仔讀,校舍就凌月仙較優勝。家長應該偉思較多中產。個人認為,如果小朋友讀得開心,另一個offer分別唔大,一動不如一靜。唔計你係度讀緊,兩間比我都選偉思。而且小一派位好似同幼稚園係邊間無關。

作者: marui    時間: 12-12-20 16:21

我個女都係偉思讀緊N1, 我都覺得老師很好, 囡囡亦開心, 有明顯進步
作者: viviankwan    時間: 12-12-21 09:47

cheung_chit 發表於 12-12-20 15:36
兩間都識人讀,偉思老師十分有愛心,論課程兩間都唔屬於深,英文偉思應該較好,有鬼仔讀,校舍就凌月仙較優 ...

請問小一派位同讀邊間幼稚園無關, 咁係咪同居住地區有關呢??
作者: viviankwan    時間: 12-12-21 09:49

marui 發表於 12-12-20 16:21
我個女都係偉思讀緊N1, 我都覺得老師很好, 囡囡亦開心, 有明顯進步

唔知大家係咪讀同一班呢??  我個女讀上午.
作者: marui    時間: 12-12-21 13:45

回復 viviankwan 的帖子

是呀, 上午班

作者: viviankwan    時間: 12-12-21 15:34

回復 viviankwan 的帖子

Thanks...

作者: viviankwan    時間: 12-12-21 15:35

回復 cheung_chit 的帖子

Thank You..

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5