教育王國

標題: 保母車可否唔搭一個月ga? [打印本頁]

作者: ting-ma    時間: 12-11-13 17:36     標題: 保母車可否唔搭一個月ga?

作者: suki9876    時間: 12-11-13 20:46

作者: apple1990    時間: 12-11-13 20:50

祗是在自己立場諗....有無為他人想想?
作者: 細姨姨    時間: 12-11-13 22:05     標題: 回覆:保母車可否唔搭一個月ga?

去一星期旅行,都仲有3星期要坐啦。點解咁做

作者: fc1111    時間: 12-11-13 22:24

回復 細姨姨 的帖子

12月是有聖誕節的
作者: littlecook    時間: 12-11-14 02:33

回復 ting-ma 的帖子

我聽聞有媽咪試過提出有長假既某個月唔搭,即時被媬姆車負責人勁丙,叫佢一係以後唔好搭.
結果果個月仲見到佢小朋友搭...
反而七月就有商量,因有D學校好早放,七月真係返兩三日都有.負責人比選搭半月(半費)定全月(全費).

作者: ting-ma    時間: 12-11-14 23:15

作者: queen_sze    時間: 12-11-14 23:23

人家都係搵食啫,咁計法點得~我仔8月都返好少日子,咪照比足一個月~
作者: littlecook    時間: 12-11-15 03:01

回復 ting-ma 的帖子

病完無搭比少D,我諗肯既媬姆車絕無僅有.
之前講既同一架媬姆車,都試過比因手術入院小朋友停搭一個月,免收一個月.事前講好既.
呢個係體諒,斟情處理.
咁你停一個月既理據係咪同樣充份呢?你係無辦法搭,定係為自己利益停搭?
你搭得,就要預埋呢D放假日子架啦!

作者: kaitathk    時間: 12-11-15 08:54     標題: 引用:12月只番2星期,+有一星期會我家會去旅行,+

原帖由 ting-ma 於 12-11-13 發表
12月只番2星期, 有一星期會我家會去旅行, 實質只番一期學, 但保母車(街車) 會收足一個月, 我想SKIP一個月唔 ...
比你係司機都唔制拉 除非……得幾個學生不過都可以試下

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5