教育王國

標題: 黃大仙聖母幼稚園 [打印本頁]

作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 02:37     標題: 黃大仙聖母幼稚園

好緊張牙!唔知收唔收呢?我女係細b

作者: Jaimemami    時間: 12-10-31 05:29     標題: 回覆:黃大仙聖母幼稚園

我囡都有in,不過佢嗰日唔肯講野,應該冇行

作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 07:22     標題: 回覆:Jaimemami 的帖子

我聽住附近的街坊講,如果無喊,其實住附近嘅都收噶,我都希望係啦,因為我住得好近仲有幾日就知消息啦!btw我覺得爸爸去,阿女表現仲好,可能無左媽媽係度緊張比壓力,一心諗住去玩,,,

作者: misslo    時間: 12-10-31 07:36     標題: 回覆:黃大仙聖母幼稚園

我個囡果日表現都ok,無喊,同老師有交流,不過我都好緊張呀!唔知得唔得?!我住得唔近,住將軍澳。。。。都遠呀!

作者: CHIHIMNAM    時間: 12-10-31 09:29

是否3號前有信通知?
作者: Hoayee    時間: 12-10-31 10:58

我都有in, 呀女表現一般,  不過老師比包動物餅有講多謝, 推好張"木登", 最好fying kiss, 希望3號收信, offer am 啦.  
各位mama你們有無in 保良局金卿幼稚園 , 我想知好唔好.  現offer pm, 明天要交留位費.

作者: Chickee    時間: 12-10-31 10:59

我都好想囡囡入到, 如果真係咁好彩, 我就收工, 疊埋心水讀聖母, 其他唔in了。
作者: Hoayee    時間: 12-10-31 11:36

misslo  住將軍澳都okay.  有d家長住沙田.  
作者: meishue1103    時間: 12-10-31 11:48

我亞女都有IN,無哭,無咩怎答老師問題,有D怕羞,老師問完我問題,問左亞B唔夠5mins就走得了~都唔知結果怎
作者: MaggieQQ    時間: 12-10-31 11:51     標題: Hoayee 的帖子

金卿都係pm offer另救恩都pm offer~煩惱中

作者: Hoayee    時間: 12-10-31 11:58

MaggieQQ : 我寫左信去金卿要求上午,  你都試下.   聽說錦泰喜歡收番保良局幼稚園.    救恩我就無IN.   你會交留位費嗎?

我IN左聖母.   

作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 12:00     標題: 引用:我都有in,+呀女表現一般,++不過老師比包動

原帖由 Hoayee 於 12-10-31 發表
我都有in, 呀女表現一般,  不過老師比包動物餅有講多謝, 推好張"木登", 最好fying kiss, 希望3號收信, offe ...
保良局好多人都話好,但果曰比另一間整遲左搞到趕唔切去in但實地視察過,覺得小朋友上堂好迫,對正個門口,有人禁鐘就一定分心,,但的老公真係好温柔,感覺好好!上返保良局小學,再上中學真係一流嘅。

作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 12:01     標題: 回覆:CHIHIMNAM 的帖子

3号知牙,好似上網有得睇,信就可能5號先收,,

作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 12:03     標題: 回覆:MaggieQQ 的帖子

我都有救恩pm,但miss左保良局如果聖母收,我就當然留聖母啦,另外再睇下其實有無offer

作者: Hoayee    時間: 12-10-31 12:16

siuyu_bb 發表於 12-10-31 12:00
保良局好多人都話好,但果曰比另一間整遲左搞到趕唔切去in但實地視察過,覺得小朋友上堂好迫,對 ...
環境同聖母比較就迫d,  不過有外籍老師教英文.  都幾好.
作者: tuelovefei    時間: 12-10-31 12:25

聖母是否一條龍?? thx
作者: CHIHIMNAM    時間: 12-10-31 12:35

回復 tuelovefei 的帖子

小學係私校, 我諗幼稚園生會優先
作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 12:58     標題: 回覆:tuelovefei 的帖子

小學應該係直上(比留位費,可以參加搞珠派位),但中學係資助,應該都會揀啲叻嘅來收

作者: Hoayee    時間: 12-10-31 13:16

上網查聖母書院近幾年成績及校風好似唔似咁好, 我都想知真的假 .
不過, 朋友個女P2由聖母轉去保良局錦泰OKAY WOW, 錦泰收左插P3
作者: 豬小B    時間: 12-10-31 13:19

有無囝囝等緊聖母?
作者: MaggieQQ    時間: 12-10-31 14:07     標題: Hoayee 的帖子

Hoayee~寫咗信比金卿申請轉上午啦!排第14!我都有in聖母但應該唔收!我答得差同阿女冇咩答老師問題!

作者: siuyu_bb    時間: 12-10-31 14:07     標題: 回覆:Hoayee 的帖子

我都聽講係差左,,,

作者: chanwendy    時間: 12-10-31 14:33

siuyu_bb 發表於 12-10-31 12:58
小學應該係直上(比留位費,可以參加搞珠派位),但中學係資助,應該都會揀啲叻嘅來收

...

你睇返上年的 post, 上年 k3 生都係要 in 小學部的, 不過我諗係大部份收返的, 以前就唔洗 in 交錢就可以.
作者: 濼晴    時間: 12-10-31 14:35     標題: 回覆:siuyu_bb 的帖子

我都住附近 冇喊  不過小姐個日不合作唔做唔開口  以前多會收 現在太心人 祝大家好運 應該呢兩日收信架啦

作者: 濼晴    時間: 12-10-31 14:36     標題: 回覆:Hoayee 的帖子

唉 我冇報到金卿

作者: CHIHIMNAM    時間: 12-10-31 14:38

豬小B 發表於 12-10-31 13:19
有無囝囝等緊聖母?
有!! 我個係仔仔, 你都係?

作者: 豬小B    時間: 12-10-31 15:19

回復 CHIHIMNAM 的帖子

我大女讀緊聖母,細仔等待中~~~
作者: Hoayee    時間: 12-10-31 15:25

MaggieQQ 發表於 12-10-31 14:07
Hoayee~寫咗信比金卿申請轉上午啦!排第14!我都有in聖母但應該唔收!我答得差同阿女冇咩答老師問題!

...
希望大家在轉到上午班, 時間好用d.  

作者: 豬小B    時間: 12-10-31 15:49

回復 豬小B 的帖子

未必呀,因收好少男仔,得20~25%!
作者: misslo    時間: 12-10-31 17:57     標題: 回覆:黃大仙聖母幼稚園

如果收咗,其他interview都唔去!因為interview好辛苦!大人辛苦之餘,小朋友又辛苦!

作者: 豬小B    時間: 12-10-31 18:12

回復 misslo 的帖子

同意!我都想快D收到通知。咁就唔駛去其他學校交$留位或面試。Good!!!
作者: gabagee.B    時間: 12-10-31 18:55

今日就收到第一間result,亦係第一間waiting,有d失望,我希望嚟緊聖母
會有好消息啦,我見好多小朋友已有offer,我個心就越心急,我唔係失眠就係發
好多關於學校嘅夢,真係好大壓力!
作者: SallyLeung    時間: 12-11-1 00:55

我個女有喊,實唔收啦!
作者: gabagee.B    時間: 12-11-1 01:09

係唔係收個d都係宗教背景呀?
作者: Babybabycarcar7    時間: 12-11-1 01:12     標題: 回覆:黃大仙聖母幼稚園

我都係囝囝等緊結果!

作者: ssw128    時間: 12-11-1 01:25

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2141081&extra=page%3D1&page=4
聖母中學雖然係英中, 不過唔係brand 1頭中, 頂多叫做brand2頭.
當然N年後係咪咁樣就好難講.

作者: 濼晴    時間: 12-11-1 02:24     標題: 回覆:ssw128 的帖子

聖母中學不過不失 在黃大仙區 當然同出面名校冇得比既

作者: cat8141210    時間: 12-11-1 11:12

濼晴 發表於 12-11-1 02:24
聖母中學不過不失 在黃大仙區 當然同出面名校冇得比既
講真如果真係入到...
到中學果陣佢BAND幾都未知啦...
但如果家下黎睇都BAND 1中既,
相信日後都唔會差得去邊...
我都係住果頭附近...
見過聖母既學生好乖,
所以係唔係名校我自己就覺得唔多重要,
最重要既係教出有品德既學生~!

作者: 濼晴    時間: 12-11-1 15:16

回復 cat8141210 的帖子

認同 認同

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5