教育王國

標題: 屯門董玉娣及陳瑞芝有冇得叩門? [打印本頁]

作者: 小時候    時間: 12-7-4 18:04     標題: 屯門董玉娣及陳瑞芝有冇得叩門?

有冇人知道屯門董玉娣及陳瑞芝有冇得叩門?
知唔知有甚麼要求先可申請?或者有冇家長成功叩入呢兩間學校?
我係校網搵唔到相關資料,謝謝!

作者: yan98    時間: 12-7-4 19:40

通常放榜前一個星期,中學網頁才有資料
作者: 830mama    時間: 12-7-4 21:23

時間應該差不多, 但是陳中同梁中就未出資料...
作者: mchoy    時間: 12-7-5 12:51

打咗去問,董中話去學校門口攞叩門資料。而陳中話放榜日先公布喎。
作者: GUOMAMA    時間: 12-7-5 14:43

mchoy 發表於 12-7-5 12:51
打咗去問,董中話去學校門口攞叩門資料。而陳中話放榜日先公布喎。

多謝你的分享
作者: LWLM0804    時間: 12-7-5 14:55

屯門四大天王
作者: 小時候    時間: 12-7-5 16:31

mchoy,

唔該晒你呀!

作者: 小時候    時間: 12-7-5 17:29

mchoy,

唔該晒你呀!

作者: mamafufu    時間: 12-7-5 22:24

陳瑞芝必須全級頭五名才接受叩門。
作者: 小時候    時間: 12-7-5 22:55

mamafufu 發表於 12-7-5 22:24
陳瑞芝必須全級頭五名才接受叩門。
如果真係咁,呢間我哋可以放棄了!

作者: kooku2004    時間: 12-7-6 11:45

mamafufu,

請問你如何得知陳瑞芝要求叩門資格要全級首五名呢?  請指教!
作者: mamafufu    時間: 12-7-6 13:30

回復 kooku2004 的帖子

過去幾年既叩門表格寫得好清楚,要全級頭五名才可叩門。

如果你全級第六,自行及電腦都擺佢第一,都唔接受叩門(我打電話問過)。

今年叩門資料未出,唔知會唔會改。

作者: jvkll    時間: 12-7-6 15:29

頭先打電話問譚中至知無叩門位..
作者: 已刪除用戶    時間: 12-7-6 17:39

唉!d學校既叩門資格定得咁高,只考慮至top嗰班,我哋呢d成績中規中距既根本就冇資格叩門
唯有希望好彩派得好啦,如果真係派得唔好,又冇機會叩門,都唔知點算…
作者: mamafufu    時間: 12-7-6 17:50

梁中及譚中唔接受外校生叩門,只收聯繫小學學生。
作者: kooku2004    時間: 12-7-7 12:21

謝謝mamafufu的回覆!
作者: mchoy    時間: 12-7-7 12:58

董 :
1. 曾申請本校第一階段自行分配學位及申請统一派位時以本校為第一志願者(只限保良局屬校小學)。
2. 五年级及六年级皆全級首十名(須出示學校有效證明。)
3. 五年级及六年级之操行達B+或以 上。
4. 有專長者,如音樂,舞蹈,繪畫,體育等優先考慮。

....不合乎本校各項要求的申請人,將不獲派發報名表格。
作者: martin868    時間: 12-7-7 13:20

回復 mchoy 的帖子

咁即同譚中&梁中一樣,只收聯繫小學學生

作者: mamafufu    時間: 12-7-7 18:37

martin868 發表於 12-7-7 13:20
回復 mchoy 的帖子

咁即同譚中&梁中一樣,只收聯繫小學學生
應該唔係,我覺得佢既意思應係﹕
(1) 如係保記聯繫小學既學生,自行及電腦都要擺佢第一。
(2) 非保記聯繫小學既學生,唔使擺第一,但要全級頭十名。

不過為咗穩陣起見,我建議打電話去學問清楚。

作者: 小時候    時間: 12-7-7 19:03

原來田中既校長係出版國民教材嗰間中心既董事之一,呢間學校會唔會不停向學生灌輸「愛國」思想?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5