教育王國

標題: Kts, 福馬選邊間好?又存細佬要顧! [打印本頁]

作者: bbnataliechan    時間: 12-6-26 01:38     標題: Kts, 福馬選邊間好?又存細佬要顧!

Kts, 福馬選邊間好?又存細佬要顧!
作者: c1234    時間: 12-6-26 01:42

今年真係好難叩,勁多人,又要test中英數常,少d耐力都吾得...so KTS no guarantee for your younger one... do you want to play this game again福馬 la
作者: Cake111    時間: 12-6-27 21:14     標題: 引用:今年真係好難叩,勁多人,又要test中英數常

原帖由 c1234 於 12-06-26 發表
今年真係好難叩,勁多人,又要test中英數常,少d耐力都吾得...so KTS no guarantee for your ...
乜頭幾句咁熟?
建議樓主要衡量支出和課程深淺,KTS是愉快學習,但聽聞現在上到小三是學小五課程,如2樣都冇問題,我會選KTS,因個人覺得學校環境很清幽舒適,升中派位又好,你去KTS個邊就睇到多是正面評價。
福馬和紅馬都是好學校,如你費事將來又要為弟弟煩搵學校,便選福馬吧。或者你瞭解和比較多些,再問下小朋友後決定吧。

作者: 小曳人    時間: 12-6-28 06:33

樓主有無去過福馬參觀?你對食飯要十幾分鐘完成然後趕去上興趣班接唔接受到?
我就唔得!
作者: Laney    時間: 12-6-28 08:25

我都有個09細囡,但kts係我們的dream school,所以完全没想到因為妹妹而剝削哥哥的機會,之後再努力為妹妹預備囉!
作者: manmanchubb    時間: 12-6-28 11:05

如果經濟許可,會選KTS ,even 日後細佬未必入到KTS , 再為細佬安排;KTS 是一所非常好的學校

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5