教育王國

標題: 真光(堅道)AM vs 聖保羅堂pm [打印本頁]

作者: chrissteph    時間: 12-6-25 19:48     標題: 真光(堅道)AM vs 聖保羅堂pm

真煩惱,吾知點幫阿女決定。你哋會點揀。

作者: spmok1999    時間: 12-6-25 21:05

女仔真光, 男仔聖保羅堂
作者: chrissteph    時間: 12-6-25 22:47     標題: 引用:女仔真光,+男仔聖保羅堂

原帖由 spmok1999 於 12-06-25 發表
女仔真光, 男仔聖保羅堂
你小朋友都係堅道真幼嗎?

作者: cmir    時間: 12-6-26 09:06

see if you want to have a primary school backup
作者: tanglulu    時間: 12-6-26 11:23

of course TL for girls
作者: lucacheung    時間: 12-6-26 11:25

how about for boys?  is SPC better in repsect of Primary 1 results?

作者: chrissteph    時間: 12-6-26 13:18     標題: 引用:how+about+for+boys?++is+SPC+better+in+re

原帖由 lucacheung 於 12-06-26 發表
how about for boys?  is SPC better in repsect of Primary 1 results?
You can check SPC website.

作者: sunnygirl    時間: 12-6-26 16:36

如果真小係你的心水小學,咁就一定係真幼,但如果唔係咁我又未必會揀真幼。
作者: Jas-MaMa    時間: 12-6-27 12:23

我同你一樣, 但我幫囡囡選擇了真光(堅道), 最主要當然係一龍校關係喇! 仔的話我會選聖保羅堂, 不過依家考小學真係好難...
作者: Good-Luck    時間: 12-6-27 16:42

chrissteph 發表於 12-6-25 19:48
真煩惱,吾知點幫阿女決定。你哋會點揀。

當年我囡同樣有真光(堅道) AM + St.Clare PM + 聖保羅堂 PM,最後我選擇了聖保羅堂。
我個人認為選一間著重品德的幼稚園較重要,因為,讀書係好漫長的事,打好個品格是首要的。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5