教育王國

標題: 這包小提琴弦線......(有點怪) [打印本頁]

作者: aria    時間: 12-6-8 19:04     標題: 這包小提琴弦線......(有點怪)

綱友/家長們請指教.

大約在兩星期前托哥哥到柏X琴行買了一條小提琴 evah pirazzi 金 E 弦線,昨天,老師代為換上時,發覺包裝袋外用铅筆寫上以下句子...

I'm so happy. I can't stop playing !

(包弦線有兩個袋,第一個袋係有綠色公仔頭的,入面還有一個白色放了弦線.
D字寫係第二個白色袋入面,妳要先拆開第一個包裝袋.才可以係白色袋入面裸條弦線出黎嫁..)

想問問大家這代表什麼??????

作者: lillymarie    時間: 12-6-8 19:11

都是在包裝外寫,弦線本身OK嗎?
作者: aria    時間: 12-6-8 19:29

我不懂換弦線,所以買了回來等到昨天囝囝表演完老師才有空把弦線換上...

換線後我們已經要趕回家醫肚..今天,孩子還未夠鐘練琴..所以,未知.

作者: Charlotte_mom    時間: 12-6-8 20:52     標題: 回覆:這包小提琴弦線......(有點怪)

好似記得個包裝本身係咁

作者: lillymarie    時間: 12-6-8 21:04

係喎,我手上的包裝上都有,係印上去的,不用担心啦!
作者: aria    時間: 12-6-8 21:07

回復 Charlotte_mom 的帖子

係喎....對唔住.原來係印上去...自己大鄉理...還以為..

好彩有妳地提醒教我咋...

鄉理真係輪重....SORRY........

作者: wootaitai    時間: 12-6-8 23:06

作者: ilovethiscow    時間: 12-6-9 19:27

作者: bebebe12345    時間: 12-6-9 21:19

aria 發表於 12-6-8 19:29
我不懂換弦線,所以買了回來等到昨天囝囝表演完老師才有空把弦線換上...

換線後我們已經要趕回家醫肚..今天 ...
試了嗎、如何?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5