教育王國

標題: 知唔知邊度有得買york 校服... [打印本頁]

作者: beepaul2007    時間: 12-1-12 15:15     標題: 知唔知邊度有得買york 校服...

如題,請幫忙!

作者: ronniedad    時間: 12-1-12 15:22

好似九龍城有
作者: LL222    時間: 12-1-12 15:59

唔係响返York買架?
作者: 頑皮鬼之父    時間: 12-1-12 16:15

學校本身有。九龍城可能會買錯舊款,上次差啲買錯,因為間舖都唔知換咗款,小心!
作者: beepaul2007    時間: 12-1-12 18:13

回復 頑皮鬼之父 的帖子

可否pm 資料比我問一問,同埋依傢新款係點傢,可否講下,仲有係york 買係咪真係貴d?

作者: otin    時間: 12-1-12 23:47

我都收到york既信要交雜費,茶點費及買校服total成7千元.....
大家知唔知以上既費用如果開學前唔讀,有冇得退返??
作者: 頑皮鬼之父    時間: 12-1-13 00:03

回復 beepaul2007 的帖子

夏季的女裝由藍色轉咗粉紅色,冬天的係灰裙。冬天我都唔知有冇轉。

作者: 小貓baby    時間: 12-1-13 00:42

係囉///好貴, 加哂價, 學費唔知加幾多,
作者: Chocolatefree    時間: 12-1-13 02:06

回復 otin 的帖子

Can you tell 有乜雜費?thx so much!Why need 7 K?

作者: otin    時間: 12-1-13 09:58

回復 Chocolatefree 的帖子

miscellaneous fees $2168 + snacking service $ 2310 + uniform (全set )$7xx / 1 set (要更換起碼買2 set)
作者: chungmanchung20    時間: 12-1-13 10:20

我諗住唔join snack la. 校服出去買,希望慳返d.
作者: LL222    時間: 12-1-13 10:24

otin 發表於 12-1-13 09:58
回復 Chocolatefree 的帖子

miscellaneous fees $2168 + snacking service $ 2310 + uniform (全set )$7xx ...

snacking service $2310!?  一個月/一季/一學期/定一年?
作者: chungmanchung20    時間: 12-1-13 11:11

6 months~ therefore, $385 per month.
作者: LL222    時間: 12-1-13 11:44

回復 chungmanchung20 的帖子

乜學校賣校服貴過出面?平到幾多呀?

作者: otin    時間: 12-1-13 11:50

回復 LL222 的帖子

8/2012-1/2013
作者: Chocolatefree    時間: 12-1-13 14:06

回復 otin 的帖子

Thx~~Misc fee 包半年書薄?還有那些呢?thx ~~
作者: chungmanchung20    時間: 12-1-13 15:36

好似話都平一半架,不過當然質地有d唔同啦。
作者: LL222    時間: 12-1-13 15:46

chungmanchung20 發表於 12-1-13 15:36
好似話都平一半架,不過當然質地有d唔同啦。

校服都有老翻, 真係第一次聽
有冇其它幼稚園D校服架?

作者: SWYMM    時間: 12-1-13 16:08

回復 otin 的帖子

2168+2310+7XX/SET X 2都系60XX, how to get 7XXX?

作者: otin    時間: 12-1-15 11:54

回復 SWYMM 的帖子

係喎,計錯....
係成6千先啱

作者: kartimmi    時間: 12-1-16 21:36

請問雜費是包埋書薄費嗎?
作者: haydeng    時間: 12-1-17 01:42

我見過九龍城獅子石道有一間有賣。不過幾錢同質地就唔知啦!
其實校服著係阿仔身上好似買正版會好d。。。起碼料好d,阿仔都著得舒服d。。7百幾蚊一set。。。都唔會可以平到幾多啦。專登去車錢都係番到。
反而snack真係要諗諗。差唔多20蚊一個snack....唔通有全餐食?20蚊自己帶可以好豐富。
by the way, misc fee 當然係包埋書簿啦。係咪加左價?之前見有家長話local stream $17XX? 定係intl 班先貴D?
其實唔貴lu....阿仔宜家係大埔讀緊N班果間仲貴。一年$5000 misc fee...仲要交足12個月學費
作者: LL222    時間: 12-1-17 10:41

haydeng 發表於 12-1-17 01:42
其實校服著係阿仔身上好似買正版會好d。。。起 ...

有冇其它幼稚園D校服架?
作者: 藤媽    時間: 12-1-17 13:26

haydeng 發表於 12-1-17 01:42
其實校服著係阿仔身上好似買正版會好d。。。起 ...
唔係 Int'l stream 貴d,我藤仔係 Local stream 所有費用都係一樣。

我係York 版post 左少少舊年見到既校服資料,都係EK度搵番黎。

昌x or x記(九龍城),維多X亞 (九龍城)都有,不過之前既情況係一間有校服一間有運動服。一間係買唔齊的。

質料同外觀有少少分別,價錢相差約一半。

$20一餐snack好似有d貴,但見EK 媽咪有講過個餐單又好似好吸引呢~ 始終自己帶好似只能夠帶乾糧係咪dry 左d呢? 又一個人生交叉點  

作者: youlam    時間: 12-1-17 13:44

回復 beepaul2007 的帖子

boy or girl, will you consider 2nd hand?

作者: chungmanchung20    時間: 12-1-17 13:56

回復 youlam 的帖子

我個個係仔, 你有2nd hand 嗎? pls pm me.
作者: chungmanchung20    時間: 12-1-17 13:57

回復 藤媽 的帖子

有咩食架?
作者: 藤媽    時間: 12-1-17 14:51

我大慨見過茶點通告:

肉鬆通粉,吞拿魚包,肉碎麥皮粥,芝士香腸包,粟米肉茸貝殼粉,餅乾&香蕉,牛奶可可脆片,火腿蛋包,芝士肉鬆條,朱古力三角包... 不能盡錄~
作者: kiukiu1010    時間: 12-1-17 15:21

茶點都算幾多野食,一個月都幾餐有熱食.
至於校服方面可以交流少少,舊年我都係九龍城"維xxx"買校服,就咁望上去唔多覺有咩分別,認真d睇就會睇到出面買既裙係長d,運動服質地差少少,好快起毛粒,但我係學校買左件冷氣外套同樣好快就起晒毛粒.出面買平過學校一半.
作者: chungmanchung20    時間: 12-1-17 16:07

回復 kiukiu1010 的帖子

我想問冷氣外套可以係邊到買呀? 無校章?
作者: kiukiu1010    時間: 12-1-17 16:10

學校會有,有校章既,男仔藍色邊,女仔粉紅色邊,出面無得賣架.
唔著學校既外套都得,自己買件白色外套就可以

作者: myn88    時間: 12-1-17 23:00

可以是交茶點費 hk$2310 嗎?  
作者: yslgirl    時間: 12-1-18 02:12

我都想唔join茶點, 但又驚阿囡唔識在茶點時間拿已準備的食物出黎食.  兩歲人仔, 唔知佢識幾多, 唔知有無ee會幫手?  保溫壺帶熱食又有無ee食serve呢?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5