教育王國

標題: 中學面試 撞 小六逞分試, 點算 ? [打印本頁]

作者: chumamma    時間: 12-1-11 08:18     標題: 中學面試 撞 小六逞分試, 點算 ?

中學面試 同期平日早上
小六逞分試 同期平日早上

咁點算好 ?

已同小學副校長講, 但回覆 小六逞分無補考。
而中學面試有幾日選, 日日都撞正逞分試。

please help

作者: smallfoothk    時間: 12-1-11 08:33

同中學校長講,  日日都撞正逞分試/sick leave逞分試,but may be ......not good, because已同小學副校長講, conduct result may be down grade.
作者: Yukyuk    時間: 12-1-11 08:35

一定要考呈分試!
另外,向心儀直資中學改時間/曰期。

作者: Yukyuk    時間: 12-1-11 08:36

一定要考呈分試!
另外,向心儀直資中學改時間/曰期。

作者: blueberry123    時間: 12-1-11 09:44

Exam is more important than interview.  You can get other chance of interview from other schools if the acredemic result is good, right?

Try if they can re-schedule the interview.
作者: gigivinda    時間: 12-1-11 09:46

致電中學校長或負責老師說明情況,請求安排下午面試,如不答應,此校沒有緣份,不要浪費自行機會,另選他校吧.
作者: dis398    時間: 12-1-11 10:34

是否現在尚未  考第二次逞分試 ?

作者: mengtakparent    時間: 12-1-11 12:59

那所小學的6年級呈分試會安排得那麼差. 好多小六會提早考. 不能相信!!!!

作者: 煒良媽咪    時間: 12-1-11 14:45

gigivinda 發表於 12-1-11 09:46
致電中學校長或負責老師說明情況,請求安排下午面試,如不答應,此校沒有緣份,不要浪費自行機會,另選他校吧. ...

Agree
作者: CS0316    時間: 12-1-11 16:44

攞埋學校的考試通告到中學與校長商討能否提前或改下午面試, 有晒証明應無問題掛!!!
作者: chumamma    時間: 12-1-17 22:06

小六學校係三月尾考逞分試, 而好幾間心儀中學係三月尾同期面試, 難道我要放棄我最心儀的中學 ????  你地有無人係咁 ????
作者: nc2000    時間: 12-1-17 22:29

chumamma 發表於 12-1-17 22:06
小六學校係三月尾考逞分試, 而好幾間心儀中學係三月尾同期面試, 難道我要放棄我最心儀的中學 ????  你地有 ...
我仔都係呈分3期間遇著面試,星期五考兩科,星期六就撞正in兩間,跟住星期一又考多科!真係唔知顧得溫習考試定面試!

作者: kellyjelly    時間: 12-1-17 23:15

我兩間面試都在星期六
作者: viewer    時間: 12-1-19 01:24

gigivinda 發表於 12-1-11 09:46
致電中學校長或負責老師說明情況,請求安排下午面試,如不答應,此校沒有緣份,不要浪費自行機會,另選他校吧. ...
Agree.
天涯何處無芳草。

作者: kswiss    時間: 12-1-21 09:32

作者: vincychy    時間: 12-1-21 18:24

我果間遲考試1日~
作者: CrabPincers    時間: 12-1-21 19:19

我個女果一年, 都試過考呈分試撞正INTERVIEW
要INTERVIEW 的學生, 係考晒甘多科之後果一日補考

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5