教育王國

標題: 荃灣綠焬vs深井栢基海韻 邊間好呢? [打印本頁]

作者: 9625    時間: 12-1-5 01:13     標題: 荃灣綠焬vs深井栢基海韻 邊間好呢?

荃灣綠焬vs深井栢基海韻 邊間好呢?
作者: karenbabe    時間: 12-1-5 01:25

綠楊, 我聽過好多負面評語, 話D老師無愛心~~
栢基, 朋友個女讀緊, 佢話係HAPPY SCHOOL~~
不過, 綠楊好似有2文3語, 栢基就無~
作者: b3410    時間: 12-1-5 12:08

栢基都有2文3語。
作者: 9625    時間: 12-1-5 17:09

咁邊間好呢?
作者: ptm    時間: 12-1-5 21:06

i want know too.
作者: ptm    時間: 12-1-5 21:06

i want know too.
作者: lingan    時間: 12-1-5 22:01

綠楊: 英文及所教的算深,無學劵,但係會recommend 留班。教學法係用設計活動,亦有蒙特梳利及自編課程。老師嬸嬸有冇愛心呢d 就唔知。地點就好方便,地鐵站上蓋。
PIPS: N班係雙語班,K有兩文三語班,教學模式跟據資料,係 "隨機創設孩子主導的課程"、"尊重及接納學童的自選活動"、"採用遊戲進行活動教學"等等,亦有用蒙特梳利。有冇愛心唔知。PIPS有學劵。地點在深井。
好難講好定唔好,睇你想要乜野,是否適合BB。

作者: 9625    時間: 12-1-6 00:22

謝謝你的寶貴意見,你啲資料咁professional,係邊到搵㗎?
作者: lingan    時間: 12-1-6 17:30

我咪響政府網頁睇到囉。
http://www.chsc.hk/kindergarten/
你入去每間學校看課程編排,教學方式及活動就有架。通常係有學劵的才會有詳細資料。同時亦要打去學校度問,亦要問下現在讀緊的媽媽的意見,再比較下到底啱唔啱自己要求囉。
作者: 9625    時間: 12-1-7 00:11

Thank you very much for sharing

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5