教育王國

標題: 奧福音樂班好好玩 [打印本頁]

作者: msannieng    時間: 11-12-5 10:49     標題: 奧福音樂班好好玩

我大仔上咗兩個月,佢話好開心,同埋真係學到拍子,認音符,仲有作了小小歌仔,最重要的係,小朋友好輕鬆同開心~
作者: wanabe    時間: 11-12-5 12:32

Hi, could you please pm me the details? 我個女上過柏斯, 不過唔係好得, 想試吓其他. Thanks!

原帖由 msannieng 於 11-12-5 10:49 發表
我大仔上咗兩個月,佢話好開心,同埋真係學到拍子,認音符,仲有作了小小歌仔,最重要的係,小朋友好輕鬆同開心~

作者: 0209bb    時間: 11-12-5 13:50

我都想要info
作者: ohmygosh    時間: 11-12-7 11:00

我個仔以前0係太子上過一陣 ﹐後來開始返K班﹐阿仔間幼稚園本身推行奧福音樂﹔一直以來﹐我很欣賞奧福音樂的教學內容和手法﹐實在值得推薦﹗

原帖由 msannieng 於 11-12-5 10:49 發表

作者: vinvillalee    時間: 11-12-7 11:33

Can you pm to me? I have interest to know the info. Thks!
作者: YoYoWan    時間: 11-12-7 12:59

HI,

i'm interested of it, pls pm me the inf.

Many thanks
作者: rhemanlogos    時間: 11-12-8 02:16

我都想知多d呀...pls pm!
作者: zuzu888    時間: 11-12-8 12:45

奧福音樂係點 ga??
作者: sheep_le    時間: 11-12-8 14:56

你好呀...我之前係讀兒童音樂教育的..所以都知道下...俾D資料你睇下...我覺得佢都寫得幾清楚..宜家好多音樂團體搞既班..都即係套用ORFF呢個人既教學法咁教小朋友咁解~背後理念如下...

作者: Ada1999ada    時間: 11-12-20 14:49

我都想知道DETAILS, 邊間可以上堂?, PLS PM ME.  MANY THX!!
作者: bbJP    時間: 11-12-20 17:08

ohmygosh 發表於 11-12-7 11:00
我個仔以前0係太子上過一陣 ﹐後來開始返K班﹐阿仔間幼稚園本身推行奧福音樂﹔一直以來﹐我很欣賞 ...

where is it? Could you pm me pls?thx
作者: hwyc    時間: 11-12-20 23:28

Pls PM information, thank you
作者: missoktak    時間: 11-12-22 17:41

唔合知有無大人都學得架呢?自己都好有與趣BOR!
作者: msannieng    時間: 11-12-25 16:15

回復 missoktak 的帖子

大人有得學架,不過係學點教小朋友,啱唔啱?
作者: tsangk2    時間: 11-12-28 16:54

can you PM the info to me?  for both kids and adult.  Many thanks.
作者: kylie_mom    時間: 11-12-29 00:35

如各家長有需要, 請直接pm有關人士, 請勿於版面留下沒有可讀性留言, 如pm/check pm, 如無改善, 將關文, 多謝合作!!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5