教育王國

標題: 2011升中派位 [打印本頁]

作者: VHFC    時間: 11-7-8 22:16     標題: 2011升中派位

作者: 莎莎莉莉    時間: 11-7-8 23:05

唔知點解校網唔公布....
作者: moondream3003    時間: 11-7-11 10:06

就算有公佈都0吾係好多野睇, 上年只有學校名.
作者: 煒良媽咪    時間: 11-7-11 10:43

考到英華嗰個男仔我都識, 佢媽咪話1,XXX人考, 只收50人
作者: babybaby2010    時間: 11-7-11 17:26

原帖由 煒良媽咪 於 11-7-11 10:43 發表
考到英華嗰個男仔我都識, 佢媽咪話1,XXX人考, 只收50人

想問下佢既成績係咪非常好?
定係有其他優點??
作者: 煒良媽咪    時間: 11-7-12 10:07     標題: 回復 5# babybaby2010 的帖子

考10名內! 但有其他同學比佢考較前名次的都不獲錄取, 我諗面試表現都好重要.
作者: YMLai    時間: 11-7-13 00:13

想問下大約有幾多人可考入梁銶琚?
是否最少也要考全班十名內?
(因去年鄰居在李小考band 1 中至尾, 百周年interview也沒有, 最后入到陳瑞芝.)
作者: nakoko    時間: 11-7-13 12:26

原帖由 煒良媽咪 於 11-7-12 10:07 發表
考10名內! 但有其他同學比佢考較前名次的都不獲錄取, 我諗面試表現都好重要.

全班定全級
作者: 煒良媽咪    時間: 11-7-13 16:49

原帖由 nakoko 於 11-7-13 12:26 發表

全班定全級

全級
作者: 莎莎莉莉    時間: 11-7-13 23:14

原帖由 YMLai 於 11-7-13 00:13 發表
想問下大約有幾多人可考入梁銶琚?
是否最少也要考全班十名內?
(因去年鄰居在李小考band 1 中至尾, 百周年interview也沒有, 最后入到陳瑞芝.)

其實點知個小朋友係乜野banding?

陳瑞芝係乜野band呀?
作者: VHFC    時間: 11-7-13 23:31

作者: l媽媽alice    時間: 11-7-14 09:03

咁今年派位好吾好吾?

其實,我吾明白李小程度吾淺,但點解歷年派位吾算標青,甚至不及一些津小.

是大部份直資小學都係咁? 還是李小問題 !!?? 今年李小小一轉中數是否校長想 p1 & p6 在TSA 考好d? 想將學校banding 拉高 ? 日後派位好d ?

爸媽, 有何高建呀?
作者: 莎莎莉莉    時間: 11-7-15 23:10

原帖由 l媽媽alice 於 11-7-14 09:03 發表
咁今年派位好吾好吾?

其實,我吾明白李小程度吾淺,但點解歷年派位吾算標青,甚至不及一些津小.

是大部份直資小學都係咁? 還是李小問題 !!?? 今年李小小一轉中數是否校長想 p1 & p6 在TSA 考好d? 想將學校banding 拉 ...

小一轉中數, 可以在TSA考好D~~~呢個也是我的估計.
TSA考唔好, 學校BANDING被拖低....
作者: lotto    時間: 11-7-15 23:52

今年最多同學升入邊間中學?又是李兆基嗎?還有邊間中學?
作者: CKC    時間: 11-7-16 14:33

原帖由 lotto 於 11-7-15 23:52 發表
今年最多同學升入邊間中學?又是李兆基嗎?還有邊間中學?

李兆基肯定最多;
祟德 - 阿仔講佢識既最少7個入咗
作者: lotto    時間: 11-7-16 23:27

升入崇德的7位同學,大概考全級幾多名呀?
CKC,可否分享多些有關今年升中派位的情況呢?例如派到鄉中趙中有多少個同學?係咪考全級10名內?那麼考10-20名的、20-40、40-60的,大致派成點?派得理想嗎?主要入邊間?
唔好意思,問得太多!
作者: CKC    時間: 11-7-16 23:40

原帖由 lotto 於 11-7-16 23:27 發表
升入崇德的7位同學,大概考全級幾多名呀?
CKC,可否分享多些有關今年升中派位的情況呢?例如派到鄉中趙中有多少個同學?係咪考全級10名內?那麼考10-20名的、20-40、40-60的,大致派成點?派得理想嗎?主要入邊間?
唔好意思,問得太 ...

我都唔知那些同學考第幾喎??

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5