教育王國

標題: 叩門結果係備取生 [打印本頁]

作者: karenlyk    時間: 11-6-30 23:52     標題: 叩門結果係備取生

叩門後學校回覆係備取生,咁仲有無機會呢?
定係等於reject?

作者: limlimmum    時間: 11-7-1 23:29

唔好放棄呀!  等你好消息。
原帖由 karenlyk 於 11-6-30 23:52 發表
叩門後學校回覆係備取生,咁仲有無機會呢?
定係等於reject?

作者: hellojl    時間: 11-7-1 23:31

Don’t give up! 音樂椅遊戲, 再寫信比校長try try !
作者: Treestory    時間: 11-7-2 00:08     標題: 回復 3# karenlyk 的帖子

仲有機會嫁,繼續寫信啦!努力加油!
作者: iirene    時間: 11-7-2 01:41

有冇問過學校備取生係第幾位??如果有家長放棄學位會由備取生補上(順序),所以唔好灰心,仲有機會.
作者: MW9919    時間: 11-7-2 02:13

備取生即有希望,上年討論區提到有家長開學返兩日唔like先退學返私校,仲係網上賣校服,有呢D家長攪亂市,真係要戰鬥到最後一刻架。
作者: karenlyk    時間: 11-7-3 00:56

真係有啲咁嘅人?

原帖由 MW9919 於 11-7-2 02:13 發表
備取生即有希望,上年討論區提到有家長開學返兩日唔like先退學返私校,仲係網上賣校服,有呢D家長攪亂市,真係要戰鬥到最後一刻架。

作者: karenlyk    時間: 11-7-3 00:57

真係可以問係第幾位嗎?學校會唔會覺得我好奇怪?

原帖由 iirene 於 11-7-2 01:41 發表
有冇問過學校備取生係第幾位??如果有家長放棄學位會由備取生補上(順序),所以唔好灰心,仲有機會.

作者: karenlyk    時間: 11-7-3 01:00

多謝各位鼓勵!我唔會放棄,今年唔得下年都會再試.

請問一下叩門的小朋友最後係咪會分成3批?
1.收咗
2.備取生
3.reject
作者: easybring    時間: 11-7-5 10:25

有d人又會hold住幾間私校位, 開學先知有人唔返學, 再call waiting補上, 跟住又有個津校位放番出黎.  唔奇架.

原帖由 MW9919 於 11-7-2 02:13 發表

作者: surewin    時間: 11-7-5 14:40

千奇唔好灰心呀, 備取生即有機會啦, 還記得上年我仔學校有很多叩門同學都係臨到開學前幾日先通知有位, 叫他們即刻買書和買校服的!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5