教育王國

標題: 20分的女仔, 入到哪間天主教的Band 1 小學機會較大? [打印本頁]

作者: 3pigmama    時間: 11-6-29 23:00     標題: 20分的女仔, 入到哪間天主教的Band 1 小學機會較大?

如題
20分的女仔, 入到哪間天主教的Band 1 小學機會較大?
作者: daisy17772    時間: 11-6-29 23:47

St. Paul's Catholic and St. Francis in Area 12
作者: sy.baby    時間: 11-6-30 09:48

41網 ~ 九龍塘聖家機會大嗎?
作者: ck07hk    時間: 11-6-30 10:19

其實我都想知St. Paul's Catholic and St. Francis in Area 12 邊間好d?? 唉.. 我係住41網, 不過我好想好好利用呢20分.. 咁究竟聖家同佢地比又如何呢??  如果抽中左香港區學校, 我會搬屋的, 請高人比比意見!!
作者: junemum    時間: 11-6-30 10:29     標題: 回覆 3# sy.baby 的文章

今年有人15分都得。
作者: Cutemom0808    時間: 11-6-30 10:32

原帖由 ck07hk 於 11-6-30 10:19 發表
其實我都想知St. Paul's Catholic and St. Francis in Area 12 邊間好d?? 唉.. 我係住41網, 不過我好想好好利用呢20分.. 咁究竟聖家同佢地比又如何呢??  如果抽中左香港區學校, 我會搬屋的, 請高人比比意見!! ...

我都想知,好似好多話St Francis勁好多
作者: sy.baby    時間: 11-6-30 11:17

ck07hk

您好!!! 我都係20分
唸緊 (1) 41網 ~ 聖家  
       (2) 12網 ~ St. Paul's Catholic and
St. Francis
作者: sy.baby    時間: 11-6-30 11:18

ck07hk,

您好!!! 我都係20分
唸緊 (1) 41網 ~ 聖家  
       (2) 12網 ~ St. Paul's Catholic and
St. Francis
      (3) 31網 ~ 油天
作者: wootaitai    時間: 11-6-30 14:10

作者: Karlie    時間: 11-6-30 14:36

作者: MW9919    時間: 11-6-30 15:20

我個人鍾意St.Fra ,有新校舍,中學部同一地址。
聖家20分穩陣就選九龍城,少D人報,又唔太谷。
今年兩間聖家20分入晒。
作者: ck07hk    時間: 11-6-30 17:01     標題: 回復 8# sy.baby 的帖子

aiya , 煩死人了.. 幾間都好好咁.... 有無人有具體d既意見..
作者: ck07hk    時間: 11-6-30 17:02

St. Paul 有直屬中學嗎??
作者: stephanielum    時間: 11-6-30 17:46     標題: 回復 3# MW9919 的帖子

hi, 想問往年係咪都是兩間聖家20分入哂呀? 今年都考慮抽九龍塘聖家, 因近mtr方便d, 但我怕20分都抽唔到, 兩間相比, 係咪九龍城個間係咪易抽中呢!
作者: MW9919    時間: 11-7-1 03:13     標題: 回覆 14# stephanielum 的文章

今年及之前兩間聖家,聖方濟,St.Paul跑馬地都係20分入晒,上年聖羅撒都係入晒20分,但今年新校舍就20分都要抽。
兩間聖家都係九龍塘多人申請,校舍大同近地鐵有關,要2012小一20分穩陣入聖家,九龍城會易D。
作者: dahchonghong    時間: 11-7-1 16:51     標題: 女校:

誰人誰St.Mary's & 天神谷啲?其實大家都差不多的。
作者: 天瑜    時間: 11-7-1 17:28

作者: hellojl    時間: 11-7-1 23:20

st. paul catholic 今年15分都ok, 只係3年上午班, 3年下午班. 而St. Fra就全曰制!

作者: hellojl    時間: 11-7-1 23:29

離題小小, net 12 for女仔真係無敵, 最top有瑪利曼, 退而求其次有 St.Paul, St. Fra. 間間都有中學back up, 再唔係軒小都有聯系位去庇利羅氏. 真係good good ga!!
作者: 天瑜    時間: 11-7-2 09:30

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5