教育王國

標題: 請問【七月份校車】交幾多錢 ? [打印本頁]

作者: Lily2003    時間: 11-5-18 00:00     標題: 請問【七月份校車】交幾多錢 ?

我校只返 五日, 但係要交半個月車費, 好想自己接送。
作者: mmak    時間: 11-5-18 11:59

我囡都係, 7月只返 幾日, 都係要交半個月車費....
但如果連續坐開, 無間斷... 會free 俾您...

原帖由 Lily2003 於 11-5-18 00:00 發表

作者: overview    時間: 11-5-18 12:05

我地都係交半個月, 不個算啦, 當拉渾成年計, 好過pay full month!

原帖由 Lily2003 於 11-5-18 00:00 發表

作者: appleycma    時間: 11-5-18 12:06

一定係蝕,唔通聖誕/新年/復活都可以扣除假期?
作者: cy101    時間: 11-5-18 12:28

7/8月 唔駛交, 交10個月車費, 因已平均計番落10個月裏!!
作者: 五歲仔    時間: 11-5-18 13:50

我都係交半個月, 而且係一次過交6,7月的車費, 即交個半月

作者: HTLT    時間: 11-5-18 14:08

Me too.

原帖由 cy101 於 11-5-18 12:28 發表
7/8月 唔駛交, 交10個月車費, 因已平均計番落10個月裏!!

作者: lanlan1999    時間: 11-5-18 15:20

我撘開果間, 7月份只返幾日, 又係要交半個月. 所以我索性唔搭, 搭的士仲平過校車.

作者: overview    時間: 11-5-18 15:24     標題: 回覆 1# lanlan1999 的文章

咁九月開學會唔會唔留位比妳架 ?
作者: lanlan1999    時間: 11-5-18 16:15

無問題架, 佢地九月照留位比我. 因為大部份人都都係咁, 7月唔搭. 個個寧願响呢幾日搭的士.
[
quote]原帖由 overview 於 11-5-18 15:24 發表 咁九月開學會唔會唔留位比妳架 ? [/quote]
作者: miriam    時間: 11-5-18 16:20

七, 八月份唔使交, 基本上都拉晒平均數去其他月份囉.
作者: laiheiyau    時間: 11-5-20 10:25

原本交$500....現在$350

原帖由 Lily2003 於 18-5-2011 12:00 AM 發表

作者: hh4961    時間: 11-5-20 12:02

We don't need to pay school bus fee at Pui Ching.  It's very reasonable.
作者: Carmen2004121    時間: 11-5-20 12:16

平時一半 , 如到尼個月才停 九月又搭反 . 好似吾係幾好 .
因我女是搭保母車 , 搭了多年 , 同司機伯伯D聯係又幾好 . 吾想因小小計得更清楚 . 而且到聖誕及新年 . 學生都會有小禮物及利士收 . 很開心的 .
作者: 五歲仔    時間: 11-5-20 13:37

原帖由 Carmen2004121 於 11-5-20 12:16 發表
平時一半 , 如到尼個月才停 九月又搭反 . 好似吾係幾好 .
因我女是搭保母車 , 搭了多年 , 同司機伯伯D聯係又幾好 . 吾想因小小計得更清楚 . 而且到聖誕及新年 . 學生都會有小禮物及利士收 . 很開心的 . ...

我都係這樣想, 而且5天搭的士的錢同半價校車費差不多
作者: fc1668    時間: 11-5-20 13:54

我仔果間7月唔駛比~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5