教育王國

標題: 2011 根德園K1 - PM同學仔入黎傾下計 [打印本頁]

作者: 小糖果媽咪    時間: 11-2-21 13:32     標題: 2011 根德園K1 - PM同學仔入黎傾下計

大家係咪都交哂留位費啦!我個女會係今年九月入學?唔知大家在開學前有乜嘢要特別準備?有興趣做個朋友嗎?
作者: tongtong0806    時間: 11-2-21 15:20

Hello..你好嗎?我的兒子叫Brad Ip is 2011年K.1 a.m. boy .
作者: dwarf    時間: 11-2-21 15:35

Hello ! 我個女都係9月讀K1 pm.
作者: leeleelee1207    時間: 11-2-21 16:50

my girl is KV am Kent Road
作者: BrendonMommy    時間: 11-2-21 17:05

Hello my boy Brendon is checking in Kent Road PM class too. Nice to meet you!
作者: sharon26788    時間: 11-2-21 17:53

如無意外既話,我囡囡都係2011 KV AM既同學仔
作者: danielmama    時間: 11-2-22 09:44

原帖由 小糖果媽咪 於 11-2-21 13:32 發表
大家係咪都交哂留位費啦!我個女會係今年九月入學?唔知大家在開學前有乜嘢要特別準備?有興趣做個朋友嗎?

hi, 囡係根德道pm
開學前要準備有蓋杯, 2條靚靚手巾仔, 2個盒仔, 用嚟裝茶點和濕手巾仔, 老師話要用魚絲連住個蓋, 防止唔見蓋, 整埋姓名貼紙及熨貼
作者: jcmchan    時間: 11-2-22 10:48

大家好!!我仔仔係小根德k1-am班.唔知樓主介唔介意am班家長呢??希望大家可以保持聯絡,聽講學校雖好,不過好似透明度好低,無咩活動.......如果家長們可以多聯絡/搗搗小型活動....甘就可以令我地更了解學校及小朋友更開心.令小朋友們擁有更完美的童年!!:
作者: cherrieshum    時間: 11-2-22 12:46

鄰居是從事保姆車生意的(很多路線),她極力推薦根德園給我,她說根德園是最好的幼稚園,並表示兩個男孫都升讀喇沙小學。
作者: sharon26788    時間: 11-2-22 14:55

原帖由 danielmama 於 2011-2-22 09:44 發表

hi, 我對孖女係根德道pm
開學前要準備有蓋杯, 2條靚靚手巾仔, 2個盒仔, 用嚟裝茶點和濕手巾仔, 老師話要用魚絲連住個蓋, 防止唔見蓋, 整埋姓名貼紙及熨貼 ...

你打左電話去問啊?
作者: dlmcdlcl    時間: 11-2-22 22:18

我女女, 2011 細kv pm class

大家交流交流.

我女女只係返緊nursary, 冇學其他野. 因為我要陪"太子"讀書 (有位仔仔讀緊kv k3). 覺得好小理個女咁. 大家有冇比2歲半的小朋友學緊d乜??
作者: dlmcdlcl    時間: 11-2-22 22:18

代答, 因為我地有大仔於 kv 讀 ^^ 所以知.

原帖由 sharon26788 於 22-2-2011 02:55 PM 發表

你打左電話去問啊?

作者: RENEEBABY    時間: 11-2-22 22:58

原帖由 sharon26788 於 11-2-21 17:53 發表
如無意外既話,我囡囡都係2011 KV AM既同學仔

我女 2011 KV AM 交個朋友
作者: sharon26788    時間: 11-2-22 23:37

原帖由 dlmcdlcl 於 2011-2-22 22:18 發表
代答, 因為我地有大仔於 kv 讀 ^^ 所以知.

唔該哂

順便問下有冇2011 5A既同學仔啊?
作者: susannah    時間: 11-2-23 00:19

Hi, my boy is called Hugo. Dorset Road K1 AM in Sep 2011
作者: chingchingb.ma    時間: 11-2-23 00:44

5A = 5-7 Dorset Crescent即係指大根德校舍, A係指a.m. class。

原帖由 sharon26788 於 11-2-22 23:37 發表

唔該哂

順便問下有冇2011 5A既同學仔啊?

作者: shingma    時間: 11-2-23 00:45

Hi, my son is Wilson, will study at Kent pm class.
作者: sharon26788    時間: 11-2-23 08:52

原帖由 chingchingb.ma 於 2011-2-23 00:44 發表
5A = 5-7 Dorset Crescent即係指大根德校舍, A係指a.m. class。

請問同9號果邊有乜野唔同,校舍師資?

作者: dlmcdlcl    時間: 11-2-23 11:53

HIHI, 我女女, CLARICE, KENT PM, 好大機會做同學 ^^

原帖由 shingma 於 23-2-2011 12:45 AM 發表
Hi, my son is Wilson, will study at Kent pm class.

作者: dlmcdlcl    時間: 11-2-23 12:00

KENT ROAD 只有K1班. 校舍細點, 但設施都好好.
DORSET ROAD 果邊就係校舍大, 但由K1~K3都有班, 人多D.

以上2間都教法都係一樣. 師資都係一樣. 響KENT RD 返K1, K2 時都要去返DORSET 果邊的.

原帖由 sharon26788 於 23-2-2011 08:52 AM 發表

請問同9號果邊有乜野唔同,校舍師資?

作者: bobobetty    時間: 11-2-24 13:42

你好, 我個女係KV am班
作者: HelloKittyBuzz    時間: 11-2-27 00:22

你好, 我個仔是 Kent PM,  請問知不知到返學時間是幾點至幾點? 謝謝
作者: HealthyB    時間: 11-2-27 00:33

Hi, my son will go for Kent road PM class too!  PM 同學仔,有冇要求轉am 呀?我有apply,  但唔知幾時知轉唔轉到。。
作者: dlmcdlcl    時間: 11-3-3 00:45

PM CLASS = 1:35 PM ~ 5:00PM

原帖由 HelloKittyBuzz 於 27-2-2011 12:22 AM 發表
你好, 我個仔是 Kent PM,  請問知不知到返學時間是幾點至幾點? 謝謝

作者: dlmcdlcl    時間: 11-3-3 00:46

我都有寫信APPLY, 但冇聲氣.

回想起3年前, 大仔都係OFFER PM CLASS, 我都有寫信, 都係石沉大海, 我冇再寫, 因為諗到K2 全天候都係PM, 就當早一年適應囉. SO FAR 我覺得返PM 的時間好好用. 我係全職媽, 湊仔既時間真係小左好多. ^^

原帖由 HealthyB 於 27-2-2011 12:33 AM 發表
Hi, my son will go for Kent road PM class too!  PM 同學仔,有冇要求轉am 呀?我有apply,  但唔知幾時知轉唔轉到。。

作者: mya    時間: 11-3-5 10:13

Hi! K1(PM)
作者: HelloKittyBuzz    時間: 11-3-5 16:06

Thanks for your info.

原帖由 dlmcdlcl 於 11-3-3 00:45 發表
PM CLASS = 1:35 PM ~ 5:00PM

作者: HealthyB    時間: 11-3-5 16:44     標題: 回覆 25# dlmcdlcl 的文章

Oh,  如果轉唔到,都冇計:(因為我好like KV, 所以有幸轉到就Prefect! E, 你大仔畢業,向邊樹返小學?
作者: dlmcdlcl    時間: 11-3-6 22:38

仔仔考到DBSPD

原帖由 HealthyB 於 5-3-2011 04:44 PM 發表
Oh,  如果轉唔到,都冇計:(因為我好like KV, 所以有幸轉到就Prefect! E, 你大仔畢業,向邊樹返小學?

作者: YYZ    時間: 11-3-7 11:02

hi, my son will go for DORSET road AM class !

Happy to  meet you all here ~

作者: HealthyB    時間: 11-3-13 22:08     標題: 回覆 29# dlmcdlcl 的文章

叻仔叻仔!有冇心得分享吓呀?你大仔响KV三年開唔開心?
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-3-13 22:35

hi!!我囝囝Javis都係2011 pm@kent rd!
nice to meet u all!!!

我都有寫信apply am,都係未有聲氣~~

原帖由 dlmcdlcl 於 11-3-3 00:46 發表
我都有寫信APPLY, 但冇聲氣.

回想起3年前, 大仔都係OFFER PM CLASS, 我都有寫信, 都係石沉大海, 我冇再寫, 因為諗到K2 全天候都係PM, 就當早一年適應囉. SO FAR 我覺得返PM 的時間好好用. 我係全職媽, 湊仔既時間真 ...

作者: emily75    時間: 11-3-14 11:50

我囡囡都係2011 / 09 a.m.
作者: dlmcdlcl    時間: 11-3-14 18:08

KV 無疑都係學術性學校, 但我仔仔都開心呀, 但K2開始, 我覺得佢好似返緊小學咁囉. 有小息時間, 可以出課室去玩嫁, 上堂就用黑板嫁, 真係冇一般幼稚園咁多活動, 但OK 啦, 3小時姐.

我平時成日同佢去玩嫁, 所以都好平衡.

原帖由 HealthyB 於 13-3-2011 10:08 PM 發表
叻仔叻仔!有冇心得分享吓呀?你大仔响KV三年開唔開心?

作者: cherry_bird    時間: 11-3-17 09:55

大家好, 我阿仔pm class, 但就有點迷茫, , 當然interview 時好乖又有唱歌, 唔知係咪佢聽老師說話所以收左佢..但現在阿仔比interview時活躍同好動左好多, 同埋, 現在阿仔讀緊pn 既學校, 係活動教學, 老師很有愛心, 阿仔亦好鐘意班主住, 現在有點擔心阿仔轉新環境, 他適應到嗎?? 傳統教學會否令他適得其反呢??? 各位有何意見??
作者: akinawg    時間: 11-3-17 22:54

Hi! my son is Issac will go for Kent Road PM class:)
作者: sharon26788    時間: 11-3-17 23:16     標題: 回覆 25# 的文章

hi,dlmcdlcl
請問你知唔知KV女孩子有冇規定用乜野顏色既頭飾?
作者: YYZ    時間: 11-4-1 10:38

dlmcdlcl ,

想請教一下, KV要著乜款既鞋? 全黑皮鞋 + 全白波鞋?

好心急想幫小兒準備一切哦!

原帖由 dlmcdlcl 於 11-3-14 18:08 發表
KV 無疑都係學術性學校, 但我仔仔都開心呀, 但K2開始, 我覺得佢好似返緊小學咁囉. 有小息時間, 可以出課室去玩嫁, 上堂就用黑板嫁, 真係冇一般幼稚園咁多活動, 但OK 啦, 3小時姐.

我平時成日同佢去玩嫁, 所以都好 ...

作者: Freeb    時間: 11-4-1 16:19

Pls don't buy the shoes so early...you better to buy the shoes on Aug.

It need boths shoes 1 pairs of Black leather shoes  and 1 pairs of White sports shoes

原帖由 YYZ 於 11-4-1 10:38 發表
dlmcdlcl ,

想請教一下, KV要著乜款既鞋? 全黑皮鞋 + 全白波鞋?

好心急想幫小兒準備一切哦!

作者: yauyau08    時間: 11-4-2 00:43

Hi my daughter called Gi Gi who is PM class
我簡pm 因為 k2 都係pm 同時我放工時間可以接埋個女一齊走人
作者: yauyau08    時間: 11-4-2 00:52

大家有無睇過? 以下條 link 好有用好緊要:

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D2
作者: yauyau08    時間: 11-4-2 01:00

原帖由 jcmchan 於 11-2-22 10:48 發表
大家好!!我仔仔係小根德k1-am班.唔知樓主介唔介意am班家長呢??希望大家可以保持聯絡,聽講學校雖好,不過好似透明度好低,無咩活動.......如果家長們可以多聯絡/搗搗小型活動....甘就可以令我地更了解學校及小朋友更開 ...

我讚成保持聯絡同埋搞下小小活動, e.g. 開始時, 大家可約埋去公園玩一陣同影下相, 我都怕囡囡返學時, 見d同學仔生面口會驚, 所以我地可以得閒就約埋某公園玩下, 食下野, 唔洗見好長時間,,, 開學前可以搞d 小party一齊玩下
作者: yauyau08    時間: 11-4-2 01:05

原帖由 cherry_bird 於 11-3-17 09:55 發表
大家好, 我阿仔pm class, 但就有點迷茫, , 當然interview 時好乖又有唱歌, 唔知係咪佢聽老師說話所以收左佢..但現在阿仔比interview時活躍同好動左好多, 同埋, 現在阿仔讀緊pn 既學校, 係活動教學, 老師很有愛心, 阿 ...

same as my case,,,
所以唯有7月8月同大家 見多幾次面, 等佢習慣見下大家同學仔樣子, 起碼熟口熟面麻,,,
作者: TeresaTCL    時間: 11-4-6 13:34

我囡囡Scarlet, 2011 K1 pm, Kent Road, 大家好!!
作者: TeresaTCL    時間: 11-4-7 13:19

我個小朋友有午睡習慣, 但佢又返下午班, 你地會點調節呀??
作者: piklaichulaam    時間: 11-4-9 23:55

我都有呢個問題!
本身可以叫佢早d瞓,一覺瞓到第二朝,
但係禁樣我又少左親子時間。又唔可以瞓
夜d,遲d起身。因我係working mama,囡囡
係99湊。
所以仲15、16讀唔讀!
作者: TeresaTCL    時間: 11-4-11 15:03

我都唔想放棄呢個機會, 因為有人想讀都讀唔到!! 我都係'working mama', 夜晚我會自己揍番, 希望可以調教到佢上午小睡一會啦~~因為佢仲要坐校車 (12.45車到)!!! 佢一定係車度瞓著!!!!
作者: YYZ    時間: 11-4-13 13:35

Thanks for your reply.

我唔會買住, 想搵定款啫, 因為下月生小B, 到時驚忙到冇時間搵!

原帖由 Freeb 於 11-4-1 16:19 發表
Pls don't buy the shoes so early...you better to buy the shoes on Aug.

It need boths shoes 1 pairs of Black leather shoes  and 1 pairs of White sports shoes

作者: vincilo    時間: 11-4-16 13:16

Hi All,
I m candy and my son is Vinci, he is K1 pm at Kent road, nice to miss everyone and keep in touch.
作者: vincilo    時間: 11-4-16 13:39     標題: 回覆 3# TeresaTCL 的文章

你好,我阿仔現在讀梗n班(am),每日放學回家由12:30瞓到2pm,如果讀pm班,我都擔心佢唔習慣,但有朋友話:學校預咗D小朋友第一個月會返到去要午睡一下,好快會調節倒喎。
作者: reling88    時間: 11-4-26 18:05

大家好!囝囝 Austin 2011 入讀 Kent Road K1 pm, 多多指教
作者: danielmama    時間: 11-4-29 01:46

原帖由 vincilo 於 11-4-16 13:39 發表
你好,我阿仔現在讀梗n班(am),每日放學回家由12:30瞓到2pm,如果讀pm班,我都擔心佢唔習慣,但有朋友話:學校預咗D小朋友第一個月會返到去要午睡一下,好快會調節倒喎。 ...

經你一講, 突然醒返起大仔k1時同我講過:老師話如果眼瞓就話比老師聽, 佢會比我地"僕"低瞓一陣!
作者: joeypang    時間: 11-4-29 11:32

原帖由 小糖果媽咪 於 11-2-21 13:32 發表

你好呀!囡囡Grace都是2011Kent PM,佢係細女11月。
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-7 21:55

hi各位媽咪,
今日收到信話21/5返去買校服和交cheque,你地收到嗎?
作者: moonychan    時間: 11-5-7 22:41

收到喇~

21號果日有白事, 可能要出動99幫我去交錢....
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-7 22:50

咁都冇辦法,但出動99呀.....封信話要帶埋小朋友去試身添呀!

張表係一次過訂講夏冬季校服.....有冇媽咪知係咪即時攞埋校服?
咁冬季咪要攞大d?有冇人只買夏季先呢?
thx!

原帖由 moonychan 於 11-5-7 22:41 發表
收到喇~

21號果日有白事, 可能要出動99幫我去交錢....

作者: YYZ    時間: 11-5-8 21:00

Yes, i received the letter yesterday.

Just thinking if to buy one or two set of summer uniform ...

i have ordered one set of summer PE uniform in March ...
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-9 10:59

上次PE衫我都係買左一套!
校服就諗住買兩套啦!
你會一次過order埋冬季嗎?

原帖由 YYZ 於 11-5-8 21:00 發表
Yes, i received the letter yesterday.

Just thinking if to buy one or two set of summer uniform ...

i have ordered one set of summer PE uniform in March ...

作者: TeresaTCL    時間: 11-5-9 15:56

我都收到信,我個時間好早呀830AM
for summer uniform, I will buy 2 sets
PE x 2 sets
winter uniform 1 x dress plus 2 shirts
仲要買埋外套呀!!!
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-9 20:19

我9:30am都以為好早,原來你仲早!

原帖由 TeresaTCL 於 11-5-9 15:56 發表
我都收到信,我個時間好早呀830AM
for summer uniform, I will buy 2 sets
PE x 2 sets
winter uniform 1 x dress plus 2 shirts
仲要買埋外套呀!!!

作者: shingma    時間: 11-5-10 00:54

咁各位Kent pm 同學仔會幾點到學校買校服呀?
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-11 21:37

hi,我9:30am呀,你呢?

原帖由 shingma 於 11-5-10 00:54 發表
咁各位Kent pm 同學仔會幾點到學校買校服呀?

作者: nicki    時間: 11-5-12 15:52

作者: vincilo    時間: 11-5-14 17:07

最快消息:我今日打去學校問過,21/05當日係買埋校服走,時間由9:00-11:30,如果真係唔可以21/05去買的話,都要搵人交回支票、健康申報表格呢
作者: bcbaby    時間: 11-5-14 19:09

Hi,我個女係 Kent Road PM class. 星期六10:30am去買校服.  好似當日有保母車在校外, 我會坐保母車, 因校車上落位置不方便..

之前註冊交左Request AM 信, 宜家仲未有聲氣!
作者: moonychan    時間: 11-5-14 22:43     標題: 回覆 65# bcbaby 的文章

我交左2封信, 都未有聲氣......
作者: piklaichulaam    時間: 11-5-14 23:19     標題: 回覆 64# vincilo 的文章

如果唔買冬季校服住,遲啲有無得買?或者等二度有無得買?
作者: Clarawsf    時間: 11-5-16 12:56

Hello, my girl is Hayley, going to attend in kent Rd pm class....Nice to meet you all...

I will go to order uniform at 10:30...just wonder ifI should buy both the summer n winter ones or not... Your advice?
Btw, I haven't ordered the PE nfirominMarch... could I order one now?

Think we should gather more to let our kids get more familiar with eacvh other..I lve in MEi Foo
作者: TeresaTCL    時間: 11-5-16 13:29

Hello, 睇嚟我最早喇830AM呀!! 原來買完仲可以攞走, 真係唔知, 唔該晒!!! 我住荃灣架, 囡囡要自己坐校車!!
作者: bcbaby    時間: 11-5-16 13:36

Hi Clarawsf,

I live at Lai Chi Kok and we are nearby ar!

Will your girl take school bus or nanny bus?  Maybe our girl will ride on the same route!

原帖由 Clarawsf 於 11-5-16 12:56 發表
Hello, my girl is Hayley, going to attend in kent Rd pm class....Nice to meet you all...

I will go to order uniform at 10:30...just wonder ifI should buy both the summer n winter ones or not... Your  ...

作者: Clarawsf    時間: 11-5-16 14:21

Hi, bcbaby,

Think my girl will take the school bus... may I know if the nanny bus is better or cheaper...etc?

Btw, I am still struggling where my girl is gong.. I know it;s very poor to keep two places ( St Cat n KV ).. coz my hubby is keen on St Cat but not for me..... Anyway, i will struggle to fight for my standpoint....

Btw, I am a working mum, you?
Think we can gather more la
作者: TeresaTCL    時間: 11-5-16 17:54

just in my opinion, school-bus is better than nanny-bus!! the price from Kowloon Tong to Tsuen Wan cost $1180 per month, I think is the same to Lai Chi Kok/Mei Foo(for yr reference only)
作者: Gooblovebb    時間: 11-5-17 12:00

原帖由 Clarawsf 於 11-5-16 12:56 發表

I will go to order uniform at 10:30...just wonder ifI should buy both the summer n winter ones or not... Your  ...

I am also living in Mei Foo. My son is Moses and he will take the school bus to KV. Nice to meet you!
作者: bcbaby    時間: 11-5-17 13:37

Hi Clarawsf,

I have the same situation as you.  But finally I decided KV and withdraw SC in Apr.  Now I did not regret to do so as SC is opening another campus in Hunghom which mean student intake will be far more than KV.  On the other hand, KV seems more fit my expectations.  I have a few colleagues's child also study at KV and the commnets is good!

For nanny bus (only take SC and KV students), the charge from my home to home is $860 per month and school bus is $1,000.  I know school bus is better as they have teacher to care and more safe!!
I think I shall get more info first since the drop off place for nanny bus is just the downstair of my home..

原帖由 Clarawsf 於 11-5-16 14:21 發表
Hi, bcbaby,

Think my girl will take the school bus... may I know if the nanny bus is better or cheaper...etc?

Btw, I am still struggling where my girl is gong.. I know it;s very poor to keep two pla ...

作者: shingma    時間: 11-5-18 10:54

原帖由 TeresaTCL 於 11-5-16 13:29 發表
Hello, 睇嚟我最早喇830AM呀!! 原來買完仲可以攞走, 真係唔知, 唔該晒!!! 我住荃灣架, 囡囡要自己坐校車!!

我以為9:30am已經好早添, 買完可以攞走, 如果買晒冬季校服咪好大袋, 記得帶個環保袋.
作者: TeresaTCL    時間: 11-5-18 13:16     標題: 回覆 75# shingma 的文章

係呀!! 真係要自備環保袋!!
作者: yauyau08    時間: 11-5-19 02:38

原帖由 shingma 於 11-5-18 10:54 發表

我以為9:30am已經好早添, 買完可以攞走, 如果買晒冬季校服咪好大袋, 記得帶個環保袋.

hi, 我都係 8點半 呀
係喎, 要帶個大環保袋先得, thanksss
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-19 14:42

後日就買校服喇~~好期待亞仔著套校服個樣
作者: sunshine231207    時間: 11-5-19 14:52

我都報到先, 我小朋友係女仔, 都係返細校下午班架, 各位多多指教! ^^
作者: vincilo    時間: 11-5-20 18:41

Hi Teresa TCL,
我都係住荃灣架, my son (Vinci)讀9Kend Rd PM,
已報名坐校車
作者: vincilo    時間: 11-5-20 18:53

我致電學校查詢,他們回答:校服只在校務處隨時都有售,外面舖頭無得賣,但星期六會齊碼,而且會安排房間試穿,如果怕幾個月後冬季校服不合身,只要無剪牌、無洗過,都可以換碼,所以我會照買冬季校服。
另外,8月中左右會安排家長日,當日會派發運動服。希望以上資訊可以給大家一點提示
作者: piklaichulaam    時間: 11-5-20 19:33     標題: 回覆 81# vincilo 的文章

Thank you for your sharing!
作者: 寶媽咪Jackie    時間: 11-5-20 23:35

唔該哂~~thanks!

原帖由 vincilo 於 11-5-20 18:53 發表
我致電學校查詢,他們回答:校服只在校務處隨時都有售,外面舖頭無得賣,但星期六會齊碼,而且會安排房間試穿,如果怕幾個月後冬季校服不合身,只要無剪牌、無洗過,都可以換碼,所以我會照買冬季校服。
另外,8月中左右會安排家長日,當日 ...

作者: yauyau08    時間: 11-5-20 23:55

vincilo
唔該哂! 咁我都照買, thankssss
作者: sunshine231207    時間: 11-6-5 23:26

我想問下大家有無係FB 開左2011-2012 嘅KV 同學仔群組呀, 可唔可以add 埋我, 以下大家可以交流下嗎?
作者: vincilo    時間: 11-6-7 18:54

Good idea 但我唔識開群組!

原帖由 sunshine231207 於 11-6-5 23:26 發表
我想問下大家有無係FB 開左2011-2012 嘅KV 同學仔群組呀, 可唔可以add 埋我, 以下大家可以交流下嗎?

作者: vincilo    時間: 11-6-7 18:57     標題: 回覆 6# vincilo 的文章

大家別客氣啦,希望日後可以多多交流,我個仔既校服太大,必須換細一碼>.<
作者: sunshine231207    時間: 11-6-9 21:39

原帖由 vincilo 於 11-6-7 18:54 發表
Good idea 但我唔識開群組!

Vincilo

談幼稚園果邊有位小朋友返am class 嘅媽咪開左KV FB 群組, 妳可以去果邊叫佢add 埋妳架.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2293113&extra=page%3D1
作者: vincilo    時間: 11-6-16 22:55     標題: 回復 1# sunshine231207 的帖子

我已經加入了KV家長 FB群組了
作者: sunshine231207    時間: 11-6-16 23:00     標題: 回復 89# vincilo 的帖子

咁妳係FB係乜嘢名呀?
作者: chloe_cyrus    時間: 11-6-24 09:44

我都報到先:
我小朋友係女仔
KENT RD CAMPUS
school bus tokwawan line
PM

終於有幸wait到入kv大家庭...真係一額汗
希望有機會幫手搞活動令小朋友有更多采多姿的三年kv life
歡迎加入我Facebook, 請pm
作者: smfwong555    時間: 11-6-24 12:16

Hi Everybody !

我都要報到 Kent Road pm

我小朋友係 Sept boy, 剛剛完成注册

我好樂意幫手攪活動. 請pm我 join facebook

大家多多指教 (好開心加入根德大家庭 )
作者: queeniewwy    時間: 11-6-24 15:31

我都報到先!我個女叫CHLOE, 係1月既大女呀, 我地都係星期一先收到電話話pm有位咋!真係好開心呀!

希望黎緊大家可以攪多啲活動, 令到小朋友都熟絡啲!
作者: kaboBB    時間: 11-6-28 15:43

我又報到:SEPT BOY,KENT RD CAMPUS(PM)
school bus same as "chloe_cyrus "!
作者: chloe_cyrus    時間: 11-6-28 18:43

Nice to meet you kaboBB!
The lady of the school office said that we needed
to be picked up at 1:15 outside Sky Tower but we
would be back at 6:00pm. Yet, KV is such a good kinder that I don't mind spending more time on travelling despite of the short distance.
Chloe can play with your son on the bus!!

You may add her facebook (check PM).

原帖由 kaboBB 於 11-6-28 15:43 發表
我又報到:SEPT BOY,KENT RD CAMPUS(PM)
school bus same as "chloe_cyrus "!

作者: kaboBB    時間: 11-6-28 20:46

chloe_cyrus ,
pls check pm
作者: vincilo    時間: 11-7-2 20:14

Candy Mak
e-mail: [email protected]
How about you?
Didi you join KV家長?

原帖由 sunshine231207 於 11-6-16 23:00 發表
咁妳係FB係乜嘢名呀?

作者: vincilo    時間: 11-7-2 20:17

Hi, 我個仔Vinci都係1月大仔, nice to meet you &
you can try to join FB (KV家長)群組.
有好多Mame will share more informations.

原帖由 queeniewwy 於 11-6-24 15:31 發表
我都報到先!我個女叫CHLOE, 係1月既大女呀, 我地都係星期一先收到電話話pm有位咋!真係好開心呀!

希望黎緊大家可以攪多啲活動, 令到小朋友都熟絡啲! ...

作者: Tasan    時間: 11-7-12 13:15

Hi, 您地好。
我仔仔都係PM class 架, 點join facebook 群組呢?
作者: VickieT    時間: 11-7-13 16:58

My daughter will study KV PM class this Sept. How can I join FB Group?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5