教育王國

標題: 請問荃灣, 官塘, 將軍澳, 邊個校網比較好. tkx~ [打印本頁]

作者: c6t6m6    時間: 10-12-3 16:39     標題: 請問荃灣, 官塘, 將軍澳, 邊個校網比較好. tkx~

請問荃灣, 官塘, 將軍澳, 邊個校網比較好. tkx~
作者: c6t6m6    時間: 10-12-3 17:24

請問有冇人可以話我知~ THANKS~
作者: Queenie2007    時間: 10-12-3 20:28

荃灣>官塘>TKO
作者: jessiebox    時間: 10-12-4 14:26

作者: 小木偶媽咪    時間: 10-12-5 08:54

我個FD住 將軍澳,我問佢會揀邊間小學,
佢話邊間都好,但千萬唔好係將軍澳既小學
佢話無論每日早午晚都見到大量三五成群中學生
係到流連,聚集,成班食煙爆粗,又等人放學....

原帖由 c6t6m6 於 10-12-3 16:39 發表
請問荃灣, 官塘, 將軍澳, 邊個校網比較好. tkx~

作者: doublemama    時間: 10-12-5 10:39

作者: beywat496    時間: 10-12-5 16:31

只見一大堆的幼稚園學生同小學學生朝朝坐校車跨區返學, 好少聽到由他區入將軍澳讀書。 就連 兩歲多的幼兒生也坐校車到他區讀書, 佢地話提早駁腳 !

原帖由 小木偶媽咪 於 10-12-5 08:54 發表
我個FD住 將軍澳,我問佢會揀邊間小學,
佢話邊間都好,但千萬唔好係將軍澳既小學
佢話無論每日早午晚都見到大量三五成群中學生
係到流連,聚集,成班食煙爆粗,又等人放學....

...

作者: kitbebe    時間: 10-12-6 13:47

將軍澳英中唔多, 比我就揀荃灣啦!
作者: alice201100    時間: 10-12-13 14:07

將軍澳的小學問題都不大的, 但是最近我看頭條日報, 有一單新聞是講將軍澳的中學, 因為這區只有幾間比較好的中學, 加密 , 宣基, 官中 自選派分別 500人爭 60位, 731 人爭 60位, 703人 爭 60位, 而且後2 間還有直屬小學, 而且新校又多, 好多是BAND 3 的, 如果你要撰將軍澳, 就要想多一D啦!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5