教育王國

標題: 培僑有RESULT啦!! [打印本頁]

作者: goo_littlebb    時間: 10-11-26 15:56     標題: 培僑有RESULT啦!!

http://www.puikiucollege.edu.hk/website/documents/List%20of%20Students%20Being%20Allocated%20a%20Place%20for%202011-2012%20Grade%201.pdf

我無份...可以疊埋心水入registered左果間啦~
恭喜各位得左既家長!!!
作者: dk486    時間: 10-11-26 16:00

--deleted---

作者: matt@may    時間: 10-11-26 16:25

作者: matt@may    時間: 10-11-26 16:27

作者: Rosi_kero    時間: 10-11-26 16:35

阿仔係Waiting List 呀...唔通去2nd in 果d就係for waiting ...
作者: mamakitty    時間: 10-11-26 16:44

点知係 waiting list, 我都有 2nd Interview,但失敗了, 落榜了
作者: annaanna    時間: 10-11-26 16:54

唔收﹗哈哈
作者: manicheung    時間: 10-11-26 16:57

衰埋
作者: 老馮    時間: 10-11-26 16:57

原帖由 mamakitty 於 10-11-26 16:44 發表
点知係 waiting list, 我都有 2nd Interview,但失敗了, 落榜了

我反而想知道有幾多係 first in 收咗唔駛 2nd in.
作者: shirley_chan    時間: 10-11-26 17:16

My daughter is in waiting list but no 2nd interview.
作者: taboyan    時間: 10-11-26 17:16

我都唔得, 幫亞仔報12間直資全軍覆沒, 真傷心!
作者: rhythmwawa    時間: 10-11-26 17:27

my relative's daughter was accepted by the school without 2nd in,  before that, their parents thought her performance was not good enough on that day.

作者: monkey05    時間: 10-11-26 17:53

原帖由 taboyan 於 10-11-26 17:16 發表
我都唔得, 幫亞仔報12間直資全軍覆沒, 真傷心!

是真係表現出事, 定係真係唔夠運 ?
作者: 愚人    時間: 10-11-26 17:57

我小朋友只係1st in, 無2nd in 收左的.
祝大家好運.
作者: Lhin    時間: 10-11-26 18:01

好唔開心,

不過, 我都恭喜各位得左既家長,
作者: Zata    時間: 10-11-26 18:09

bingo!  (no 2nd interview)
作者: mamakitty    時間: 10-11-26 18:21

原來個 2nd In 都只係浪費家長嘅時間, 俾個假希望加咋
作者: goo_littlebb    時間: 10-11-26 18:25

唉~我之前都講左(係校長話既), 2nd in只係俾marginal case架啦, 係你地唔信鍾意自己估姐~~
算啦, 繼續留意其他, 祝你早日成功!!

原帖由 mamakitty 於 10-11-26 18:21 發表
原來個 2nd In 都只係浪費家長嘅時間, 俾個假希望加咋

作者: 愚人    時間: 10-11-26 18:37

但佢2nd in 左咁多人又唔收, 真係有d玩死人.
作者: kelvinchan3344    時間: 10-11-26 23:26

我有2nd in, 收了囡囡. 不過真你好多人有2nd in
作者: loveboy    時間: 10-11-27 00:21

作者: Annngan    時間: 10-11-27 00:32

[quote]原帖由 monkey05 於 10-11-26 17:53 發表
Hi monkey05
聽你講報咗12間直資都reject,很明白你的心情一定是很難過但千萬別放棄,你的小朋友仲要靠你的支持和鼓勵,況旦仲有機會大抽獎,可能最適合你小朋友的就在後面呢!但我唔明白真是一間waiting list都冇?很想知道你報的小学是否都是很Top嘅呢?今年競爭相當大相信好多家長都估唔到會咁難考,總知一句never give up until the game is over...
加油! 祝福你和小朋友都能找到一間合適的學校...
作者: Annngan    時間: 10-11-27 00:41

[quote]原帖由 Rosi_kero 於 10-11-26 16:35 發表
應該唔係咯,有家長second in完都收咗!
唔好灰心繼續努力,還有其它學校等著你的小朋友。
Good luck !
作者: DaddyX    時間: 10-11-27 17:29

作者: hifriend    時間: 10-11-27 22:41

My daughter got accepted.  First interview only.  On that day, she came out and said she answered many questions.
作者: MagnumMagnum    時間: 10-11-27 22:41

bingo !好開心!唔知入呢間有乜要特別留意嘅或有心理預備嘅呢!請賜教!
作者: 老馮    時間: 10-11-27 23:22

原帖由 kelvinchan3344 於 10-11-26 23:26 發表
我有2nd in, 收了囡囡. 不過真你好多人有2nd in

可唔可以講下你囡囡 2ND IN 時係見校長定副校?
作者: hohowong    時間: 10-11-28 01:46

My son has 2nd in but now in waiting list.
作者: Mattb    時間: 10-11-28 15:11

到底我個仔衰D乜呀???? 真係好想知, 英文同國語都得嘅 , 點解會唔收架???
作者: DaddyX    時間: 10-11-28 15:32

作者: MagnumMagnum    時間: 10-11-28 16:02

其實宜家有邊個無抑鬱呀
作者: DaddyX    時間: 10-11-28 16:19

作者: marbub    時間: 10-11-28 22:35

First in.. Admitted

原帖由 老馮 於 10-11-26 16:57 發表

我反而想知道有幾多係 first in 收咗唔駛 2nd in.

作者: Annngan    時間: 10-11-28 23:59

[quote]原帖由 Mattb 於 10-11-28 15:11 發表
Hi Mattb,

唔好咁激動啦!其實唔係你小朋友唔叻而係今年的小一收生人數太多的原故,還加埋小班教學真係難上加難。
而且在學校方面有咁多學生面試,仲唔係;佢哋認為唔最fit都唔揀咩!如果唔係使乜有咁多小朋友要second in喎,
搞完一大輪都係reject!

唔好灰心繼續努力,最後一定有適合我們小朋友的學校收的.....
作者: kitty04    時間: 10-11-29 10:04

我個女都衰咗 "唔收"... 為有等大抽獎啦...
作者: Mattb    時間: 10-11-29 10:11

我都想知點樣不停扣呀 ??? 可否教下我呢????我都好想扣培僑呀!!! HELP !!!!

原帖由 DaddyX 於 10-11-28 15:32 發表
唔好因為咁而唔開心呀
你地努力呀

其實一路會有人同時有呢間再有其他offer
我有朋友識人個仔在一間名直資第一round 己經 reject 左
其間不停扣,
最後得左

不過現在因功課壓力個父母有"憶"鬱症 ...

作者: DaddyX    時間: 10-11-29 19:55

作者: dk486    時間: 10-11-29 21:57

你有無得waiting 先?!

原帖由 Mattb 於 10-11-28 15:11 發表
到底我個仔衰D乜呀???? 真係好想知, 英文同國語都得嘅 , 點解會唔收架???

作者: dk486    時間: 10-11-29 21:58

我都想知,有得second in, 但wait 都無得wait, 可唔可以叩門??
作者: DaddyX    時間: 10-11-30 19:56

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5