教育王國

標題: 哪裡有上台表演的機會? [打印本頁]

作者: broadband    時間: 10-10-18 21:37     標題: 哪裡有上台表演的機會?

囡囡上到台上便很怕, 完全沒反應. 想讓她多點賞試. 請問邊到有得參加?
作者: jellomama    時間: 10-10-18 22:15

可以試吓參加香港兒童音樂劇團(要先audition), 平時上堂學過嘅歌, 會有機會上台表演番出嚟, 我覺得好好!
作者: ming2    時間: 10-10-19 09:06

作者: rebecca0113    時間: 10-10-19 10:02

其實俾佢學下樂器,學左段時間可以報下校際音樂節玩下咪可以訓練下lor....
作者: francoip    時間: 10-10-19 12:20

作者: broadband    時間: 10-10-19 22:06

原帖由 ming2 於 10-10-19 09:06 發表

你想俾囡囡上台表演d咩呀??
其實我想叫佢唱好一首歌,然後去參加。佢雖然學緊好多課外活動但都沒有獨自上台表演的機會。所以想參加一些不需上課的表演或比賽。
作者: wootaitai    時間: 10-10-19 22:40

作者: ming2    時間: 10-10-19 23:46

作者: broadband    時間: 10-10-20 09:51

原帖由 ming2 於 10-10-19 23:46 發表

其實我每年都會攪學生音樂會,黎緊個音樂會將會係2011年1月8日...如果時間容許0既話,我都可以俾你囝囝一齊黎玩下0既..你有冇興趣??

請問在什麼地方舉行。只表演不上課的可以嗎?
作者: 88violin    時間: 10-10-20 11:18

每年樂施會的音樂馬拉松,各種才藝都可以報名!http://www.oxfam.org.hk/tc/musicalmarathon.aspx

原帖由 broadband 於 10-10-18 21:37 發表
囡囡上到台上便很怕, 完全沒反應. 想讓她多點賞試. 請問邊到有得參加?

作者: ming2    時間: 10-10-20 19:40

作者: w_y    時間: 10-10-20 22:04

預埋我女可以嗎?
原帖由 ming2 於 10-10-20 19:40 發表

今次係科學館個演講廳度...只表演,不用上課都冇問題...不過我要先安排左自己同另一個老師d學生先...如果時間容許就可以俾你小朋友一齊玩吓.. ...

作者: ming2    時間: 10-10-20 22:51

作者: hellosunb    時間: 10-11-3 09:24

太子有個音樂劇團, 現在招募緊人, 會於2011年有表演呀, 而且, 平日都會安排小朋友上台表演。

原帖由 broadband 於 10-10-18 21:37 發表

作者: wongpuipui    時間: 10-11-3 19:39

作者: kreative    時間: 10-11-15 00:39     標題: 聖誕星光大道表演

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5