教育王國

標題: 想問 K1課程是否大約學這些? [打印本頁]

作者: luilui007    時間: 10-9-28 11:22     標題: 想問 K1課程是否大約學這些?

啊女返左K1半個月到, 課程有工作紙啦, 塗下顏色晝下線寫下英文字A噤, 英文就pencil, rubber 噤啦, 唱下歌等等~
一般來說, K1是否噤上下? 因我不太清楚 K1的程度如何?
作者: 仔仔錫錫你    時間: 10-9-28 11:49

係.  基本上到k3 都係, 只係某d 部份比重漸漸增加or減少.
作者: zoesychan    時間: 10-9-28 16:24

你阿女間kg都好勁wor
甘快k1就要寫 "A" 同 英文生字喇 ....

原帖由 luilui007 於 10-9-28 11:22 發表
啊女返左K1半個月到, 課程有工作紙啦, 塗下顏色晝下線寫下英文字A噤, 英文就pencil, rubber 噤啦, 唱下歌等等~
一般來說, K1是否噤上下? 因我不太清楚 K1的程度如何? ...

作者: kerkermui    時間: 10-9-28 17:34

原帖由 zoesychan 於 10-9-28 16:24 發表

我都正想講: 乜咁早寫字呀?!

好多家長唔鍾意呢類學校架喎..
作者: hohoho36    時間: 10-9-28 17:48

係邊間呢??
作者: elmolly    時間: 10-9-28 18:29

原帖由 zoesychan 於 10-9-28 16:24 發表

冷靜d, 唔係寫, 係將個A同蘋果填顏色姐.

樓主講漏左重有"1"同"紅色"教左兩個星期.
作者: easybring    時間: 10-9-29 15:13

KV K1 一星期教3個中文字, 包括認字和字的解釋.  如果教過的字, 可以組成詞語, 老師也會教詞語的意思. 慢慢再加詞語運用.  k2 & k3有句子.  我希望我地kg都可以跟到這進度.
作者: lasjashk    時間: 10-10-2 22:39

sn
英文讀已教到C:CUT,CANDY,CIRLE,剛寫完A
數字寫和讀教到1
中文只是認字
深嗎?
不過我都覺得太早執筆
作者: GAT    時間: 10-10-3 22:44

I was told that usually writing will only starts at second semester of K1?

And these number  (1) & basic color  should already been learnt from N1?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5