教育王國

標題: 安柱中學家長交流區 [打印本頁]

作者: cyp732004    時間: 10-9-19 12:20     標題: 安柱中學家長交流區

我個女剛入讀中一
  我想對安柱了解多些.有無其他家長在呢區一齊傾下
作者: csy_ma    時間: 10-9-20 20:50     標題: 回復 1# cyp732004 的帖子

cyp732004:

可否請您分享吓您囡如何考入安柱?第一輪面試的形式是怎樣的?定係第三輪敲門?

開學近一個月,功課多嗎?適應了嗎?
作者: cyp732004    時間: 10-9-21 20:16     標題: 回復 2# csy_ma 的帖子

我記得個女面試得一輪無乜特別
小女雖自行及統一甲 乙 都填安柱
     但我覺得應是抽獎抽中

另開學1/9至18/9都是返半日
20/9先開始返全日.功課普通不算多
適應方面應算ok.
只是昨天英文突擊不大理想
作者: Crabtree    時間: 10-9-28 21:45

請問你囡囡係band 1頭/中/尾, 讀邊間小學呢?

原帖由 cyp732004 於 10-9-21 08:16 PM 發表
     但我覺得應是抽獎抽中

適應方面應算ok.
只是昨天英文突擊不大理想 ...

作者: csy_ma    時間: 10-9-29 02:16

原帖由 cyp732004 於 10-9-21 20:16 發表
     但我覺得應是抽獎抽中

適應方面應算ok.
只是昨天英文突擊不大理想 ...

thxxx cyp732004
作者: cyp732004    時間: 10-9-29 08:29

原帖由 Crabtree 於 10-9-28 21:45 發表
請問你囡囡係band 1頭/中/尾, 讀邊間小學呢?

慈幼千禧   三次呈分  183/  15>30
作者: sukkiu    時間: 10-11-22 08:54

原帖由 cyp732004 於 10-9-29 08:29 發表

慈幼千禧   三次呈分  183/  15>30
我諗真係抽中,當年我囡係185/ 7-26.自行同統一都係安柱都入唔到.
作者: lolifeifei    時間: 10-12-23 12:26

各位安柱好友,
我都想知安柱自行是否好困難,對於游泳有獎項的小朋友自行時是否有著數? 小朋友兩次呈分後大約band one 中下 , 唔知自行會否有機呢?
希望得到各位過來人的指點 !!! 謝謝 !!!
作者: kswiss    時間: 11-1-3 10:56

作者: lolifeifei    時間: 11-1-13 13:36

有無讀緊安柱的師兄師姐是自行時入的,可否分享吓面試內容?
作者: Chris852    時間: 11-2-1 14:28

我是安柱畢業的, 但都有20年了. 現在的校長F.3教過我Physics, 副校長F.4/5教過我Economics同埋系我班主任. 好好人, 好比心機教.

留心d聽書, 我會考溫1-2日考Econ就有"c". (我讀文科的). 十分好的母校, 同學(朋友)都好好, 現在間中都有gathering. 我會考幾個"credit"夠分都直升唔到中六, 我朋友讀書真的好叻....

有沒有上過安柱的Facebook? 那裡有好多師第師妹, 可以問下佢地. 然後在此交換資料. 希望幫到妳們.

系呀, 我系石天小學畢業的, 是否搬在?

作者: Leung2010    時間: 11-3-3 13:46

各位好,
我想請問安柱中文科是否好困難, 因全以普通話上課.
希望大家指點指點 !!! 謝謝 !!!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5