教育王國

標題: 好好聯繫幼兒班第三組(下午)呀!! [打印本頁]

作者: joannemui    時間: 10-9-17 10:32     標題: 好好聯繫幼兒班第三組(下午)呀!!

一直都唔多覺有幼兒班第三組(下午)媽咪入嚟傾!!
不如大家交流下啦!

詩詩          星星組     多多指教!!
作者: cfmfjob    時間: 10-9-17 11:40

不如大家交流下啦!

Yumi       太陽組     多D聯絡, 遲d一齊玩!
作者: karen55407    時間: 10-9-20 07:52

不如大家交流下啦!

Yumi         太陽組     多D聯絡, 遲d一齊玩!
Daniel       月亮組     
原帖由 cfmfjob 於 10-9-17 11:40 發表
不如大家交流下啦!

Yumi       太陽組     多D聯絡, 遲d一齊玩!

作者: joannemui    時間: 10-9-21 13:18

我個囡N1時係讀上午班, 現在仲未適應下午班生活.  好累!! 你地有無咁情況?
作者: karen55407    時間: 10-9-22 07:46

Daniel都適應到,事關佢晚睡遲起,間中放學後小睡兩小時。
作者: cfmfjob    時間: 10-9-24 11:40

Yumi返N1時都係返上午班, 但現在已習慣返下午班的生活, 晚睡晚起, 但最遲10:30左右叫佢起身, 同嫲嫲玩一陣之後食嘢換校服,
我覺得比以前返上午班仲精神左, 下午5:10左右返到屋企, 見佢放學時好累, 但回到家裡沖涼食野睇電視, 叫佢小睡一陣都話唔好, 成日話要玩......真係精力旺盛!
作者: joannemui    時間: 10-9-24 12:55     標題: 回覆 1# cfmfjob 的文章

我個囡夜晚大概11點先訓呀!!9am起身.  好似太早!
作者: ally1118    時間: 10-9-30 00:12

Daniel     月亮組
露露          星星組     nice to meet you!!
作者: ally1118    時間: 10-9-30 23:48

今日開生日會,祝9月份生日嘅小王子小公主生日快樂 露露揀左D珍寶珠返學同第三組小朋友分享,仲有露露今日好開心,佢話佢學校有三個好朋友叫係詩詩,琳琳同婷婷,哈哈~~

作者: cfmfjob    時間: 10-10-4 13:41

我見到書包有珍寶珠, 但問囡囡佢係邊個送既, 佢話唔知喎, 原來露露送既, 多謝您呀!

露露好叻識得講同邊個係好朋友, 我問Yumi佢好朋友叫咩名, 佢都答唔到我......
作者: ally1118    時間: 10-10-5 01:28

露露呢幾日係好左小小嘅,之前問佢乜都話無同埋乜都話唔知,同埋呢幾日放學返來開心咗,我都好開心呀!!係呢,yumi係學校老師叫佢咩名架?等我問吓露露平時有冇同yumi一齊玩吖...
原帖由 cfmfjob 於 10-10-4 13:41 發表
我見到書包有珍寶珠, 但問囡囡佢係邊個送既, 佢話唔知喎, 原來露露送既, 多謝您呀!

露露好叻識得講同邊個係好朋友, 我問Yumi佢好朋友叫咩名, 佢都答唔到我...... ...

作者: cfmfjob    時間: 10-10-5 11:31

我估老師應該會叫佢做芷瑜.
作者: joannemui    時間: 10-10-5 12:48

上星期, 我見詩詩的書包有張灰姑娘的卡.  唔知邊個送呢?  大家知唔知呀?Thanks!
作者: joannemui    時間: 10-10-5 12:52

多謝 露露!!

原帖由 ally1118 於 10-9-30 23:48 發表
今日開生日會,祝9月份生日嘅小王子小公主生日快樂 露露揀左D珍寶珠返學同第三組小朋友分享,仲有露露今日好開心,佢話佢學校有三個好朋友叫係詩詩,琳琳同婷婷,哈哈~~ ...

作者: ally1118    時間: 10-10-6 00:23

係咪香港迪士尼嗰張呀?露露都有呀,露露話小朋友送比佢喎,我問邊個小朋友呀?佢話唔知喎~~~~
作者: joannemui    時間: 10-10-6 13:06

Yes Yes!!

原帖由 ally1118 於 10-10-6 00:23 發表
係咪香港迪士尼嗰張呀?露露都有呀,露露話小朋友送比佢喎,我問邊個小朋友呀?佢話唔知喎~~~~

作者: joannemui    時間: 10-10-6 13:10

我想問下大家 9/10, 你地去邊個session 的家長會呀?

我去session 1:30pm 呀!!
作者: ally1118    時間: 10-10-7 01:16

我去session 3:40pm 呀!!
見唔到你添~~~
作者: joannemui    時間: 10-10-8 13:28     標題: 回覆 1# ally1118 的文章

http://www.soka.edu.hk/template.htm

見到亞囡d相!!
作者: cinnamonroll    時間: 10-10-12 12:49

Hello, nice to meet you all, my son also under Group 3 PM session, Hin Hin at Moon Team!!
作者: karen55407    時間: 10-10-13 08:37

Daniel as same as Hin Hin.
原帖由 cinnamonroll 於 10-10-12 12:49 發表
Hello, nice to meet you all, my son also under Group 3 PM session, Hin Hin at Moon Team!!

作者: cinnamonroll    時間: 10-10-13 13:14

Yes ar.....but Hin Hin can't say his classmates' names.  Maybe they are friends already
作者: karen55407    時間: 10-10-14 07:52

你有無上校網睇相,Daniel坐喺鄭老師正前面,邊個係Hin Hin呀?呀仔都未識同學仔啲名。呀仔早排病咗,無返四日學,依家瘦得好可憐。
原帖由 cinnamonroll 於 10-10-13 13:14 發表
Yes ar.....but Hin Hin can't say his classmates' names.  Maybe they are friends already

作者: cinnamonroll    時間: 10-10-14 09:36

Hin Hin is sitting at the same row of Daniel, at the left hand side, I ask him the name of his teamate but he say he don't know  ......oh no, is Daniel get better now?
原帖由 karen55407 於 10-10-14 07:52 發表
你有無上校網睇相,Daniel坐喺鄭老師正前面,邊個係Hin Hin呀?呀仔都未識同學仔啲名。呀仔早排病咗,無返四日學,依家瘦得好可憐。

作者: karen55407    時間: 10-10-14 14:39

睇咗四次醫生,食咗十二日藥,食到唔肯再食藥,最後決定唔再覆診,畀保嬰丹佢食,呢個星期先好番。
原帖由 cinnamonroll 於 10-10-14 09:36 發表
Hin Hin is sitting at the same row of Daniel, at the left hand side, I ask him the name of his teamate but he say he don't know  ......oh no, is Daniel get better now?  

作者: suprajess    時間: 10-10-16 21:52

露露          星星組     nice to meet you!!
力鳴          星星組     係咪銳詩媽咪呀? 我地應該係同一組上適應班ga, 我個仔成日講"象賓li"係佢朋友, 佢講得唔正, 唔知係邊個小朋友

原帖由 joannemui 於 10-9-17 10:32 發表
不如大家交流下啦!

作者: joannemui    時間: 10-10-18 12:50

哈哈!! 係呀!! 係銳詩媽咪!!

原帖由 suprajess 於 10-10-16 21:52 發表
力鳴          星星組     係咪銳詩媽咪呀? 我地應該係同一組上 ...

作者: joannemui    時間: 10-10-18 12:55

同詩詩去完澳門玩,  佢會係22/10 生日會同大家share 手信!!

原帖由 joannemui 於 10-10-18 12:50 發表
哈哈!! 係呀!! 係銳詩媽咪!!

作者: joannemui    時間: 10-10-20 12:38

會唔會係"晉言". 適應班同一組的男仔!!

原帖由 suprajess 於 10-10-16 21:52 發表
力鳴          星星組     係咪銳詩媽咪呀? 我地應該係同一組上 ...

作者: joannemui    時間: 10-10-28 17:14     標題: 回覆 1# joannemui 的文章

Have Bithday party tomorrow 29/10!
作者: ally1118    時間: 10-10-28 17:46

露露急性中耳炎入左院呀! 無得玩住喇!
作者: ally1118    時間: 10-10-28 17:48

露露急性中耳炎入左院呀!無得玩喇
作者: karen55407    時間: 10-10-28 18:00

咁嚴重!Daniel開學到依家病咗四次,睇咗六次醫生,請咗五日病假,瘦咗三磅。
原帖由 ally1118 於 10-10-28 17:48 發表
露露急性中耳炎入左院呀!無得玩喇重

作者: ally1118    時間: 10-10-28 19:15

之前仲以為露露好叻,開左學一次都無病過,點知一次勁嘅,,醫生話最近好多小朋友中耳炎,大家真係要小心D!

作者: joannemui    時間: 10-10-29 12:51

祝露露 早日康復!!

原帖由 ally1118 於 10-10-28 19:15 發表
之前仲以為露露好叻,開左學一次都無病過,點知一次勁嘅,流感針,肺錬求針都有同佢打,醫生話最近好多小朋友中耳炎,大家真係要小心D!

作者: karen55407    時間: 10-10-29 18:34

今日Party呀仔扮南瓜仔,仲派埋南瓜糖,希望各位同學鐘意喇!校車上唔見有人扮鬼扮馬,唔知有無同學仔扮呢?
作者: joannemui    時間: 10-11-2 12:54

詩詩只係著causal wear .  
我唔見有南瓜糖呀!! 唔通詩詩係學校食咗?  
多謝晒!!

原帖由 karen55407 於 10-10-29 18:34 發表
今日Party呀仔扮南瓜仔,仲派埋南瓜糖,希望各位同學鐘意喇!校車上唔見有人扮鬼扮馬,唔知有無同學仔扮呢?

作者: ally1118    時間: 10-11-4 00:59

露露好返哂喇!聽日秋季旅行佢有得玩喇!佢話最最最掛住就係詩詩喎~~~ 我想問詩詩媽咪露露同詩詩係咪真係咁friend?  你幫我問吓詩詩啦~~~~
作者: joannemui    時間: 10-11-4 14:41

露露媽咪,
問咗喇!!  詩詩話露露係佢好朋友!!

等我問下佢先!!
另外, 我問詩詩, 佢話露露未番嚟!
咁露露係唔係4/11 先開始上番學呀?

原帖由 ally1118 於 10-11-4 00:59 發表
露露好返哂喇!聽日秋季旅行佢有得玩喇!佢話最最最掛住就係詩詩喎~~~ 我想問詩詩媽咪露露同詩詩係咪真係咁friend?  你幫我問吓詩詩啦~~~~ ...

作者: karen55407    時間: 10-11-4 16:28

兩個月來,Daniel一直同感冒菌作戰,終於Daniel比感冒菌打低,抽筋入埋院,已經兩日,錯過咗旅行,醫生話明天出院,下星期先可返學。
原帖由 ally1118 於 10-10-28 19:15 發表
之前仲以為露露好叻,開左學一次都無病過,點知一次勁嘅,,醫生話最近好多小朋友中耳炎,大家真係要小心D!

作者: ally1118    時間: 10-11-4 20:39

係呀!今日第一日返返學,返到學校露露仲曳曳唔比我走,係咁喊,蘇老師同黄校長好好,問我得唔得閒,不如今日留底陪露露,仲話請左成10日假唔肯比我走好正常嘅,咁我就留到露露比我走先走囉,今日詩詩都有喊,老師問佢咩事啦,原來有小朋友戴左佢頂帽當埋係自已嘅,之後老師幫佢攞返就無事喇!
作者: ally1118    時間: 10-11-4 20:40

祝Daniel快D好返!!
作者: joannemui    時間: 10-11-5 12:51

祝Daniel早日康復!!

原帖由 ally1118 於 10-11-4 20:40 發表
祝Daniel快D好返!!

作者: joannemui    時間: 10-11-5 12:56

噙晚詩詩話露露喊, 同你都有去旅行, 原本真喎!!
詩詩無話自己都有喊, 多謝你話我知!!

原帖由 ally1118 於 10-11-4 20:39 發表
係呀!今日第一日返返學,返到學校露露仲曳曳唔比我走,係咁喊,蘇老師同黄校長好好,問我得唔得閒,不如今日留底陪露露,仲話請左成10日假唔肯比我走好正常嘅,咁我就留到露露比我走先走囉,今日詩詩都有喊,老師問佢咩事啦, ...

作者: joannemui    時間: 10-11-5 12:58

露露媽咪,

等我問下佢先!!

[/quote]
作者: ally1118    時間: 10-11-5 18:51

哈哈....原來佢地真係好朋友,我仲以為露露自己諗出來,我4/11先開始比露露返學架,詩詩講野信得過喎,另外,以當日所見詩詩好勇敢呀!雖然係喊,但努力同老師指正頂帽係我係我,叻女,值得一讚!!
原帖由 joannemui 於 10-11-5 12:58 發表
露露媽咪,

等我問下佢先!!
... [/quote]

作者: joannemui    時間: 10-11-9 13:16

Thank you!!

原帖由 ally1118 於 10-11-5 18:51 發表
哈哈....原來佢地真係好朋友,我仲以為露露自己諗出來,我4/11先開始比露露返學架,詩詩講野信得過喎,另外,以當日所見詩詩好勇敢呀!雖然係喊,但努力同老師指正頂帽係我係我,叻女,值得一讚!!  ...
... [/quote]
作者: joannemui    時間: 10-11-16 16:01     標題: 回覆 1# joannemui 的文章

詩詩呢排成日都話帶自己d公主卡/簿比老師同同學仔睇!  你地有無聽過呀?
作者: ally1118    時間: 10-11-19 01:42

聽日生日會露露會帶星星組曲奇餅同barbie蛋糕同小朋友分享呀,曲奇餅露露有份做,希望各位小朋友鍾意啦~~
作者: cfmfjob    時間: 10-11-19 09:30

多謝~ 我聽囡囡講今日生日會要穿裙, 因為會去跳舞, 唔知係唔係上台跳舞表演呢?
作者: joannemui    時間: 10-11-19 12:57

多謝晒呀!! 詩詩一定好開心!!

原帖由 ally1118 於 10-11-19 01:42 發表
聽日生日會露露會帶星星組曲奇餅同barbie蛋糕同小朋友分享呀,曲奇餅露露有份做,希望各位小朋友鍾意啦~~

作者: joannemui    時間: 10-11-19 13:19

oh no!! 我無聽過囡囡講今日生日會要穿裙!!

原帖由 cfmfjob 於 10-11-19 09:30 發表
多謝~ 我聽囡囡講今日生日會要穿裙, 因為會去跳舞, 唔知係唔係上台跳舞表演呢?

作者: ally1118    時間: 10-11-19 19:16

唔使客氣啦,其實都係第一次整,整得麻麻咋,haha~~
作者: ally1118    時間: 10-11-19 19:16

係呀!露露話今曰上台表演呀,不過佢都無講要着裙呀,係最近成日練舞,我問佢佢先話要上台表演吖嘛...
作者: cfmfjob    時間: 10-11-22 15:07

哈哈~ ~可能係我囡囡想穿裙, 所以咁同我講.......
又或者, 唔同組表演既野唔同, 所以要求唔同.......
好想快D睇到D片段, 因為係佢地第一次上台表演.

作者: joannemui    時間: 10-11-23 13:09

詩詩好鍾意d星星曲奇餅.  仲話要做曲奇餅比同學仔食喎!!

原帖由 ally1118 於 10-11-19 01:42 發表

作者: joannemui    時間: 10-11-23 13:13

我都想呀!
原帖由 cfmfjob 於 10-11-22 15:07 發表
哈哈~ ~可能係我囡囡想穿裙, 所以咁同我講.......
又或者, 唔同組表演既野唔同, 所以要求唔同.......
好想快D睇到D片段, 因為係佢地第一次上台表演.

作者: cfmfjob    時間: 10-11-24 10:13

ALLY & JOANNE 你吔有冇JOIN LILI搞的11/28 BBQ活動呀?
作者: joannemui    時間: 10-11-24 13:42

我見得上午班的同學仔去, 所以無參加呀!!

原帖由 cfmfjob 於 10-11-24 10:13 發表
ALLY & JOANNE 你吔有冇JOIN LILI搞的11/28 BBQ活動呀?

作者: joannemui    時間: 10-11-24 13:49

詩詩在班中有個好朋友叫宇桐.  唔知呢度有無宇桐媽咪, 大家可認識吓!!
作者: cfmfjob    時間: 10-11-24 17:52

我有時都會聽到囡囡叫宇桐個名喎~~
作者: cfmfjob    時間: 10-11-24 17:54

唔係呀~ 我見到有好多下午班既家長參加喎, 所以我都join左呀~ 你都帶詩詩一齊玩呀.
原帖由 joannemui 於 10-11-24 13:42 發表
我見得上午班的同學仔去, 所以無參加呀!!

作者: joannemui    時間: 10-11-25 17:34

not available this Sun, next time la!!

原帖由 cfmfjob 於 10-11-24 17:54 發表
唔係呀~ 我見到有好多下午班既家長參加喎, 所以我都join左呀~ 你都帶詩詩一齊玩呀.

作者: cfmfjob    時間: 10-11-30 10:26

星期日只得魚魚係第三組既人, 全部小朋友都係下午第一組, 但大家都玩得好開心, 希望下次活動你們都一齊參與, 因為我問魚魚識唔識詩詩同露露, 佢話識呀~ ~

另外, 學校update左d相同短片, 但我睇唔到下午班生日會既短片, 請問你吔睇唔睇到呀?
作者: joannemui    時間: 10-12-1 13:22

Can see photo only!!
原帖由 cfmfjob 於 10-11-30 10:26 發表
星期日只得魚魚係第三組既人, 全部小朋友都係下午第一組, 但大家都玩得好開心, 希望下次活動你們都一齊參與, 因為我問魚魚識唔識詩詩同露露, 佢話識呀~ ~

另外, 學校update左d相同短片, 但我睇唔到下午班生日會既 ...

作者: monkeyhing    時間: 10-12-6 12:31

大家好呀, 我好少上哩個網, 今日先知原來有個幼兒三班既討論區, 我係下午班 星星組 菀庭媽咪呀, 菀庭成日都會提起露露, 詩詩同宇桐嫁.
作者: joannemui    時間: 10-12-6 13:35

Hihi 菀庭媽咪!!
佢地大家都好friend!!
原帖由 monkeyhing 於 10-12-6 12:31 發表
大家好呀, 我好少上哩個網, 今日先知原來有個幼兒三班既討論區, 我係下午班 星星組 菀庭媽咪呀, 菀庭成日都會提起露露, 詩詩同宇桐嫁.

作者: cfmfjob    時間: 10-12-6 15:02

你地好呀~ ~ 一月份又有BBQ活動呀~ 你哋都帶小朋友一齊來玩呀~
作者: ally1118    時間: 10-12-6 23:09

真係開心菀庭媽咪都上埋來呀!露露成日都話同菀庭, 詩詩同宇桐最好朋友架,菀庭媽咪得閒多D上來傾次下啦~~
作者: ally1118    時間: 10-12-6 23:09

真係開心菀庭媽咪都上埋來呀!露露成日都話同菀庭, 詩詩同宇桐最好朋友架,菀庭媽咪得閒多D上來傾次下啦~~
作者: ally1118    時間: 10-12-7 00:22

好呀!報左名喇!又或者12月揾日第三組整多個聚會都得啦~~
原帖由 cfmfjob 於 10-12-6 15:02 發表
你地好呀~ ~ 一月份又有BBQ活動呀~ 你哋都帶小朋友一齊來玩呀~

作者: joannemui    時間: 10-12-7 09:51

- 8 Jan BBQ 報左名喇!!
- 22/12 學校party, 我地打算整cookies 番學校!!
- Agreed!!!!!   
原帖由 ally1118 於 10-12-7 00:22 發表

[quote]原帖由 ally1118 於 10-12-7 00:22 發表

作者: cfmfjob    時間: 10-12-7 11:28

好呀~ ~囡囡昨天先問我有冇第三組同學去, 我話唔知喎! 如果佢見到第三組的同學仔一定好開心 ~ ~
原帖由 ally1118 於 10-12-7 00:22 發表

作者: cfmfjob    時間: 10-12-7 11:31

真係可惜我地12/18-12/23去旅行, 所以食唔到你整既COOKIES啦~ ~
如果就到時間都會參加第三組搞既聚會架!
原帖由 joannemui 於 10-12-7 09:51 發表
- 8 Jan BBQ 報左名喇!!
- 22/12 學校party, 我地打算整cookies 番學校!!
- Agreed!!!!!     

作者: joannemui    時間: 10-12-9 12:29

去邊呀?  玩得開心d!!
原帖由 cfmfjob 於 10-12-7 11:31 發表
真係可惜我地12/18-12/23去旅行, 所以食唔到你整既COOKIES啦~ ~
如果就到時間都會參加第三組搞既聚會架!

作者: cfmfjob    時間: 10-12-10 15:37

我成日聽我囡囡講牛菀庭係佢好朋友, 我老公問囡囡係唔係聽錯同學仔個名, 佢話冇喎, 有一次活動我老公問老師係唔係真係有個同學叫牛菀庭, 我吔怕叫錯同學個名唔好意思, 老師話係呀, 因為佢爸爸媽媽係咁叫佢, 所以佢同同學講自己叫牛菀庭, 唔知係唔係你囡囡呢?
原帖由 monkeyhing 於 10-12-6 12:31 發表

作者: cfmfjob    時間: 10-12-10 15:42

去東京自由行 ~ ~ 希望見到雪啦~ , 不過東京落雪機會應該幾微...
原帖由 joannemui 於 10-12-9 12:29 發表
去邊呀?  玩得開心d!!

作者: joannemui    時間: 10-12-13 13:17     標題: 回復 1# cfmfjob 的帖子

So Happy!!! Enjoy your trip la!!
作者: suprajess    時間: 10-12-18 21:32

原帖由 cfmfjob 於 10-12-10 15:37 發表
我成日聽我囡囡講牛菀庭係佢好朋友, 我老公問囡囡係唔係聽錯同學仔個名, 佢話冇喎, 有一次活動我老公問老師係唔係真係有個同學叫牛菀庭, 我吔怕叫錯同學個名唔好意思, 老師話係呀, 因為佢爸爸媽媽係咁叫佢, 所以佢同 ...

係呀, 我個仔都係咁講, 我都以為阿仔亂講野, 仲話佢無禮貌,  阿仔仲好激動話: 係真ga, 我冇講大話ga
作者: suprajess    時間: 10-12-18 21:42

我想同阿仔整聖誕卡,但發現個本有星星組名的簿仔唔見左, 想請問你地可唔可以幫忙打番個list比我. 唔該晒!!全班都派左卡,爭佢za,  so阿仔催左我好多次, 我想趁呢幾日得閒同佢一起做....
作者: joannemui    時間: 10-12-20 15:50

Hi Hi !!
Can you pm your email address to me then i can scan it to you?
原帖由 suprajess 於 10-12-18 21:42 發表
我想同阿仔整聖誕卡,但發現個本有星星組名的簿仔唔見左, 想請問你地可唔可以幫忙打番個list比我. 唔該晒!!全班都派左卡,爭佢za,  so阿仔催左我好多次, 我想趁呢幾日得閒同佢一起做.... ...

作者: joannemui    時間: 10-12-22 12:27     標題: 回復 1# joannemui 的帖子

詩詩今日帶咗曲奇餅同hellokitty 棉花糖一膂享用!!
作者: ally1118    時間: 10-12-24 00:09

露露都帶左hello kitty棉花糖,佢話好鍾意食詩詩整嘅ginger man ,仲話媽咪不如我地又整ginger man la~~
作者: joannemui    時間: 10-12-24 12:51

Thank you!!
原帖由 ally1118 於 10-12-24 00:09 發表
露露都帶左hello kitty棉花糖,佢話好鍾意食詩詩整嘅ginger man ,仲話媽咪不如我地又整ginger man la~~

作者: monkeyhing    時間: 11-1-3 16:07

菀庭個乳名叫牛丸,因為佢細個個面好肥, 成粒牛丸咁, 所以佢會咁介紹自己, 你地都可以咁叫佢嫁, 佢會應好開心咁你地嫁.
作者: karen55407    時間: 11-1-4 08:34

Daniel好鍾意『麥挑Da』,邊個嚟㗎?
作者: ally1118    時間: 11-1-5 00:35

haha.....有次去打邊爐,露露無端端話牛丸庭,我仲話佢唔準改人地個名,無禮貌!!
作者: ally1118    時間: 11-1-5 00:39

魚魚媽:
露露收到芷瑜嘅禮物好開心呀!thank you!!
作者: cfmfjob    時間: 11-1-5 09:41

個乳名好得意, 令人好意思記得佢~ ~

原帖由 monkeyhing 於 11-1-3 16:07 發表
菀庭個乳名叫牛丸,因為佢細個個面好肥, 成粒牛丸咁, 所以佢會咁介紹自己, 你地都可以咁叫佢嫁, 佢會應好開心咁你地嫁.

作者: cfmfjob    時間: 11-1-5 09:51

小意思, 唔洗客氣! 露露鍾意就得啦~ ~
昨天芷瑜返學校都好開心~ 仲拿了一大袋聖誕禮物及聖誕卡回家~

原帖由 ally1118 於 11-1-5 00:39 發表
魚魚媽:
露露收到芷瑜嘅禮物好開心呀!thank you!!

作者: joannemui    時間: 11-1-5 12:56     標題: 回復 1# cfmfjob 的帖子

魚魚媽:

詩詩都收到芷瑜嘅禮物好開心呀!
Thank you!!
作者: monkeyhing    時間: 11-1-6 13:54

牛丸都收到芷瑜既禮物呀, 多謝晒.
作者: monkeyhing    時間: 11-1-6 13:55

牛丸個英文名叫 monica, 唔知daniel 既 '麥挑Da' 係唔係佢呢~
作者: karen55407    時間: 11-1-7 08:30

Daniel話牛丸係星星組,'麥挑Da' 係月亮組,佢仲話'麥挑Da' 係英文名。
原帖由 monkeyhing 於 11-1-6 13:55 發表
牛丸個英文名叫 monica, 唔知daniel 既 '麥挑Da' 係唔係佢呢~

作者: cinnamonroll    時間: 11-1-7 13:02

Hello Daniel's mom,

Madtida is a girl's English name under Moon team, she is the tall girl(not sure the spelling of her name)......Tsz Hin also loves her very much and play with her all the time
Btw, may I know Daniel's chinese name as Tsz Hin can tell me most of his friends (included star, moon and sun teams)
作者: karen55407    時間: 11-1-9 17:57

My son is Daniel Kiu.  He had mentioned your son before.  
原帖由 cinnamonroll 於 11-1-7 13:02 發表
Hello Daniel's mom,

Madtida is a girl's English name under Moon team, she is the tall girl(not sure the spelling of her name)......Tsz Hin also loves her very much and play with her all the time
Btw, ...

作者: cfmfjob    時間: 11-1-10 18:10

佢地已經改左期2/11搞BBQ活動, 如果你地參加就早點報名啦~, 可惜2/11我哋有事參加唔到, 希望下次活動或第三組搞活動可以認識你們.

如果1/22家長日後搞個BBQ活動,
你們有沒有興趣呢?
地點:大欖涌海天一色自助BBQ.
作者: cinnamonroll    時間: 11-1-11 13:39     標題: 回復 96# karen55407 的帖子

ic....he is Lok Lok right......Tsz Hin also mentioned him before, seems playing together all the time.....
作者: joannemui    時間: 11-1-13 13:22

詩詩病咗呀!! 呢兩日都無番學!!
真擔心!!!

原帖由 cinnamonroll 於 11-1-11 13:39 發表
ic....he is Lok Lok right......Tsz Hin also mentioned him before, seems playing together all the time.....

作者: ally1118    時間: 11-1-13 19:46

sorry呀!!魚魚媽~~
哩兩日我地都唔得呀,再約吖~~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5