教育王國

標題: 小組英文班(油塘) [打印本頁]

作者: cherlymok    時間: 10-9-9 13:04     標題: 小組英文班(油塘)

我小朋友5歲補開的拼音班. 上了大約半年多. 我見佢的英文進步了, 又肯講多左野(不論中或英文) 以前我小朋友好細謄的, 上左堂我見佢真係大膽左進步了

miss黎緊會開小組班, 我想睇下有冇媽媽有興趣比小朋友join 埋一齊

4人就成班
費用: 360/4堂 1個鐘
地點: 油塘導師家/ 其中一個小朋友屋企
課程: 係由miss 自己設計. 會因應小朋友的學習情況而改變

作者: May1217    時間: 10-9-9 22:31

作者: christaki    時間: 10-9-10 16:40

hi, I am interest too, I have 2 child for P1 now, pls PM to me , many thanks
作者: YUYU-MAMA    時間: 10-9-12 07:58

Any other course Miss Lai will offer ? e.g. Grammer class for P3 student ? please PM if she have. thank you
作者: stellychow    時間: 10-9-14 11:40     標題: 回覆 1# cherlymok 的文章

Hi,

I would like to join it and I live in Tsueng Kwan O. My son is primary 1 now, he is 6 years old.

Thanks,
Stelly
作者: cherlymok    時間: 10-9-14 16:26

已pm 你們
作者: agnespor    時間: 10-9-16 09:58     標題: 英文拼音班(油塘)

我也有興趣,小女今年小一,我也在油塘,可否給我一些資料!
[email protected]
作者: Monkeyching    時間: 10-9-16 13:18

Me too, 小女今年小一,我也在油塘,可否給我一些資料!
作者: cherlymok    時間: 10-9-17 10:57     標題: 留位先. 因人數不足

小組英文拼音及文法班

所有班級將以小組形式進行(每班人數2-4人以內)

上課時間: (油塘高俊苑)

3-4歲     星期日  10am – 11am
5-7歲     星期日  2pm – 3pn
8-10歲   星期日  4pm – 5pm

費用:
$350 /月 多於4堂會按比例收費

因課程剛閞設小組班. 因此現在人數或未足夠. 希望大家盡快留位

當有足夠人數時, 我們就可相約一齊報名

留位表
daidai          3歲 女    10-11am
kaka           6歲 仔    2-3pm
cherlymok   5歲 女    2-3pm

作者: lovelychun    時間: 10-9-17 11:19     標題: 回覆 1# cherlymok 的文章

lovelychun:I want to join 2-3pm,Thanks!
作者: cherlymok    時間: 10-9-17 13:53

留位表
daidai          3歲 女    10-11am
cherlymok   5歲 女    2-3pm  有少少基礎
lovelychun   P.2 仔    2-3pm
作者: lovelychun    時間: 10-9-17 23:00

[quote]原帖由 cherlymok 於 10-9-17 13:53 發表
留位表
cherlymok   5歲 女    2-3pm  有少少基礎
lovelychun   7year  2-3pm
作者: agnespor    時間: 10-9-18 10:43

拼音班6歲女一位,唔該!
聯絡 : Mr.Hui
Thanks
作者: gdullpatpat    時間: 10-9-18 17:30

作者: cherlymok    時間: 10-9-20 09:16

琴日同老師傾開. 佢除教授拼音外. 或會教文法

agnespor     小一      2-3pm
gdullpatpat   小二     2-3pm   有少少基礎
作者: YUYU-MAMA    時間: 10-9-20 23:25

p 4 girl, grammar 文法
Sat 1-2
作者: cherlymok    時間: 10-9-21 12:53     標題: 回復 1# YUYU-MAMA 的帖子

你想單對單上課?
作者: cherlymok    時間: 10-9-21 14:10

原帖由 cherlymok 於 10-9-20 09:16 發表
琴日同老師傾開. 佢除教授拼音外. 或會教文法

cherlymok   5歲 女   11-12nn 有少少基礎
agnespor     小一      2-3pm
gdullpatpat   小二     2-3p ...

老師剛聯絡我. 她 1:30 - 3:00 有課堂. 問我們可否改一下3:00後 或 1:00前
作者: gdullpatpat    時間: 10-9-21 22:29

作者: cherlymok    時間: 10-9-22 10:22

cherlymok   5歲 女   11-12nn  有少少基礎
lovelychun   7year   3-4pm
agnespor     小一      3-4pm
gdullpatpat   小二     3-4pm   有少少基礎

spring007     5歲      3-4pm

改好的時間

作者: cherlymok    時間: 10-9-24 12:53

老師想10月開始 上課
煩請我地盡快留好位
作者: cherlymok    時間: 10-9-27 17:09

10月份的 5-7歲班 3-4pm 已開成了
如想再組班. 請pm我, 給你們老師的資料
作者: cherlymok    時間: 10-9-28 15:58

因3-4pm 那個班已full.
現將有個 5-6歲的拼音班 於
早上10-11am
如想知道詳情. 請pm 我
作者: Ekko    時間: 10-9-30 12:52

我都想報
4歲  K2 仔 拼音
作者: cherlymok    時間: 10-10-2 10:21

原帖由 Ekko 於 10-9-30 12:52 發表
我都想報
4歲  K2 仔 拼音

那我幫你留 10-11點. 好嗎 ?
作者: cherlymok    時間: 10-10-2 10:23

已成班
lovelychun   7year   3-4pm
agnespor     小一      3-4pm
gdullpatpat   小二     3-4pm   有少少基礎

組班中
Ekko           k2 仔      10-11am
作者: Ekko    時間: 10-10-4 17:18

好呀~

但其實我想問佢星期六會唔會都有班開架?? 如果有星期六既我會prefer多d..

原帖由 cherlymok 於 10-10-2 10:21 發表

那我幫你留 10-11點. 好嗎 ?

作者: cherlymok    時間: 10-10-5 09:33

原帖由 Ekko 於 10-10-4 17:18 發表
好呀~

但其實我想問佢星期六會唔會都有班開架?? 如果有星期六既我會prefer多d..

星期六. 要問下有冇其他家長有興趣先
作者: chanmiss    時間: 10-10-5 10:29

我都有興趣,除星期日外,星期六下午也可以,另除老師家中外,是否可在其中一個小朋友家(是住在將軍澳),另課程大約需時多久可完成,人數是否維持4人?
作者: Ekko    時間: 10-10-5 14:28

oo~ 咁如果有家長都可以星期六既咁就麻煩你幫我轉去星期六丫~

原帖由 cherlymok 於 10-10-5 09:33 發表

星期六. 要問下有冇其他家長有興趣先

作者: lamlam7    時間: 10-10-5 15:40

作者: cherlymok    時間: 10-10-6 12:44

原帖由 lamlam7 於 10-10-5 15:40 發表
我個仔讀K2, 可否PM一些資料給我, thanks

你好.
黎緊 星期六下午2點-3點會有一個班
係k2-k3的小朋友參加的
作者: cherlymok    時間: 10-10-6 12:45

原帖由 Ekko 於 10-10-5 14:28 發表
oo~ 咁如果有家長都可以星期六既咁就麻煩你幫我轉去星期六丫~

幫你問左老師
黎緊 星期六 2-3pm 有個班. k2-k3的小朋友報
作者: Ekko    時間: 10-10-6 14:19

真係唔該晒你呀~
希望快d有k2-k3既小朋友報名啦~

原帖由 cherlymok 於 10-10-6 12:45 發表

幫你問左老師
黎緊 星期六 2-3pm 有個班. k2-k3的小朋友報

作者: 李氏一家    時間: 10-10-6 16:59

請問老師係教邊種拼音方法呢?
Letterland / Jolly / ...
作者: lamlam7    時間: 10-10-7 00:23

作者: cherlymok    時間: 10-10-7 10:07

將有星期六下午課程. 請快留位

lamlam7   k2    星期六 2-3pm
ekko        k2    星期六  2-3pm
作者: lamlam7    時間: 10-10-8 22:24

作者: edea    時間: 10-10-11 13:15

請問組班是否已完成? 已超過一個月, 人數亦多於4人.

edea
作者: Ekko    時間: 10-10-11 14:21

未完成喎....我呢個班得我一個....
幾時先組得成呀???

原帖由 lamlam7 於 10-10-8 22:24 發表
sorry, 唔洗預我

將有星期六下午課程. 請快留位

ekko        k2    星期六  2-3pm

作者: cherlymok    時間: 10-10-14 11:51

原帖由 edea 於 10-10-11 13:15 發表
請問組班是否已完成? 已超過一個月, 人數亦多於4人.

edea

有些留了位. 但又放棄了.
現在只有一人
作者: cherlymok    時間: 10-10-25 14:04

已full
如有興趣, 可pm我. 再給你老師的聯絡
作者: cherlymok    時間: 10-11-7 14:11

老師好似又開了一班於
星期六 2-3pm FOR  5ys
邊個有興趣可pm我

作者: 肥龜    時間: 10-11-9 15:46     標題: 回覆 43# cherlymok 的文章

請給我老師聯系方法好嗎? 我兒子是P.1的. 謝謝!
作者: edea    時間: 10-11-10 13:09

組班已完成, 主題不應變為代招生, 現關上主題.

edea

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5