教育王國

標題: 想請問上午班既 mami...(上幼愛班) [打印本頁]

作者: lovelywinnie    時間: 10-9-9 09:19     標題: 想請問上午班既 mami...(上幼愛班)

想請問上午班既 mami, 係唔係逢二、三、五著運動服呢?因今朝見到同校車既小朋友著左運動服!

作者: NICOLE123    時間: 10-9-9 09:26

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-9 09:19 發表
想請問上午班既 mami, 係唔係逢二、三、五著運動服呢?因今朝見到同校車既小朋友著左運動服!

班班唔同架
作者: yinghimmeme    時間: 10-9-9 09:33

上幼望就一、二、五穿運動服
作者: MirMir    時間: 10-9-9 11:48

My son is in 上幼愛. Nice to meet you.

Yes, they have to wear sports suit on every Tue, Wed and Friday. Different class has different schedule. I think they have to share the playing area.
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-9 12:03

Dear All,

唔該哂咁多位,因為剛轉左上午班,我都唔知原來班班唔同添!

Dear MirMir,

多多指教同交流啦!我個係囡囡呀!

作者: Sugarcream    時間: 10-9-9 14:14

無錯, 二三五都著運動服呀!

大家多多交流!
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-9 14:37

真的想讚一讚周老師,放學冇耐就打電話俾我講下囡囡今日第一日轉班後既情況!仲話如果有咩想問,都可以打去學校搵佢講低,佢有時間就會回覆!
作者: relaxma    時間: 10-9-9 15:40

nice to meet you all, my son is also上幼愛.

yes, every Tue, Wed & Fri needs to wear sports uniform.

作者: Sugarcream    時間: 10-9-9 18:36

真係好啦, 多左咁多上幼愛既朋友!

我囝囝係課室最鍾意玩自選既家庭閣!
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-9 22:15

我囡囡係香蕉組呀!
作者: MirMir    時間: 10-9-10 10:54

My son is in Water Melon group.
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-10 13:45

你囝囝係西瓜組呀!我囡囡話佢想入西瓜組,因為佢好鍾意食西瓜架!
作者: marcusmom    時間: 10-9-10 15:23

我囝囝係蘋果組呀,佢仲有一個哥哥讀緊低班.
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-10 15:28

你地 d 小朋友都好似係囝囝多喎!我囡囡係 0702架!你地呢?
作者: aloymom    時間: 10-9-10 18:46

我仔仔都係上幼愛架! 佢係0705~
以後真係要多多指教 因為我仔仔仲係一舊雲咁...
作者: Sugarcream    時間: 10-9-10 18:58

囝囝係09/06, 做大仔~~

佢話今日蘋果組有同學仔跌倒
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-11 22:44

好慘啊!希望個小朋友冇咩事啦!
囡囡話老師教佢地唱氹氹轉呀,我叫佢唱俾我聽,佢又話唔記得!
作者: marcusmom    時間: 10-9-13 11:01

原帖由 Sugarcream 於 10-9-10 18:58 發表

我仔係超細仔,0807.
作者: Edgar媽    時間: 10-9-13 20:13

Hihi,
跌倒O個個係我個仔呀, 不過周老師打左比我同我講左個情況, 我都冇擔心LU, 我個仔係周身郁, 跌到都係遲早O既事黎

原帖由 Sugarcream 於 10-9-10 18:58 發表

作者: aloymom    時間: 10-9-14 13:15

Edgar媽
仔仔依家仲有冇事呀?
我仔仔響屋企都係百厭星, 但返到學校就變鵪鶉

原帖由 Edgar媽 於 10-9-13 20:13 發表
Hihi,
跌倒O個個係我個仔呀, 不過周老師打左比我同我講左個情況, 我都冇擔心LU, 我個仔係周身郁, 跌到都係遲早O既事黎

作者: Sugarcream    時間: 10-9-14 13:38

Edgar媽 :

小朋友係咁架啦, 成日周圍跳周圍跑, 無大礙就好啦!
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-15 08:56

今日囡囡話有兩個小朋友冇番學呀!
你地準備左燈籠同盒未呀?本來諗住拎屋企個 kitty 燈籠 (有聲有音樂),但囡囡話要紙燈籠喎,你地d 小朋友有冇話要紙架??
作者: poohmarlboro    時間: 10-9-15 10:51

Hello all 愛班mummies, nice to meet you all. 我個仔是蘋果組, 0702, he is one of the absent students, he got a fever. He is absent for 2 days. When to bring 燈籠school??
作者: toniba    時間: 10-9-15 11:11

原帖由 poohmarlboro 於 10-9-15 10:51 發表
Hello all 愛班mummies, nice to meet you all. 我個仔是蘋果組, 0702, he is one of the absent students, he got a fever. He is absent for 2 days. When to bring 燈籠school??

Hello,

on or before this Friday, 17 Sep, bring 燈籠 & plastic box (not bigger than 4" x 4").

hope that your son gets well soonest!!

作者: toniba    時間: 10-9-15 11:12

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-15 08:56 發表
今日囡囡話有兩個小朋友冇番學呀!
你地準備左燈籠同盒未呀?本來諗住拎屋企個 kitty 燈籠 (有聲有音樂),但囡囡話要紙燈籠喎,你地d 小朋友有冇話要紙架?? ...

hello,

aiya .. don't know too, but i also plan to let my daughter brings a paper one ... let me ask her tongiht sin ..
作者: toniba    時間: 10-9-15 11:15

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-11 22:44 發表
好慘啊!希望個小朋友冇咩事啦!
囡囡話老師教佢地唱氹氹轉呀,我叫佢唱俾我聽,佢又話唔記得!

hihi .. yes ar .. it is 中秋song ar .. my daughter always sing ..

hahah ..
作者: clma    時間: 10-9-15 13:08

原帖由 toniba 於 10-9-15 11:15 發表

hihi .. yes ar .. it is 中秋song ar .. my daughter always sing ..

hahah ..

卓成唱"中秋節" 歌詞如下, 不知是不是這樣?

人人愛過中秋節, 家家開心將餅切,
天空裹有月亮圓, 蛋黃也似月亮圓,
xx轉轉花燈轉, 我愛月亮大又圓
作者: poohmarlboro    時間: 10-9-15 17:48

Thank you for info. sharing. Plastic box 4x4 inches, does it need a lid or not?? Pls. advise. = )
作者: Sugarcream    時間: 10-9-15 18:44

我都係叫囝囝帶紙燈籠, 貪方便!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-15 18:49

原帖由 poohmarlboro 於 10-9-15 17:48 發表
Thank you for info. sharing. Plastic box 4x4 inches, does it need a lid or not?? Pls. advise. = )

4寸X4寸, 有蓋既! 記住個月餅帶返屋企係唔食得架, 只係俾佢地整黎玩!
作者: aloymom    時間: 10-9-16 00:18

我仔仔呃我話周老師話唔好帶紙燈籠
等我仲同佢響玩具街度揀...

原帖由 Sugarcream 於 10-9-15 18:44 發表
我都係叫囝囝帶紙燈籠, 貪方便!

作者: lovelywinnie    時間: 10-9-16 08:54

原帖由 aloymom 於 10-9-16 00:18 發表
我仔仔呃我話周老師話唔好帶紙燈籠
等我仲同佢響玩具街度揀...

未必係你囝囝呃你呢!會唔會唔同組就要帶唔同款呀?

作者: poohmarlboro    時間: 10-9-16 09:02

Thank you very much for info. sharing,  Mummies.
作者: MirMir    時間: 10-9-16 12:49

Oh, my son did not tell me to bring a paper 燈籠. Last night, I took him to a toy shop to choose a plastic airplane 燈籠, and took to school today la.
作者: Edgar媽    時間: 10-9-16 12:58

我仔只係唱左早晨歌咋

早晨呀早晨呀, 我歡喜見你
早晨呀早晨呀, 跟住唔知唱乜
作者: toniba    時間: 10-9-16 13:09

my daughter always sing (做埋手勢)

天空裡有月亮圓,餅裹也有月亮圓
氹氹轉,花燈轉,我愛月亮大又圓

but she doesn't tell me other song la ...

and I also let her bring the paper 燈籠 today ar .. easy to carry ma  .. see see if she says anything today after school la ..
作者: toniba    時間: 10-9-16 13:13

does any girl's mummies know where to buy the red socks for winter uniform?  seems not easy to find ..
作者: Sugarcream    時間: 10-9-16 13:43

原帖由 toniba 於 10-9-16 13:13 發表
does any girl's mummies know where to buy the red socks for winter uniform?  seems not easy to find ..

試下去佐敦寶靈街d街邊檔啦!
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-16 14:18

原帖由 toniba 於 10-9-16 13:13 發表

請問學校書局有冇得賣架?如果冇我都要搵定先呀!
作者: relaxma    時間: 10-9-16 14:26

我見手冊寫帶燈籠, 我預備0在個膠燈籠, 希望冇問題la.  

想問下各位mami, 知唔知茶點時間係幾耐? 呀仔話叫我唔好比0甘多嘢佢食.

仲有呀, 喺咪返學前量到体温冇發消就可以返學?
作者: Sugarcream    時間: 10-9-16 20:28

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-16 14:18 發表

請問學校書局有冇得賣架?如果冇我都要搵定先呀!

以前書局係有得買, 但後來話間廠執笠所以無囉, 個時我都係係出面搵, 依家我就唔太清楚仲有無啦! 點都好啦, 最好行開街幫囡囡買左先, 如果唔係一涷到時就麻煩啦~~
作者: Sugarcream    時間: 10-9-16 20:31

原帖由 relaxma 於 10-9-16 14:26 發表

想問下各位mami, 知唔知茶點時間係幾耐? 呀仔話叫我唔好比0甘多嘢佢食.

仲有呀, 喺咪返學前量到体温冇發消就可以返學? ...

幾耐就唔知, 但肯定唔會長! 所以我只係俾囝囝帶兩三塊餅乾!
你指之前發燒之後退左燒? 無記錯小學就有指引要退燒後三日都唔好返, 幼稚園就唔知係咪一樣!
作者: poohmarlboro    時間: 10-9-16 23:02

[quote]原帖由 relaxma 於 10-9-16 14:26 發表

仲有呀, 喺咪返學前量到体温冇發消就可以返學? ... [/quot

Snack time should be around 30 mins (as told by Ms. Chau). My son does not finish his snack sometimes nd told me that teacher asked him to bring home and finish it.
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-16 23:04

囡囡話教左首新歌,叫你是我的好朋友,又話今日有神秘嘉賓,問清楚原來係英文老師,跟住問囡囡老師叫咩名,佢就 Miss Maria,唔知係唔係呢?
作者: poohmarlboro    時間: 10-9-16 23:10     標題: 回覆 9# toniba 的文章

Your girl is so smart. My boy did not tell me any songs at all. I asked him what he did at school, he said "SLEEPING" !!
作者: poohmarlboro    時間: 10-9-16 23:14

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-16 23:04 發表
囡囡話教左首新歌,叫你是我的好朋友,又話今日有神秘嘉賓,問清楚原來係英文老師,跟住問囡囡老師叫咩名,佢就 Miss Maria,唔知係唔係呢?

My boy said "today has "神奇" teach playtime phonics. Need to do homework." I don't understand what is 「神奇」, finally he said the teacher's name is "Melissa" or "Marisa".  http://forum.edu-kingdom.com/images/smilies/default/bb44.gif
作者: Sugarcream    時間: 10-9-17 08:23

原帖由 poohmarlboro 於 10-9-16 23:14 發表

My boy said "today has "神奇" teach playtime phonics. Need to do homework." I don't understand what is 「神奇」, finally he said the teacher's name is "Melissa" or "Marisa".  http://forum.edu-kingdo ...

囝囝淨係同我呻上英文時好辛苦, 因為坐地下要"KIU"腳,好攰WO
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-17 08:55

原帖由 poohmarlboro 於 10-9-16 23:14 發表

My boy said "today has "神奇" teach playtime phonics. Need to do homework." I don't understand what is 「神奇」, finally he said the teacher's name is "Melissa" or "Marisa".  http://forum.edu-kingdo ...

係呀,囡囡係咁話要做 homework,貼 sticker!
作者: MirMir    時間: 10-9-21 10:53

My son also taught me "你是我的好朋友" song last night. Hahaha
And, my son had brought his plastic 燈籠 home yesterday. I just think the 燈籠 is played during tomorrow's event. Did your child also bring the 燈籠 home?
作者: toniba    時間: 10-9-21 15:21     標題: 回復 1# MirMir 的帖子

yes la .. my daughter also took the 燈籠 back yesterday .. funny .. it should be used and play on tomorrow ma ...
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-21 17:31

乜個燈籠派番咩,等我放工番去問下囡囡先!我剩係見到個盒裡面有舊粉團(好細個) ,囡囡話係月餅喎!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-21 19:10     標題: 回復 51# lovelywinnie 的帖子

燈籠收到! 個月餅好CUTE! 係MICKEY個樣!
但今朝已經融左!
作者: marcusmom    時間: 10-9-22 09:23

祝各位同學及家人中秋節快樂!我囝囝拎番黎個月餅係得一團粉黎咋
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-27 09:00

Hi,

好開心家長會個日認識左兩位家長,而其中一位咁o岩又有上 bk,得閒多 d 交流啦!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-27 20:05

希望遲D再有機會同你地相認啦!:)
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-28 13:10

原帖由 Sugarcream 於 10-9-27 20:05 發表
希望遲D再有機會同你地相認啦!:)

好呀!:)
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-28 22:15

Hi 各位 mami,

你地今日有冇睇到回條呀?有得參加家長義工呀!我好想參加呀!但我係 working mami, 到時都唔知拎唔拎到假,煩惱中!

另外囡囡話今日冇自選時間,因為有得落操場玩,男孩子就 sir 滑梯,女孩子就玩豆袋,囡囡仲話玩得好開心喎!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-29 08:19

我都無得參加呀

我想問下你地有無興趣遲D攪下gathering, 等佢地d小朋友一齊玩下聚下咁呢?
作者: lovelywinnie    時間: 10-9-29 12:28

原帖由 Sugarcream 於 10-9-29 08:19 發表
我都無得參加呀

我想問下你地有無興趣遲D攪下gathering, 等佢地d小朋友一齊玩下聚下咁呢?

都好喎,但去邊到 gathering好呢?仲有冇其他 mami有興趣呢?
作者: toniba    時間: 10-9-29 14:27

想請問一下有無同學仔近日有肚痛同肚痾呀? 我囡囡呢幾日成日哎肚痛但又痾唔出, 醫生話係感冒性腸胃炎, 已經食0左四日藥啦但重有哎痛, 周老師話有幾個同學仔都有類似0既情況出現喎~~好擔心呀!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-29 18:18

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-29 12:28 發表

都好喎,但去邊到 gathering好呢?仲有冇其他 mami有興趣呢?

我心目中都諗到有個地方唔錯既! 睇下有無其他家長JOIN啦! 到時可以再討論下!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-29 18:20

原帖由 toniba 於 10-9-29 14:27 發表
想請問一下有無同學仔近日有肚痛同肚痾呀? 我囡囡呢幾日成日哎肚痛但又痾唔出, 醫生話係感冒性腸胃炎, 已經食0左四日藥啦但重有哎痛, 周老師話有幾個同學仔都有類似0既情況出現喎~~好擔心呀! ...

我囝囝就無事, 咁大家要留意下D小朋友
希望你囡囡快D好番啦!
作者: dondonchu    時間: 10-9-30 11:20

hi, 我小朋友係下幼光班, 見你地傾得好開心呀! 我都好想join 你地一齊傾.
作者: dondonchu    時間: 10-9-30 11:26

e...我問光班老師話得15分鐘茶點時間咋, 所以叫我地唔好帶太大個食物盒同太多食物回校...
但我個囡淨係茶點果餐食得最多, 所以我都會繼續準備燒賣, 三文治, 半份漢堡包畀佢拎返校...

原帖由 poohmarlboro 於 10-9-16 23:02 發表
[quote]原帖由 relaxma 於 10-9-16 14:26 發表

想問下各位mami, 知唔知茶點時間係幾耐? 呀仔話叫我唔 ...

作者: dondonchu    時間: 10-9-30 11:32

有呀, 我個囡早排都話肚痛, 睇兒科医生話懷疑係腸胃炎. 佢仲教我地如果以后再有呢個情況出現, 可以:
1. 摸下肚仔係咪好實, 有可能是排便唔順暢, 然后同佢個肚仔按摩.  留意下佢之后的便便係咪好"爛". 如果係,就是腸胃炎.
2. 當你摸佢個肚時, 佢叫痛唔肯畀你掂的話, 就可能係盲腸炎
3. 若以上兩個情況都不是, 但又長期話肚痛, 就要詳細檢查.

原帖由 Sugarcream 於 10-9-29 18:20 發表

我囝囝就無事, 咁大家要留意下D小朋友
希望你囡囡快D好番啦!

作者: dondonchu    時間: 10-9-30 11:35

我都想join, 可以嗎?

原帖由 Sugarcream 於 10-9-29 18:18 發表

我心目中都諗到有個地方唔錯既! 睇下有無其他家長JOIN啦! 到時可以再討論下!

作者: dondonchu    時間: 10-9-30 11:43

請假都要參加呀!
我要同囡囡多d共同回憶, 我要了解多d佢地上學情況!!

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-28 22:15 發表
Hi 各位 mami,

你地今日有冇睇到回條呀?有得參加家長義工呀!我好想參加呀!但我係 working mami, 到時都唔知拎唔拎到假,煩惱中!

另外囡囡話今日冇自選時間,因為有得落操場玩,男孩子就 sir 滑梯,女孩子就玩豆袋,囡囡 ...

作者: lovelywinnie    時間: 10-9-30 13:40

Hi Toniba,

你囡囡好番 d 未呀?幾個月前囡囡都試過腸胃炎呀!斷斷續續都要成個星期先好!佢暫時冇胃口就唔好迫佢食野,到佢好番就自然食番多 d架喇!希望你囡囡快 d好番啦!

Hi Dondonchu,

Welcome呀!
d一齊有黎傾下啦!

作者: relaxma    時間: 10-9-30 16:49

好提議 wor, 可以攪Christmas gathering :)

原帖由 Sugarcream 於 10-9-29 08:19 發表
我都無得參加呀

作者: relaxma    時間: 10-9-30 17:04

我呀仔冇肚疴, 不過有d傷風.  

仲有佢叫我唔好比0甘多嘢食佢, 話食唔晒.  其實只係好小份量, 不過佢不嬲鐘意玩多過食 .

我只係填咗做1次義工, 等比d机會其他mami, dady la.

係呢, 各位有冇參加學校牙科計劃?  我有填咗參加, 各位点睇呢?
作者: Sugarcream    時間: 10-9-30 20:04

原帖由 dondonchu 於 10-9-30 11:35 發表
我都想join, 可以嗎?

當然歡迎啦! 雖然呢三年無機會同班, 但話唔定之後小學個六年都會架!:loveliness:
作者: Sugarcream    時間: 10-9-30 20:13

原帖由 relaxma 於 10-9-30 16:49 發表
好提議 wor, 可以攪Christmas gathering :)

真係好啦, 小朋友又有得玩, 實好HAPPY!
咁想早D攪定係臨近聖誕先呢? 其實我住個邊(長沙灣)有個名車博覽館, 入面有間餐廳有得俾小朋友除鞋玩滑梯同爬來爬去玩囉(似冒險樂園個D咁呢), 大人可以一面食一面傾, 小朋友又可以有得玩!
作者: Sugarcream    時間: 10-9-30 20:14

原帖由 relaxma 於 10-9-30 17:04 發表
我呀仔冇肚疴, 不過有d傷風.  

仲有佢叫我唔好比0甘多嘢食佢, 話食唔晒.  其實只係好小份量, 不過佢不嬲鐘意玩多過食 .

我只係填咗做1次義工, 等比d机會其他mami, dady la.

係呢, 各位有冇參加學校牙科計劃?  ...

牙科計劃我地都有參加呀!
作者: dondonchu    時間: 10-10-1 22:56

早d攪好, 大家可以早d交流. 現在返學唔同一班唔緊要, 若日后有咩活動or 興趣班可以一齊參加, 又可以做同學仔囉

名車博覽館間餐廳我都有去過, 都可以的, 環境舒服, 衛生很好, 食物都可以.

原帖由 Sugarcream 於 10-9-30 20:13 發表

真係好啦, 小朋友又有得玩, 實好HAPPY!
咁想早D攪定係臨近聖誕先呢? 其實我住個邊(長沙灣)有個名車博覽館, 入面有間餐廳有得俾小朋友除鞋玩滑梯同爬來爬去玩囉(似冒險樂園個D咁呢), 大人可以一面食一面傾, 小 ...

作者: Sugarcream    時間: 10-10-2 07:54

如果係名車博覽館, 只要揀左日子而個度又無人BOOK場開生日會, 咁就OK! 我諗大家先定個日子, 不如先睇下10月尾既星期六日夾唔夾到, 有興趣既就報日子同人數啦!

Sugarcream: 23/10, 24/10, 30/10, 31/10 (lunch / tea time都ok!) (1大2小)
作者: dondonchu    時間: 10-10-2 12:30

23/10 & 30/10 都ok    1大1小
原帖由 Sugarcream 於 10-10-2 07:54 發表
如果係名車博覽館, 只要揀左日子而個度又無人BOOK場開生日會, 咁就OK! 我諗大家先定個日子, 不如先睇下10月尾既星期六日夾唔夾到, 有興趣既就報日子同人數啦!

Sugarcream: 23/10, 24/10, 30/10, 31/10 (lunch / te ...

作者: relaxma    時間: 10-10-4 11:07

10月星期六、日, 我0地要約2点先到, 唔該等埋我0地, 地点ok呀!

預我2大1小  or 1大1小, thx.

係呢, 唔知大約可以容納到多少人呢?

作者: marcusmom    時間: 10-10-4 12:14

預我2大2小.地點時間我都無問題.
作者: Sugarcream    時間: 10-10-4 13:57

原帖由 relaxma 於 10-10-4 11:07 發表
10月星期六、日, 我0地要約2点先到, 唔該等埋我0地, 地点ok呀!

預我2大1小  or 1大1小, thx.

係呢, 唔知大約可以容納到多少人呢?

我估60人應該都ok!
作者: Sugarcream    時間: 10-10-4 13:59

咁初步暫定30/10(六)12:30pm! 遲黎既都唔緊要既, 因為我估個度佢地玩幾個鐘都唔願走!:D
作者: lovelywinnie    時間: 10-10-4 14:04

我都想 join 呀!
21小!

作者: MirMir    時間: 10-10-4 15:24

I also want to join. 2 adult and 1 child.
作者: lovelywinnie    時間: 10-10-5 08:55

囡囡尋日放學帶左把梳番黎,佢話係老師俾佢架!仲話每人輪流做組長,知係唔係呢?
作者: relaxma    時間: 10-10-5 12:40

我問呀仔老師係咪比把梳你梳頭, 佢話係, 仲拆咗个袋, 拿把梳出來梳咗幾下頭髮.
作者: toniba    時間: 10-10-5 13:13     標題: 回覆 17# lovelywinnie 的文章

lovelywinnie,

多謝你0既關心~~囡囡已經好返好多啦~
作者: toniba    時間: 10-10-5 13:18     標題: 回覆 3# lovelywinnie 的文章

係呀~~尋日每人都派0左把疏呀~~應該係每月清潔獎0既獎品0黎0架~~

囡囡都係話每人輪流做組長, 佢重話做組長要好大力0架~~因為要拎顏色筆派比同學仔~~呵呵呵~~
作者: Sugarcream    時間: 10-10-5 13:25

把梳應該係整潔勤學獎既禮物!
係呀, 聽過佢講話做組長要幫手攞顏色!
作者: toniba    時間: 10-10-5 13:28

Hello Sugarcream,

Daughter and I want to join too ar ... can you pleae tell me more detail?  where is the exect location and from 12:30 to?  my girl is going to have class on that day and that's why I want to see the place and time ... and then try to re-schedule the class.

Thanks.

原帖由 Sugarcream 於 10-10-4 13:59 發表
咁初步暫定30/10(六)12:30pm! 遲黎既都唔緊要既, 因為我估個度佢地玩幾個鐘都唔願走!:D

作者: Sugarcream    時間: 10-10-5 14:02

原帖由 toniba 於 10-10-5 13:28 發表
Hello Sugarcream,

Daughter and I want to join too ar ... can you pleae tell me more detail?  where is the exect location and from 12:30 to?  my girl is going to have class on that day and that's why  ...

toniba & 其他媽咪:

地址: 名車博覽館 -  長沙灣深盛路8號碧海藍天 (荔枝角mtr A出口經昇悅居商場往深盛路方向, 出左商場對面會見到荔枝角天主教小學同深水埗官立小學, 係個條路行入去就會見到名車博覽館, 間餐廳係二樓! 由mtr行過黎都要十至十五分鐘!)
我會book12:30am, 咁玩到幾點就視乎d小朋友啦! 原則上餐廳無生日會攪就唔會清場! 之前我問過暫時無人book場開生日會, 所以玩幾耐都得! 我兩個小朋友去玩足三四個鐘都唔願走!
作者: toniba    時間: 10-10-5 16:13

many thanks Sugarcream!

I will check and come back to you later ..

原帖由 Sugarcream 於 10-10-5 14:02 發表

toniba & 其他媽咪:

地址: 名車博覽館 -  長沙灣深盛路8號碧海藍天 (荔枝角mtr A出口經昇悅居商場往深盛路方向, 出左商場對面會見到荔枝角天主教小學同深水埗官立小學, 係個條路行入去就會見到名車博覽館, 間餐廳 ...

作者: heiheilamlam    時間: 10-10-5 17:56

hello 各位 dad & mum,

我個女讀上幼愛-西瓜組-霖霖呀, 都想 join 今次活動, 可以嗎?

原帖由 toniba 於 10-10-5 16:13 發表
many thanks Sugarcream!

I will check and come back to you later ..

作者: Sugarcream    時間: 10-10-5 18:46

heiheilamlam:

當然歡迎啦! :)
作者: marcusmom    時間: 10-10-6 09:28

Sugarcream,

Thanks for your kind arrangement.
作者: soonayuen    時間: 10-10-6 13:37

我仔仔讀下幼望班,我都想跟其他媽媽交流吓.仲有沒有位呀?只是我們兩母子.

有沒有其他下幼望班概朋友參加呀?
作者: dondonchu    時間: 10-10-6 14:43

有興趣參加gathering 的家長, 請在下表填資料.
時間:12:30am 30/10
地址: 名車博覽館 -  長沙灣深盛路8號碧海藍天

#   name              人數 (A=成人, C=小童)
1.  sugarcream      1A+2C
2.  dondonchu       1A+1C (下幼光)
3.  relaxam            2A+1C
4.  marcusmom     2A+2C
5.  lovelywinnie      2A+1C
6.  mirmir              2A+1C

作者: heiheilamlam    時間: 10-10-6 18:41

原帖由 dondonchu 於 10-10-6 14:43 發表

#   name              人數 (A=成人, C=小童)
2.  dondonchu       1A ...

heiheilamlam    2A+2C
作者: Sugarcream    時間: 10-10-6 19:12

原帖由 soonayuen 於 10-10-6 13:37 發表
我仔仔讀下幼望班,我都想跟其他媽媽交流吓.仲有沒有位呀?只是我們兩母子.

有沒有其他下幼望班概朋友參加呀?

梗係有位啦, 歡迎!
作者: Sugarcream    時間: 10-10-6 19:16

原帖由 marcusmom 於 10-10-6 09:28 發表
Sugarcream,

Thanks for your kind arrangement.

唔駛客氣呀! 舉手之勞咋!
其實囡囡以前K1時我都有攪, 因為想佢識多D朋友仔麻! 而且升左小學就難D識到其他家長, 因為少左好多親子旅行呢類要家長出席既活動! 所以, 我都希望日後大家有時間可以多D約出黎玩呀!
作者: Sugarcream    時間: 10-10-6 19:17

2.  dondonchu       1A+1C (下幼光)
3.  relaxma           2A+1C
4.  marcusmom     2A+2C
5.  lovelywinnie      2A+1C
6.  mirmir              2A+1C
7.  heiheilamlam    2A+2C

作者: Edgar媽    時間: 10-10-6 22:45

我都想JOIN 呀, 不過哥哥要上MUSIC CLASS JOIN 唔到, 下次SUNDAY 搞唔知得唔得呢

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5