教育王國

標題: 有冇9月份升p.1沙田保良局朱正賢ga媽咪呀~ [打印本頁]

作者: pohomame2005    時間: 10-7-6 17:52     標題: 有冇9月份升p.1沙田保良局朱正賢ga媽咪呀~

如題~有冇9月份升p.1沙田保良局朱正賢ga媽咪呀~
作者: AndyMah    時間: 10-7-6 18:16

有呀! 你收到書單d野未呀?
知道小朋友編咗去邊班未呀?
作者: yhk329    時間: 10-7-6 20:36

作者: pohomame2005    時間: 10-7-6 23:10

原帖由 yhk329 於 10-7-6 20:36 發表

未收到通知呀

收到啦~編咗啦~
係1c 班,等你好消息~
你住邊ga~
作者: AndyMah    時間: 10-7-7 01:38

我今日收到晒d野喇!
我仔係1A班呀!
作者: yhk329    時間: 10-7-7 16:52

作者: AndyMah    時間: 10-7-7 18:47

原帖由 yhk329 於 10-7-7 16:52 發表
係咪用交去的公文袋寄資料來的呢
未收到,好心急

另外唔知有沒有課外活動的資料呢
我見之前入到的PLK直資
好多課程都係PLK附屬機構做的
價錢平好多,好似奧數/小提琴都只係50元一堂
所以想計劃定是跟學校學,還是自已在外 ...

係呀! 入面有入數紙, 書單, 校服商, 校車資料, 逍告, 書包同鞋商資料囉! 最遲應該今日收到喇喎!
如果今日未收到, 你最好聽日打去學校問下喇!

另外, 無課外活動資料, 買飯果d要開咗學先搞呀!
作者: cantona888    時間: 10-7-7 19:58

原帖由 pohomame2005 於 10-7-6 17:52 發表
如題~有冇9月份升p.1沙田保良局朱正賢ga媽咪呀~

我仔仔都系1C,hehe...不過我系Daddy!
以后多多交流!!
作者: yhk329    時間: 10-7-7 22:15

作者: AndyMah    時間: 10-7-9 06:07

原帖由 yhk329 於 10-7-7 22:15 發表
重未收到呀

收到未呀?
作者: yhk329    時間: 10-7-9 06:33

作者: yhk329    時間: 10-7-9 14:03

作者: AndyMah    時間: 10-7-10 11:18

原帖由 yhk329 於 10-7-9 14:03 發表
原來真係寄失了
今早叫亞姐去學校取,再請她送來公司

亞囡係1C班呀

真係好彩打去問下....
我仔1A, 仲未識到同班同學仔添...
呢度D 小朋友多數都係一C
作者: emilycheng    時間: 10-7-10 11:26

AndyMah
你好呀,我囡囡係讀1A班,日後請多多指教
作者: yhk329    時間: 10-7-10 21:14

作者: cantona888    時間: 10-7-10 22:29

原帖由 yhk329 於 10-7-10 21:14 發表

我地傾多D先得,等BK可以開番個Topic在小學一覽
方便大家呀!

你地知不知邊間校服質地好些呢
金錀貴過人,唔知係咪真係物有所值呢

我諗住去禾輋買。。。最近
作者: AndyMah    時間: 10-7-11 00:58

原帖由 emilycheng 於 10-7-10 11:26 發表
AndyMah
你好呀,我囡囡係讀1A班,日後請多多指教

大家咁話....
29/8 果日大家相認啦!
作者: AndyMah    時間: 10-7-11 01:16

我地傾多D先得,等BK可以開番個Topic在小學一覽
方便大家呀!

金綸D料應該唔錯既,
不過我諗就我方便都會去豐昌順買多, 但買之前我都會再問下我朋友, 佢仔仔係邊間買開, D 料好唔好咁囉.
作者: emilycheng    時間: 10-7-12 14:05

我可能會去豐昌順或維多利買,近我
今日買書時,我見到1A班有31個人呀
作者: cantona888    時間: 10-7-12 21:41

原帖由 emilycheng 於 10-7-12 14:05 發表

星期日已去豐昌順買了,書包同鞋在DR.Kong買了。。。
作者: AndyMah    時間: 10-7-13 01:48

原帖由 cantona888 於 10-7-12 21:41 發表

星期日已去豐昌順買了,書包同鞋在DR.Kong買了。。。

豐昌順有無比優惠價你地呀?
我尋日打去問, 佢話可以計優惠價喎!
我打算聽日去買呀!
作者: AndyMah    時間: 10-7-13 01:50

原帖由 emilycheng 於 10-7-12 14:05 發表

我今日叫家人幫我去買同交校車費, 所以我乜都唔知呀!
不過見佢有2本未有貨, 好似話開學先派喎!
作者: emilycheng    時間: 10-7-13 10:10

係有兩本係開學時派呀
你係唔係要返工架,我昨天都係請了半天假同個囡買書

原帖由 AndyMah 於 10-7-13 01:50 發表

我今日叫家人幫我去買同交校車費, 所以我乜都唔知呀!
不過見佢有2本未有貨, 好似話開學先派喎!

作者: cantona888    時間: 10-7-13 10:26

原帖由 AndyMah 於 10-7-13 01:48 發表

豐昌順有無比優惠價你地呀?
我尋日打去問, 佢話可以計優惠價喎!
我打算聽日去買呀!

要講優惠價就要在學校一齊訂,無試身
親身去,無優惠價,可在試身
作者: emilycheng    時間: 10-7-13 13:58

但我地是自己去買,學校都無話一齊訂,咁即係無優惠價啦

原帖由 cantona888 於 10-7-13 10:26 發表

作者: eeec6    時間: 10-7-13 16:56

原帖由 pohomame2005 於 10-7-6 23:10 發表

收到啦~編咗啦~
係1c 班,等你好消息~
你住邊ga~

hehe... 我女都係1C班呀,
作者: eeec6    時間: 10-7-13 17:01

原帖由 cantona888 於 10-7-10 22:29 發表

我諗住去禾輋買。。。最近

我住禾輋, 但我想係瀝源買丫, 因為我問過人瀝源買會平過豐昌順嫁
作者: yhk329    時間: 10-7-13 17:49

作者: eeec6    時間: 10-7-13 17:59

原帖由 yhk329 於 10-7-13 17:49 發表

連我亞囡,佢果班有四個係1C班呀

睇過d書問過d朋友,原來我地用果本英文書
係好多保記學校都用的
不係就比較淺喎

係咩, 甘就唔知... 因為我女比較慢熱嫁, 所以我而家都擔心緊佢追唔上...
作者: eeec6    時間: 10-7-13 18:03

係好多保記學校都用的
不係就比較淺喎

咦!!! 甘我地米可以29/8相認囉 因為亞女幼稚園無同學讀朱小嫁,所以都擔心無朋友佢返學唔開心丫....哈哈!!! 而家媽咪可以幫亞女找定D同學仔比佢認識....
作者: yhk329    時間: 10-7-13 18:07

作者: eeec6    時間: 10-7-13 18:13

原帖由 yhk329 於 10-7-13 18:07 發表

好呀

我亞囡好易認的,因為相信全班最瘦果個會係佢

我女雖然唔係好瘦,但我覺得佢好矮~~
作者: cantona888    時間: 10-7-13 21:40

原帖由 eeec6 於 10-7-13 18:13 發表

我女雖然唔係好瘦,但我覺得佢好矮~~

睇下我認唔認到你地。。。我仔仔都有其余兩個幼稚園女同學同在1C。。。
作者: eeec6    時間: 10-7-13 22:36

原帖由 cantona888 於 10-7-13 21:40 發表

睇下我認唔認到你地。。。我仔仔都有其余兩個幼稚園女同學同在1C。。。

至少有兩個幼稚園同學同一班丫... 我女一個幼稚園同學都無丫~~
作者: mingb    時間: 10-7-13 23:41

Daddy入唔入得黎架?

你地好,我囝囝編左1A班呢,好似here有兩個同班wor~

學校暑假大裝修,地下都換埋,我地兒女真係幸福啊,開學有新課室!

作者: mingb    時間: 10-7-13 23:54

係好多保記學校都用的
不係就比較淺喎

本來之前派左肅小,有幸朱小最後都有位收我地,朱小既書簿費要多蕭小$500呢,大家都係保記,但係貴50%喔!

英文我唔係太記得,中文普通話同數學係深一截,我留意佢好多書都係第二冊開始教,冇第一冊,可能第一冊太淺,今日我睇過英文書,頭一個Chapter係淺左d,不過再後d已經係問答英文,我覺得都唔錯,唔係太淺之餘,太深驚令到佢地對英文冇信心呢,如果囝囝成本識哂,我都已經好開心了.
作者: mingb    時間: 10-7-14 00:07

我之前在肅小睇過豐昌順既運動衫,質地好似唔係咁好,我都諗住出花墟金錀睇下~

上年校服供應商好似係金錀,但好似係校服裙出現左問題,所以今年提供哂校服商既資料,其實好多學校都係咁,成日轉校服供應商,可能係跟本冇一間校服商係好.也有人話呢間褲好,果間衫好,都幾得意.

我見運動衫好似係幾十蚊件?金錀唔知會貴幾多?

作者: AndyMah    時間: 10-7-14 03:48

原帖由 emilycheng 於 10-7-13 10:10 發表
係有兩本係開學時派呀
你係唔係要返工架,我昨天都係請了半天假同個囡買書

係呀! 我叫家人幫我去買咋!
作者: AndyMah    時間: 10-7-14 03:49

原帖由 cantona888 於 10-7-13 10:26 發表

我今日去咗買喇!
有得試仲有優惠價喎....
作者: AndyMah    時間: 10-7-14 03:58

原帖由 mingb 於 10-7-13 23:54 發表

本來之前派左肅小,有幸朱小最後都有位收我地,朱小既書簿費要多蕭小$500呢,大家都係保記,但係貴50%喔!

英文我唔係太記得,中文普通話同數學係深一截,我留意佢好多書都係第二冊開始教,冇第一冊,可能第一冊太淺,今日我睇過英文書 ...

據我所知今年英文書轉咗用LONGMAN, 可能咁樣貴咗.
我朋友話上年小一所有書加埋, 都係一千左右, 今年貴咗幾百, 可能就係因為英文轉咗出版商之故, LONGMAN 我覺得OK既, 我朋友話上年既英文書仲淺呀!
作者: AndyMah    時間: 10-7-14 04:00

原帖由 eeec6 於 10-7-13 22:36 發表

至少有兩個幼稚園同學同一班丫... 我女一個幼稚園同學都無丫~~

我個仔得一個幼稚園同學仔一齊入呢間學校, 不過就編咗入唔同班囉! 所以我仔又係得佢自己一個.
作者: yhk329    時間: 10-7-14 11:41

作者: AndyMah    時間: 10-7-14 12:51

原帖由 yhk329 於 10-7-14 11:41 發表

亞囡讀的幼稚園在附近, 所以好多同學都係報朱小的
今年好似有成10個入到

我仔學校一向好少人揀朱小, 佢地多數揀番學校附近 OR 兩呂.
作者: yhk329    時間: 10-7-14 14:04

作者: eeec6    時間: 10-7-14 17:19

原帖由 AndyMah 於 10-7-14 12:51 發表

我仔學校一向好少人揀朱小, 佢地多數揀番學校附近 OR 兩呂.

我女個間幼稚園都好小人揀朱小,佢地多數會揀主風,蕭小為多, 可能朱小比較遠...
作者: AndyMah    時間: 10-7-14 17:39

原帖由 yhk329 於 10-7-14 14:04 發表

舊年英文用邊本?
近日四圍八緊教科書的深淺,知己知被呀
完來這本Longman elect比
oxford new magic及step up都淺
手頭有本the pals are here
同Longman elect差不多,不過內容有包括埋phonics ...

我朋友講過我知, 不過我唔記得咗喇!
有機會我再問多次佢啦!

你真係有心機去睇呀! 我無比較過呀, 只要學校比佢既佢跟得上我已經好滿足喇!

作者: AndyMah    時間: 10-7-14 17:42

原帖由 eeec6 於 10-7-14 17:19 發表

我女個間幼稚園都好小人揀朱小,佢地多數會揀主風,蕭小為多, 可能朱小比較遠...

e....我仔間學校都係多人揀沙田主風喎, 今年有1x個入咗去, 蕭小都有不過好似唔係好多人, 因為佢地住果頭既, 都係揀咗培基先揀蕭小...
作者: bowling68    時間: 10-7-14 18:12

eeeec6
oops  保良局吳多泰 ???

yhk329
Longman Elect. 應該深過 Step UP 既,
要跟教育局, 課程深極有限.

原帖由 eeec6 於 10-7-14 17:19 發表

作者: cantona888    時間: 10-7-14 20:01

原帖由 AndyMah 於 10-7-14 03:49 發表

我今日去咗買喇!
有得試仲有優惠價喎....

我一共買了310幾,你呢。。。唔通要先打電話先有優惠價!!定我太早買
作者: sunshine0613    時間: 10-7-14 20:36

我個女係1B班, 有沒有同學仔係樹呀?
作者: yhk329    時間: 10-7-14 21:37

作者: sunshine0613    時間: 10-7-14 22:19

我估每cycle兩節(連堂)體育堂, 一套應該夠.  我在想平時的要2套定3套?
作者: mingb    時間: 10-7-15 00:49

原帖由 bowling68 於 10-7-14 18:12 發表
eeeec6
oops  保良局吳多泰 ???

yhk329
Longman Elect. 應該深過 Step UP 既,
要跟教育局, 課程深極有限.

我覺得係深過Step Up, 我囝囝幼稚園係用Step Up, 拎過本小一Step Up睇過, 再睇埋Longman Elect.,就覺得Longman Elect.挑戰大d~
作者: AndyMah    時間: 10-7-15 01:39

原帖由 cantona888 於 10-7-14 20:01 發表

我一共買了310幾,你呢。。。唔通要先打電話先有優惠價!!定我太早買

我買咗一套運動服 & 2套恤衫西褲, 共銀$237  
佢話帶番果張買校服既紙去就得, 不過佢都無睇, 只係我比錢之前問佢係咪計優惠價, 佢話係就係咁囉.
作者: yhk329    時間: 10-7-15 05:37

作者: emilycheng    時間: 10-7-15 11:14

你好!
我囡是1A班的
日後請多多指教

原帖由 mingb 於 10-7-13 23:41 發表
Daddy入唔入得黎架?

你地好,我囝囝編左1A班呢,好似here有兩個同班wor~

學校暑假大裝修,地下都換埋,我地兒女真係幸福啊,開學有新課室!
...

作者: emilycheng    時間: 10-7-15 11:22

你囡囡讀的幼稚園在附近,我都係喎,而且有很多同學都是讀朱小架,幼稚園是乙明村個間,唔知你係唔係呢

原帖由 yhk329 於 10-7-14 11:41 發表

亞囡讀的幼稚園在附近, 所以好多同學都係報朱小的
今年好似有成10個入到

作者: yhk329    時間: 10-7-15 12:08

作者: AndyMah    時間: 10-7-15 14:10

原帖由 yhk329 於 10-7-15 05:37 發表

唔知馬鞍山間豐昌順會不會照比優惠價呢

打電話去問下, 或者有都唔定...
作者: mingb    時間: 10-7-16 01:34

原帖由 emilycheng 於 10-7-15 11:14 發表
你好!
我囡是1A班的
日後請多多指教

您好呀!:D
作者: AndyMah    時間: 10-7-16 07:30

原帖由 sunshine0613 於 10-7-14 22:19 發表
我估每cycle兩節(連堂)體育堂, 一套應該夠.  我在想平時的要2套定3套?

我問過朋友, 佢話上年差唔多隔日要著PE衫, 今年唔知一唔一樣.
作者: yhk329    時間: 10-7-16 16:03

作者: AndyMah    時間: 10-7-16 17:34

原帖由 yhk329 於 10-7-16 16:03 發表

如果預一星期有兩日著PE校服
咁買三套正規二套PE校服一定夠啦

實夠啦!
不過我覺得每樣一套都應該夠, 咁薄好快乾, 開咗學發覺唔夠先再買都未遲.
作者: yhk329    時間: 10-7-16 17:52

作者: yhk329    時間: 10-7-16 17:52

作者: cantona888    時間: 10-7-16 22:33

原帖由 yhk329 於 10-7-16 17:52 發表
請問大家會不會包書呢

環保D,唔包啦!
作者: AndyMah    時間: 10-7-17 00:00

原帖由 yhk329 於 10-7-16 17:52 發表

正規一套一定唔夠,日日要洗日日要熨好煩
我又無乾衣機,潮濕天一定出事

熨都好快, 有d料直情唔駛熨, 不過未洗, 唔知呢隻料要唔要熨. 不過我之前都買咗2套正規校服喇!
3套又似乎太多喇, 我仔幼兒園都有3套, 但一套成日擺係度, 好少著既.
作者: yhk329    時間: 10-7-17 07:09

作者: pohomame2005    時間: 10-7-18 01:40

原帖由 eeec6 於 10-7-13 16:56 發表

hehe... 我女都係1C班呀,

你好呀~25/8會去賣旗嗎???
作者: AndyMah    時間: 10-7-19 07:28

del.................

作者: AndyMah    時間: 10-7-19 07:29

大家買咗書包未呀? 我睇來睇都唔知買邊隻好, 我個仔又話SPI 重, 但其他果D佢又唔多FIT 佢身型喎, 真係煩喇!
作者: yhk329    時間: 10-7-19 14:08     標題: 回覆 1# AndyMah 的文章

作者: AndyMah    時間: 10-7-20 14:01

原帖由 yhk329 於 10-7-19 14:08 發表
如果未買校服的,要快D買啦
原來優惠價是去到27號
之後就要用原價了

Re: 書包
我去看過zeven,只得大碼,而且個款
我又唔鐘意,上網睇過lego,都好似幾好
想書展時去睇下實物才決定 ...

想問下除咗書展, 係咪得大間既 toys r us 先有得賣呀?
唔知沙田有無呢?
作者: Carman_mami    時間: 10-7-20 17:52

作者: AndyMah    時間: 10-7-21 09:23

原帖由 Carman_mami 於 10-7-20 17:52 發表

沙田果間冇wor...

我都估到架喇!     
作者: mingb    時間: 10-7-25 04:48

去左金X買校服,運動衫既料好過豐XX,冇咁透,可能係針線密度多d,裇衫d料明顯靚好多呢,佢用日本的確涼料,真係冇咁易”巢",試身又可以慢慢試,d妹妹仔又好服務,下次你地可以考慮下~

不過金X裡面有d人好大口氣,話我地唔係佢特許供應商,講左好多次賣埋d貨尾就冇得賣,好似好唔滿意學校唔搵佢地做供應商咁,心諗全港咁多保良局小學,使唔使咁講野....

作者: yhk329    時間: 10-7-25 18:32

作者: yhk329    時間: 10-7-25 18:33

作者: AndyMah    時間: 10-7-26 00:49

原帖由 yhk329 於 10-7-25 18:33 發表
在書展買左lego書包
真係好輕

我仔試完唔鐘意, 佢要番公仔書包....     
作者: yhk329    時間: 10-7-26 05:43

作者: AndyMah    時間: 10-7-26 23:13

原帖由 yhk329 於 10-7-26 05:43 發表

我都估唔到亞囡咁順攤的
因佢舊年碰到學姐買書包,巳講明要公仔書包
我見lego有隻狗狗款都幾得意,估佢都肯轉下心意
點知最後佢要左剩粉紅那個款
話比之前試過的(SPI/3M/公仔款)輕好多喎 ...

我個仔試過公仔書包, 就係唔太重, 加係佢鐘意既卡通, 所以死都話要果隻, LEGO D 公仔佢唔鐘意, 佢剩係鐘意爆丸果D, 不過我仲未買, 希望佢會變心啦!

其實佢揀果個都唔太重, OK既! 係最衰無胸前果扣,
如果有好好多, 書包會好揹好多, 又無咁重.

作者: eeec6    時間: 10-7-27 15:11

原帖由 AndyMah 於 10-7-26 23:13 發表

我個仔試過公仔書包, 就係唔太重, 加係佢鐘意既卡通, 所以死都話要果隻, LEGO D 公仔佢唔鐘意, 佢剩係鐘意爆丸果D, 不過我仲未買, 希望佢會變心啦!

其實佢揀果個都唔太重, OK既! 係最衰無胸前果扣,
如果有好好多, ...

我都未買書包比亞女呀,不過佢講明一定要公仔個D, 但我同佢講唔好買粉紅色, 因為容易污衊,不過佢好似有D唔開心甘..

好開心, 原來亞女個間幼稚園有一個同學仔入到朱小,雖然係隔離班, 但至少有一個人識~~ 哈哈!!!
作者: 三豬之家    時間: 10-7-27 16:43

請問有沒有小朋加是升上 1D 班呀 ! 我個囡一個同學仔都沒有升到上朱小, 我想快D同佢識個同學仔呀 !
作者: mingb    時間: 10-7-28 04:11

原帖由 三豬之家 於 10-7-27 16:43 發表
請問有沒有小朋加是升上 1D 班呀 ! 我個囡一個同學仔都沒有升到上朱小, 我想快D同佢識個同學仔呀 !

唔緊要啦,細路仔好快識到同自己啱玩既同學仔.
作者: cantona888    時間: 10-7-28 23:25     標題: 回覆 2# 三豬之家 的文章

好似你個細路果班得幾丁,又好難有同學一齊
作者: eeec6    時間: 10-8-2 15:51

大家有無諗住幫小朋友包書丫?? 其實個時亞女幼稚園我無幫佢包嫁,不過小學我想幫佢包,但我同事又話我唔還保,攪到我心大心細添!!!
作者: yhk329    時間: 10-8-3 11:28

作者: AndyMah    時間: 10-8-3 16:36

我都係怕包咗會重咗, 而且又唔知每日要帶幾多野, 所以唔包住喇! 等下學期先再諗包唔包喇!
作者: yhk329    時間: 10-8-19 15:14

作者: cantona888    時間: 10-8-30 00:10

而家day1同day6都要著體育服,使唔使買多一套啊?
作者: eeec6    時間: 10-8-30 11:52

原帖由 cantona888 於 10-8-30 00:10 發表
而家day1同day6都要著體育服,使唔使買多一套啊?

我估要啦, 我本身都買左兩套校裙,兩套pe衫比我亞女...
作者: AndyMah    時間: 10-8-30 12:24

原帖由 eeec6 於 10-8-30 11:52 發表

我估要啦, 我本身都買左兩套校裙,兩套pe衫比我亞女...

我仔係1A班, 佢day 1 & day 5 有PE堂,
不過我想問係咪除咗PE堂之外,
仲有另一個課堂都係要著PE衫返學架?

尋我聽唔到老師有講, 唔知係咪我聽漏咗呀!
因為之後我聽1B班的媽咪講, 佢地有3日要著PE衫,
而其中一日唔係PE堂, 唔知係乜野堂,
但話老師講要著PE服喎!

請問有無人知呀?
作者: eeec6    時間: 10-8-30 13:50

原帖由 AndyMah 於 10-8-30 12:24 發表

而其中一日唔 ...

我女讀1C班, 昨天班主任話有時英文堂都須要著PE衫嫁, 好似話佢地會係班房上堂, 會係第二度上堂嫁!!
作者: yhk329    時間: 10-8-30 13:59

作者: eeec6    時間: 10-8-30 15:04

原帖由 yhk329 於 10-8-30 13:59 發表

1C班係Day1,3,6都要著PE衫
Day 1 第五六連堂的英文課
是PRPLW(唔知有無串錯)是去英文活動室上的
班主任話因比較多郁動,所以都要著PE衫

大家會報邊項課外活動呀? ...

咦....甘昨天我地米見過面, 只不過大家都唔識大家....哈哈....
作者: cantona888    時間: 10-8-30 15:44

原帖由 eeec6 於 10-8-30 15:04 發表

咦....甘昨天我地米見過面, 只不過大家都唔識大家....哈哈....

實有機會認識O既。。。。

我打算幫仔仔報英文活動班??及乒乓球,佢就話想學魔術。。。
上課外活動班,系咪有老師帶去,定要家長帶呢?
作者: emilycheng    時間: 10-8-30 16:48

andymah,

我同你一樣都係聽唔到老師話有多一DAY是著PE衫
唔知昨天你是不是一個人出席的呢,因我見到好多都是
只有媽媽出席,而我是帶埋小朋友去架

原帖由 AndyMah 於 10-8-30 12:24 發表

而其中一日唔 ...

作者: AndyMah    時間: 10-8-30 17:03

原帖由 emilycheng 於 10-8-30 16:48 發表
andymah,

我同你一樣都係聽唔到老師話有多一DAY是著PE衫
唔知昨天你是不是一個人出席的呢,因我見到好多都是
只有媽媽出席,而我是帶埋小朋友去架

...

係呀! 我一個人囉~
其實我尋日我遲咗少少, 去時1A已經上咗班房,
所以要等其他班上咗去先再到我地上去.
感覺尋日都有D混亂, 好似好多野咁, 尋日
聽完依家已經都唔記得喇!
作者: AndyMah    時間: 10-8-30 17:12

原帖由 cantona888 於 10-8-30 15:44 發表

上課外活動班,系咪有老師帶去,定要家長帶呢? ...

見佢地D活動都係學校多, 所以應該係帶小朋友返學校學喎! 好似係得泳班先唔係, 泳班唔知可唔可以等 11月先 JOIN 呢?

我都想比個仔學乒乓球 & 魔術呀!, 不過都要問下咗佢有無興趣先得. 因為 SAT 已經有野學緊, 所以都好難安排.
作者: eeec6    時間: 10-8-30 17:19

原帖由 cantona888 於 10-8-30 15:44 發表

上課外活動班,系咪有老師帶去,定要家長帶呢? ...

我都想幫我女女報英文活動班, 但因為我地唔係住學校附近, 如果要學就要自己湊放學, 而且我又要返工, 所以無人可以幫我湊佢....所以我打算只比亞女學星期6的課外活動,我都覺得好可惜呀

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5