教育王國

標題: 普通話水平考試 [打印本頁]

作者: 開心嬰兒    時間: 10-6-30 10:29     標題: 普通話水平考試

請問普通話水平考試 "GAPSK 小學考試" 與 " SPC 少兒普通話考試 - 高級" ,那一個的認受性較好呢?
作者: chanchanmissts    時間: 10-7-18 00:58

GAPSK.
As far as I know, most of the primary n secondary schools recognize this.
作者: Sherryko9    時間: 10-7-21 16:22

謝謝!因我家小朋友已考取,希望真係有用.

原帖由 chanchanmissts 於 10-7-18 00:58 發表
GAPSK.
As far as I know, most of the primary n secondary schools recognize this.

作者: maywongsky    時間: 10-7-23 12:08

作者: tigerj    時間: 10-7-23 13:57

原帖由 maywongsky 於 10-7-23 12:08 發表
邊到有得考?可不可以提供多一點資料?

http://www.gapsk.org/aboutUs.html
作者: bbmm-mom    時間: 10-9-3 14:46

請問考什麽?一定要請老師教麽?
作者: Sherryko9    時間: 10-9-7 10:01

三聯有GAPSK本考試指南和考試題目書,可以買本看看或純去look look!唔一定要老師教,做本考試題目書已可,當然有根基最理想(如果想攞A的話).

原帖由 bbmm-mom 於 10-9-3 14:46 發表
請問考什麽?一定要請老師教麽?

作者: bbmm-mom    時間: 10-9-8 14:18

另北師大和教育學院的水平試又怎樣?
作者: bbmm-mom    時間: 10-9-8 14:20

北師大和教育學院的和GAPSK 小學考試" 與 SPC 少兒普通話考試-高級。。那一個的較好呢?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5