教育王國

標題: 好唔好搵佢補英文? [打印本頁]

作者: firecrackersss    時間: 10-1-10 22:28     標題: 好唔好搵佢補英文?

作者: 丸媽媽    時間: 10-1-10 23:06

既然你講到佢好得咁交關,就幾大都mark實佢唔好放呀! 仲有勸你快快delete埋呢段post,咪盞佢越來越搶手,你想搵佢幫你個女補都幾難,正所謂肥水不流別人田嘛:;pppp: :;pppp: :;pppp:
作者: lauerica    時間: 10-1-11 09:47

反而學校有乜英文比賽獎,我好想知道?
作者: happyvalley    時間: 10-1-11 16:39

原帖由 lauerica 於 10-1-11 09:47 發表

英文鬥吹水獎
作者: Benbenmum    時間: 10-1-11 18:07

寫鱔稿英文獎??
作者: ess    時間: 10-1-11 18:47

哈哈,咁又唔洗咁驚,我相信佢點都會留番個位比自己人嘅

原帖由 丸媽媽 於 10-1-10 23:06 發表
既然你講到佢好得咁交關,就幾大都mark實佢唔好放呀! 仲有勸你快快delete埋呢段post,咪盞佢越來越搶手,你想搵佢幫你個女補都幾難,正所謂肥水不流別人田嘛:;pppp: :;pppp: :;pppp: ...

作者: firecrackersss    時間: 10-1-11 19:03

作者: gordon12    時間: 10-1-11 20:59

英文最佳廣告獎

原帖由 lauerica 於 10-1-11 09:47 發表

作者: goodmama2003    時間: 10-1-11 21:18

作者: lauerica    時間: 10-1-11 23:37

英文朗誦,串字,口頭報告之類
請問讀邊間學校?咁多其他學校都冇既獎,好有趣喎!
作者: firecrackersss    時間: 10-1-12 13:40

作者: lauerica    時間: 10-1-12 14:07

原帖由 firecrackersss 於 10-1-12 13:40 發表
唔好意思,我唔想比人知道我响baby-kingdom度數人媽咪,所以無可奉告

咁都算數咩?想問佢有乜學歷?收費如何?
作者: firecrackersss    時間: 10-1-12 18:54

作者: firecrackersss    時間: 10-1-13 21:15

作者: firecrackersss    時間: 10-1-25 13:48

作者: brian61950    時間: 10-1-25 15:38

耳聽七分假,眼看未為真.
試一兩個月先囉.
作者: firecrackersss    時間: 10-1-25 20:09

作者: brian61950    時間: 10-1-25 21:55

梗係,佢有料怕乜跟佢學,冇料或收埋唔教既,損失都唔大姐.

原帖由 firecrackersss 於 10-1-25 20:09 發表
咁你即係支持我去馬?

作者: firecrackersss    時間: 10-1-26 13:40

作者: brian61950    時間: 10-1-26 13:45

no need to worry about this, your 女女 result / knownledge is most important.

原帖由 firecrackersss 於 10-1-26 13:40 發表
但大家同班會唔會唔係咁好呢?

作者: 中女舍    時間: 10-1-26 14:11

咁如果佢肯教其他同學仔,會唔會教得冇咁足?唔驚其他同學仔搶晒啲獎,冇得分比自己個女?(陰謀論 )
作者: firecrackersss    時間: 10-1-26 20:45

作者: SuperSmallTwins    時間: 10-1-26 22:14

可以PM 我吗?我都在找英文老师,从前在太子读书, 但效果不太好。
作者: brian61950    時間: 10-1-26 22:42

如我是她,根本就無必要收起d唔教,你諗下......
佢一星期咪最多教你個女幾粒鐘,佢自己個女係x7,仲有人地係由0歲開始,怕乜你追呀?

原帖由 中女舍 於 10-1-26 14:11 發表
咁如果佢肯教其他同學仔,會唔會教得冇咁足?唔驚其他同學仔搶晒啲獎,冇得分比自己個女?(陰謀論 )

作者: firecrackersss    時間: 10-1-27 00:25

作者: anixon    時間: 10-1-27 10:47     標題: 補習

唔好理人啦! 我個女學校有個混血兒, daddy 係英國人, 個女起學校都係 "立" 曬所有英文獎, 邊有得咁計ga, 我教自己個女虛心d, 有唔明請教下佢, 以佢做英文學習榜樣.

至於補習, 如果小朋友有邊科特別差就去補下, 因為一路升上去會好辛苦, 好挫敗, 但 ok 的話, 我就寧願起屋企陪佢睇多d書, 如果成日睇住人地的成就 squeeze 自己果個, 咁好辛苦啫!

原帖由 firecrackersss 於 10-1-10 22:28 發表
我個女嘅同學嘅媽咪啲英文好勁,聽講佢响外國專教中國人英文,知道晒中國人學英文嘅弱點,教到個女好似超人咁,响學校乜獎都比佢"立"晒,前日我個女番到嚟又話我知校長响操場又宣佈佢個女唔知乜嘢英文比賽第一,我聽到都唔 ...

作者: Ting1997    時間: 10-1-27 11:27     標題: firecrackersss,

可以PM 我吗?我都在找英文老师

Thank you very much
作者: firecrackersss    時間: 10-1-27 19:57

作者: 丸媽媽    時間: 10-1-27 20:05

講左咁耐終於有魚上釣,不過條魚係自己養都未定
作者: pony媽媽    時間: 10-1-27 22:21

Totally agree

原帖由 丸媽媽 於 10-1-27 20:05 發表

作者: firecrackersss    時間: 10-1-27 23:41

作者: miriam    時間: 10-1-28 09:02

原帖由 丸媽媽 於 10-1-27 20:05 發表

等左半個月先有一條, 都幾慘下架
作者: beywat496    時間: 10-1-28 12:12

呢個問題以前都煩惱我很久。

最近朋友介紹我一位老師, 我覺得幾好。外國回來的中國女人, 30歲左右, 熟小朋友學英語的弱點, 全程英文講解, 遇到不明白, 會用廣東話解釋。

$150 / hr 算唔算貴呢 ?  佢全英文教我囡, 15min 讀故事書 15 min Grammer,  30 min 教作文,

囡囡現在已大膽用英文同學校老師講英語。 現在姐姐上來補習, 我 cut 晒 故事書 Grammer, 要求一個小時全教囡囡作文, 當然, 我神咁早叫定個囡寫三四編文章等老師改佢作文。

不過, 有個大問題, 佢次次都無固定時間, 要我地遷就佢時間, 好彩我囡暫時未有任何興趣班

你們的老師是否如此 ?????
作者: 丸媽媽    時間: 10-1-28 12:32

吓~講緊條魚咋喎! 有幾唔尊重?!

忽然又諗起兩句--->面係人地畀,架係自己刁
作者: firecrackersss    時間: 10-1-28 14:46

作者: 丸媽媽    時間: 10-1-28 15:15

嘩嘩嘩!駛唔駛攪到網絡起底呀?連人地個囡讀邊間學校都揚埋出黎.

唔好意思,我地未係教徒,天主有咩吩咐暫時冇興趣了解,係呢一刻,我只係想起柴九哥說話"斷人財路,如同殺人父母"

明既~明既~

作者: firecrackersss    時間: 10-1-28 20:54

作者: goodmama2003    時間: 10-1-30 22:51

作者: goodmama2003    時間: 10-1-30 22:55

作者: firecrackersss    時間: 10-1-31 17:40

作者: goodmama2003    時間: 10-1-31 18:14

作者: firecrackersss    時間: 10-1-31 18:27

作者: 召藥師    時間: 10-1-31 19:17

由於討論已離題,甚至發展成罵戰,現將主題關閉,敬請各位保持網絡禮儀,互相尊重。另有關會員所發出的包含對他人作人身攻擊之主題都將會被移走,特此通知!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5