教育王國

標題: 2010 K1鑽石山靈糧堂究竟有多少個後備生? [打印本頁]

作者: Adele001116    時間: 09-11-30 15:13     標題: 2010 K1鑽石山靈糧堂究竟有多少個後備生?

我仔仔係後備生呀!
作者: mandycps    時間: 09-11-30 17:07

我仔仔都係後備生
作者: joeypong    時間: 09-11-30 17:52

我個仔都係,其實藍田嗰間好唔好呢?
作者: sam9035    時間: 09-11-30 21:40

我女女亦係waiting list,今朝收到Email,想問係咪每位收到waiting list 信都係咁寫呢?

敬啟者:

本校2010 至 2011年度幼稚園新生入學會見,經已評定完竣,
貴子弟 XXX 編號 DKXXXXX 申請入讀本校,會見當天表現優良,
惟因報考本校人數眾多,而學位有限,未能取錄,實感遺憾,現暫編為備取生。
倘 台端有意為 貴子弟輪候學位者,請電郵至[email protected]登記。恕不接受電話登記。
作者: little-noon    時間: 09-11-30 21:49

Yes, same passage.
My son is on waiting list too.
I don't have other offer on hand,
Very disappointed!!

Do u know when is  the regrister deadline?
作者: ERICA0204    時間: 09-11-30 22:23

我個仔都係後備生.
作者: bighead9849    時間: 09-11-30 22:26

me too ! Waiting list !
作者: DaiB    時間: 09-11-30 22:45

me too, 後備生! 沒有報LT N班...
作者: lambobo    時間: 09-11-30 23:05

me too! waiting list!  都係冇報LT N班.
作者: si_princess_si    時間: 09-11-30 23:23

waiting list too~
係咪即係全部都係waiting無reject??
作者: oliviaj    時間: 09-11-30 23:28

係唔係唔收的都是備取生? 唔會直接話唔收? 備取生仲有機會? 要等到幾時先知......
作者: shad0w    時間: 09-11-30 23:30

me too,waiting list
作者: jinwik0306    時間: 09-11-30 23:32     標題: 回覆 1# lambobo 的文章

my daughter also on waiting list,no apply N1 too.
作者: applegun    時間: 09-11-30 23:58

me too~~我個囡又係後備生,封信內容一樣!@ @
作者: mandy(子朗媽媽)    時間: 09-12-1 01:20

我個仔都係後備。

學校說send電郵登記,不會先到先得嘛…
應該會覆睇申請表及當天表現來決定嗎?
作者: Adele001116    時間: 09-12-2 03:08

我有打電話問過,佢話開學前都有機會通知後備生註冊,如有人退學或有人無去註冊,咁樣機會好渺茫,因時間範圍太長!
作者: IRISSIX    時間: 09-12-2 08:56

後備生, 封信內容一樣!

當日in DH時話報LT N班, 老師話當日in的表現count埋落LT申請道, 放榜前幾日打去DH問, 佢話結果分開出, 我以為30/11收到DH備取生, 仲有機會等埋LT嗰邊N班可能收, 點知見LT收的家長全部都係自己另外報LT, 有d唔收K1都收N班.....

打去DH問清楚, 佢哋話個結果代表晒兩邊申請, 即LT N班都係waiting list...其實佢哋都唔知有無follow up去LT???

Anyway, 呢問係我dream kg都無法要放棄!

問返朋友佢個女5月, 傾返表現無我女10月咁好都收咗下午班, 可能學校真係收大B先, 細B要有超水準表現先考慮啩!

我女都無一間收K1, 好彩有N班收插班, 咁都唔洗咁慌張!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5