教育王國

標題: 英華 or 喇沙 ? [打印本頁]

作者: 大B小B    時間: 09-10-27 22:24     標題: 英華 or 喇沙 ?

1) 如英華收了, 你們會放棄喇沙攪珠嗎?
2) 英華和聖芳濟各英文程度是怎樣, 哪間你會選?
作者: Oscarmom    時間: 09-10-28 09:00

if ying wa accept my son, i will give up LS...
作者: chubby2688    時間: 09-10-28 09:24

喇沙lucky draw...no guarantee wor

原帖由 大B小B 於 09-10-27 22:24 發表
1) 如英華收了, 你們會放棄喇沙攪珠嗎?

作者: mamay    時間: 09-10-28 17:05

same situation as you that I can choose Wa Yan for lucky draw.  However, it is no guarantee.
Thus, if YW accepts my son, I will go for it.

Or u can think on the other angles......
what about if (touch wood) that you are unable to go to LS while you have already given up YW?
作者: 大B小B    時間: 09-10-28 17:55

作者: brian61950    時間: 09-10-28 18:32

原帖由 大B小B 於 09-10-28 17:55 發表

聖芳濟各的程度好有可能係至港最深.
作者: 20020116    時間: 09-10-28 22:01

原帖由 brian61950 於 09-10-28 18:32 發表

聖芳濟各的程度好有可能係至港最深.
I think so!!!
作者: 大B小B    時間: 09-10-28 22:29     標題: 回覆 1# 20020116 的文章

la salle英文程度?
作者: a1093carol    時間: 09-10-29 13:06

我睇過我姪女小一及小二的書, 程度深到好似小四小五咁深, 簡直谷死小朋友同家長. 佢英文算唔錯了, 但小一已要去補習社補英文grammer, 幾時先補到中學呀!!!!
作者: a1093carol    時間: 09-10-29 13:09

我頭先講緊嗰間係聖"謊"濟各!
作者: gogoweb    時間: 09-10-29 20:51

2間都要比錢, 一間唔駛再煩中學, 一間讀到死死吓, 但相對地派位成績唔算太標青, 比我一定會揀英華!
作者: vv518vv    時間: 09-10-29 21:01

我諗我會選擇英華.
因為入得去應該個個都有返咁上下.
沙係大抽獎. 質素唔係咁平均.
不過聽人講兩間如果讀唔上學校都會主動請佢地離開.不過唔知真定假???

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5