教育王國

標題: 崇真小學暨幼稚園 [打印本頁]

作者: 曉嫣媽媽    時間: 09-9-24 13:15     標題: 崇真小學暨幼稚園

請問崇真小學暨幼稚園難唔難入?(中文班)
作者: 靚太太    時間: 09-9-24 14:01

作者: 曉嫣媽媽    時間: 09-9-24 17:56

thanks!小學會收幾多%幼稚園學生,100%?
作者: 爸爸超人    時間: 09-9-24 18:02

崇真open day係10月10日, 唔好錯過, 好似嘉年華會咁, 有攤位遊戲同獎品, 我個仔都係讀呢間學校, 已經派左當日的遊戲券, 好似有入學講座

原帖由 靚太太 於 09-9-24 14:01 發表
唔算太難,不過你要報就要快手,因為已經報名中喇!
佢會舉行幾次大型招生,當然早報入選機會高d啦,因為尾段d位小左到時自然更加難入啦!:loveliness:

仲有答埋你其他topic問題呀!
佢崇小&崇中都係英文學校,
佢幼稚園至中學 ...

作者: Karen2009    時間: 09-9-24 21:55

原帖由 靚太太 於 09-9-24 14:01 發表
唔算太難,不過你要報就要快手,因為已經報名中喇!
佢會舉行幾次大型招生,當然早報入選機會高d啦,因為尾段d位小左到時自然更加難入啦!:loveliness:

仲有答埋你其他topic問題呀!
佢崇小&崇中都係英文學校,
佢幼稚園至中學 ...

有法文同日文讀?? 唔係卦! 如果真係, 甘都幾好喎.
不過佢小學學費超貴, 貴到拍得住 D 國際學校甘...
作者: 靚太太    時間: 09-9-24 23:38

作者: primrose_bb    時間: 09-9-24 23:57

可否問一下崇真小學幼稚園跟小學費分別是多少?
作者: chankomi    時間: 09-9-25 09:31

原帖由 靚太太 於 09-9-24 23:38 發表
佢小學學費都幾貴架!我有朋友小朋友係這間學校小學讀佢話佢小朋友英文同普通話都非常好!
日文同法文係真係有得讀架!!我依家小朋友讀緊崇真幼私園,讀緊兩三個星期度,返屋企突然係度講英文同唱英文歌(有成6首歌)!!Happpy Bir ...

你小朋友而家係讀主流定國際 ?  interveiw 難唔難 ??
作者: leunter    時間: 09-9-25 09:38

我交左表..仲未有消息, 有無家長收到 interview 信呀
作者: iy_99    時間: 09-9-25 10:35

Just called the school this morning, some info.:

Kindergarten:
local stream: $1920/m (10)
int'l classes: $2400/m (10)

Primary School:
local stream: $3600/m
int'l : $5200/m

Open day : 10 Oct 2009 (10:00 - 16:00)
作者: chankomi    時間: 09-9-25 11:26

原帖由 leunter 於 09-9-25 09:38 發表
我交左表..仲未有消息, 有無家長收到 interview 信呀

我都未收到 but 之前 call 過學校, 好似話 10月尾先 interview 同埋已經過左數 (報名費).
作者: mic0355    時間: 09-9-25 11:43

我都仲未收到信, 仲要係未過數, 係咪要打去學校問下呢?

作者: chankomi    時間: 09-9-25 12:14

原帖由 mic0355 於 09-9-25 11:43 發表
我都仲未收到信, 仲要係未過數, 係咪要打去學校問下呢?

仲未過數 ?  咁你幾時寄 form ka ??  打去學校問下隱陣 d wor.
作者: Denisech    時間: 09-9-25 12:32

我係8月15日就親身交表, 但都未過數喎
作者: Karen2009    時間: 09-9-25 13:39

原帖由 Denisech 於 09-9-25 12:32 發表

我都未過數...又未通知
作者: chankomi    時間: 09-9-25 14:05

原帖由 Denisech 於 09-9-25 12:32 發表

我係 17/8 寄表架, 如果你係親身交表, 唔怕會寄失啦, 可以等下既.
作者: Denisech    時間: 09-9-25 14:41

我剛剛打去學校問過, 佢地話未過數係正常的, 咁我就話"唔係喎, 我知有d人已經過咗數", 但佢話無可能, 可能係嗰d人搞錯喎.
跟住佢仲問我個小朋友叫咩名, 幫我check下入咗資料未, 佢check到我個女會安排係10月13日第一輪面試, 叫我等信正式通知.
作者: babadogcat    時間: 09-9-25 15:15

我仔仔要10月尾先有得in, 要面試前2星期才會收到信通知.  我係13号將申請表寄出.
唔知我地係第幾輪呢, 不過都好, 無寄失就得啦
作者: rubyrubylau    時間: 09-9-25 15:52

點解你地知道何時INTERVIEW傢, 我打去問, 佢地話收到我BB資料, 但未知幾時IN, 我問佢有D媽媽已知, 佢話無可能.
作者: Denisech    時間: 09-9-25 16:08

原帖由 rubyrubylau 於 09-9-25 15:52 發表
點解你地知道何時INTERVIEW傢, 我打去問, 佢地話收到我BB資料, 但未知幾時IN, 我問佢有D媽媽已知, 佢話無可能.

你幾時寄表咖? 佢話要入咗資料, 安排咗先知咖, 可能你d資料仲未入機安排啦.
作者: chankomi    時間: 09-9-25 16:11

原帖由 Denisech 於 09-9-25 14:41 發表
我剛剛打去學校問過, 佢地話未過數係正常的, 咁我就話"唔係喎, 我知有d人已經過咗數", 但佢話無可能, 可能係嗰d人搞錯喎.
跟住佢仲問我個小朋友叫咩名, 幫我check下入咗資料未, 佢check到我個女會安排係10月13日第一 ...

聽你咁講, 上網 check check bank 記錄, 原來我真係搞錯 (我開過張 $60 既 cheque, 但係唔記得扣乜添), 我一直都以為呢條數係 for 崇真報名費, 唔好意思...

我都剛剛打去學校問, 佢地都係話未過數, 咁我再問, 幾時 interview, 佢淨係叫我等通知, 我又話 "有家長知幾時 interview la wor, 佢話無唔會...", keep ask me to 等通知.
作者: chankomi    時間: 09-9-25 16:14

原帖由 Denisech 於 09-9-25 16:08 發表

你幾時寄表咖? 佢話要入咗資料, 安排咗先知咖, 可能你d資料仲未入機安排啦.

我仔仔 d 資料已經入左, 但都未知幾時 interview.
作者: rubyrubylau    時間: 09-9-25 16:14

8月15日寄的, 佢地話已收到入了資料, 但家長不會知道何時IN

原帖由 Denisech 於 09-9-25 16:08 發表

作者: babadogcat    時間: 09-9-25 16:31

係唔會講邊日面試, 只係話10尾11月頭, 如果10尾見, 兩個星期前會有信咪即係10月中大家可以留意下有無通知.  10月13日係星期二, 佢地既面試應該唔會係平日卦, 再留意下啦
作者: Denisech    時間: 09-9-25 17:03

我諗佢地話家長唔會知幾時interview嘅意思係"佢地都未寄出正式通知, 所以唔會知道", 我都唔係收到正式通知, 只係咁啱接電話個姐姐好好人咁幫我係電腦度check到話我知, 但佢都係叫我等正式書面通知.

另外, 根據去年的資料, 佢地係會安排weekday 5:30pm interview的, 所以10月13日係絕對有可能的.
作者: babadogcat    時間: 09-9-25 17:19

Denisech 好多謝你的資料, 如果真係安排平日就好難安排時間, 細既番下午班, 鬼咁眼瞓, 大既又唔知可唔可以一齊攞到假...........

原帖由 Denisech 於 09-9-25 17:03 發表
我諗佢地話家長唔會知幾時interview嘅意思係"佢地都未寄出正式通知, 所以唔會知道", 我都唔係收到正式通知, 只係咁啱接電話個姐姐好好人咁幫我係電腦度check到話我知, 但佢都係叫我等正式書面通知.

另外, 根據去年 ...

作者: 1511    時間: 09-9-25 17:37

sorry, 請問你地講紧邉間 崇真 啊, 马安山定 shaukeiwan?
作者: chankomi    時間: 09-9-25 17:43

原帖由 babadogcat 於 09-9-25 17:19 發表
Denisech 好多謝你的資料, 如果真係安排平日就好難安排時間, 細既番下午班, 鬼咁眼瞓, 大既又唔知可唔可以一齊攞到假...........

學校唔會就你, 係你要去就學校, 你要睇下到時點安排啦.
作者: chankomi    時間: 09-9-25 17:43

原帖由 1511 於 09-9-25 17:37 發表
sorry, 請問你地講紧邉間 崇真 啊, 马安山定 shaukeiwan?

no, 係大埔道果間.
作者: rubyrubylau    時間: 09-9-25 17:55

唔怪得啦, 我以為係深水埗祟真.
作者: bee918    時間: 09-9-25 18:21

深水埗祟真= 大埔道果間
作者: HeiJanice    時間: 09-9-25 20:11

我都幫小朋友報咗崇真, 請問你的小朋友讀中英文班還是國際班?

原帖由 靚太太 於 09-9-24 23:38 發表
佢小學學費都幾貴架!我有朋友小朋友係這間學校小學讀佢話佢小朋友英文同普通話都非常好!
日文同法文係真係有得讀架!!我依家小朋友讀緊崇真幼私園,讀緊兩三個星期度,返屋企突然係度講英文同唱英文歌(有成6首歌)!!Happpy Bir ...

作者: 靚太太    時間: 09-9-26 00:44

作者: 靚太太    時間: 09-9-26 00:46

作者: 斯藝    時間: 09-9-27 00:09

原帖由 靚太太 於 09-9-26 12:46 AM 發表
我個仔讀國際班不過本地班英文都幾好架!你10/10去open day就會知點解!
因為間學校勁多課外活動...........超多英文班同普通話班x10000000...上日日夜夜都係培養你小朋友講英文同普通話!日子有功應該唔會太差!!!

...

我想問下除咗學費之外, 書部費, 校服等其他雜費要幾錢架?
同埋interview一般會in d 咩呢? 唔該
作者: dogdogling    時間: 09-9-27 03:47

I just received letter to informed the inteview date of my son should be 13-10-09.  It should be the first round of inteview
作者: rubyrubylau    時間: 09-9-27 11:06

你就好啦, 本地or國際班呀, bb是不是有兄弟姊妹在讀所以可以first round interview呀.

原帖由 dogdogling 於 09-9-27 03:47 發表
I just received letter to informed the inteview date of my son should be 13-10-09.  It should be the first round of inteview

作者: 靚太太    時間: 09-9-27 15:14

作者: 靚太太    時間: 09-9-27 15:26

作者: chankomi    時間: 09-9-28 09:39

原帖由 靚太太 於 09-9-26 00:46 發表
我個仔讀國際班不過本地班英文都幾好架!你10/10去open day就會知點解!
因為間學校勁多課外活動...........超多英文班同普通話班x10000000...上日日夜夜都係培養你小朋友講英文同普通話!日子有功應該唔會太差!!!

...

課外活動使唔使另外比 $$ 架 ??
作者: chankomi    時間: 09-9-28 09:41

原帖由 dogdogling 於 09-9-27 03:47 發表

本地 or 國際班呀 ??
作者: eggmama    時間: 09-9-28 12:44

My girl would be interviewed on Oct 14 evening, we plan to visit school on open day (Oct 10) first, hope she would feel good then.

作者: rubyrubylau    時間: 09-9-28 13:00

IS LOCAL OR INTERNATIONAL?
作者: Denisech    時間: 09-9-28 13:31

我收到信通知10月13日去面試喇.
作者: eggmama    時間: 09-9-28 14:08

int'l stream
原帖由 rubyrubylau 於 09-9-28 13:00 發表
IS LOCAL OR INTERNATIONAL?

作者: chankomi    時間: 09-9-28 14:20

好心急返屋企開信箱呀...
作者: goofy_bb    時間: 09-9-28 17:12

咁快我都係8月頭寄信, 點解仲未收到信 ?? int'l STEAM
作者: lpcjoe    時間: 09-9-28 20:26

作者: goofy_bb    時間: 09-9-28 20:43

ard 7-8 aug mailed app letter of int'l & local stream and they call me that which one stream do i want to apply. and they'll return one of the letter which i giveup (coz they accept one app in one time)
作者: coco209    時間: 09-9-28 21:56

13/10同14/10都有interview?
作者: iy_99    時間: 09-9-28 23:03

想請問interview時老師會同家長傾計, 我幫仔仔報了國際班, 老師會用英文或是國語同我傾計呢? 如果係國語就要快d溫一溫先得呀.
作者: RabbitKo    時間: 09-9-28 23:21

請問報左國際班既媽咪你地咩原因會報國際班呢? 你地係唔係plan左小學都係讀國際班咁一路上? 可唔可以分享下呀?
作者: princess_sumyin    時間: 09-9-28 23:21

係唔係local stream都有日文法文學?其實一星期一堂好似學唔到d乜, 不過我個女係出面都學緊日文, 如果學校有都好呀, 可以reinforce佢!
作者: chankomi    時間: 09-9-29 09:29

原帖由 chankomi 於 09-9-28 14:20 發表
好心急返屋企開信箱呀...

仲未收到信, 點解架 ?
作者: goofy_bb    時間: 09-9-29 10:23

i called to sch just now and they told me tht my daughter will interview on coming 14, but i forgot ask them the time, do u ask them?

so, need to take a leave ?? too bad and not the good time to interview for my baby.

do u apply local stream ?
i mail this morning and told to the woman who works in TT's School

she ask me stop mail.
now, they still hv too many apply letter on hand,dont disturb them and comfort me tht my daughter maybe accept by them nei

原帖由 eggmama 於 09-9-28 12:44 發表
My girl would be interviewed on Oct 14 evening, we plan to visit school on open day (Oct 10) first, hope she would feel good then.

作者: coco209    時間: 09-9-29 11:14

請問你bb係咪有哥哥姐姐喺度讀緊呀?

原帖由 Denisech 於 09-9-28 13:31 發表
我收到信通知10月13日去面試喇.

作者: yee79    時間: 09-9-29 11:21

我幫亞囝報左主流班, 岩岩打去check , 會係10月13號 interview 5:30pm, 哩2日會開始寄信通知......
作者: rubyrubylau    時間: 09-9-29 11:29

我打左去問啦, 好好人呀, 今次話比我聽阿B 10月14日INTERVIEW啦, 好緊張.
作者: bee918    時間: 09-9-29 14:02

We submitted the form on the 1st day of enrollment. My bee bee will be interviewed on Oct 13. Looks like will be many ppl on that day
作者: Denisech    時間: 09-9-29 14:21

原帖由 coco209 於 09-9-29 11:14 發表
請問你bb係咪有哥哥姐姐喺度讀緊呀?

無呀, 我得一個小朋友咋, 我係係8月15日親身交表的.
作者: yiuyiumom    時間: 09-9-29 16:11

剛剛收到面試通知, 於13/10/09 面試
作者: 靚太太    時間: 09-9-29 17:47

作者: princess_sumyin    時間: 09-9-29 19:57

我仲未收到信呀..你地係幾時交表ga
作者: fc926    時間: 09-9-30 13:48

請問讀緊既學生係唔係大部份深水步區居民?如果住得遠又參加課外活動,D時間時早時遲,係唔係仲有校車載返屋企?

原帖由 靚太太 於 09-9-29 17:47 發表
國際又好本地班都好!

重點係第一上小學一定有PACKUP可以選出面學校或者原校都得,入讀原校機會好高架,高過好多其他私立小學!

第二學校出名英文普通話好,因為好著重這兩種語言投入好多資源,本人認為只係地點唔係九龍 ...

作者: julieann    時間: 09-9-30 16:14

原帖由 rubyrubylau 於 09-9-29 11:29 AM 發表
我打左去問啦, 好好人呀, 今次話比我聽阿B 10月14日INTERVIEW啦, 好緊張.

係咪打去講小朋友既名就得架喇?

因為我都仲等緊信呀, 好驚會無呀 >.<
作者: rubyrubylau    時間: 09-9-30 17:26

yes, ask the children name is OK.

原帖由 julieann 於 09-9-30 16:14 發表

係咪打去講小朋友既名就得架喇?

因為我都仲等緊信呀, 好驚會無呀 >.

作者: 斯藝    時間: 09-9-30 18:17

I haven't received the letter yet, hope will get it after holiday.
作者: 靚太太    時間: 09-9-30 23:36

作者: qoo_pooh    時間: 09-10-1 08:35

請問上課外活動,
若11時上車, 那麼便要很早吃早/午餐,
小朋友下午會不會很肚餓?
茶點是學校供應還是自己帶?

原帖由 靚太太 於 09-9-30 23:36 發表
我諗唔係深水步區反而多d啦!好多公務員子女讀架!
因為大部份來自唔同地區遠至屯門元朗,香港島等等...我就住九東,你可以上佢網頁睇校車路線,差唔多全港都有校車線返學!
我小朋友返下午班正常出門12:35時時間ok!下午開學1 ...

作者: LMCK    時間: 09-10-1 14:08

我打電話問過, 職員話而家處理緊8月收到的申請表, 9月份收到的表未開始搞, 我係9月中親身交表上去的.
作者: 靚太太    時間: 09-10-2 14:50

作者: porporwong    時間: 09-10-2 19:41

my son will attend the interview on14/10. His auntie will be taking him to the interview as both my husband and I cannot leave work on that day. Not sure whether this is going to work...Anyway,
is there anyone know what were asked in the interviews last year?
作者: goofy_bb    時間: 09-10-5 11:59

i checked and marked the date i mailed out to TT (4 AUG) in CTL General Post Office
i called my daughter will interview on 14 but still waiting the letter ...... not yet tdy, too bad
i called to TT just now and they ask me see see till mid of this week
作者: lovelinda    時間: 09-10-5 14:40

原帖由 靚太太 於 09-9-29 17:47 發表
國際又好本地班都好!

重點係第一上小學一定有PACKUP可以選出面學校或者原校都得,入讀原校機會好高架,高過好多其他私立小學!

第二學校出名英文普通話好,因為好著重這兩種語言投入好多資源,本人認為只係地點唔係九龍 ...

請問你小朋友是國際班or本地班架?
作者: lovelinda    時間: 09-10-5 14:45

我其實都心大心細......想報國際班/本地班
心裏想報國際班,但因想小朋友返上午, 所以又想報本地班.......
does anyone know which  class is better? how do you both choose?
大家有何意見呀?thx!
作者: lovelinda    時間: 09-10-5 14:47

呀.....其實我是08bb, 下年才報的,
所以現在做資料搜集......
作者: 靚太太    時間: 09-10-5 19:26

作者: iy_99    時間: 09-10-5 20:24

靚太太,

實在好多謝你比咁多實用的資料比我, 本來我對這間學校所知不多, 依家聽你講真係好想BB係度讀.

謝謝

原帖由 靚太太 於 09-10-5 19:26 發表
簡單d講各有各好!
平時如果講開英文的小朋友當然選國際斑好啦!
如果講開廣東話當然選本地班好啦,因為老師講書小朋友都明白多d!
同埋國際班會用英文同普通話面試家長同小朋友,如果各得小朋友應付得來可先考國際班先唔得 ...

作者: lovelinda    時間: 09-10-5 20:49

原帖由 靚太太 於 09-10-5 19:26 發表
簡單d講各有各好!
平時如果講開英文的小朋友當然選國際斑好啦!
如果講開廣東話當然選本地班好啦,因為老師講書小朋友都明白多d!
同埋國際班會用英文同普通話面試家長同小朋友,如果各得小朋友應付得來可先考國際班先唔得 ...

thx for comment.
i think i can find my direction.
作者: 靚太太    時間: 09-10-5 22:02

作者: 斯藝    時間: 09-10-5 22:31

我今日終於收到面試通知, 於13/10/09 面試, 希望一切順順利利
作者: 斯藝    時間: 09-10-5 22:37

原帖由 靚太太 於 09-10-5 10:02 PM 發表
唔好客氣,舉手之勞,我只係將我知的內容同大家講!
因為舊年我選學校時,都係多得好多崇真媽咪比意見我,我先至選左這間學校!
希望今日都幫到其他想讀這間學校的媽咪!:loveliness:

...

靚太太, 你的bb讀緊幾年班呀? 有冇唸過俾佢直升上去? 我同c6喺選學校方面存在好大分期, 佢唔like我俾囡囡讀崇真, 又話私校冇監管, 總之令到我好苦惱...
作者: vmantse    時間: 09-10-6 11:57

作者: goofy_bb    時間: 09-10-6 12:30

尋晚終於收到信啦 !!
1730 阿囡什睡時間,唔知會唔會影響
作者: 靚太太    時間: 09-10-6 13:46

作者: 靚太太    時間: 09-10-6 14:04

作者: 斯藝    時間: 09-10-6 14:45

原帖由 靚太太 於 09-10-6 01:46 PM 發表
我小朋友讀緊K1,我個人來講將來會比佢出去考私立名校,如果考唔到就會讀番崇小,其實依家大部份出各的學校大部份都係私校,我讀崇幼係希望有個保險同埋這間學校好注重英文同普通話,將來去考小學起碼個底唔會太差!

你到 ...

唔該晒你呀靚太太, 我尋晚先同c6嘈過, 佢都答應如果學校收的話就讀崇幼, 另外想問下,沒有基督教背景是否會被拒絕?我女很少跟陌生人溝通,我怕她都時候太靜,甚麼都不講
作者: 靚太太    時間: 09-10-6 15:29

作者: vmantse    時間: 09-10-6 15:39     標題: 回覆 86# 靚太太 的文章

作者: 斯藝    時間: 09-10-6 16:09

原帖由 靚太太 於 09-10-6 03:29 PM 發表
基督教背景應該無關係,面試無特別提及!我覺得主力都係睇小朋友能力,同埋問小小家長點照顧小朋友同培養之類!

我諗你最好依家比佢玩多d playgroup之類,因為到時如果佢唔肯自己坐專注聽老師講故事咁就麻煩d!老師佢會一路 ...

下星期就要面試,都很難再參加playgroup,其實她之前都有去過,表面看她很喜歡同小朋友玩,不過不太主動。
另外hello,,bye bye, thank you之類說話她會講,就怕在陌生人面前不配合了,
作者: 靚太太    時間: 09-10-6 16:39

作者: Tofyma    時間: 09-10-6 23:43

是否只是國際班先?我已很早交了表,但昨天打去問時竟找不到我BB的INFO,只叫我10月中再打,真激死。

仲有是否因我是寄去不是親身? 我都擔心越遅越難成功,所以先早交FORM。
作者: 小思    時間: 09-10-7 09:44

靚太太,

如果爸爸係崇小畢業生, 對囝囝考崇幼有沒有幫助呢?
作者: Denisech    時間: 09-10-7 10:32

靚太太:
請問崇幼一般收幾多個學生咖? 主流班共有幾多班, 而一班有幾多人呢?
作者: ppsbear    時間: 09-10-7 10:44

Hi 靚太太,你個小朋友現在係祟真讀緊, 請問你有冇考慮直升祟小? 不過我search 過祟小學費都唔平好似要$3600/mth, 所以我現在都心大心細考唔考祟幼好?
作者: 斯藝    時間: 09-10-7 14:59

原帖由 靚太太 於 09-10-6 04:39 PM 發表
vmantse:唔好客氣,舉手之勞!

斯藝:

所以更加要加把勁,例如:落街去公園同小朋友玩,或者落樓下同看更打招呼等等,做得多就會無咁怕陌生人會好好多架!
同埋如果肯做就有粒糖獎勵下佢或者同佢去公園玩!

...

你都講得好啱. 咁我呢幾日多d带佢出街玩. 比佢見多d人. 希望到時有好表現啦.
作者: 方麗娟    時間: 09-10-7 18:17

原帖由 Tofyma 於 09-10-6 23:43 發表
是否只是國際班先?我已很早交了表,但昨天打去問時竟找不到我BB的INFO,只叫我10月中再打,真激死。

仲有是否因我是寄去不是親身? 我都擔心越遅越難成功,所以先早交FORM。 ...

我在8月底寄form去, 報國際班.
昨日打去問, staff好nice問我小朋友咩名(中文全名), 佢即時check話未入資料, 可以下星期再打去問下.
8月底/9月初交表的, 將會於10月尾interview.
作者: Dorisdoris    時間: 09-10-7 21:04

[quote]原帖由 方麗娟 於 09-10-7 18:17 發表

請問今年開放日是否10月10日呀???
作者: lovelinda    時間: 09-10-7 21:07

原帖由 Dorisdoris 於 09-10-7 21:04 發表
[quote]原帖由 方麗娟 於 09-10-7 18:17 發表

請問今年開放日是否10月10日呀???

yes
10月10日
10a.m. - 4p.m.
作者: Dorisdoris    時間: 09-10-7 21:12

原帖由 lovelinda 於 09-10-7 21:07 發表

yes
10月10日
10a.m. - 4p.m.

Thanks....thanks.
但我上學校web-site睇唔到???

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5