教育王國

標題: 啟思小學VS香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學? [打印本頁]

作者: zhanglam    時間: 09-8-26 10:19     標題: 啟思小學VS香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學?

小兒已獲啟思小學浸大附屬王錦輝中小學收取,希望各位給予建議
從教學品質/校風/學生開心情況分析,有心得的家長請告知。
作者: Geni    時間: 09-8-26 10:50

你小朋友今年9月番學? 你仲未揀定??
作者: zhanglam    時間: 09-8-26 15:14

心大心細,唔知點選?
作者: Geni    時間: 09-8-27 11:59

兩間學校我都冇報, 冇意見俾到你. 但對你到今時今日仲hold住兩個學位就好有意見.... 你有冇諗過有媽咪好鍾意呢兩間學校但到依家仲等緊學校打俾佢話俾個學位佢呢......
作者: 啓思小學    時間: 09-8-27 18:06

[           agree ,,,,,,
作者: zhanglam    時間: 09-8-27 18:14

我剛收到收取電話就上來問,請有經驗的家長幫手。
作者: 941媽咪    時間: 09-8-27 19:32

好多人等位,你依家重未決定!留啲機會比其他人喇!
作者: Geni    時間: 09-8-27 22:42

原帖由 zhanglam 於 09-8-27 18:14 發表
我剛收到收取電話就上來問,請有經驗的家長幫手。

如果係咁, 你就應該更加明白等o野日子有幾辛苦..... 我明白你會覺得呢個決定可能影響你小朋友一生, 但對其他人o黎講又何嘗唔係.... 下個星期二開學o勒, 你諗埋今晚, 聽日好confirm 學校o勒!

如果俾我, 除非我勁鍾意o岩o岩打俾我o個間學校, 如果唔係我諗我會揀之前o個間, 因為小朋友都有哂心情準備番之前o個間, 就無謂轉o勒!
作者: zhanglam    時間: 09-8-27 23:42

多謝大家幫手,我咗啦,謝謝!
作者: 中英數常    時間: 09-8-27 23:57

依家做父母真不容易呀

希望你好快就可以解決問題啦
作者: emily_hsm2000    時間: 09-10-20 23:13

家長, 請問最後你選左邊一間?

原帖由 zhanglam 於 09-8-26 10:19 發表
小兒已獲啟思小學和浸大附屬王錦輝中小學收取,希望各位給予建議
從教學品質/校風/學生開心情況分析,有心得的家長請告知。

作者: catcatmom    時間: 09-10-21 20:46

好多bk家長會放棄後果間, 原因可能佢係幾早開始考既其中一間直資小學, 學費又比其他直資貴. 而前果間就不太清楚, 但係私校學費更貴, 不過報了x思, 應該可以仍然有得抽心儀津小.   

te]原帖由 emily_hsm2000 於 09-10-20 23:13 發表
家長, 請問最後你選左邊一間?

[/quote]

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5