教育王國

標題: 仔女經<<Part 33>> 之.........戰戰兢兢步入新高中 [打印本頁]

作者: sorlo    時間: 09-6-11 17:17     標題: 仔女經<<Part 33>> 之.........戰戰兢兢步入新高中

兄弟姐妹, 過泥呢邊

作者: smum    時間: 09-6-11 17:19

原帖由 sorlo 於 09-6-11 17:17 發表
兄弟姐妹, 過泥呢邊

作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-11 17:19

兄弟姐妹, 過泥呢邊

係.....到
作者: maba    時間: 09-6-11 17:24

兄弟姐妹, 過泥呢邊

334 白老鼠來了~~~~~~~~~~~~~~
作者: sukkiu    時間: 09-6-11 18:23

原帖由 maba 於 09-6-11 17:24 發表

334 白老鼠來了~~~~~~~~~~~~~~

我個仔係第二屆白老鼠
作者: alicetong    時間: 09-6-11 19:58

我個仔有排先係老鼠 報到

原帖由 sukkiu 於 09-6-11 18:23 發表

我個仔係第二屆白老鼠

作者: alicetong    時間: 09-6-11 20:04

我識佢係老鼠..

格格終於搞清楚去左邊樹0拿

高中狀元 0既高中教育....遲d未好快入大學

原帖由 alicetong 於 09-6-11 19:58 發表
我個仔有排先係老鼠 報到

作者: Angel^v^    時間: 09-6-11 21:52

D學生越來越幸福  mouse
作者: 小虫虫    時間: 09-6-11 23:11

到...
作者: vivi_vivi    時間: 09-6-11 23:43

我都要報定名先

原帖由 小虫虫 於 09-6-11 23:11 發表
到...

作者: smum    時間: 09-6-12 08:26

good morning

今朝見到個靚女係度等我
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 08:45

死火,尋日蛇下王已經人面全非 好在有姊妹帶路 ...........
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 08:56

唔該 sorlo,我地係第一個進註高中教育版既叻叻媽咪
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 08:58

細 B 學校話終於搞掂左教育局為 334 選科提供既軟件,我地要係 Jun 29 交回選科表格,學校會於 July 10 公佈結果
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 09:13

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 08:58 發表
細 B 學校話終於搞掂左教育局為 334 選科提供既軟件,我地要係 Jun 29 交回選科表格,學校會於 July 10 公佈結果

大家早晨好

2b

June 29先交表即係等埋今次考試成績就知啦   神仔間學校已一早收揀科表, 不過7月10日前可以改一次 (因7月10日有成績表副本派), 最遲8月4日公報
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 09:17

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-12 09:13 發表

大家早晨好

2b

June 29先交表即係等埋今次考試成績就知啦   神仔間學校已一早收揀科表, 不過7月10日前可以改一次 (因7月10日有成績表副本派), 最遲8月4日公報 : ...

長老

原來學校一直延遲派表,係因為發現左教育局所提供既軟件有漏洞,所以要同其他用同一軟件既學校再研究,並且同步延遲派表,等我仲以為係因為我地既問題未能解決添,真係諗得自己太重要了
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 09:18

報告 :

晨仔間動物園繼續運作, 有需要的學生可以照返, 早返時間同延展服務都無變, 唯二不同係唔使上堂教書同埋早餐/午餐/茶點不跟原有餐單囉
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 09:25

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 09:17 發表

長老

原來學校一直延遲派表,係因為發現左教育局所提供既軟件有漏洞,所以要同其他用同一軟件既學校再研究,並且同步延遲派表,等我仲以為係因為我地既問題未能解決添,真係諗得自己太重要了 ...

2b

又唔好咁諗, 您亦都提到個重點令學校有另類考慮
作者: alicetong    時間: 09-6-12 09:43

猛車邊 新高中第一個早晨
各位姊妹早晨
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 10:08

原帖由 alicetong 於 09-6-12 09:43 發表
猛車邊 新高中第一個早晨
各位姊妹早晨

alice

您點止掹車邊, 簡直越哂級啦.......初中未到已到新高中, 快人一步, 理想達到
作者: Lmum    時間: 09-6-12 10:34

在徇眾要求下真係有個新房喎.....跟著bk一起成長!!
我都係掹車邊來報到

alice你發達,大細山考晒試!!我有位同事仔仔五年級呈分試,昨日才考了第一天.......跟著都唔知要等到邊日考埋佢.佢話成日心掛掛有件事!!但身體健康最要緊!!

中學生就無謂停課,如停課可能的病毒傳播得仲快.的學生仔個個出晒街威!!
作者: alicetong    時間: 09-6-12 11:01

長老,
大家鴻福
依d係未叫做未學行先學走...先駛未來錢呀

呀孫公話
中三系統性評估都有機會唔駛考喎
當然要睇事態發展情況啦..

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-12 10:08 發表

alice

您點止掹車邊, 簡直越哂級啦.......初中未到已到新高中, 快人一步, 理想達到

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 11:26

原帖由 alicetong 於 09-6-12 11:01 發表
長老,
大家鴻福

呀孫公話

...

格格

細 B 考唔考 TSA 都係平常心,點都唔會特別溫習 無您咁緊張
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 11:30

原帖由 alicetong 於 09-6-12 11:01 發表
長老,
大家鴻福

呀孫公話

...

alice

中三系統評估考唔考都不是我0地控制, just let him know he always ready for exam
作者: alicetong    時間: 09-6-12 11:47

太后,長老
好彩格格都無為過TSA而粗心0者.. 如果真係考
的話,會接住大考之後幾日..可能老師想佢地應該仍然
KEEP住戰鬥狀態掛
不過學期初書單老師叫我地買左0既..TSA中,英,數
又駛左畢..得物某所用咁解0者

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 11:26 發表

格格

細 B 考唔考 TSA 都係平常心,點都唔會特別溫習 無您咁緊張

作者: alicetong    時間: 09-6-12 11:50

Lmum
我地今次約定都某咁準... 考完剛好停課
好彩連小五呈分都考埋...直情收拾心情
提早放暑假心態..如果好似您朋友仔咁...正面d諗
多左2個星期溫習未仲發達.. 希望佢考到好
成績啦

兩個大小L,幾時考完晒試呀....

原帖由 Lmum 於 09-6-12 10:34 發表
在徇眾要求下真係有個新房喎.....跟著bk一起成長!!
我都係掹車邊來報到

alice你發達,大細山考晒試!!我有位同事仔仔五年級呈分試,昨日才考了第一天.......跟著都唔知要等到邊日考埋 ...

作者: alicetong    時間: 09-6-12 11:52

今朝動物園主管宣佈..
如果突然收到停課通知,未考完科目將會取消唔考...
以平時分代替喎....
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 12:02

原帖由 alicetong 於 09-6-12 11:47 發表
太后,長老
好彩格格都無為過TSA而粗心0者.. 如果真係考
的話,會接住大考之後幾日..可能老師想佢地應該仍然
KEEP住戰鬥狀態掛
又駛左畢..得物某所用 ...

格格

TSA 幾時考唔係老師決定,係考試局安排一日全港學生一齊考架
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 12:04

原帖由 alicetong 於 09-6-12 11:52 發表
今朝動物園主管宣佈..
如果突然收到停課通知,未考完科目將會取消唔考...
以平時分代替喎....

格格

所以我唔係好介意要唔要考期終試架 ....
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 13:31

仲有半日 。。。。
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 13:34

原帖由 alicetong 於 09-6-12 11:47 發表
太后,長老
又駛左畢..得物某所用 ...

格格

點會得物無所用呀, 知識係長久有用, 咪當多本練習俾小朋友做囉, 仲要唔使您勞氣要佢做
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-12 13:40

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 12:04 發表

格格

所以我唔係好介意要唔要考期終試架 ....

2b

我當然想神仔今次可以考得哂所有科目, 因為見到佢都比上次努力佐, 希望可以追番前少少啦, 不過人算不如天算, 平常心囉
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 14:22

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-12 13:40 發表

2b

我當然想神仔今次可以考得哂所有科目, 因為見到佢都比上次努力佐, 希望可以追番前少少啦, 不過人算不如天算, 平常心囉

長老

盡人事,聽天命
作者: 正46    時間: 09-6-12 19:17

升0左格唔知定添.....
"生定死"我無資格發言做其塘邊鶴.

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 21:22

原帖由 正46 於 09-6-12 19:17 發表
升0左格唔知定添.....
"生定死"我無資格發言做其塘邊鶴.

幫我地打氣囉
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-12 21:24

統計一下呢間舖今年行先做白老鼠既有:

布甸仔媽媽 :神仔
maba : 馬女
sorlo : sormui
smum : 大仔
rclamlam : 大女
2B : 細 B

作者: Lmum    時間: 09-6-13 08:05

大L 第2代334白老鼠(升到班的話 )
細L 第3代334白老鼠
大山就係第4代334白老鼠

而晨仔,細山及rclamlam細女的年代就唔知係咩白老鼠!!!

祝大家順利渡過!!!

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 21:24 發表

作者: Lmum    時間: 09-6-13 08:24

我都想大L考埋,在考試前一日才"開始"唔發夢......但好過無 只有GEOG一科話唔夠時間.其餘"OK"喎......下星期只有HISTORY一科,其餘都係唔洗"讀"的科目

而細L話中英數都出奇地深,個個同學都叫晒救命!!! 而細L學校則調轉,下星期才考那些要"讀"的科目 所以這個周末扮晒勤力,整張書枱都"鋪滿"書同筆記,仲要睇埋大L的書才夠全面

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-12 13:40 發表

2b

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 08:50

原帖由 Lmum 於 09-6-13 08:05 發表
大L 第2代334白老鼠(升到班的話 )
細L 第3代334白老鼠
大山就係第4代334白老鼠

而晨仔,細山及rclamlam細女的年代就唔知係咩白老鼠!!!

祝大家順利渡過!!!

...

Lmum

咁早晨 ?

咁多年後,肯定唔係鼠輩,等我地研究下先下定論

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 08:52

原帖由 Lmum 於 09-6-13 08:24 發表
我都想大L考埋,在考試前一日才"開始"唔發夢......但好過無 只有GEOG一科話唔夠時間.其餘"OK"喎......下星期只有HISTORY一科,其餘都係唔洗"讀"的科目

而細L話中英數都出奇地深,個個同學都叫晒救命!!!  ...

Lmum

世上本無事,庸人自擾之 。。。。

我覺得每位小朋友都有自己既定的一條路,係咪我地作為父母既諗得太多呢 。。。。

細 B 下星期先考試,我都係不停咁提佢溫書,其它既就乜都做唔到囉
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-13 09:20

早晨好

2b & Lmum,

嘜晨咁早就巡鋪嘖
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-13 09:26

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 08:52 發表

Lmum

世上本無事,庸人自擾之 。。。。

我覺得每位小朋友都有自己既定的一條路,係咪我地作為父母既諗得太多呢 。。。。

細 B 下星期先考試,我都係不停咁提佢溫書,其它既就乜都做唔 ...

2b

'凡'人嘛, 緊係有其特性'煩'架啦

今次幼小, 初高小停課已經令好多父母頭痕, 話怕小朋友悶, 又話要對佢地咁長時間會發癲, 咁人生流流長點過呢
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-13 09:40

噚晚聽某電台phone-in 節目, 某家長打去投訴話自己個女係因為同某確診人類豬流感病的女生同一班補習, 所以要求去食特敏福, 佢話醫生無問佢女有無藥物敏感, 只話政府規定無病徵都要食架, 點知噚朝就出紅疹, 佢照俾個女返學, 當然學校見到唔俾回校, 要佢走啦, 那家長好勞氣打去衛生署問個女有咁情況, 點算....??? 佢話兩個醫生都答唔到佢, 仲話下晝四點幾問完到黃昏七點都未覆, 其間自己叫個女不斷飲水 (8-9公升喎), 希望沖淡藥性

當然我明白衛生署係呢件事中明顯疏忽同埋不負責任, 但係做家長點解唔即時處理子女健康問題, 藥物敏感可大可少, 醫生唔問自己都會講卦, 個女出紅疹如衛生署不能即時回覆, 係咪即去急症室或去私家診所了解一下, 係緊急時唔係要去分析錯與對, 而係去先解決問題呢
作者: 正46    時間: 09-6-13 11:42

遲來的高中教育....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 21:22 發表

幫我地打氣囉

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 15:02

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-13 09:26 發表

2b

'凡'人嘛, 緊係有其特性'煩'架啦

今次幼小, 初高小停課已經令好多父母頭痕, 話怕小朋友悶, 又話要對佢地咁長時間會發癲, 咁人生流流長點過呢 ...

長老

對住自己既小朋友會發癲 ?咁學校既老師每天都對住各班至少廿多位小朋友 。。。。講真,呢 D 錢我無本事賺
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 15:04

原帖由 正46 於 09-6-13 11:42 發表
遲來的高中教育....

基於冇得選擇既情況下,我地一家會小心面對
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 15:06

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-13 09:40 發表
噚晚聽某電台phone-in 節目, 某家長打去投訴話自己個女係因為同某確診人類豬流感病的女生同一班補習, 所以要求去食特敏福, 佢話醫生無問佢女有無藥物敏感, 只話政府規定無病徵都要食架, 點知噚朝就出紅疹, 佢照俾個 ...

長老

您有無發覺今世代好多人都好習慣於將責任推卸 ? 我只有擔心下一代將會係一個乜野既社會
作者: 正46    時間: 09-6-13 17:55

太后,

我地公司都成地依d咁0既人!
問親就只識答: 唔知, 唔識, 唔係我做....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 15:06 發表

長老

您有無發覺今世代好多人都好習慣於將責任推卸 ? 我只有擔心下一代將會係一個乜野既社會

作者: 正46    時間: 09-6-13 17:58

恭喜!恭喜!
0岩0岩配成三對, 希望可以親上加親!

原帖由 2bzmummy 於 09-6-12 21:24 發表

作者: 正46    時間: 09-6-13 18:01

太后,

我個仔係"母乳教學"0既第一批白老鼠,
依0架到你地啦....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 15:04 發表

基於冇得選擇既情況下,我地一家會小心面對

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 18:45

原帖由 正46 於 09-6-13 17:58 發表
恭喜!恭喜!
0岩0岩配成三對, 希望可以親上加親!

唔講您唔知,vivi 阿大水已經 mark 左 sormui 做新抱仔
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 18:45

原帖由 正46 於 09-6-13 17:55 發表
太后,

可以講,係 HK 每一個角落都有
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 18:50

原帖由 正46 於 09-6-13 18:01 發表
太后,

我個仔係"母乳教學"0既第一批白老鼠,
依0架到你地啦....

應該係我大仔喎,不過佢好彩入到英中,呢個亦都係我對兩位公子既唯一要求,慶幸毋須受到母語教學蹂躪

對於 334,我平常心,總之希望細 b 全力以赴,將來見一步行一步,路一定有既
作者: 正46    時間: 09-6-13 20:02

太后,

咁咪好0羅, 正一肥"水"不流別人田呀!

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 18:45 發表

唔講您唔知,vivi 阿大水已經 mark 左 sormui 做新抱仔

作者: 正46    時間: 09-6-13 20:50

太后,

你咁把炮, 又有米, 黑白兩道又有人照,
你當然見路跑步啦!

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 18:50 發表

應該係我大仔喎,不過佢好彩入到英中,呢個亦都係我對兩位公子既唯一要求,慶幸毋須受到母語教學蹂躪

對於 334,我平常心,總之希望細 b 全力以赴,將來見一步行一步,路一定有既 ...

作者: 正46    時間: 09-6-13 20:54

太后,

公司又開始清洗啦, 單IT部我識0既都4件啦,
仲有一個分行經理, 星期二通知, 星期四就Last Day 啦
,
我都做晒心理準備啦, 公司0野都執得七七八八,
佢一出聲就隨時起身走頭!

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 18:45 發表

可以講,係 HK 每一個角落都有

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 21:16

原帖由 正46 於 09-6-13 20:50 發表
太后,

你咁把炮, 又有米, 黑白兩道又有人照,
你當然見路跑步啦!

乜咁睇得起我呀 。。。。。 我只係覺得路係人行出黎既
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 21:18

原帖由 正46 於 09-6-13 20:54 發表
太后,

仲有一個分行經理, 星期二通知, 星期四就Last Day 啦
,
佢一 ...

今時今日,周圍都有呢 d 消息,唯有只求多福啦 岩岩 hb 食飯先講,有一間佢識得既上市公司,連埋廠房,有 4 萬幾員工,已經裁減左 8 千幾人 mouth:" /> mouth:" />
作者: 正46    時間: 09-6-13 21:35

2b,

真係唔識睇依個市, 你話衰退咩, 市面人山人海, 股市日日升, 你話復甦咩, 負面消息又日日新鮮....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 21:18 發表

今時今日,周圍都有呢 d 消息,唯有只求多福啦 岩岩 hb 食飯先講,有一間佢識得既上市公司,連埋廠房,有 4 萬幾員工,已經裁減左 8 千幾人 mouth:" />mouth:" /> mouth:" />mouth:" /> ...

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-13 21:54

原帖由 正46 於 09-6-13 21:35 發表
2b,

真係唔識睇依個市, 你話衰退咩, 市面人山人海, 股市日日升, 你話復甦咩, 負面消息又日日新鮮....

我就師奶仔一個,平時又無玩什麼投資,所以點解樓股齊升,真係一 d 都唔明,不過我知道份公積金就蝕少左好多囉

今晚 hb 都有講,識得既某大公司,營業額少左 40%
作者: vivi_vivi    時間: 09-6-13 23:04

46,

而家咁o既時勢, 有邊個唔係做晒心理準備丫

原帖由 正46 於 09-6-13 20:54 發表
太后,

,
佢一 ...

作者: vivi_vivi    時間: 09-6-13 23:06

46,

嘜您唔覺而家好多公司都有呢d 人o既咩

原帖由 正46 於 09-6-13 17:55 發表
太后,

作者: vivi_vivi    時間: 09-6-13 23:10

2b,

您HB 識咁多大公司, 如果收到裁員秘密行動o既消息, 記住通知我哋呢班姐妹喎

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 21:54 發表

我就師奶仔一個,平時又無玩什麼投資,所以點解樓股齊升,真係一 d 都唔明,不過我知道份公積金就蝕少左好多囉

今晚 hb 都有講,識得既某大公司,營業額少左 40% ...

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 09:59

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-13 23:10 發表
2b,

您HB 識咁多大公司, 如果收到裁員秘密行動o既消息, 記住通知我哋呢班姐妹喎

vivi

好似無人同 HB 識既公司有關係喎
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-14 10:25

大家早晨好
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-14 10:29

原帖由 正46 於 09-6-13 21:35 發表
2b,

咪好似近日香港天氣一樣, 明明天文台掛佐雷暴警告, 預測狂風暴雨, 但個天空居然陽光普照, 藍天白雲
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-14 10:30

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-13 23:06 發表
46,

嘜您唔覺而家好多公司都有呢d 人o既咩

vivi

唔止有, 仲佔的比例非常多
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 10:55

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-14 10:29 發表

咪好似近日香港天氣一樣, 明明天文台掛佐雷暴警告, 預測狂風暴雨, 但個天空居然陽光普照, 藍天白雲

長老早晨

今日天文台又發出左雷暴警告

HB 落左 order 11 點出門口,要去幫我部 PC 買卡巴斯基防毒軟件,今日 last day,跟住去買 食送 ,不過佢未諗到煲乜野湯 。。。

細 B 岩岩報告已經溫完 IS,按照呢個進度同佢講既得 3 科需要溫習,佢都應該會好悠閒
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-14 12:00

原帖由 2bzmummy 於 09-6-14 10:55 發表

長老早晨

今日天文台又發出左雷暴警告

HB 落左 order 11 點出門口,要去幫我部 PC 買卡巴斯基防毒軟件,今日 last day,跟住去買 食送 ,不過佢未諗到煲乜野湯 。。。   ...

2b

我回覆您時您已經出佐門添   咁的天氣當然最好煲冬瓜啦.....可以消暑的冬瓜藥材湯(生熟意米, 蓮葉等等), 花巧ge咪煲冬瓜粒湯, 加一把夜香花.....美味
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 15:52

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-14 12:00 發表

2b

我回覆您時您已經出佐門添   咁的天氣當然最好煲冬瓜啦.....可以消暑的冬瓜藥材湯(生熟意米, 蓮葉等等), 花巧ge咪煲冬瓜粒湯, 加一把夜香花.....美味 ...

長老

我地今日係煲木瓜生熟薏米(有少少一樣)玉竹淮山,原本應該落瘦肉不過 HB 改左用豬舌頭 。。。
menu 話會:利水去濕去暑,滋潤中氣,健脾動便,皮膚光滑,治濕疹,益皮膚

不過係街市又確實見到D冬瓜好大好老身喎
作者: bettylam    時間: 09-6-14 19:37

HIHI!ALL:

偉哥來電,想聽好消息定壞消息先,我都未講,佢已經..

好消息係釣到好多魚呀!

壞消息係連枝貴貴魚竿都趺埋落海...

我都真係比佢攪到笑住咁應佢,你上次釣就趺手機,今次釣就趺魚竿,下次乜都吾洗帶,淨係個人去游水啦!

嘩!將的魚倒晒落個大鑊蓋樹[email=]http://farm4.static.flickr.com/3357/3624349561_3b0498fbe7.jpg[/email]

betty

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 21:18

原帖由 bettylam 於 09-6-14 19:37 發表
HIHI!ALL:

好消息係釣到好多魚呀!

我都真係比佢攪到笑住咁應佢,你上次釣就趺手機,今次釣就趺魚竿,下次乜都吾洗帶,淨係個人 ...

Dear Betty

驚您唔識路添

睇黎一餐食唔晒喎,點算好?係呢一刻,我想住係您隔離屋
作者: 正46    時間: 09-6-14 21:44

太后,

使乜你 HB 講呀, 我地銀行咪P晒地啦, 又唔敢大規模摺分行炒人喎....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-13 21:54 發表

今晚 hb 都有講,識得既某大公司,營業額少左 40% mouth:" /> mouth:" /> ...

作者: 正46    時間: 09-6-14 21:45

VV,

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-13 23:04 發表
46,

而家咁o既時勢, 有邊個唔係做晒心理準備丫

作者: 正46    時間: 09-6-14 21:48

bb,

偉哥真係勁!

原帖由 bettylam 於 09-6-14 19:37 發表
HIHI!ALL:

好消息係釣到好多魚呀!

我都真係比佢攪到笑住咁應佢,你上次釣就趺手機,今次釣就趺魚竿,下次乜都吾洗帶,淨係個人 ...

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 22:47

原帖由 正46 於 09-6-14 21:45 發表
VV,

您又知唔知,呢間舖 vivi 係少數份工最穩陣既呢 ?
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 22:48

原帖由 正46 於 09-6-14 21:48 發表
bb,

偉哥真係勁!

呢句說話,出便好多人都識得講
作者: bettylam    時間: 09-6-14 22:55

DEAR 2B:

你好勁啊!我地真係分左的比隔離..

偉哥一返黎,我地即刻比左隔離同對面每家一大條啦!

另外幾條用鹽醃咸佢,分幾晚用焗爐焗,好鮮味...音咪音咪..

betty

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-14 23:17

原帖由 bettylam 於 09-6-14 22:55 發表
DEAR 2B:

你好勁啊!我地真係分左的比隔離..

偉哥一返黎,我地即刻比左隔離同對面每家一大條啦!

另外幾條用鹽醃咸佢,分幾晚用焗爐焗,好鮮味...音咪音咪..

betty ...

Dear Betty

亞爸話呢 D 叫鹹鮮,最正 !

阿仔聽日開始考試,準備成點呀 ? : : :
作者: bettylam    時間: 09-6-14 23:35

DEAR 2B:

你爸好醒啊!我地真係吾知呢種咁整黎食的魚,叫做咸鮮,只係知好好味...

呀仔臨渴開坑,你話死吾死,成日諗住付出小小,就會收獲多多...呢~剛岩睇完電視,而家係樹發狂咁做中文閱讀理解..

無佢咁好氣,宣佈冚旗的BETTY上
作者: smum    時間: 09-6-15 08:26

今朝係灣仔見到個靚女係樹等車返工, 剛拿出手電想打俾佢, 點知自己已經落車啦, 所以無打囉
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-15 08:51

原帖由 bettylam 於 09-6-14 23:35 發表
DEAR 2B:

你爸好醒啊!我地真係吾知呢種咁整黎食的魚,叫做咸鮮,只係知好好味...

呀仔臨渴開坑,你話死吾死,成日諗住付出小小,就會收獲多多...呢~剛岩睇完電視,而家係樹發狂咁做中文閱讀理解..

...

Dear Betty

咁您都好呀,我細 B 話咁多日考試得 3 科要溫習,所以經常都好悠閒,尋日下晝話已經 KO 左 IS,夜晚就上下網,睇下電視,十點幾已經俾我趕左去

惟有專心等結果的 2B
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-15 08:52

原帖由 smum 於 09-6-15 08:26 發表

今朝係灣仔見到個靚女係樹等車返工, 剛拿出手電想打俾佢, 點知自己已經落車啦, 所以無打囉

smum

您知道呢個靚女又懶又怕耷雨
作者: smum    時間: 09-6-15 09:03

2b

靚女唔係懶, 係怕整濕咗條靚靚裙仔姐
原帖由 2bzmummy 於 09-6-15 08:52 發表

smum

作者: vivi_vivi    時間: 09-6-15 09:05

大家早晨好
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-15 09:05

原帖由 smum 於 09-6-15 09:03 發表
2b

靚女唔係懶, 係怕整濕咗條靚靚裙仔姐

smum

非也,靚女最驚濕腳是也 !
作者: vivi_vivi    時間: 09-6-15 09:06

長老,

所以最緊要2b 多多關照呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-14 10:30 發表

vivi

唔止有, 仲佔的比例非常多

作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-15 09:07

原帖由 2bzmummy 於 09-6-15 08:52 發表

smum

大家早晨好

學hb話齋, 人係有'扇'水功能架嘛
作者: 正46    時間: 09-6-15 09:09

早晨!

太后, 乜女人唔係最驚"濕"身咩?

原帖由 2bzmummy 於 09-6-15 09:05 發表

smum

作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-15 09:09

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-15 09:06 發表
長老,

vivi

您份新工咁穩陣, 2b的關照只是錦上添花jel
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-15 09:10

原帖由 2bzmummy 於 09-6-15 09:05 發表

smum

2b

我反而覺得好多人怕'濕'頭喎
作者: vivi_vivi    時間: 09-6-15 09:18

長老,

此言非也

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-15 09:09 發表

vivi

您份新工咁穩陣, 2b的關照只是錦上添花jel

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-15 09:46

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-15 09:06 發表
長老,

vivi

又關我樹 ?
作者: 布甸仔媽媽    時間: 09-6-15 09:52

原帖由 2bzmummy 於 09-6-15 09:46 發表

vivi

又關我樹 ?

2b

您個樹林覆蓋層面大呀
作者: alicetong    時間: 09-6-15 09:53

大家早晨
格格今日好醒目著左水鞋,但後悔無囉到可以
遮到一家四口把大傘 今朝返工好大雨呀..
平時遮太陽防UV那把..
遮得前又唔遮得後
作者: alicetong    時間: 09-6-15 09:55

vivi.太后,長老

講開工作
格格那份應該係最危危乎的...  

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-15 09:18 發表
長老,

此言非也

作者: vivi_vivi    時間: 09-6-15 09:57

長老,

2b & 佢hb 人際網絡又強又大

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-15 09:52 發表

2b

您個樹林覆蓋層面大呀

作者: 2bzmummy    時間: 09-6-15 10:08

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-15 09:52 發表

2b

您個樹林覆蓋層面大呀

長老

我都想有份 vivi 的工啊 ...........
作者: 2bzmummy    時間: 09-6-15 10:10

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-15 09:57 發表
長老,

2b & 佢hb 人際網絡又強又大

vivi

如果我有您形容得咁好就不用咁頭痕了
作者: alicetong    時間: 09-6-15 10:18

停課0既小朋友
記得睇 "係未小兒科" 呀
10點零5分做0拿

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5