教育王國

標題: 太子至旺角邊到方便, sat中午可以坐一小時同小朋友做功課? [打印本頁]

作者: HappyEE    時間: 09-2-9 00:04     標題: 太子至旺角邊到方便, sat中午可以坐一小時同小朋友做功課?

係太子至旺角邊到方便, sat中午可以坐一小時同小朋友做功課?
作者: VeryHappyMum    時間: 09-2-9 00:28

朗豪坊上面有冇 foodcourt ?
作者: VeryHappyMum    時間: 09-2-9 00:32

花園街市政大厦內的公共圖書館又鍾意嗎?
作者: yinyin    時間: 09-2-9 13:05

太子明愛圖書館.
原帖由 HappyEE 於 09-2-9 00:04 發表
係太子至旺角邊到方便, sat中午可以坐一小時同小朋友做功課?

作者: littlecat    時間: 09-2-9 15:55

新世紀廣場Food Court
作者: LULU330    時間: 09-2-9 17:25

我會推介妳們去花園街市政圖書館,小朋友在這裡會寧靜D, 新X紀5/FL Food court 會好多人回顧你張台,好像唔係好方便(因為他們等位).
作者: anitawong21    時間: 09-2-11 03:06

原帖由 LULU330 於 09-2-9 17:25 發表
我會推介妳們去花園街市政圖書館,小朋友在這裡會寧靜D, 新X紀5/FL Food court 會好多人回顧你張台,好像唔係好方便(因為他們等位).

中午是否lunch time,如果找間靜d的餐廳食飯兼做功課可不可以,靜的意思是冇乜人等位個d。以前我因為小女放學後,下午3、4點又有course要上,屋企又在偏遠地方,所以不時帶小女上茶樓飲茶兼午睡(拉兩櫈就訓) ,其中一間經常去的是新x紀樓上的一間皇x酒家,因為冇搭檯又2找到位,不過就比較嘈。星期六就唔知多唔多人

圖書館都好,不過sat人都多,唔知有冇檯,就算有檯,檯面空間都很有限,如果有其他人搭檯,就可能好逼,

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5