教育王國

標題: 請幫忙, 有冇求情信的Sample? [打印本頁]

作者: cwl004    時間: 08-11-28 15:30     標題: 請幫忙, 有冇求情信的Sample?

幾間私小都唔收, 心灰!
作者: BOBO1229    時間: 08-11-28 15:39

Do you have try 聖三一堂小學?

原帖由 cwl004 於 08-11-28 15:30 發表

作者: chrischeung    時間: 08-11-28 16:10

試下培道..吾使灰心喎,其實面試都几講運氣,再TRY.
原帖由 cwl004 於 08-11-28 15:30 發表

作者: cwl004    時間: 08-11-28 16:32

我沒有考聖三一堂小學及培道,
因住荃灣, 想找近d.

只考培僑, SFA, 九龍塘小學, 失敗!

大抽獎後, 可以去那叩門, 深水涉, 西九龍.
作者: loy211    時間: 08-11-28 16:37

寫求位信,表明自己喜歡學校,亦說說如何在教育子女方面配合學校的理念,一於動之以情,大抽獎後私小紛紛執位,現在寄信,6月很有機會有位.
不要灰心,繼續努力.
作者: BOBO1229    時間: 08-11-28 16:40

ME TOO, I live tsuen wan, but my son accept from 聖三一堂小學, will take school bus!

原帖由 cwl004 於 08-11-28 16:32 發表
我沒有考聖三一堂小學及培道,
因住荃灣, 想找近d.

只考培僑, SFA, 九龍塘小學, 失敗!

大抽獎後, 可以去那叩門, 深水涉, 西九龍.

作者: loy211    時間: 08-11-28 16:41

我曾經都想要sample,但後來覺得太行貨,間間學校的理念不同,你的情況,小朋友的資質也不一樣,我建議自己寫,不要介意內容是否完整,文筆如何,最重要有誠意.
結果我花了兩小時去寫那封信.(上個月寄出了)
當然書信格式,行文用字可以上網參考.
作者: FITTI    時間: 08-11-28 16:42

時吓培道先啦,如果培道收..都頂住先啦!
唔好唔開心....
作者: Yonniewong    時間: 08-11-28 18:03

仲有叫校長幫你Tailor made 一張.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5