教育王國

標題: 民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果 [打印本頁]

作者: mmmng    時間: 08-11-24 15:26     標題: 民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果

民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果
作者: stephanielum    時間: 08-11-24 16:15

你打電話去學校問呀!  上次封信又寫28號前通知既, 現在要28號先寄出, 咪要等到星期一先知結果????  心急死人啦!    

點都好, 多謝你通知喎!

原帖由 mmmng 於 08-11-24 15:26 發表

作者: 莊生bb    時間: 08-11-24 17:14     標題: 回覆 # 的文章

吓, 仲要等到星期一, 真係煩.
作者: chan328    時間: 08-11-25 10:55

28th寄會唔會28号已收到呢?  

原帖由 mmmng 於 08-11-24 15:26 發表

作者: ben309    時間: 08-11-25 10:57

可以打去問家咩?
作者: fc1668    時間: 08-11-25 13:09

心急~~~~~~~~
作者: honeyki    時間: 08-11-26 16:43     標題: 回覆 # 的文章

如果結果是取錄為正取生, 知唔知信封是一張紙定係有數頁呢? 即係話, 如果收到有厚度既信封, 即係掂咗啦..........
唔好意思, 實在太心急...........諗多咗

作者: connieandsimon    時間: 08-11-26 22:38

有家長今日打左去問啦,學校話睇日會寄出取錄信,我地28號就收到啦!!!!!
作者: fc1668    時間: 08-11-26 23:10

快啲收到就好喇....得唔得都得個知字死左條心
作者: bobomui    時間: 08-11-27 00:22

yes.

原帖由 fc1668 於 08-11-26 23:10 發表
快啲收到就好喇....得唔得都得個知字死左條心

作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 09:38

岩岩見到人話收到信啦........好緊張.........不過明明問過係今日先寄出架, 咁快收到既??

作者: fc1668    時間: 08-11-27 12:40

邊樹有人話呀??
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 12:49

民生既topic 入面囉

原帖由 fc1668 於 08-11-27 12:40 發表
邊樹有人話呀??

作者: windytiu    時間: 08-11-27 13:13

剛開信箱,收到民生封信啦,晤收啊
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 13:14

我都好驚............請問唔收係咪只係得一張紙架咋?? 你覺得你小朋友果日表現如何呀?

原帖由 windytiu 於 08-11-27 13:13 發表
剛開信箱,收到民生封信啦,晤收啊

作者: kandy    時間: 08-11-27 13:17

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 13:14 發表
我都好驚............請問唔收係咪只係得一張紙架咋?? 你覺得你小朋友果日表現如何呀?

mail box - empty
still waiting
I applied both K1 & K2
作者: windytiu    時間: 08-11-27 13:19

系啊,得半張紙啊,話左包因學位有限,未能取錄....阿仔果日表現ok,晤可以話好好,但問題全部有答,除左問顏色果時阿仔晤答話要車車,其它都全對,本來好期待入去,但依家晤收雖然好晤開心: ,但都冇辦法,唯有睇下kv收晤收,12月再in埋禮賢,唉
作者: dora611    時間: 08-11-27 13:23

好緊張呀!

原帖由 windytiu 於 08-11-27 13:19 發表
系啊,得半張紙啊,話左包因學位有限,未能取錄....阿仔果日表現ok,晤可以話好好,但問題全部有答,除左問顏色果時阿仔晤答話要車車,其它都全對,本來好期待入去,但依家晤收雖然好晤開心: ,但都冇辦法,唯有睇下kv ...

作者: windytiu    時間: 08-11-27 13:24

原帖由 dora611 於 08-11-27 13:23 發表
好緊張呀!

希望你們的小朋友都可以入到啦
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 13:26

c囉, 我個仔果日表現麻麻, 又唔肯講名, 又唔講幾歲, 我估都係衰硬多囉

原帖由 windytiu 於 08-11-27 13:19 發表
系啊,得半張紙啊,話左包因學位有限,未能取錄....阿仔果日表現ok,晤可以話好好,但問題全部有答,除左問顏色果時阿仔晤答話要車車,其它都全對,本來好期待入去,但依家晤收雖然好晤開心: ,但都冇辦法,唯有睇下kv ...

作者: windytiu    時間: 08-11-27 13:34

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 13:26 發表
c囉, 我個仔果日表現麻麻, 又唔肯講名, 又唔講幾歲, 我估都係衰硬多囉

我諗又未必架,因為我地都晤知學校的收生標準,同埋個日咁多小朋友一齊,有人話要睇埋家長填份問卷架,都晤知會晤會系我填得大'行',所以晤收?
作者: honeyki    時間: 08-11-27 13:45     標題: 回覆 # 的文章

點解有人收到, 有人未收到, Windytiu, 請問你住邊區呀, 學校會唔會分兩日寄信.....

作者: carol_kk    時間: 08-11-27 13:51

啱啱湊完阿囡返學, 返到屋企開信箱, 見到民生封信呀! 我第一時間摸下, 有少少厚, 估緊到底收唔收呢? 即刻打開黎睇, 收左呀!!! 好開心呀!!! 希望多d人有好消息啦!!!
作者: kandy    時間: 08-11-27 13:52

原帖由 carol_kk 於 08-11-27 13:51 發表
啱啱湊完阿囡返學, 返到屋企開信箱, 見到民生封信呀! 我第一時間摸下, 有少少厚, 估緊到底收唔收呢? 即刻打開黎睇, 收左呀!!! 好開心呀!!! 希望多d人有好消息啦!!! ...

作者: ET8    時間: 08-11-27 13:54

On waiting list.
作者: WanWah    時間: 08-11-27 14:02

作者: bobbi    時間: 08-11-27 14:10

is your husband a senior civil servant?
作者: siusung    時間: 08-11-27 14:13

但我知道民生好鍾意收公務員仔女咖

原帖由 WanWah 於 08-11-27 14:02 發表
佢收咗我個女下午 Class, 封信有幾頁紙.

其實我個女in得最差係哩間, 因為佢掛住玩玩具, 唔答老師. 所以都好奇怪佢哋点解會收佢. 我又無任何 background, 只係老公係公敄員同埋佢係大b (1 月).

所以真係無咩準質,.. ...

作者: chan328    時間: 08-11-27 14:15

叫我99睇下有冇信先.  封信係中定英文gar?

[/quote]
作者: windytiu    時間: 08-11-27 14:21

原帖由 honeyki 於 08-11-27 13:45 發表
點解有人收到, 有人未收到, Windytiu, 請問你住邊區呀, 學校會唔會分兩日寄信.....

我住荔枝角啊,信封郵截系12月16日
作者: windytiu    時間: 08-11-27 14:21

系11月26日先啱
作者: connieandsimon    時間: 08-11-27 14:22

好開心呀..... 收左我個女讀下午班,其實我覺得INTERVIEW 重要外,份問卷都好重要,我填果時,都係睇左D書AND好認真咁填...我個女既DADDY 都係公務員..
作者: windytiu    時間: 08-11-27 14:24

原帖由 connieandsimon 於 08-11-27 14:22 發表
好開心呀..... 收左我個女讀下午班,其實我覺得INTERVIEW 重要外,份問卷都好重要,我填果時,都係睇左D書AND好認真咁填...我個女既DADDY 都係公務員.. ...

我聽人講都話民生几仲意收公務員地仔女,恭喜你地啊
作者: cutebear123    時間: 08-11-27 14:24

I think coz 'Big' bb is the major factor

Therefore, my bb is no chance la as she is 'small' bb.

原帖由 siusung 於 08-11-27 14:13 發表

作者: mickychow    時間: 08-11-27 14:27

有無媽咪係申請k2插班?可否分享吓?我收到信了,不過係waiting list, 我成個人好down 呀!

作者: carol_kk    時間: 08-11-27 14:34

哦~~原來民生鍾意收公務員仔女, 唔怪得我個女被取錄啦!!! 因為我同老公都唔係民生畢業, 又無人事關係, 幾仟人去IN喎, 我都打定輸數唔會收架啦!!! 可能因為老公係公務員, 所以就收咗我個女 (下午班)
作者: windytiu    時間: 08-11-27 14:43

原帖由 mickychow 於 08-11-27 14:27 發表
有無媽咪係申請k2插班?可否分享吓?我收到信了,不過係waiting list, 我成個人好down 呀!

我都系好down啊,我會睇埋跟住落來kv結果,總有12月同埋1月總各有一間要IN.都系我地心水,如果到時都晤收,我會俾佢讀依家俾左留位費呢間,睇下佢讀成點(佢系細B),或者出年都會試下申請K2插班
作者: MandyLau13    時間: 08-11-27 14:50

原帖由 mickychow 於 08-11-27 14:27 發表

我都係插k2喎, 不過仲未收到信(今日未睇信箱).  你幾時收架? 都預左唔收, 咁多人爭.
作者: s204oxox    時間: 08-11-27 14:54

---->  我第一時間摸下, 有少少厚   hahha exactly what i was doing

原帖由 carol_kk 於 08-11-27 13:51 發表
啱啱湊完阿囡返學, 返到屋企開信箱, 見到民生封信呀! 我第一時間摸下, 有少少厚, 估緊到底收唔收呢? 即刻打開黎睇, 收左呀!!! 好開心呀!!! 希望多d人有好消息啦!!! ...

作者: fc1668    時間: 08-11-27 14:55

但我朋友都係老公係公務員, 佢今日有信喇, 一樣唔收呀,所以應該又係無關係架~
作者: connieandsimon    時間: 08-11-27 15:00

我諗都唔係睇父母係唔係公務員,我覺得INTERVIEW AND 問卷都真係好重要喎!!!!!
作者: mickychow    時間: 08-11-27 15:10

原帖由 MandyLau13 於 08-11-27 14:50 發表

我都係插k2喎, 不過仲未收到信(今日未睇信箱).  你幾時收架? 都預左唔收, 咁多人爭.

我都係頭先先收到,我見到有mami話收到,所以咪即刻叫工人去收信,點知真係有,咪叫佢即刻拆,我到而家都仲好唔開心。
作者: bobbi    時間: 08-11-27 15:13

don't expect too high since so many people applied.
just relax
作者: ElEl    時間: 08-11-27 15:20     標題: 回覆 # 的文章

唔好意思, 想問下收的小朋友係大B定細B
作者: crystal36    時間: 08-11-27 15:21

點解暫時收親都係pm?

有無小朋友收左am?
作者: MandyLau13    時間: 08-11-27 15:22

原帖由 mickychow 於 08-11-27 15:10 發表

我都係頭先先收到,我見到有mami話收到,所以咪即刻叫工人去收信,點知真係有,咪叫佢即刻拆,我到而家都仲好唔開心。

算啦, 唔好比自己&小朋友太大壓力.
作者: chunlaifat    時間: 08-11-27 15:27

我囡囡是a.m. class.
作者: rebeccachor    時間: 08-11-27 15:30

我都剛知道民生收左下午班啦~

但我聽人講民生係一年上午, 一年下午, 唔知係唔係呢...你地有無聽過呀?

原帖由 MandyLau13 於 08-11-27 15:22 發表

算啦, 唔好比自己&小朋友太大壓力.

作者: pandabonita    時間: 08-11-27 15:30

got the thin letter today, v disappointed not even on wait list since thought the interview went very well.
作者: ElEl    時間: 08-11-27 15:33     標題: 回覆 # 的文章

係呀, K1上/下, K2全上, K3全下
作者: amybaby    時間: 08-11-27 15:37

係咪都有分waiting list 同埋唔收兩種?
作者: crystal36    時間: 08-11-27 15:41

原帖由 chunlaifat 於 08-11-27 15:27 發表
我囡囡是a.m. class.

請問你囡囡果日表現係米好好呢?

因為收已經好好啦, 仲要係收am
希望呀仔都收am啦~
作者: mickychow    時間: 08-11-27 16:01

原帖由 amybaby 於 08-11-27 15:37 發表
係咪都有分waiting list 同埋唔收兩種?

係!因為我打電話去學校問過。
作者: marcuscyrus    時間: 08-11-27 16:13

原帖由 siusung 於 08-11-27 14:13 發表

我老公都係公務員, 我仔大b黎tim
不過interview時全程唔睬老c掛住玩
老c叫佢砌puzzle, 佢仲應老c話唔愛tim(因之前已砌哂)
所以都係冇份xddddddd
作者: HebeMama630    時間: 08-11-27 16:16

Not only Munsang but also PC!

作者: Polly627    時間: 08-11-27 16:21

咁當然唔係公務員一定收啦! INTERVIEW IN 成點, 媽咪有無做野.份問卷做成點. 我都識人三個仔女都讀民生(老公係公務員係易D OR 教書都易D!
我姪女都係咁讀聖保羅架!
RTM FB
原帖由 fc1668 於 08-11-27 14:55 發表
但我朋友都係老公係公務員, 佢今日有信喇, 一樣唔收呀,所以應該又係無關係架~

作者: fc1668    時間: 08-11-27 16:23

我申請下午斑架,希望收啦~暫時一間都未有~:(
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 16:25

我都係一間都未有result, 所以真係好希望快d收信入學通知

原帖由 fc1668 於 08-11-27 16:23 發表
我申請下午斑架,希望收啦~暫時一間都未有~:(

作者: happyfamilybaby    時間: 08-11-27 16:53

民生都幾有效率喎.

係你地first choice嗎?
作者: bobbi    時間: 08-11-27 16:58

not accept my daughter
the teacher also gave not much response to us, so i don't feel surprise and not out of my expectation.
作者: fc1668    時間: 08-11-27 17:00

時間過得咁慢既...快啲放工
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 17:03

我interview 果日ms 都無乜問我同個仔野呀

原帖由 bobbi 於 08-11-27 16:58 發表
not accept my daughter
the teacher also gave not much response to us, so i don't feel surprise and not out of my expectation.

作者: little_hiway    時間: 08-11-27 17:12

HI各位,

你地好,我囡囡都收左PM班,真係超出奇!我IN完之後已預左實唔收,因為個日IN我囡囡係個鬼佬亞SIR,佢淨係同我囡囡SAY"HI",跟住問我囡囡"HOW OLD",我囡囡唔識答,淨係望住佢,之後鬼佬亞SIR就行左去啦,連我都無問,跟住坐到等埋其他人都面試埋就走人啦,我IN完後勁唔開心~好似無面試過咁,都估唔到今日收到信會收我囡囡,真係感謝主!
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 17:17

你問卷係咪填左好多野呀? 做足功課先交?

原帖由 little_hiway 於 08-11-27 17:12 發表
HI各位,

你地好,我囡囡都收左PM班,真係超出奇!我IN完之後已預左實唔收,因為個日IN我囡囡係個鬼佬亞SIR,佢淨係同我囡囡SAY"HI",跟住問我囡囡"HOW OLD",我囡囡唔識答,淨係望住佢,之後鬼佬亞SIR就行左去啦,連我都無問,跟住坐到等埋其他人都面試埋就走人啦,我IN ...

作者: fc1668    時間: 08-11-27 17:24

果日我比miss問左2次左右,仔仔又狗唔答8,問佢係邊度返學,仔仔話大公園,miss係度笑囉..唔知咁搞笑個結果係點呢......放工未呀!!!!!!
原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 17:03 發表
我interview 果日ms 都無乜問我同個仔野呀

作者: Cardiff    時間: 08-11-27 17:25

I just received the acceptance letter (am session) for my son. (27/11) Great!  Hope all of you can get it.  Good luck!
作者: little_hiway    時間: 08-11-27 17:26

HI,

答份問卷D野全部係民生個網度抄落去, 唔係答左好多野, 只係每題答左3-4行字,我見到有D人答到自己加紙~

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 17:17 發表

作者: patnic    時間: 08-11-27 17:31

On waiting list only
作者: AndersonMama    時間: 08-11-27 17:54

thin letter means not accepted??
作者: BabyMiMi    時間: 08-11-27 18:05

我老公係公務員, 個仔interview o個日表現唔錯, 答左都有90%問題, 不過佢係超細仔(12/06), 所以唔收
作者: Barbie_jj    時間: 08-11-27 18:13

睇到呢度,都好似同小朋友當日表現唔係有太大關係...真係愈睇愈失望!
作者: sllau    時間: 08-11-27 18:56

我同老公都係公務員, 但我囡囡超細女, 係061225出世,都唔得...都有d失望.
作者: 小B女    時間: 08-11-27 19:22

My daughter also accepted K2 am, but so suprised cos her performance is fair, she didn't answer teacher question.
作者: bigbebe    時間: 08-11-27 19:24

waiting list only
作者: irisfung    時間: 08-11-27 19:27

我都有D失望!因為呀仔interview表現幾好,全張檯得佢冇扭過計,重同老師有問有答,我都好比心機去填問卷,離開課室時個老師重讚呀仔好乖,搞到我滿懷希望,而家只係waiting。唔知係咪prefer 大仔大囡呢?
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 19:37

Iiris,

你都叫有waiting呀, 我個仔唔收添呀
果日interview 時個ms 都唔想同我個他講添呀

原帖由 irisfung 於 08-11-27 19:27 發表
我都有D失望!因為呀仔interview表現幾好,全張檯得佢冇扭過計,重同老師有問有答,我都好比心機去填問卷,離開課室時個老師重讚呀仔好乖,搞到我滿懷希望,而家只係waiting。唔知係咪prefer 大仔大囡呢? ...

作者: wintermum    時間: 08-11-27 19:42

Not accept my daughter. How is the one on the waiting list? I only got the reply slip and ask me to send back to them see it there is place in the coming May. Is that mean she is not on the waiting list?

Many thanks and good luck!
作者: irisfung    時間: 08-11-27 19:46

Bebi,

但我就係唔明點解in 得好,老師又讚反而唔收lor! 呢間係咪你首選呀?如果係就寫信去求位la, 我見有現在讀K1o既 mami 話佢都係收reject信,但最終收o左! 我都會照waiting.

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 19:37 發表
Iiris,

你都叫有waiting呀, 我個仔唔收添呀
果日interview 時個ms 都唔想同我個他講添呀

作者: irisfung    時間: 08-11-27 19:51

掛住呻,都唔記得恭喜有好消息o既家長添! 希望未收到信o既家長都陸續報喜la!
作者: Bebichhichi    時間: 08-11-27 19:53

iris,

我in 完時ms 都有讚jason 好乖架, 話佢唔扭計自己玩, 所以我都唔明點解.
呢間可以講係我既1st choice囉, 因為一條龍嗎. 我估都應該有好多人會寫信去求位, 希望kv or st cat 有好消息啦

原帖由 irisfung 於 08-11-27 19:46 發表
Bebi,

但我就係唔明點解in 得好,老師又讚反而唔收lor! 呢間係咪你首選呀?如果係就寫信去求位la, 我見有現在讀K1o既 mami 話佢都係收reject信,但最終收o左! 我都會照waiting.

...

作者: wintermum    時間: 08-11-27 20:12

1.Can any mummy who received the waiting list letter need to reply the slip?

2.Did they say when will have the result?

Since I don't know wether my letter is the reject letter or waiting list letter.

Thanks a lot!
So disappointed!!
作者: fc1668    時間: 08-11-27 20:58

幸運之神去左邊......又肥左
作者: bbirene    時間: 08-11-27 21:03

My son got an offer of pm class.  But I still want to wait to see St. Catherine's result. My husband is not civil servant, I think it doesn't matter of the occupation.
作者: loyan246    時間: 08-11-27 21:06

你地好呀!
我都收到信la!
正如你地所講,真係厚厚地,就有機會架!

收左我亞囡下午班,
我個囡係超大女
老公係公務員
我係家庭主婦

當日我亞囡有問必答,
我唔知道佢地收生標準喎!
不過希望其他人都會噤好彩la!
但係我仲考慮緊讀唔讀呀!
因為我亞囡而家已經讀緊k1架la!
我去考只係想自己死心咋!
驚冇考第時後悔!
好煩呀!
作者: dora611    時間: 08-11-27 21:23

民生收左我個女am class.
作者: windytiu    時間: 08-11-27 21:24

原帖由 irisfung 於 08-11-27 19:27 發表
我都有D失望!因為呀仔interview表現幾好,全張檯得佢冇扭過計,重同老師有問有答,我都好比心機去填問卷,離開課室時個老師重讚呀仔好乖,搞到我滿懷希望,而家只係waiting。唔知係咪prefer 大仔大囡呢? ...

你都好過我啊,你個系WAITING,我個仔直情晤收啊,IN個日都系同老師有問有答,全部八九條問題都答對95%,出去個時個MS總要阿仔同佢抱抱,親親,我都系以為好大機會,點知.....不過阿仔系細B,佢系10月中出世
作者: windytiu    時間: 08-11-27 21:28

原帖由 little_hiway 於 08-11-27 17:26 發表
HI,

答份問卷D野全部係民生個網度抄落去, 唔係答左好多野, 只係每題答左3-4行字,我見到有D人答到自己加紙~

+

份問卷我都系佢個綱度炒落去,同你一樣每題答3-4行字,唉,都晤知佢地收生標準點,阿仔有問有答,但我無咁幸運
作者: tabodaisy    時間: 08-11-27 21:34

吾收呀,不過果日亞b表現吾好,亦係細b

肥左la
作者: dora611    時間: 08-11-27 21:36

我相信問卷真係好緊要. 一個2-3歲小朋友, 單單用2-3分鐘, 真係好難考.  份問卷可以看見bama有多心機去答, 當然不可太行.
原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 17:17 發表

作者: hyto    時間: 08-11-27 21:46

雖然我無考民生,但好似細仔無論做得幾好都無用甘既...真係慘!
作者: rickymi    時間: 08-11-27 21:51     標題: 肥左

我今早收到信,唔收啊!可能真係唔收細仔,我仔係30-7-06
作者: windytiu    時間: 08-11-27 21:53

原帖由 rickymi 於 08-11-27 21:51 發表
我今早收到信,唔收啊!可能真係唔收細仔,我仔係30-7-06

請問7月30日都系細仔嗎,我以為系9月1日打后先系細B
作者: lizlsman    時間: 08-11-27 22:00

唉, 真係有d唔開心, 雖然民生唔係我既第一志願, 但睇到封reject letter真係有d失望, waiting都無...

不過諗番interview個日真係有d嬲架,無人見我同個,坐係度玩左成15分鐘,突然老師話好喇,大家bye bye玩具啦, 咁我咪即該求其搵個老師話俾佢聽我地未interview law, 跟住佢先至係咁意問左我2條問題就叫我走喇...

佢份問卷我都好俾心機做....真係waste my time..
作者: wzz    時間: 08-11-27 22:04

唔收呀仔,8月出世,家姐而家係民生k.3 student
作者: marcuscyrus    時間: 08-11-27 22:05

原帖由 lizlsman 於 08-11-27 22:00 發表
唉, 真係有d唔開心, 雖然民生唔係我既第一志願, 但睇到封reject letter真係有d失望, waiting都無...

不過諗番interview個日真係有d嬲架,無人見我同個,坐係度玩左成15分鐘,突然老師話好喇,大家bye bye玩具啦, 咁我咪 ...

同我一樣, 雖然之前都諗住收都唔會揀, 但到收到reject信都係有d唔開心xddddd
同埋我地又係玩左好耐都冇人理, 我仔玩哂d puzzle, 個老c又走黎叫佢再玩一次
作者: marcuscyrus    時間: 08-11-27 22:07

原帖由 dora611 於 08-11-27 21:36 發表
我相信問卷真係好緊要. 一個2-3歲小朋友, 單單用2-3分鐘, 真係好難考.  份問卷可以看見bama有多心機去答, 當然不可太行.

份問卷我都寫得好好架(我覺得xddd), 寫滿哂, 又上學校web睇人地理念, 不過都係唔收xdddd
作者: tscr701nt    時間: 08-11-27 22:07

我的女兒係 10/06 出生. 應該都唔算係細女掛 ? 根據媽媽覆述. 女兒當日表現都算係中上. 又未至於有問必答果隻. 而問卷亦都好有心機咁寫得好詳細. 今日收到結果- 唔收. :;pppp: 我地兩公婆都唔係公務員. 只係普通打工仔.

但係根據以上咁多位家長的資料. 佢地好似係有兩款信喎. 一款係直接拒絶取錄. 另一款係做後備生. 但係, 我收到的信係話唔收女兒. 但係可以寄番回條番去做後備生. 所以想問一問其他家長. 你們收到的, 是否拒絶取錄之餘, 連申請做後備生的回條都沒有 ?
作者: marcuscyrus    時間: 08-11-27 22:09

原帖由 tscr701nt 於 08-11-27 22:07 發表
我的女兒係 10/06 出生. 應該都唔算係細女掛 ? 根據媽媽覆述. 女兒當日表現都算係中上. 又未至於有問必答果隻. 而問卷亦都好有心機咁寫得好詳細. 今日收到結果- 唔收. :;pppp: 我地兩公婆都唔係公務員. 只係普通打工 ...

我o個封冇回條
作者: happyteresa    時間: 08-11-27 22:13

mine is also a reject letter without reply slip!
作者: wzz    時間: 08-11-27 22:16

我都係唔收,得一張紙,無其它啦!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5