教育王國

標題: 美孚區n1全日班 [打印本頁]

作者: ppww    時間: 08-9-17 13:27     標題: 美孚區n1全日班

美孚區邊間有n1全日班?
作者: ppww    時間: 08-9-18 18:52

作者: chelsea_siu_yu    時間: 08-9-18 22:49     標題: 回覆 # 的文章

我都係住美孚, 但仍然為BB選幼兒園而煩惱??
作者: ppww    時間: 08-9-18 23:15

原帖由 chelsea_siu_yu 於 08-9-18 22:49 發表
我都係住美孚, 但仍然為BB選幼兒園而煩惱??

你也是預備報明年n1全日班嗎?
好似真的只得兩個選擇:嘉心同Think才有啊!
但不打算報讀國際幼稚園,所以只得嘉心一個選擇.

作者: dorajoyce    時間: 08-9-19 17:38

Hi

我都係住美孚,  N1 可以考慮 宣美..係影都付近..注意嘉心由2008/09 開始k1-k3 無学券...

我都為揀N1 己苦惱... 吾知報think int'l 好定宣美..因 THINK 好貴..己宣美k1-k3 有学券...佳宝就無n1....
所以都吾係有好多揀... 又吾想去太遠怕BB 会辛苦...

唉.... 好煩..又怕N1 interview BB 咩都未識點同人爭.. bb 係 Aug 07

你地呢..住邊呀? 我住盈暉台... 不如大家做個friend 呀可以交留下又可以同bb 一齊玩
my e-mail or msn -  [email protected]
作者: ppww    時間: 08-9-19 23:13

dorajoyce:
好慘呀!
我打了好多野,但唔得呀,已經打了兩次喇!
我都係e-mail同你詳談.
作者: dorajoyce    時間: 08-9-20 09:21

原帖由 ppww 於 08-9-19 23:13 發表
dorajoyce:
好慘呀!
我打了好多野,但唔得呀,已經打了兩次喇!
我都係e-mail同你詳談.

好呀有時間就e-mail / pm 我啦
作者: bloody    時間: 08-9-21 08:14

Hi Hi, 我 BB係0706出世,住荔枝角,都煩緊揀邊間nursery 俾阿仔....都有諗過宣美, 不過學dorajoyce話齋得2歲人仔點同人爭呢?..
作者: bloody    時間: 08-9-21 08:17

原帖由 ppww 於 08-9-18 23:15 發表

你也是預備報明年n1全日班嗎?
好似真的只得兩個選擇:嘉心同Think才有啊!
但不打算報讀國際幼稚園,所以只得嘉心一個選擇.

Hi ppww,
嘉心無website 可以參考,請問你有冇關於呢間學校嘅資料呢??Thank you!
作者: bloody    時間: 08-9-21 08:19

原帖由 dorajoyce 於 08-9-19 17:38 發表
Hi

我都係住美孚,  N1 可以考慮 宣美..係影都付近..注意嘉心由2008/09 開始k1-k3 無学券...

我都為揀N1 己苦惱... 吾知報think int'l 好定宣美..因 THINK 好貴..己宣美k1-k3 有学券...佳宝就無n1....
所以都吾係有 ...

我email 係[email protected]  大家住咁近,不如有時間約出來俾阿b做個friend, 我地又可以share湊仔經!!
作者: ppww    時間: 08-9-21 14:00

Hi! boody

係呢,嘉心無website的,想知道佢地多d資料都唔得添,
我只有佢地電話:27423965
佢地而家已經開始可以交報名表,
不過我還未得閒去取報名表,
佢地n1全日班學費係$3,200
我阿B係0701大B,打算報明年n1全日班,
你也打算同你阿B報明年n1全日班嗎?
我一直以為宣美有n1全日班,原來佢地n1只得半日班.
作者: chelsea_siu_yu    時間: 08-9-22 00:17

HI,
我個囡係07年12月尾, 我相信是我O地D BB中最細嗰一個, 我睇教育局網頁的視學報告,宣美表現好似一般, THINK其實係邊GA?入唔到個WEBSITE, 你O地會否考慮九龍塘的學校? 其實我想個女先讀半日N1,等佢適應下才考慮讀全日班。有冇介紹呢?
作者: dorajoyce    時間: 08-9-22 11:19

原帖由 chelsea_siu_yu 於 08-9-22 00:17 發表
HI,
我個囡係07年12月尾, 我相信是我O地D BB中最細嗰一個, 我睇教育局網頁的視學報告,宣美表現好似一般, THINK其實係邊GA?入唔到個WEBSITE, 你O地會否考慮九龍塘的學校? 其實我想個女先讀半日N1,等佢適應下才考慮讀 ...

Hi

Think Int'l wed- site
http://www.think.edu.hk/chi/homemei.php
作者: dorajoyce    時間: 08-9-22 11:23

原帖由 bloody 於 08-9-21 08:19 發表

我email 係[email protected]  大家住咁近,不如有時間約出來俾阿b做個friend, 我地又可以share湊仔經!!

e-mail to you la....
作者: ppww    時間: 08-9-22 21:41

dorajoyce:

我前日有pm比你呀!你見倒嗎?

作者: joanne1231    時間: 08-9-22 23:02

Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓!
作者: katzlouie    時間: 08-9-22 23:30

原帖由 joanne1231 於 08-9-22 23:02 發表
Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓! ...

你好呀, 我個 b 係 0707 架, 都係住o係美孚, 你話美孚有 Playgroup, 我好有興趣知呀, 可否分享下.
作者: katzlouie    時間: 08-9-23 08:12

你地好呀, 我都係住0係美孚, 我都好希望有機會的話, 一齊出黎, 我地亞 b 又有伴玩, 而我地又可以互相交流下.

我的電郵 : [email protected]
作者: 李mama    時間: 08-9-23 09:06     標題: 回覆 # 的文章

作者: 主人168    時間: 08-9-23 12:34

hi, 你地好呀! 我住荔枝角都煩緊讀咩n1同附近有咩好既playgroup, 請比d意見或pm我, Many thanks!
作者: dorajoyce    時間: 08-9-23 14:52

原帖由 ppww 於 08-9-22 21:41 發表
dorajoyce:

我前日有pm比你呀!你見倒嗎?

Hi ppww

No get your pm ar...can send me again or e-mail to [email protected]

thx
作者: dorajoyce    時間: 08-9-23 14:54

原帖由 joanne1231 於 08-9-22 23:02 發表

can pm to me yoy said that playgroup in MEi Foo...

thx
作者: dorajoyce    時間: 08-9-23 14:56

原帖由 katzlouie 於 08-9-23 08:12 發表
你地好呀, 我都係住0係美孚, 我都好希望有機會的話, 一齊出黎, 我地亞 b 又有伴玩, 而我地又可以互相交流下.

我的電郵 : [email protected]

e-mail to u ..pls chk
作者: bloody    時間: 08-9-23 20:47

原帖由 ppww 於 08-9-21 14:00 發表
Hi! boody

...

Hi ppww,

thanks for your information ar!!我都係想阿b返全日,可以學下自理,又唔駛只對住工人....
作者: bloody    時間: 08-9-23 20:52

我都想知playgroup 嘅information, would you send to my email [email protected]
Thanks
作者: bbysh    時間: 08-9-23 21:13

can you email me???

[email protected]
作者: fanmama    時間: 08-9-23 22:35

hi, may i have the playgroup info. too.
my email address is [email protected]
thanks!!
作者: joanne1231    時間: 08-9-24 00:10

http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam
作者: joanne1231    時間: 08-9-24 00:13

Dear all,
Pls check pm if U're interested in the Playgroup my daughter attended in Mei Foo.  Anyway, it's not the only one in the district.  
Also, you can see some pictures of my daugther attending the playgroup in the following link:

http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam

作者: ppww    時間: 08-9-25 23:24

原帖由 bloody 於 08-9-23 20:47 發表

Hi ppww,

thanks for your information ar!!我都係想阿b返全日,可以學下自理,又唔駛只對住工人....

bloody:
如果又係打算報讀全日班,即係得兩個選擇,
嘉心/Think,你打算報邊間呢?
嘉心$3,200.Think $5,400
作者: joanne1231    時間: 08-9-26 00:26

Dear all,
I wonder u can successfully received my PM before as I found something wrong happened when sending PM to you the day before.  Here's the information of the playgroup my girl attended:

"Talent Workshop":  It located in a flat in Broadway Street.  Just have home-liked feel...!  You can call at 23109998 for joining $50 trial class. They offer 10% discount once u join after trial. (original price: $600 fo 4 sessons within 6 weeks time).
作者: ppww    時間: 08-9-26 10:05

請問"Talent Workshop"有無網址ga?
我也有興趣!

作者: bloody    時間: 08-9-26 19:07

原帖由 ppww 於 08-9-25 23:24 發表

bloody:
如果又係打算報讀全日班,即係得兩個選擇,
嘉心/Think,你打算報邊間呢?
嘉心$3,200.Think $5,400

Think 好貴呢!!!咁你呢?同埋你知否兩間邊間較好呢?
作者: joanne1231    時間: 08-9-26 21:47

原帖由 ppww 於 08-9-26 10:05 發表
請問"Talent Workshop"有無網址ga?
我也有興趣!

無呀!因多始終都喺small scale!
作者: joanne1231    時間: 08-9-26 21:52

Hi, 其實嘉心在美孚邊度呀?

原帖由 ppww 於 08-9-21 14:00 發表
Hi! boody

...

作者: ppww    時間: 08-9-26 22:49

原帖由 bloody 於 08-9-26 19:07 發表

Think 好貴呢!!!咁你呢?同埋你知否兩間邊間較好呢?

其實我都唔知......
只知Think學費好貴,佢半日係$3,200.
即係=嘉心全日的學費.
作者: ppww    時間: 08-9-26 22:50

原帖由 joanne1231 於 08-9-26 21:47 發表

無呀!因多始終都喺small scale!

哦!thx!
作者: ppww    時間: 08-9-26 22:55

原帖由 joanne1231 於 08-9-26 21:52 發表
Hi, 其實嘉心在美孚邊度呀?

美孚冰室樓上的平台,即係近烏龜池呢(有好多烏龜),
你知唔知烏龜池在那裡?我阿B好鐘意去睇.
作者: babychin    時間: 08-9-27 12:11

Hi Joyce
我係 0708 的媽咪, 上次一起參加生日會的, 我是取回 banner 的 mandy, 原來大家都住附近, 可以多d聯絡.

Joyce & 其他媽咪
hello, 我住在長沙灣, 09年囡囡入n1, 我都係想俾囡囡讀半日, 美孚只有宣美一個選擇, 我打電話登記左姓名, 她們話遲d會聯絡有關 interview 的事, 不過, 我覺得d staff好似唔係好 formal, 只係電話登記左姓名, 又問我地址, 好似選擇性回覆甘.  anyway, 我都報埋九龍塘迦南, 及長沙灣屋村附近的幼兒園。

我報名宣美時, 我問staff 幾時有 open day? 她叫我留意美孚附近的海報, 可能係10月中, 有冇mami 知道幾時 ??

另有關美孚playgroup, 仲有一間叫 honey bee, 我未參加過, 不過bk mami comments ok.

大家 share 下 updated info, my email: [email protected]

作者: miffyming    時間: 08-9-27 15:35

我都想join playgroup 呀, 我住荔欣苑呀, pm

作者: joanne1231    時間: 08-9-27 23:06

喺唔喺在六期平台呢?即在萬事達那邊的多多上面,對嗎?但我唔知附近有龜池,等我落去行吓先!
其實嘉心好嗎?
原帖由 ppww 於 08-9-26 22:55 發表

美孚冰室樓上的平台,即係近烏龜池呢(有好多烏龜),
你知唔知烏龜池在那裡?我阿B好鐘意去睇.

作者: bbysh    時間: 08-9-27 23:08

I'm interested in Mei Foo Playgroup....my bb is only 8mth. old....old enough to join??
作者: joanne1231    時間: 08-9-27 23:15

我其實去過Honey Bee望過,但當日只見到幾個小朋友喺度自己過,按鐘無人開門,所以無揀到佢!
我取得資料如下:
1/Honey Bee Music Playgrouund: for above 1 year old, on every Mon morning, $480/4 sessons
2/ Honey Bee Playgroup: above 18 months, every Tue, Wed, Thurs, Fri and Sat monring: $1980/16 sessons, $1560/12; $1150/8; $600/4
3/ Honey BB Playgroup: 6-12 months, every Sat afternoon, $400/4

原帖由 babychin 於 08-9-27 12:11 發表
Hi Joyce
我係 0708 的媽咪, 上次一起參加生日會的, 我是取回 banner 的 mandy, 原來大家都住附近, 可以多d聯絡.

hello, 我住在長沙灣, 09年囡囡入n1, 我都係想俾囡囡讀半日, 美孚只有宣美一個選 ...

作者: joanne1231    時間: 08-9-27 23:18

OK! My daughter's group is for 6 to 12 months old. My daughter is now 大女...!
Or you can also consider Honey Bee Garden which also provides groups for BBs!

原帖由 bbysh 於 08-9-27 23:08 發表
I'm interested in Mei Foo Playgroup....my bb is only 8mth. old....old enough to join??

作者: joanne1231    時間: 08-9-27 23:34

ppww,
Oh! Sorry!
今日我同囡囡返playgroup時問咗Miss才知有個網址:
http://talentworkshop.blogspot.com/
...不過無乜關於BB playgroup的資科!

原帖由 ppww 於 08-9-26 22:50 發表

哦!thx!

作者: ppww    時間: 08-9-28 22:51

原帖由 joanne1231 於 08-9-27 23:06 發表
喺唔喺在六期平台呢?即在萬事達那邊的多多上面,對嗎?但我唔知附近有龜池,等我落去行吓先!
其實嘉心好嗎?

係呀!係在六期平台,個池有好多好多烏龜ga,
帶你阿B去睇下玩下啦!
作者: ppww    時間: 08-9-28 22:58

原帖由 joanne1231 於 08-9-27 23:34 發表
ppww,
Oh! Sorry!
今日我同囡囡返playgroup時問咗Miss才知有個網址:
http://talentworkshop.blogspot.com/
...不過無乜關於BB playgroup的資科!

都thx啊!
上面唔記得答埋你;
嘉心好唔好;其實我都唔知,因為無其他選擇,
一心係諗住搵間近屋企,唔洗搭車的,唔想阿B辛苦,
或者讀住一年先啦!再再出年阿B大D,K1再搵另一間.
作者: joanne1231    時間: 08-10-2 00:12

Agreed!我只喺電話登記咗宣美,未報嘉心,你呢?

原帖由 ppww 於 08-9-28 22:58 發表

都thx啊!
上面唔記得答埋你;
嘉心好唔好;其實我都唔知,因為無其他選擇,
一心係諗住搵間近屋企,唔洗搭車的,唔想阿B辛苦,
或者讀住一年先啦!再再出年阿B大D,K1再搵另一間. ...

作者: ppww    時間: 08-10-2 23:52

原帖由 joanne1231 於 08-10-2 00:12 發表

星期二報了嘉心,係叫佢fax張報名表比我,
我填好後再fax番比佢地,而家就等通知約見.
星期日返泓景臺PG,係第一堂,
唔知會唔會真係打風,如果打風就無得返.
作者: ppww    時間: 08-10-4 15:57

原帖由 joanne1231 於 08-10-2 00:12 發表

報了嘉心未?除了宣美,你還有沒有報其他呀?
其實如果近美孚車程不遠的還有邊間有n1全日班呢?

作者: joanne1231    時間: 08-10-5 22:02

Thanks for your information.  I brought Lam Lam to see the pool yesterday lar.... It's really a good place ....

原帖由 ppww 於 08-9-28 22:51 發表

係呀!係在六期平台,個池有好多好多烏龜ga,
帶你阿B去睇下玩下啦!

作者: joanne1231    時間: 08-10-5 22:09

我都未報嘉心!宣美好似在18號有open day,你哋会去嗎?
原帖由 ppww 於 08-10-4 15:57 發表

報了嘉心未?除了宣美,你還有沒有報其他呀?
其實如果近美孚車程不遠的還有邊間有n1全日班呢?

作者: ppww    時間: 08-10-5 22:58

18號要返工啊!又無機會去參觀下添!
記得舊年又係星期六,也是要返工不能去!

作者: Tina    時間: 08-10-6 23:18

我囡囡現在讀係嘉心n1上午班, 她每日放學回來都有唱下學校教的歌, 我問佢返學開唔開心, 佢每次都話好開心, 暫時我對嘉心幼兒園印象ok架. 另外,記得當日囡囡面試嘉心時,家長及小朋友一起玩玩具, 而老師只在旁觀察小朋友, 沒有問小朋友問題,又沒有與他們傾計, 真是十分簡單.
作者: ppww    時間: 08-10-6 23:25

原帖由 Tina 於 08-10-6 23:18 發表
我囡囡現在讀係嘉心n1上午班, 她每日放學回來都有唱下學校教的歌, 我問佢返學開唔開心, 佢每次都話好開心, 暫時我對嘉心幼兒園印象ok架. 另外,記得當日囡囡面試嘉心時,家長及小朋友一起玩玩具, 而老師只在旁觀察小朋 ...

嘉心係咪無開放日ga?
作者: winnie_lo_18    時間: 08-10-7 18:46     標題: honey bee

Can i know where is honey bee and ka sam? thx
作者: ppww    時間: 08-10-7 23:29

原帖由 winnie_lo_18 於 08-10-7 18:46 發表
Can i know where is honey bee and ka sam? thx

嘉心在第六期平台.(美孚冰室上面)
honey bee 就唔知正確位置喇!
作者: ppww    時間: 08-10-8 10:54

原帖由 joanne1231 於 08-10-5 22:09 發表
我都未報嘉心!宣美好似在18號有open day,你哋会去嗎?

我問了;真的有open day 18號(六)11:00-4:00.

作者: ppww    時間: 08-10-9 23:43

原帖由 babychin 於 08-9-27 12:11 發表
Hi Joyce

hello, 我住在長沙灣, 09年囡囡入n1, 我都係想俾囡囡讀半日, 美孚只有宣美一個選 ...

宣美在18/10(六)有open day啊!
11:00-4:00
作者: ppww    時間: 08-10-9 23:47

原帖由 joanne1231 於 08-10-5 22:09 發表

有無報嘉心?我也報了宣美,不過返半日比較麻煩;
但都報左先!宣美open day你會去嗎?
我諗緊好不好放假去,但我已無乜大假,好擔心d假唔夠用.

作者: shaleom    時間: 08-10-10 11:31

我都是美孚媽咪, 請問你哋有無返開playgroup, 唔知有無好介紹?
作者: lswkaren    時間: 08-10-10 14:53

Hi Mei foo mami,

我都係住美孚, 宣美係咪10/18號open day? 咁嘉心open day係幾時?

原帖由 ppww 於 08-10-9 23:47 發表

有無報嘉心?我也報了宣美,不過返半日比較麻煩;
但都報左先!你會去嗎?
我諗緊好不好放假去,但我已無乜大假,好擔心d假唔夠用.

作者: ppww    時間: 08-10-10 23:13

原帖由 lswkaren 於 08-10-10 14:53 發表
Hi Mei foo mami,

我都係住美孚, 宣美係咪10/18號open day? 咁嘉心open day係幾時?

係呀!宣美在18/10有open day;11:00-4:00
我問錯左Joannel1231,其實係想問佢會不會去宣美
open day,打錯了嘉心open day,現已更正!
嘉心未聽倒有open day啊.
作者: ppww    時間: 08-10-10 23:18

各位媽咪:
你地報了邊幾間呀?
我只報了嘉心同宣美,
近美孚車程不太遠的,有邊幾間幼兒園好ga?
作者: jaycee_mami    時間: 08-10-11 11:58

請問大家知唔知think, 嘉心, 宣美 這三間pre-nursery的報名deadline嗎?

我bb 10個半月大 (0712出世), 而家先開始睇資料, 好驚過左報名時間.  

今朝同老公去了青衣學之園的open day, 覺得都幾好.  我本身住青衣, 奶奶住美孚新村, 所以我兩區都可以選.  

聽你地講18/10 宣美有open day, 我下星期會去睇睇, 番黎再同大家講.
作者: dorajoyce    時間: 08-10-11 14:59

原帖由 jaycee_mami 於 08-10-11 11:58 發表
請問大家知唔知think, 嘉心, 宣美 這三間pre-nursery的報名deadline嗎?

我bb 10個半月大 (0712出世), 而家先開始睇資料, 好驚過左報名時間.  

今朝同老公去了青衣學之園的open day, 覺得都幾好.  我本身住青衣, 奶 ...

Think Int'l 27/9 已deadline啦.. 24/10 會interview...
宣美not sure..但已接受电話報名...
嘉心 我無報吾清楚..

不過你亞B 係細仔仲要係Dec..好係吾收...你要問吓...
作者: joanne1231    時間: 08-10-19 22:41

各位美孚mamis,
我同BB's婆婆分別去咗嘉心問,原來佢哋有全日同半日,星期六都開,婆婆去到時,Miss帶佢參觀同介紹,我去嘅時候,Miss只比咗簡介同埋報名表,我估佢哋隨時收學生,因為她差d比咗今年插n1班的報名表給我!
你哋有冇人去咗宣美open day,請報料吖!
作者: babychin    時間: 08-10-21 12:09

各位mamis,
星期六, 宣美 open day 我一人去, 冇帶亞b, 因為不是在美孚住, 沒有遊戲卷, 只行了5 mins 便走了。有遊戲卷的小朋友在課室剪貼, 填色, 做小手工, 好似幾 enjoy. 唔記得問邊間係n1課室, 冇睇到.

當日有荔枝角天主教小學及聖公會聖安德烈小學遊戲 counter. 地方ok 清潔, 有小禮堂, but 沒有戶外活動空間, 我見d老師都幾 nice, 有d小朋友比較大個, 似6,7 years old, (我想是該校的畢業生)都回來與老師影相.
我只係取了1張小冊了便走了.
作者: PeggyTsui    時間: 08-10-21 13:13

我都喺住喺美孚, 我啊女喺Oct 07BB.

美孚有playgroup呀? I am interested bor! Can you send me the info?

原帖由 joanne1231 於 08-9-22 11:02 PM 發表

作者: ppww    時間: 08-10-21 22:16

原帖由 joanne1231 於 08-10-19 22:41 發表
各位美孚mamis,
我同BB's婆婆分別去咗嘉心問,原來佢哋有全日同半日,星期六都開,婆婆去到時,Miss帶佢參觀同介紹,我去嘅時候,Miss只比咗簡介同埋報名表,我估佢哋隨時收學生,因為她差d比咗今年插n1班的報名表給我!
你哋有冇人去 ...

你也沒有去宣美open day嗎,我也沒有去.
嘉心可以參觀在星期六上午?下午有無ga?
佢地星期六幾點關門ga?我下午才得閒,
n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎?
作者: VIVIANSHUM    時間: 08-10-22 00:54

作者: ppww    時間: 08-10-22 08:56

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 00:54 發表
我報了think int'l
同埋分別有2個朋友介紹了一間playgroup係旺角比我,佢地都係由9個月上到4歲,一路都覺得好正唔會轉其他playgroup

旺角邊間呀?可否介紹下?有網址嗎?
作者: PeggyTsui    時間: 08-10-22 15:06

I am planning to let my girl get into school one year later since she is small girl. I will keep her in playgroup for this year.
Can you PM me the playgroup in Mongkok? Thanks.

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 12:54 AM 發表
同埋分別有2個朋友介紹了一間playgroup係旺角比我,佢地都係由9個月上到4歲,一路都覺得好正唔會轉其他playgroup

作者: winnie_lo_18    時間: 08-10-22 19:27

i feel interest too, can u email the information to me? thanks!
email : [email protected]

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 00:54 發表

作者: bloody    時間: 08-10-25 09:17

Would you send me the infomation as well? my email is [email protected]  thanks
作者: bloody    時間: 08-10-25 09:37

原帖由 ppww 於 08-10-21 22:16 發表

n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎? ...

我有去宣美open day ar...不過好快就走左,皆因佢地當日d攤位遊戲起碼兩三歲先識玩,我都係志在睇下環境同睇下d老師ok or not....地方大就夠大,但我對d老師嘅感覺就麻麻,佢地好少主动同d小朋友一齊玩or 溝通,好多通常企係度望住d家長同小朋友玩,好似做風紀咁!只有個別一兩個本身同有d家長好熟嘅先至好傾d...跟住我就同其中一個老師留名報N1, 佢只係好求其咁俾張紙仔我填低電話姓名,我又問關於上堂及關於呢間學校嘅問題,但佢好似好唔想答我咁....所以我整体感覺麻麻....
作者: joanne1231    時間: 08-10-26 22:24

我果日都喺星期六下午才去嘉心的!
原帖由 ppww 於 08-10-21 22:16 發表

n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎? ...

作者: dada    時間: 08-10-30 23:12

佳寶好似有!!!
作者: dorajoyce    時間: 08-10-31 13:05

原帖由 dada 於 08-10-30 23:12 發表
佳寶好似有!!!

佳寶 ONLY K1-K3
作者: elainecheng    時間: 08-10-31 13:52     標題: 回覆 # 的文章

Can you give me the detail to me through my email
作者: eva寶寶    時間: 08-11-3 11:41

我個女係0705 bb, 想讀全日制。
我也有興趣報嘉心, 有冇媽咪有資料及報名詳情......??
thx
作者: ppww    時間: 08-11-15 22:08

原帖由 eva寶寶 於 08-11-3 11:41 發表
我個女係0705 bb, 想讀全日制。
我也有興趣報嘉心, 有冇媽咪有資料及報名詳情......??
thx

如果你唔方便去取報名表,你可以叫佢地fax張form
比你,你填完後就再fax番比佢地就o.k.了
到約見你時你就交番張form正本及貼番張相上去
就得了.
嘉心tel:27423965
作者: yi-sa    時間: 08-11-18 12:10

荔枝角, 泓景台有15-24個月Music playgroup. 因近美孚, 都算係好方便, 可以考慮下. 我BB 係0705 下個月幫佢報咗. 等上完先再同各位分享.
作者: ppww    時間: 08-11-21 10:49

原帖由 yi-sa 於 08-11-18 12:10 發表
荔枝角, 泓景台有15-24個月Music playgroup. 因近美孚, 都算係好方便, 可以考慮下. 我BB 係0705 下個月幫佢報咗. 等上完先再同各位分享.

我阿B上個月已經開始上啦!下個月也會計續上,
也是因為近方便,上個月上後,覺得幾好,阿B好開心,
見佢一堂比一堂進步,我也好開心,學o既野都好全面,
地方又大,所以活動空間非常好.
作者: meimei333    時間: 08-11-21 17:20

各位好呀, 我都係美孚媽咪, 住盈暉台, 阿b係0802, 快將9個月大, 我都開始找n1啦, 不過美孚真係少選擇
作者: dorajoyce    時間: 08-11-21 17:32

原帖由 meimei333 於 08-11-21 17:20 發表
各位好呀, 我都係美孚媽咪, 住盈暉台, 阿b係0802, 快將9個月大, 我都開始找n1啦, 不過美孚真係少選擇

Hi

我都係住盈暉台...吾知我地有見過 我亞b 係0708 差不多15個月了

我已confirm 09/10 N1 班係留下"Think Int'l " 讀錢都俾咗
作者: meimei333    時間: 08-11-22 12:44

dorajoyce, 你報了全日定半日?
作者: baby_ooll    時間: 08-11-22 23:55

請問大約有咩玩嘅呢? 又用咩野語言架?

原帖由 yi-sa 於 08-11-18 12:10 發表

作者: sharkcaca    時間: 08-11-25 11:14

我都是住美孚的,阿b是0803,我也在物色好的幼兒園啊,可以跟你們做個朋友嗎?

email: [email protected]

msn / facebook:[email protected]
作者: beatricewong    時間: 08-11-25 13:01

i also live in meifoo, & i also interested in what kind of playgroup u're joining. my bb is 08 Jan, i'm also finding a nursery & kindergarten school. Call me with detailed chatting and we can arrange some gathering.
作者: beatricewong    時間: 08-11-25 13:16

I'm interested, can u send information about the playgroup, thx. [email protected]
作者: prupru    時間: 08-11-25 16:21

各位美孚媽咪, 你地有冇報華景間啟思幼稚園, 佢地收兩歲n班. 我寄咗form,但未有回復

宣美已經聯絡咗我, 話唔收囝囝讀09年9月份n班 (因佢係0907)...可以09年11月份打電話問有冇揷班位..

嘉心仍然收緊n班,剛剛上星期交form,十二月中interview...

講真美孚既n班選擇唔多...可唔可以分享吓你地既最新情況...謝謝
作者: ppww    時間: 08-11-25 23:34

原帖由 prupru 於 08-11-25 16:21 發表
各位美孚媽咪, 你地有冇報華景間啟思幼稚園, 佢地收兩歲n班. 我寄咗form,但未有回復

宣美已經聯絡咗我, 話唔收囝囝讀09年9月份n班 (因佢係0907)...可以09年11月份打電話問有冇揷班位..

嘉心仍然收緊n班,剛剛上星期 ...

Hi!我阿B係1月大B,打算報明年n班全日班.
我也報了宣美,但未有回覆啊!(但只有半日班)
嘉心約了我在下個月面試.(但口碑不太好)
朗思我上個星期才交表,佢話係後備喎.(放4:15)
好頭痛呀!一心係想搵間近的,讀住一年先.
但美孚區無乜選擇,又不太合心水.
作者: jess1010    時間: 08-11-26 13:54

hi ppww, my B born 0707, just finished last playgroup this month, can u pm me more information of the music playgroup please... many thanks   

原帖由 ppww 於 08-11-21 10:49 發表
我阿B上個月已經開始上啦!下個月也會計續上,
也是因為近方便,上個月上後,覺得幾好,阿B好開心,
見佢一堂比一堂進步,我也好開心,學o既野都好全面,
地方又大,所以活動空間非常好. ...

作者: jess1010    時間: 08-11-26 14:10

hi dorajoyce, my B is 0707, also thinking "Think Int'l @nob hill - N1" arrr... but still not enroll yet, did u check the place at open day? ( i missed ...)how much for N1 and do u hv information can pm me le... many many thanks!

原帖由 dorajoyce 於 08-11-21 17:32 發表

Hi

我都係住盈暉台...吾知我地有見過 我亞b 係0708 差不多15個月了

我已confirm 09/10 N1 班係留下"Think Int'l " 讀錢都俾咗

作者: shaleom    時間: 08-11-26 14:54

原帖由 beatricewong 於 08-11-25 13:16 發表

I'm interested, can u send information about the playgroup, thx. [email protected]

i'm also interested, pls pm me or send email to me
作者: ppww    時間: 08-11-27 00:45

原帖由 jess1010 於 08-11-26 13:54 發表
hi ppww, my B born 0707, just finished last playgroup this month, can u pm me more information of the music playgroup please... many thanks   

入去佢地個網址睇下啦!(pm比你)
要早點報名啊!因為都幾full,
原本我係想9月開始上,但無位,結果10月才開始上.

作者: ppww    時間: 08-11-27 01:12

prupru:

我今日上午收到宣美電話約我1月面試啊!
另我打電話去Think,原本想問佢全日班
可否延遲接放學,點知佢話n班無全日班,
我好耐之前問過佢地,佢地話有的,重問埋
幾錢學費添,可能佢誤會我問k1掛.
咁而家我咪只得嘉心一個選擇!?
其實之前我也有問過華景啟思,問美孚有無校車,
佢話有,不過佢話要睇下報名人數夠唔夠,
才知道出年開唔開n班喎!
最後因為都係唔想阿B咁細個就要搭校車返學,
所以都係無報名.
作者: dorajoyce    時間: 08-11-27 12:55

Hi,

我報了Think Int'l .. & comfirm 位同俾了錢...佢地而家應該full 哂只会做後備...地方都幾大遊戲空間充足
学費$3500 一個月
我吾想bb 去甘遠始終只得2歲(Aug'07)...

宣美仲末打俾我吾知係咪亞b細個呢
不過我多數吾諗..錢都俾了...会讀Think Int'l
作者: jess1010    時間: 08-11-28 13:43

got it, thanks ppww...

原帖由 ppww 於 08-11-27 00:45 發表

入去佢地個網址睇下啦!(pm比你)
要早點報名啊!因為都幾full,
原本我係想9月開始上,但無位,結果10月才開始上.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5