教育王國

標題: 德望小一編班 [打印本頁]

作者: puncos    時間: 08-4-17 14:00     標題: 德望小一編班

想借問聲有無人知道 ghs 小一編班是怎樣一回事?小朋友要考編班試嗎?

thanks.
作者: 0406    時間: 08-4-17 22:19

沒有編班試。

原文章由 puncos 於 08-4-17 14:00 發表
想借問聲有無人知道 ghs 小一編班是怎樣一回事?小朋友要考編班試嗎?

thanks.

作者: puncos    時間: 08-4-18 09:14

0406,先多謝您的回應。但我想再問聲學校按什麼準則去編班的呢?而班與班當中又有没有分高低的呢?

thanks again.

原文章由 0406 於 08-4-17 22:19 發表
沒有編班試。

作者: 0406    時間: 08-4-18 19:06

check pm

原文章由 puncos 於 08-4-18 09:14 發表
0406,先多謝您的回應。但我想再問聲學校按什麼準則去編班的呢?而班與班當中又有没有分高低的呢?

作者: Childhood    時間: 08-4-18 21:39

原文章由 0406 於 08-4-18 19:06 發表
check pm

Hi, may I know the answer, my girl is also accepted by GHS.
作者: jey    時間: 08-4-19 18:31

0406:
我都想知小一升小二編班準則???
唔該,唔該.唔該

原文章由 puncos 於 08-4-18 09:14 發表

作者: 0406    時間: 08-4-19 19:13

check pm

原文章由 jey 於 08-4-19 18:31 發表
0406:
我都想知小一升小二編班準則???
唔該,唔該.唔該

作者: YinYuMami    時間: 08-4-20 13:30

Hi, 0406,

My girl is accepted by GHS p.1 this year,
I also would like to know 學校按什麼準則去編班的呢?而班與班當中又有没有分高低的呢?

Tks for your info.
作者: Sammichloema    時間: 08-4-21 11:01

Hi 0406,

My girl also is accepted by GHS P.1 in this coming 08/09.
May I know any any class entry test for the P.1 student??   Thanks.
作者: puncos    時間: 08-4-21 12:30

Many thanks.

原文章由 0406 於 08-4-18 19:06 發表
check pm

作者: Childhood    時間: 08-4-23 21:55

0406,

thanks you very much.
作者: AgnesHimMa    時間: 08-4-26 17:04

各位, 有啲想info share 吓

姪女讀緊gh, 佢哋現在已經轉咗夏季校服, 呢幾日天氣cold, 但佢話老師唔比佢哋穿外套, 所以冷親, 你哋話啲老師有冇攪錯
作者: jey    時間: 08-4-26 18:14

亞囡今年p.1呢幾日轉咗夏季校服,但又突然cold返,亞囡老c話可以著返冬季校服,但就唔可以著夏季校服穿冬季外套.......會唔會係呢到誤會咗
我比亞囡著夏季再著綠色冷外套都冇問題
原文章由 AgnesHimMa 於 08-4-26 17:04 發表
各位, 有啲想info share 吓

姪女讀緊gh, 佢哋現在已經轉咗夏季校服, 呢幾日天氣cold, 但佢話老師唔比佢哋穿外套, 所以冷親, 你哋話啲老師有冇攪錯

作者: 0406    時間: 08-4-26 21:04

亞囡今年p.2,此天氣可以:
1. 穿純白色外套,
2. 穿綠色外套,
3. 先穿綠色外套在內,再穿白色外套在外
如你有任何疑問,可以寫信或在手冊中的學校通訊欄內告知老師,以免引起誤會。

原文章由 jey 於 08-4-26 18:14 發表
亞囡今年p.1呢幾日轉咗夏季校服,但又突然cold返,亞囡老c話可以著返冬季校服,但就唔可以著夏季校服穿冬季外套.......會唔會係呢到誤會咗
我比亞囡著夏季再著綠色冷外套都冇問題 ...

作者: 肥媽咪    時間: 08-4-28 23:08

0406,

Pls check PM.
作者: 090902    時間: 08-5-1 01:04

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5