教育王國

標題: 有冇人用過APPLE TREE [打印本頁]

作者: eniale    時間: 08-3-5 15:33     標題: 有冇人用過APPLE TREE

請問有冇媽咪用過APPLE TREE? 好用嗎?
作者: free3wingye    時間: 08-3-11 23:02

作者: eniale    時間: 08-3-11 23:38

我想問要幾多$同埋有d乜架?
quote]原文章由 free3wingye 於 08-3-11 23:02 發表
我啱啱2月買左一set ,e+個仔用緊幾好,
引發左佢的表現慾,成日係度扮老師教返我轉頭,
都唔知好嬲定好笑,不過見佢咁有興趣學真係好開心,
我買果時個教育顧問重送左好多迎新禮品比我,
念住黎緊比佢試埋學果9本日文:waha ... [/quote]
作者: free3wingye    時間: 08-3-13 17:13

作者: eniale    時間: 08-3-14 00:02

原本幾多$架???
我已家就係好頭痛....一D人又話ENGLISH TIME好, 一D就話DISNEY好, 但又好似好貴.....

原文章由 free3wingye 於 08-3-13 17:13 發表

成套有39本電子書.15只碟.1枝智慧筆,
教普通話.日文.英文
我係個朋友介紹的有特價$3680,
你如果有興趣可以PM我

作者: kellyngng    時間: 08-3-14 14:08

作者: monchui    時間: 08-3-15 12:41

你有興趣可留電話比我叫售貸員打比你
經我介紹除有私人禮物送之外仲有套價值880元xxx書送
你地有興趣可pm我留電話
作者: eniale    時間: 08-3-16 01:49

我想問下呢, 我呀B得3個月, 其實用唔用得呢? 你地係幾多歲開始比BB玩呢?
1枝筆係咪可以讀番所有書?包括其他係依間公司買既圖書?
同埋而家好似貴左咁多既?
作者: siumao    時間: 08-3-17 14:05

原文章由 eniale 於 08-3-16 01:49 發表
我想問下呢, 我呀B得3個月, 其實用唔用得呢? 你地係幾多歲開始比BB玩呢?
1枝筆係咪可以讀番所有書?包括其他係依間公司買既圖書?
同埋而家好似貴左咁多既? ...

你可以去佢個網址睇吓先!
http://mybooks.com.hk/index.html

我差d買左, 不過完來佢由2007年1千幾蚊升到宜家3千幾蚊, 加得好勁! 有d不屑, 而且仔仔有其他教材用緊, 我自己都可以教到佢, 最後都無買到!
個人認為比較適合2-3歲識講識認字, 3個月大bb用可能細左d!
作者: eniale    時間: 08-3-17 17:47

咁又真係加得幾勁喎, 我岩岩訂左套MY BABY CAN READ比BB, 希望佢岩用, 而且我覺得價錢又抵~
作者: free3wingye    時間: 08-3-18 15:00

作者: baby.love    時間: 08-3-18 21:00     標題: Apple Tree...

作者: free3wingye    時間: 08-3-19 01:02

作者: baby.love    時間: 08-3-23 16:28     標題: apple tree好幫手(仲有其他嗎??)

作者: 維達媽媽    時間: 08-3-27 17:15     標題: 有冇人用過APPLE TREE

我啱啱都訂左一套$3,680俾我個囡,下星期三 2/4 送貨。我都上網睇過,套教材 嘅內容都幾豐富,希望囡囡鍾意睇喇!
作者: gg2000    時間: 08-3-27 18:20

原文章由 janice620 於 08-3-24 21:25 發表
Apple Tree包嗰40本書+發聲筆我可托朋友買到只係$1980,
有興趣請PM我

人哋賣$3xxx,你賣得咁平係咪二手貨嚟嫁?
作者: rainbow.KC    時間: 08-3-28 17:12

原文章由 janice620 於 08-3-27 23:26 發表
係全新貨,唔係二手
人哋多咗十幾隻光碟,我講緊嘅係有40本書及發聲筆
價錢一定有差別,但平成倍咁多,咁就好睇你自己點揀
而家如果夾埋訂夠10套以上只係$1800套咋,
不過呢2日會訂啦,有興趣就盡快PM我留電話,thanks!

...

枝筆嘅容量係幾大架?包唔包保養,保養幾耐?係邊到交收同點樣比錢?
作者: eniale    時間: 08-3-28 21:20

即係小左幾十隻VCD?
咁枝筆仲要唔要入FILE落去先可用?因為我個FD話新既APPLE TREE 唔需要再過落去就可以讀哂所有既書
原文章由 janice620 於 08-3-27 23:26 發表
係全新貨,唔係二手
人哋多咗十幾隻光碟,我講緊嘅係有40本書及發聲筆
價錢一定有差別,但平成倍咁多,咁就好睇你自己點揀
而家如果夾埋訂夠10套以上只係$1800套咋,
不過呢2日會訂啦,有興趣就盡快PM我留電話,thanks!

...

作者: baby.love    時間: 08-3-29 00:39

作者: janice620    時間: 08-3-29 00:50

作者: janice620    時間: 08-3-29 01:09

作者: Eclipse_2006    時間: 08-3-29 09:23

我覺得 apple tree 真係加得太多啦.

今日行過書局, 見到 RXbXX 牌子既讀書筆, 枝筆只係賣 ~200蚊, 五本書一個 package, 只係賣180, 特價後 145.  所以如果要買40本書加一枝筆都只係 145 x 8 + 200 = 1360.  你可以話 apple tree 枝筆好d......佢地有國語又多d野....

但係一枝多d memory 既筆 + 加d國語/日語既原素, 駛唔駛加多成 2千幾蚊?  我覺得 apple tree 上年既價 -- 1380 或 1980 已經可以賺好多....而家佢一加去到 3xxx, 真係食水幾深!
作者: ballonbb    時間: 08-3-29 11:48

原文章由 baby.love 於 08-3-29 00:39 發表

你果套都唔知係唔係假野黎既,邊到有可能平咁多!!而且你有冇光碟,小朋友學野係要有連貫性先有用嫁,冇左d光碟得d書有咩用呀!!人地d CD ROM有好野玩嫁,又有字典!!你枝筆有冇保養嫁,到時如果真係壞左你都唔知去左邊啦, ...

我想壞左支筆買番幾枝都唔駛多2000 咁貴
作者: 小笨豬    時間: 08-3-30 17:16

我最近都有買左一套, 我都唔知佢加左價......

不過囝囝都鐘意睇.

原文章由 Eclipse_2006 於 08-3-29 09:23 發表

今日行過書局, 見到 RXbXX 牌子既讀書筆, 枝筆只係賣 ~200蚊, 五本書一個 package, 只係賣180, 特價後 145.  所以如果要買40本書加一枝筆都只係 145 x 8 + 200 = 1360.  你可以 ...

作者: baby.love    時間: 08-4-2 00:32

作者: gg2000    時間: 08-4-4 14:42

原文章由 Eclipse_2006 於 08-3-29 09:23 發表

今日行過書局, 見到 RXbXX 牌子既讀書筆, 枝筆只係賣 ~200蚊, 五本書一個 package, 只係賣180, 特價後 145.  所以如果要買40本書加一枝筆都只係 145 x 8 + 200 = 1360.  你可以 ...

咁你都講得幾啱,apple tree 實在加價得太誇張喇,咦~你講嗰套啲內容啱唔啱兩歲小朋友睇呀?
作者: yynicole    時間: 08-4-5 01:33

我原先都想買, 但係真係唔係好順氣, 枝筆只是加了MB 數便要加成千幾, 2千元, 真係好貴.

剛剛買了TOYRUS買了LEAPPAD, 希望都有用

原文章由 gg2000 於 08-4-4 14:42 發表

咁你都講得幾啱,apple tree 實在加價得太誇張喇,咦~你講嗰套啲內容啱唔啱兩歲小朋友睇呀?

作者: gg2000    時間: 08-4-5 14:37

原文章由 yynicole 於 08-4-5 01:33 發表
我原先都想買, 但係真係唔係好順氣, 枝筆只是加了MB 數便要加成千幾, 2千元, 真係好貴.

剛剛買了TOYRUS買了LEAPPAD, 希望都有用

呢套係學abc,phonics,單字 or 係story嚟嫁
作者: free3wingye    時間: 08-4-5 21:43

作者: mimitam    時間: 08-4-8 01:16

我最近係深圳見到好十幾本書d內容同套apple tree好似,叫做伊索寓言,係外語教學與研究出版社出版架,我見係賣16元有書同cd-rom,可以睇同唔知係vcd定cd-rom,總之有影像,我覺得d內容係一樣架,不過個日帶住兩個仔女,真係無時間睇得耐,但係價錢差好遠。我諗住下個禮拜都會去睇下。

原文章由 free3wingye 於 08-4-5 21:43 發表

個人覺得所有教材最值錢嘅唔係佢d配件,如書or筆or光碟而係套教材制作的人設計左成個配套,如何使用先可以得到最好的成效?
呢樣都係值得媽咩們三思嘅,價錢相差咁遠會唔會有人魚目混珠呢?
免得到時得不償失 ...

作者: hinshunma    時間: 08-4-8 09:11

其實有沒有類似的教材比較經濟一d ! ?????
作者: gg2000    時間: 08-4-8 14:20

原文章由 mimitam 於 08-4-8 01:16 發表
我最近係深圳見到好十幾本書d內容同套apple tree好似,叫做伊索寓言,係外語教學與研究出版社出版架,我見係賣16元有書同cd-rom,可以睇同唔知係vcd定cd-rom,總之有影像,我覺得d內容係一樣架,不過個日帶住兩個仔女,真係無時間 ...

你係咪喺書城睇到嫁?我上星期喺書城見過一套"洪恩教育嘅点即說"其實我都覺得套嘢幾好,首先係學單字,再深啲去到童話故事,成套都係$9xx,但我就係擔心一樣嘢~支筆保養問題,因我當時淨係問過價錢同埋試過啲聲,就唔記得問保養問題,而且我又覺得支筆成$4xx好似貴咗啲,所以當時冇買到,諗住睇下香港有冇其他選擇先
作者: gg2000    時間: 08-4-8 14:23

原文章由 hinshunma 於 08-4-8 09:11 發表
其實有沒有類似的教材比較經濟一d ! ?????

我都搵緊呀,不過有人講過反斗城有差唔多嘅,但我又未得閒去睇,不如我哋大家真係搵到嘅,再喺到報料通知大家啦
作者: JOEYJOKY    時間: 08-4-8 14:26

唔好意思 ! 我想問吓 apple tree , 如果3month 的小朋友, 會係点樣去開始用同學外語呢 ?  因為我現在都plan 緊買d咩比bb學會係全面d.   有諗過用 baby can lead and read 但全套要成HKD 2 萬幾.. 本人覺得好貴.
作者: mimitam    時間: 08-4-13 00:50

我睇個d就無筆,我自己就唔鍾意用筆,我怕小朋友慣左本書有聲,咁d無聲書咪唔睇,因為我標姊個仔就係咁呀, 我怕我個仔女都係咁。
個套係有cd-rom連書,有好多本。我係去少年宮書城見到架,都擺正係外面,好容易睇到,好近詢問處個位。

原文章由 gg2000 於 08-4-8 14:20 發表

你係咪喺書城睇到嫁?我上星期喺書城見過一套"洪恩教育嘅点即說"其實我都覺得套嘢幾好,首先係學單字,再深啲去到童話故事,成套都係$9xx,但我就係擔心一樣嘢~支筆保養問題,因我當時淨係問過價錢同埋試過啲聲,就唔記得 ...

[ 本文章最後由 mimitam 於 08-4-13 00:53 編輯 ]
作者: kingdommami    時間: 08-4-21 22:25

啱啱8/4買左套apple tree,原本見好多bk媽咪
話唔抵都有d心大心細,但我收到貨之後個臭b對套教材好感興趣,重開心過我暫時都好主動去學,好彩姐
作者: janice620    時間: 08-4-22 11:28

作者: karenbb    時間: 08-4-23 20:24

你意思係唔抵買?
作者: free3wingye    時間: 08-4-27 02:19

作者: janice620    時間: 08-4-28 23:06

作者: yoyoko    時間: 08-5-22 21:23

我第一次去展場見到apple tree時,只係賣緊$1980,都唔夠一年已經加到去3xxx,所以真係買唔落手,現在見到有二手賣1xxx,都有些心動~
作者: veekmom    時間: 08-7-31 22:18

作者: veekmom    時間: 08-7-31 22:24

作者: mybooks8    時間: 09-4-30 12:35     標題: Apple Tree

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5