教育王國

標題: 好開心,聖公會收我個仔 [打印本頁]

作者: PatYing    時間: 07-11-15 13:40     標題: 好開心,聖公會收我個仔

好開心,聖公會幼稚園收我個仔讀上午班。
作者: mammyiloveu    時間: 07-11-20 11:25

恭喜晒!我個女連下午班都冇份:cry: !

原文章由 PatYing 於 07-11-15 13:40 硐表
好開心,聖公會幼稚園收我個仔讀上午班。

作者: yanyanbee    時間: 07-11-20 17:08

作者: hinghing22    時間: 07-11-20 17:57

我個仔連waiting list 都無,一黎就比人reject左,
鬼叫佢有車玩就失控咩,仲大叫大哭,仲要我地夾佢走
其實我報左4間,間間如是,好彩禮賢會收左佢讀下午班 ,
如果4間都唔收我就真的不知怎樣好?!
作者: nlau82    時間: 07-11-20 23:27

哈哈,我個女都係玩煮飯仔玩到唔知父母姓嘜.  好彩有位老師過來叫個女去睇書, 咁佢至回魂有d反應咋.而家waiting list 囉.
作者: chingbb    時間: 07-11-21 11:53

e, 我見你地甘講 ~ interview 對小朋友來說充滿誘惑
出年我會同仔仔報這幼稚園:) :)

原文章由 nlau82 於 07-11-20 23:27 硐表
哈哈,我個女都係玩煮飯仔玩到唔知父母姓嘜.  好彩有位老師過來叫個女去睇書, 咁佢至回魂有d反應咋.而家waiting list 囉.

作者: carollee33    時間: 07-11-21 21:46

作者: 25660859    時間: 07-11-22 00:36

中環個間嗎?
作者: nlau82    時間: 07-11-22 12:56

原文章由 carollee33 於 07-11-21 21:46 硐表
我個仔都係WAITING呀!

咁, 希望大家一齊等到啦.  我打算依家放個女入St. Paul's
Church 先呀.
作者: HONEYHONEY    時間: 07-11-22 13:37

Hi,

我個仔一様收佐讀PM CLASS, 請問SKH 係唔係唔須要著校服.
請問SKH有幾好呀!
:tongue:
THANKS!

作者: lamww    時間: 07-11-22 17:52

Yes, no uniform ah.

原文章由 HONEYHONEY 於 07-11-22 13:37 硐表
Hi,

我個仔一様收佐讀PM CLASS, 請問SKH 係唔係唔須要著校服.
請問SKH有幾好呀!
:tongue:
THANKS!

作者: bb媽咪grace    時間: 07-11-23 00:31

聖公會好多人都話唔錯! 可否指點指點呢間學校係點?
作者: 25660859    時間: 07-11-23 00:33

中環個間嗎?
作者: 25660859    時間: 07-11-23 00:34

聖公會幼稚園好多間啊??
作者: nlau82    時間: 07-11-23 14:59

原文章由 25660859 於 07-11-23 00:34 硐表

我指果間係中環鐵崗呀.
作者: Unclejt    時間: 07-11-23 21:54

原文章由 25660859 於 07-11-23 00:34 硐表
叫聖公會XY幼稚園的就好多間,只叫聖公會幼稚園的則只有兩間:分別在中環和畢拉山。
作者: chanbaby    時間: 07-11-23 22:04

邊間好D? 如果以派小學評分....

原文章由 Unclejt 於 07-11-23 21:54 硐表
叫聖公會XY幼稚園的就好多間,只叫聖公會幼稚園的則只有兩間:分別在中環和畢拉山。

作者: Frederick168    時間: 07-11-24 21:39

May I know which one is better between "Sheung Kung Hui" and "St Paul's Church" at Central;
eg compare about education quality, the course difficulty, how is the way out to primary school.

Whom can help me, thanks a lot !!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5