教育王國

標題: 優才, 真道, 播道這3間學校, 那間較好呢? [打印本頁]

作者: ivylam123    時間: 07-9-3 16:43     標題: 優才, 真道, 播道這3間學校, 那間較好呢?

優才, 真道, 播道這3間學校, 那間較好呢? 及各間有什麼優點及缺點呢? 另直資學校係唔係好過官校呢? 請一些有經驗的家長比D意見呀? 唔該晒!
作者: Uncle-DOS    時間: 07-9-3 22:45

在我的個人BLOG - "教育"分類內,  我寫了一些個人見解, 你可以參考一下. 請多多指教.

http://www.hkoceanshores.net/osblog/?cat=14
作者: ivylam123    時間: 07-9-3 23:44

Uncle-DOS真的很多謝你, 睇完你個人BLOG, 現我對那3幾間學校資料, 已有很多了解啦, 真的很感激你呀, 另你有冇一些好的幼稚園可以推介一吓,  我希望小朋友可在英文及普通話方面好些.
作者: Uncle-DOS    時間: 07-9-4 07:34

原文章由 ivylam123 於 07-9-3 23:44 硐表
Uncle-DOS真的很多謝你, 睇完你個人BLOG, 現我對那3幾間學校資料, 已有很多了解啦, 真的很感激你呀, 另你有冇一些好的幼稚園可以推介一吓,  我希望小朋友可在英文及普通話方面好些. ...

我只較為熟識將軍澳區, 其他區少研究. 你是指那一區呢?
其實每個家長對幼稚園的要求不同, 相信你要自行去參觀學校, 同老師探討他們會教小朋友寫甚麼字, 看看小朋友上課是否開心. 那麼你會容易選擇得多.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5