教育王國

標題: 油塘小學家長站 - part 29 [打印本頁]

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:12     標題: 油塘小學家長站 - part 29

Who is No. 1
作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 14:13

原文章由 雪文 於 07-7-16 14:12 發表

Who is No. 1

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 14:15

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:15

作者: iloveyoub4    時間: 07-7-16 14:15

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:15

好嘢, 靚仔NO. 1

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 14:13 發表

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 14:17

just in time
原文章由 雪文 於 07-7-16 14:15 發表
好嘢, 靚仔NO. 1

作者: yw    時間: 07-7-16 14:18

我黎啦!
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:18

有無睇倒星期五全體7:30PM大盛?????
作者: iloveyoub4    時間: 07-7-16 14:21

收到,thanks

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:18 發表

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:22

YW: 我有問題問你呀:
1. 你係咪又搭OX去泰國??? 係咪唔多掂??
2. 你地有無去野生動物世界同海洋世界? 多唔多野睇????
3. 乘快艇去"島"度會唔會好"浪"? (我怕亞女暈+嘔)
4. 有乜野"一定要買"的東西?????
THANK YOU!
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:24

雪文: 請你通知HIN_BB帶埋個蚊膏盒比我睇!!
(同埋叫佢約埋龍舌蘭丫)

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:18 發表

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:32

OK.

蚊膏等我send相俾你啦

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:24 發表
雪文: 請你通知HIN_BB帶埋個蚊膏盒比我睇!!
(同埋叫佢約埋龍舌蘭丫)

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:38

OK, 不如星期5我取埋泳板比你啦!
(今期東方新地送埋一本書~深圳買玩食大特集~, 你要唔要??)
原文章由 雪文 於 07-7-16 14:32 發表
OK.

蚊膏等我send相俾你啦

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 14:42

咁快就開新part, 人地頭先仲係舊part reply左添:tongue: :tongue:
作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:45

okokok
好呀好呀好呀

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:38 發表
OK, 不如星期5我取埋泳板比你啦!
(今期東方新地送埋一本書~深圳買玩食大特集~, 你要唔要??)

作者: yw    時間: 07-7-16 14:46

嘩!好熱鬧呀!!

come,
到時拎天書& 電話Card
俾你
作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:46

reply咩呀, 我要poppop袋呀

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 14:42 發表
咁快就開新part, 人地頭先仲係舊part reply左添:tongue: :tongue:

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:48

尋日中午飯~我地又去左上次話好好食間酒樓度食, 一樣係椒鹽蝦, 燒茄子, 炒沙白(比蜆大隻好多的)~~超正!!!

原文章由 雪文 於 07-7-16 14:45 發表
okokok
好呀好呀好呀

[ 本文章最後由 come爸嘩 於 07-7-16 14:50 編輯 ]
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:49

YW: 該睇睇, 書可否星期5比我呢?????

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:22 發表
2. 你地有無去野生動物世界同海洋世界? 多唔多野睇????
T ...

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:50

come, 睇睇

原文章由 yw 於 07-7-16 14:46 發表

嘩!好熱鬧呀!!

come,
到時拎天書& 電話Card
俾你  

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:51

記得提我攞 yuetma的書俾 YW
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:51

睇倒+覆左! THANK YOU:D

原文章由 雪文 於 07-7-16 14:50 發表
come, 睇睇

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:56

收到mail未呀 ?

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:51 發表
睇倒+覆左! THANK YOU:D

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:57

口水流..........

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:48 發表
尋日中午飯~我地又去左上次話好好食間酒樓度食, 一樣係椒鹽蝦, 燒茄子, 炒沙白(比蜆大隻好多的)~~超正!!!

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 14:57

I am waiting for new part in this morning lar....
原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 14:42 發表

作者: 雪文    時間: 07-7-16 14:59

係囉, 睇吓佢條頸

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 14:57 發表
  I am waiting for new part in this morning lar....

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 14:59

All my favour wor......Hungry
原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 14:48 發表

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 14:59

剛剛收倒!

原文章由 雪文 於 07-7-16 14:56 發表
收到mail未呀 ?

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:02

, 好正wor

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 15:04

One Giraffe Here... You can see....
原文章由 雪文 於 07-7-16 14:59 發表
係囉, 睇吓佢條頸

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 15:07

諗下仲叫左乜野先~~~一個叫"炒X菌"(有好多菇類+魷魚), 魚, 炒蟹, 菜, 湯, 汽水仲有幾款忘記左, 埋單5XX.  

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:02 發表
嘩, 好正wor

作者: yw    時間: 07-7-16 15:08

come
好呀!!
去程隻機好舊!早晨得一件三文治+一pad沙律 唔掂
回程隻機新d!晚餐食chicken or beef 飯團::" /> 都ok的

動物園~是行程包的,都幾多野睇,但我就...
個團在園內食午餐,有「惡」魚食,頂唔順law:-|
海洋世界~我地無去
其實day 4係我一家自己離團的,所以無去夢幻樂團。
我去左翟度翟同埋Siam一帶的商場。

勁拋喎,真係暈浪丸好d, 我仔視為一項刺激水上活動架 ,仲要坐船頭添

我又覺得無物喎
夜市大笠地可以買平衫, 要慢慢揀
Bra Bar我唔著開名牌, 所以...唔關我事

我主要都係食野咋
Pattaya ~ 芒果糯米飯
導遊介紹的米通肉鬆(Bath200)好食
Swenese's雪糕Bath59 有3球&cream&香蕉
Big C ~買食野都好抵
如果去蜂蜜園,可以買Bath 20 / 3支的蜜糖水,好多飲d怪味礦泉水: )

椰青多數唔好飲,有d酸味, 椰皇好好多

諗到再話你知:D

好星期五俾「贏」你

[ 本文章最後由 yw 於 07-7-16 15:25 編輯 ]
作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:08

有人知osim個隻幾$同埋好唔好用? 屋企部吸塵機壞左, 好彩尋日大掃除, 掃到最後先打柴咋, 唔係真係大鑊
作者: 雪文    時間: 07-7-16 15:11

come,幾時帶團去南澳吃海鮮.
唉...听你講到我又好想去惠州吃大排檔的河鮮啦

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 15:07 發表
諗下仲叫左乜野先~~~一個叫"炒X菌"(有好多菇類+魷魚), 魚, 炒蟹, 菜, 湯, 汽水仲有幾款忘記左, 埋單5XX.  

作者: 雪文    時間: 07-7-16 15:12

我而家用掃把型的, 好用.
永x信用卡送的.

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:08 發表
有人知osim個隻幾$同埋好唔好用? 屋企部吸塵機壞左, 好彩尋日大掃除, 掃到最後先打柴咋, 唔係真係大鑊

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 15:12

YW: 唔該晒!
C啦, 我同我女都唔坐得"拋"船呀!!!
(一定要帶多幾個膠袋先得啦!):cry: :cry: :cry:

原文章由 yw 於 07-7-16 15:08 發表
come
好呀!!
回程隻機新d!晚餐食chicken or beef 飯團: 都ok的

2. 你地有無去 ...

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:13

必食雪糕火鍋, yummy!
作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:14

我屋企都有把掃把型, 2用壞鬼左
原文章由 雪文 於 07-7-16 15:12 發表
我而家用掃把型的, 好用.
永x信用卡送的.

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:16

必吃, 唔知點講係咩, 係d麵包點d醬, 超好食
作者: 雪文    時間: 07-7-16 15:17

yummy

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:13 發表
http://us.a2.yahoofs.com/users/44f8d50cmd8ffd718/87aere2/__sr_/fc15scd.jpg?phgJymGBb1j8zNqe

必食雪糕火鍋, yummy!

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 15:19

I would like to eat now......
原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:16 發表
http://us.a2.yahoofs.com/users/44f8d50cmd8ffd718/87aere2/__sr_/b50bscd.jpg?phgJymGB8ShWf1lo

作者: 雪文    時間: 07-7-16 15:20

大家樂個朱古力噴泉有無人吃過, 正唔正 ?
作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:26

tea set
作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:26

未食過
原文章由 雪文 於 07-7-16 15:20 發表
大家樂個朱古力噴泉有無人吃過, 正唔正 ?

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:28

生蝦 - 泰國食平過香港好多
作者: 雪文    時間: 07-7-16 15:28

我記得我們去thailand, 有位唐人帶我哋去吃咖哩炒蟹, 真係好好好味, 可惜我無keep張卡片, 扔咗了.

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:26 發表
未食過

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:29

睇相都覺得開心
作者: yw    時間: 07-7-16 15:29

我睇見天書有, 不過忘記左去食:cry:

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:16 發表
http://us.a2.yahoofs.com/users/44f8d50cmd8ffd718/87aere2/__sr_/b50bscd.jpg?phgJymGB8ShWf1lo

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 15:30

wow,

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:31

ar, 真係超超超好食gar, 我係siam paragon 地下個層有個好大gei supermarket入面有得食
原文章由 yw 於 07-7-16 15:29 發表
我睇見天書有, 不過忘記左去食:cry:

作者: yw    時間: 07-7-16 15:34

我都有食, 正

我去左Siam Centre 的 Coca Express Rest. 食火

http://us.a2.yahoofs.com/users/463029b8za773d1e8/523ascd/__tn_/f0d2scd.jpg?phIZymGBc21qucmX

[ 本文章最後由 yw 於 07-7-16 15:36 編輯 ]
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 15:35

我估我個團都應該唔包LEE D 啦!!!:(

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:26 發表
http://us.a2.yahoofs.com/users/44f8d50cmd8ffd718/87aere2/__sr_/df32scd.jpg?phgJymGBQaacBKrV

tea set

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:40

tea set樣就幾靚, 環境一流, 但唔係咁好食
原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 15:35 發表
我估我個團都應該唔包LEE D 啦!!!:(

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 15:43

諗起都開心

你問有咩一定要買gei, 我呢就一定買…. 護墊 , 因為真係好平, 3-4蚊一包, 我一掃20 我老公都話我痴線, , 香港成1x蚊一包wor
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 15:53

lee個我無用開的.

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 15:43 發表
諗起都開心

你問有咩一定要買gei, 我呢就一定買…. 護墊 , 因為真係好平, 3-4蚊一包, 我一掃20包 我老公都話我痴線, 嘩, 香港成1x蚊一包wor

作者: yw    時間: 07-7-16 16:03

我都無諗過,
如果你鐘意食薯片,可以在carriefour 或者big C買,
12包 / 一大Pad bath59.9 ,我買左2大包
我嫌自己買得少添

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 15:53 發表
lee個我無用開的.

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:09

文文姐, 你要幾多個POP袋?幾個?即係幾多個
作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:11

2-3個啦.
我解俾你听, 叮完飯有熱氣, 放入袋會留返少少水氣. 所以一個都唔可以用太耐, 我怕發毛.

唔該晒

你工人幾時來買送, 你叫佢打電話俾我啦.
原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 16:09 發表
文文姐, 你要幾多個POP袋?幾個?即係幾多個

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:11

明天可以返KWUN TONG OFFICE啦, 好開心, 可以返十放三 (老公明天都放假 )
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:12

薯片~~~I LIKE IT!!!

原文章由 yw 於 07-7-16 16:03 發表
我都無諗過,
如果你鐘意食薯片,可以在carriefour 或者big C買,
12包 / 一大Pad bath59.9 ,我買左2大包
我嫌自己買得少添

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:13

係官塘邊度架???

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 16:11 發表
明天可以返KWUN TONG OFFICE啦, 好開心, 可以返十放三 (老公明天都放假 )

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:19

OK, OK...
我工人係晏就去買餸

原文章由 雪文 於 07-7-16 16:11 發表
2-3個啦.
我解俾你听, 叮完飯有熱氣, 放入袋會留返少少水氣. 所以一個都唔可以用太耐, 我怕發毛.

唔該晒

你工人幾時來買送, 你叫佢打電話俾我啦.

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:20

近開源道

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:13 發表
係官塘邊度架???

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 16:27

good job wor 1000-1500
原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 16:11 發表

作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:29

come :

即是暴暴飯焦一盒細藍Can cookies size
你見到的話, 同我買一袋啦, 唔該.

原文章由 yw 於 07-7-16 15:08 發表
come
好呀!!
回程隻機新d!晚餐食chicken or beef 飯團::" /> 都ok的

2. 你地有 ...

作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:31

咁我未放工wor?

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 16:19 發表
OK, OK...
我工人係晏就去買餸

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:35

ok, 你有無影底相? 我怕買錯!

原文章由 雪文 於 07-7-16 16:29 發表
come :

即是暴暴飯焦一盒細藍Can cookies size
你見到的話, 同我買一袋啦, 唔該.

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:35

都唔係日日, 間唔中先可以咋

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 16:27 發表
good job wor 1000-1500   

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:36

答對

原文章由 雪文 於 07-7-16 16:31 發表
咁我未放工wor?

作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:38

我無吃過加, 係YW口述俾我听, 我听到發口痕想吃, so,叫你買

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:35 發表
ok, 你有無影底相? 我怕買錯!

作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:38

如果下次大食會, 都可以SUNDAY既, 不過由你地同班細路玩, 我就揍囡
作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:40

類似呢個
原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:35 發表
ok, 你有無影底相? 我怕買錯!ops:" />

[ 本文章最後由 雪文 於 07-7-16 16:41 編輯 ]
作者: Jerry豬媽咪    時間: 07-7-16 16:40

周圍都有得賣, 係米通上面有D豬肉鬆, 買一盒果D好似, 無咁客易碎
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:41

想問下你地有無人知道"詢問"/"投訴"  7-11個電話????
作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 16:41

I am 24 hours on call wor..
原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 16:35 發表
都唔係日日, 間唔中先可以咋

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 16:42

1083 helpful????
原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:41 發表
想問下你地有無人知道"詢問"/"投訴"  7-11個電話????

作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:42

咁值唔值得係thailand買返來呀 ?

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-7-16 16:40 發表
周圍都有得賣, 係米通上面有D豬肉鬆, 買一盒果D好似, 無咁客易碎

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:43

睇左張相, 我見倒幫你買, 咁YW要唔要架??? 幾$$以內先買???

原文章由 雪文 於 07-7-16 16:38 發表
我無吃過加, 係YW口述俾我听, 我听到發口痕想吃, so,叫你買

作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:45

佢話等于約 48元港幣, 但係priceco先賣 $11.-

YW話返屋企睇吓份量先, 佢仲未吃完. 都可以影返張相俾你睇.

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:43 發表
睇左張相, 我見倒幫你買, 咁YW要唔要架??? 幾$$以內先買???

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:48

我未問過! 事源係5月中我媽係7-11訂左個點點串盒仔$19.9-, 當時因為未有貨, 一定要6月中先有, 咁仲留埋個電話比佢地, 但一個月之後(7-11一直都無打電話黎), 我媽發覺張收據唔見左, 咁就去7-11度問返, 佢地話: "咁要問返上頭囉" 仲有即時試打我媽留比佢地個手提, 又話遲D覆, 要比晒有收據的客而又淨返先有貨先, 但又一個月過去啦, 間中又落過去問2,3次, 次次都話唔知幾時比倒個盒仔你, 我覺得佢地係有心唔比你囉!   

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 16:42 發表
1083 helpful????

作者: 雪文    時間: 07-7-16 16:49

發生咩事

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:41 發表

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:49

咁你地星期五覆我買唔買啦!

原文章由 雪文 於 07-7-16 16:45 發表
佢話等于約 48元港幣, 但係priceco先賣 $11.-

YW話返屋企睇吓份量先, 佢仲未吃完. 都可以影返張相俾你睇.

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 16:51

What is點點串?

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:48 發表
我未問過! 事源係5月中我媽係7-11訂左個盒仔$19.9-, 當時因為未有貨, 一定要6月中先有, 咁仲留埋個電話比佢地, 但一個月之後(7-11一直都無打電話黎), 我媽發覺張收據唔見左, 咁就去7-11度問返, 佢地話: " ...

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:53

一粒粒有顏色的"珠仔", 可能串埋一齊的.

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 16:51 發表
What is點點串?

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 16:54

Any function? Just for decorating.
原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:53 發表
一粒粒有顏色的"珠仔", 可能串埋一齊的.

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 16:56

又係D"呃"小朋友玩意, MELODY公仔, 我女想同黎串埋一條.

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 16:54 發表
Any function? Just for decorating.

作者: hermanpapa    時間: 07-7-16 16:58

I redeem the toys from MacDonald today. It is useless too.
原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:56 發表
又係D"呃"小朋友玩意, MELODY公仔, 我女想同黎串埋一條.

作者: 雪文    時間: 07-7-16 17:01

你仲有成個月先去Thailand,咁快要知了咩

原文章由 come爸嘩 於 07-7-16 16:49 發表
咁你地星期五覆我買唔買啦!

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 17:02

真係無用架, 不過D點點係唔駛$, 你係7-11買東西滿20元, 就送一包, 一包內有2粒. (個盒仔就要19.90囉)
原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 16:58 發表
I redeem the toys from MacDonald today. It is useless too.

作者: 雪文    時間: 07-7-16 17:02

唔係呀, 幾好玩.  (對我哋呢D無NDS的人來講)
你換咗那種, blue好玩D.

原文章由 hermanpapa 於 07-7-16 16:58 發表

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 17:03

早D知道唔好咩????? MARK底佢麻!!!: :

原文章由 雪文 於 07-7-16 17:01 發表
你仲有成個月先去Thailand,咁快要知了咩

作者: 雪文    時間: 07-7-16 17:04

Jerry媽, 你屋企部gameboy仲有無玩加 ?  無玩, 借我仔玩吓得唔得 ?
作者: 雪文    時間: 07-7-16 17:05

好悶呀, 老細走咗, 等放工.
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 17:09

仲有20分鐘咋! 快啦!

原文章由 雪文 於 07-7-16 17:05 發表

作者: hoganmama    時間: 07-7-16 17:12

你就好啦, 我今日又考試, 唔記得左, 又比人哦, 好彩下午佢再考, 呢次識答咋
原文章由 雪文 於 07-7-16 17:05 發表

作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 17:15

咁你上BK真係要小心D啦....:-|

原文章由 hoganmama 於 07-7-16 17:12 發表
你就好啦, 我今日又考試, 唔記得左, 又比人哦, 好彩下午佢再考, 呢次識答咋

作者: 雪文    時間: 07-7-16 17:16

剛剛我部腦出咗error, 出咗幾百個屏幕彈出來, 我即刻強制開機, 希望無事掛
作者: hoganmama    時間: 07-7-16 17:18

ar, 佢呢有時又無咩野gar wor, 譬如我做得好, or答到佢問題, 佢又會當面讚下我gor wor, 好似頭先咁, 3e-mail, 水蛇春咁長, 我比佢仲講一次比佢聽, 裡面有咩point ar, 佢知我有心睇過, 佢又ok wor
作者: come爸嘩    時間: 07-7-16 17:22

我部機都有架試過, 有D係咸網黎架!!!

原文章由 雪文 於 07-7-16 17:16 發表
剛剛我部腦出咗error, 出咗幾百個屏幕彈出來, 我即刻強制開機, 希望無事掛

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5