教育王國

標題: 小一補習一小時要幾錢呀? [打印本頁]

作者: 深雪    時間: 07-7-5 11:45     標題: 小一補習一小時要幾錢呀?

請問大家知道嗎? 是否大學生和F.7姐姐補是不同價錢?
作者: 可口可樂    時間: 07-7-5 15:06

我就試過去補習社單對單補就$75補1小時(老師讀到F.7),後尾我轉上門補老師讀大學二年班$60補1小時
作者: m154794    時間: 07-7-5 17:21     標題: 補習

我个女用大學生姐姐補$90 個半小時, 一星期三天
作者: sandy816    時間: 07-7-5 17:24

除非請老師級會收$90以上.
高中同埋大學生補小一多數公價$60/hour
作者: heihei媽咪    時間: 07-7-6 09:48

我附近F.7或大學生, 都係公價$50/鐘.
最少要補1.5鐘
作者: SandyWu    時間: 07-7-6 10:06

請問妳地既小朋友係唔係讀名校呢,小一唔可以自己教咩 我囡明年上小一,我諗都係自己教law 會唔會太早依賴補習
作者: 深雪    時間: 07-7-6 10:16

謝謝咁多位媽媽

sandy

補習並不一定是功課或成績不好,可以當作請人替他溫習,因為我是在職媽媽,沒有太多時間

原文章由 SandyWu 於 07-7-6 10:06 發表
請問妳地既小朋友係唔係讀名校呢,小一唔可以自己教咩 我囡明年上小一,我諗都係自己教law 會唔會太早依賴補習

[ 本文章最後由 深雪 於 07-7-6 10:17 編輯 ]
作者: sandy816    時間: 07-7-6 13:52

我一同佢地溫書次次都要變身做 恐龍..唔想次次都搞到大家咁唔開心.所以焗住請人補..
作者: 揚莉煒媽咪    時間: 07-7-6 13:54

我住在深水土步區
都想搵上門補習老師
可否pm補習老師資料
thx
作者: 進進媽    時間: 07-7-7 14:41

你們的補習老師怎樣找?每天補一個鐘夠唔夠?
作者: phoebelamlam    時間: 07-7-7 14:48

原文章由 SandyWu 於 07-7-6 10:06 發表

就係因為佢太依賴我啦,咩都問我點做,令到佢返到學校時,無人依賴,就出事啦 ,所以過左第一次評估之後,我馬上同佢搵私人補習呀
作者: island    時間: 07-7-7 19:07     標題: 小一補習

請問有否好上門的補習老師介紹!唔該,我住係大窩口!
作者: hoganmama    時間: 07-7-7 22:26

我住藍田, 有無好介紹??
原文章由 island 於 07-7-7 19:07 發表
請問有否好上門的補習老師介紹!唔該,我住係大窩口!

作者: iloveyoub4    時間: 07-7-7 23:11

我個囡今年上小一,我都會搵人同佢補
我囡讀既唔算名校,
小一我一定可以自己教,
但........我係在職媽媽
時間對於我同亞囡來講十分重要,
如果要等我晚晚放工後先開始教唔洗講大家都可以想像得到會點,
搵人幫佢,佢可以用學多d野有咩唔好
自己教唔係唔得,個小朋友無咁好心機聽姐,
老師講一句好過我講十句
講多2講又火都黎到時又傷感情

ps:我個囡係咁姐唔代表其他小朋友都係咁:)

[ 本文章最後由 iloveyoub4 於 07-7-7 23:12 編輯 ]

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5